Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, _filippos_ είπε

κι εγώ ξεκίνησα να δίνω Aellis στα 2 χάσκι μου (ενήλικο και κουταβάκι) και τα τρώνε άνετα.
Υπάρχει κάποια εφάμιλλη εναλλακτική;

Μέχρι τώρα τους έδινα τροφή χύμα, premium, απο το κτηνιατρείο 3€ το κιλό αλλά το ενήλικο μάλλον την βαρέθηκε κ δεν την έτρωγε.

Σήμερα που του έδωσα Aellis ψάρι την έφαγε με λαιμαργία. Βέβαια 3,5€ το μισόκιλο τσιμπάει αρκετά.

εγω εχω τη κοκκινη στα 70 ευρω το 10κιλο αν θυμαμαι καλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος  με λιγο επιπροσθετο φρεσκο λαδακι ο σκυλος μου τη τρωει με ορεξη ( το λαδι σε ολες τις τροφες το προσθετο για το τριχωμα ) 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα ημίαιμο 12 κιλά. Είναι 3 χρόνων και επειδή και εμένα μου κέντρισε το ενδιαφέρον η συγκεκριμένη τροφή, την άρχισα στη σκυλίτσα μου. Το σκυλί τη δέχτηκε μια χαρά...αλλά κάνει πολλά κακά. Σχηματισμένα βέβαια και χωρίς να μυρίζουν έντονα. Είναι και λίγο "αχυρενια" αλλά αυτό φαντάζομαι είναι λόγο της βρώμης. Το έχετε παρατηρήσει και εσείς στα δικά μας;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NAMARIE είπε

Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα ημίαιμο 12 κιλά. Είναι 3 χρόνων και επειδή και εμένα μου κέντρισε το ενδιαφέρον η συγκεκριμένη τροφή, την άρχισα στη σκυλίτσα μου. Το σκυλί τη δέχτηκε μια χαρά...αλλά κάνει πολλά κακά. Σχηματισμένα βέβαια και χωρίς να μυρίζουν έντονα. Είναι και λίγο "αχυρενια" αλλά αυτό φαντάζομαι είναι λόγο της βρώμης. Το έχετε παρατηρήσει και εσείς στα δικά μας;

ναι οπως το ειπες ειναι λογο της βρώμης τη τροφη τη δινω απο της 20 μαιου σε ενα ημιαιμο τζακ ρασελ 8μιση κιλα και ειναι ολα κομπλε !!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε Μαλτεζ 2 χρόνων σταμάτησε να δέχεται την προηγουμένη και αυτη την δέχτηκε αμέσως χωρίς προσαρμογή.. μακριά απο acana πολύ πρωτεΐνη . Εγω 1 μηνα δινω από την κόκκινη(Beef) και ένα μηνα κίτρινη (chicken)

Επεξ/σία από argi73
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, argi73 είπε

σε Μαλτεζ 2 χρόνων σταμάτησε να δέχεται την προηγουμένη και αυτη την δέχτηκε αμέσως χωρίς προσαρμογή.. μακριά απο acana πολύ πρωτεΐνη . Εγω 1 μηνα δινω από την κόκκινη(Beef) και ένα μηνα κίτρινη (chicken)

κι εμενα κοντευει τα 2 το δικο μου οτι ηταν grain free τυπου acana ακριβες κτλπ το πειραζανε στο στομαχι 

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, NAMARIE είπε

Οποτε εσεις δεν εχετε δει θεμα με πολλα κοπρανα ε?

Εμένα κανονικά.. και σφιχτά.. 

• Like 1
Δημοσ.

Γεια σε όλους! Την έχει δοκιμάσει κανείς την τροφή αυτή σε στειρωμένο σκύλο; Είμαι σε αναζήτηση τροφής για το shih tzu μου μετά από αρκετούς μήνες με r/d της Hills και θα θελα να διατηρήσει το βάρος του πλέον.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το πόσο ακριβή είναι μια τροφή έχει να κάνει με τα γραμμάρια  που τρώει ανα ημέρα ο σκύλος (προφανώς μετράμε ίδιου όγκου σκυλιά). Αν ισχύουν οι μερίδες που αναφέρει στο δοσολόγιό της ειναι καλή η τιμή της. Εδινα AMBROSIA (SP) τον κωδικό με το κοτόπουλο και ο δικος μου έπρεπε να φάει περίπου 230gr/ημερα. Σε αυτην εαν εχω υπολογίσει σωστά θέλει 180-190gr/ημερα. Οποτε αν κάνεις της πράξεις μπορεί να ειναι πιο οικονομικη απο αλλες που είναι στο 50ρικο€. 

Δημοσ.
Στις 13/8/2021 στις 9:49 ΜΜ, Yaleleli17 είπε

Γεια σε όλους! Την έχει δοκιμάσει κανείς την τροφή αυτή σε στειρωμένο σκύλο; Είμαι σε αναζήτηση τροφής για το shih tzu μου μετά από αρκετούς μήνες με r/d της Hills και θα θελα να διατηρήσει το βάρος του πλέον.

Ο κτηνιατρος σου τι λεει ?

Δηλ ρε παιδια ρωτατε τυχαιους σε φορουμ και δεν ρωτατε τον κτηνιατρο που παρακολουθει το σκυλι σας ? 

Ρωτησε λοιπον τον γιατρο σου να σε συμβουλεψει σχετικα.

Επισης δεν αλλαζουμε τροφη στον σκυλο αν του εχει καθισει καλα και δεν υπαρχει καποιο προβλημα, μονο αυτο θα αναφερω τα αλλα ο γιατρος σου !

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, DWinchester είπε

Δηλ ρε παιδια ρωτατε τυχαιους σε φορουμ και δεν ρωτατε τον κτηνιατρο που παρακολουθει το σκυλι σας ? 

Επισης δεν αλλαζουμε τροφη στον σκυλο αν του εχει καθισει καλα και δεν υπαρχει καποιο προβλημα, μονο αυτο θα αναφερω τα αλλα ο γιατρος σου !

Καλά, εξαιρώντας περιπτώσεις ζώων με θέματα υγείας, που εκεί ο κτηνίατρος είναι ο πλέον κατάλληλος να σου πει τι τροφή πρέπει και τι δεν πρέπει η ποια τροφή βοηθάει περισσότερο το ζώο. Ο κάθε κτηνίατρος μπορεί να προτείνει την τροφή που έχει συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι με την εκάστοτε εταιρεία. Υπάρχουν κτηνίατροι που πουλάνε κιόλας τροφές οι ίδιοι. Οι τροφές και το τι αρέσει/δέχεται το κάθε ζώο είναι και θέμα του κάθε ζωου ξεχωριστά, θέμα ιδιοσυγκρασιας κτλ.

Συμπερασματικα, μια συμβουλή από κτηνίατρο για αυτό το θέμα δεν είναι ποτέ κακή, οι συμβουλές άλλων ιδιοκτητων σκύλων/γατών είναι εξίσου χρήσιμες ως επικουρικό στοιχείο σε ότι σύστησε ο κτηνίατρος και στην οποια εμπειρία έχει ήδη ο ιδιοκτήτης σκύλου/γάτας/πουλιού κοκ. 

Συμφωνώ αν κατι αρέσει στο ζώο δεν το αλλάζεις. Μπορείς βέβαια να δοκιμάσεις κάτι άλλο και να το κάνεις σταδιακά λίγο λίγο. Δεν γίνεται μια ζωή το ζώο να τρώει αποκλειστικά την ίδια τροφή, θα υπάρξουν και αλλαγές, δεν είναι καλό βέβαια αυτές να είναι πολλες και συχνές αλλά λίγες μελετημενες και μετά από αναζήτηση (ερώτηση σε κτηνίατρο, απόψεις τρίτων).

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Καλά, εξαιρώντας περιπτώσεις ζώων με θέματα υγείας, που εκεί ο κτηνίατρος είναι ο πλέον κατάλληλος να σου πει τι τροφή πρέπει και τι δεν πρέπει η ποια τροφή βοηθάει περισσότερο το ζώο. Ο κάθε κτηνίατρος μπορεί να προτείνει την τροφή που έχει συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι με την εκάστοτε εταιρεία. Υπάρχουν κτηνίατροι που πουλάνε κιόλας τροφές οι ίδιοι. Οι τροφές και το τι αρέσει/δέχεται το κάθε ζώο είναι και θέμα του κάθε ζωου ξεχωριστά, θέμα ιδιοσυγκρασιας κτλ.

Συμπερασματικα, μια συμβουλή από κτηνίατρο για αυτό το θέμα δεν είναι ποτέ κακή, οι συμβουλές άλλων ιδιοκτητων σκύλων/γατών είναι εξίσου χρήσιμες ως επικουρικό στοιχείο σε ότι σύστησε ο κτηνίατρος και στην οποια εμπειρία έχει ήδη ο ιδιοκτήτης σκύλου/γάτας/πουλιού κοκ. 

Συμφωνώ αν κατι αρέσει στο ζώο δεν το αλλάζεις. Μπορείς βέβαια να δοκιμάσεις κάτι άλλο και να το κάνεις σταδιακά λίγο λίγο. Δεν γίνεται μια ζωή το ζώο να τρώει αποκλειστικά την ίδια τροφή, θα υπάρξουν και αλλαγές, δεν είναι καλό βέβαια αυτές να είναι πολλες και συχνές αλλά λίγες μελετημενες και μετά από αναζήτηση (ερώτηση σε κτηνίατρο, απόψεις τρίτων).

Βασιλη δεν αναφερομαι σε κτηνιατρους-πετσοπαδες που δινουν/προτεινουν τροφες αναλογα με την εκαστοτε συμφωνια που εχουν συναψει με τον χ εμπορο, που ειναι πολλοι βεβαια αυτη την στιγμη που κανουν αυτη την μπιζνα.

Σου μιλαω για πραγματικους γιατρους που η ενασχοληση τους κυμαινεται αποκλειστικα γυρω απο την υγεια και την φροντιδα των ζωων. Αυτου του ειδους οι γιατροι μπορουν να σου παρεχουν μια πληρη και σαφη απαντηση αν ξερουν και την εκαστοτε κλινικη εικονα του σκυλου σου για παραδειγμα, στο πια τροφη θα ηταν ιδανικη για αυτο με βαση του βαρος του, της ρατσας του.της κλινικης εικονας που παρουσιαζει κλπ.

Πιστεψε με θα σου προτεινει καποια σωστη τροφη που να "κουμπωνει" αποκλειστικα και μονο πανω στο σκυλο σου, με συστατικα που θα του ηταν απολυτως ωφελιμα.

Δεν μπορω να δεχτω και συγνωμη για αυτο, ατομα που δεν κανουν τον κοπο να ρωτησουν πρωτα τον θεραπων ιατρο του ζωου και παιρνουν σβαρνα ολα τα φορουμ για να ρωτανε για τροφες και για την υγεια του κλπ, ειναι ανηκουστο για εμενα κατι τετοιο.

Θεωρωντας τον εαυτο μου εμπειρο σαν ιδιοκτητη σκυλων εδω και 24 χρονια θα σου πω το εξης. Ο σκυλος δεν ειναι ανθρωπος, και καλο θα ηταν να το καταλαβουμε ολοι αυτο.

Το αναφερω αυτο γιατι, ο σκυλος δεν εχει τις αναγκες που εχουμε εμεις, για παραδειγμα δεν εχει την αναγκη απο καμια αλλαγη της τροφης του (αν δεν συντρεχει καποιος λογος)οπως την εχει ο ανθρωπος. Μπορει να τρωει μια ζωη μια συγκεκιμενη ισορροπημενη τροφη με σωστα συστατικα κουμπωμενη πανω σε αυτον χωρις να υπαρξει προβλημα για αυτο, εννοειται οτι θα δωσεις και διαφορα αλλα σαν λιχουδιες καποιες φορες, αλλα η βασικη του τροφη δεν θα αλλαξει. Το αν θα την βαρεθει γιατι ΕΣΥ το εχεις  κακομαθει ειναι αλλη ιστορια.

Αρα οχι για εμενα δεν αλλαζεις τροφη χωρις λογο και χωρις την γνωμη/συμβουλη μονο του ιατρου του σκυλου σου, προσεξε ιατρου οχι ιατρου πετσοπα το αναφερω παλι. 

Και να τονισω και κατι ακομα που σωστα ανεφερες, οταν κανεις αλλαγη τροφης, δεν το κανεις απο την μια μερα στην αλλη, γινεται σταδιακα με αναμειξη παλιας + νεας(περισσοτερες λεπτομερειες παλι στον ιατρο σας)

Επεξ/σία από DWinchester
Δημοσ.
Στις 9/8/2021 στις 1:49 ΜΜ, NAMARIE είπε

Το παθαμε και εμεις, διναμε κοτοπουλο και εκαναν απειρα κακα τους και οι δυο, με το που την αλλαξα σε αυτην με το σκουμπρι (mackerel) επανηλθαν και οι δυο στα νορμαλ επιπεδα.

θα μπορουσες να παιρνες δοκιμαστικα τις 3κιλες μεχρι να βρεις αυτη που ταιριαζει.  

Δημοσ.
Στις 23/8/2021 στις 11:12 ΜΜ, DWinchester είπε

Αγαπητέ με γνωρίζετε; Φαίνεται να έχετε πολύ σταθερή άποψη για τη συνεργασία που έχω με τον κτηνίατρο μου και για τις γνώσεις μου ως ιδιοκτήτη σκύλου ενώ δεν θα έπρεπε να έχετε καθόλου. Δεν βρίσκω κάτι μεμπτό στο να ανταλλάσουν απόψεις και εντυπώσεις ιδιοκτήτες σκύλων ειδικά για ένα θέμα όπως η τροφή που υπάρχουν υπεράριθμες επιλογές στο εμπόριο. Το τι θα κάνει μετά ο καθένας είναι δικό του θέμα. Δε νομίζω πως είμαστε χειρότεροι ιδιοκτήτες από εσάς επειδή απευθυνθήκαμε σε ένα φόρουμ για ανταλλαγή απόψεων. Εν κατακλείδι αν δεν έχετε κάτι ουσιαστικό να προσθέσετε στη συζήτηση καλύτερα να μη συμμετέχετε καθόλου. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...