Twoface Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Μετά απο αρκετά χρόνια ταλαιπωρίας με τους βασικούς 3 παρόχους έψαξα για την εναλλακτική ! Μετά απο ψάξιμο αποφάσισα να πάω εδώ https://www.freetoconnect.gr Βασικός λόγος ΔΕΝ υπογράφεις κάτι. Δεν έχεις δέσμευση συμβολαίου. Προπληρώνεις το μήνα και αν δεν χρειάζεσαι τον επόμενο απλά δεν πληρώνεις . Το μόνο που πληρώνεις είναι τα 99€ εγκατάσταση. Η εγκατάσταση είναι ένα μικρό πιάτο που σημαδεύει το πιο κοντινό σου βουνό. Εγώ που είμαι Σεπόλια πιάνω απο Τουρκοβούνια. Μετά με καλώδιο ethernet πάει στο διαμέρισμα και κουμπώνει στο Router που σου δίνει η εταιρία και αυτό ήταν όλο. Απο θέμα ταχύτητας σου κλειδώνει σε αυτά που σου λέει στο Download. Όσοι είστε για gaming δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα με το ping καθώς πάει απο 8 έως 11 Επειδή δεν υπάρχει χαλκός δεν υπάρχουν και απώλειες οπότε μιλάμε για 3.6MB/s σε κατέβασμα οπότε εκμεταλλεύεσε όλοι την ταχύτητα του. Τονίζω ότι δεν κάνω καμιά διαφήμιση , απλά δείχνω μια εναλλακτική σε αυτούς που παλεύουν ακόμα με τις ADSL. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2021 από Twoface
jkoukos Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 21 ώρες πριν, Twoface είπε Όσοι είστε για gaming δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα με το ping καθώς πάει απο 8 έως 11 Επειδή δεν υπάρχει χαλκός δεν υπάρχουν και απώλειες Έχεις μπερδέψει τα προβλήματα του συγχρονισμού σε μια DSL σύνδεση λόγω ποιότητα του χαλκού, με την πραγματική ταχύτητα του IP δικτύου. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σε αυτόν τον γαλαξία και με την υπάρχουσα τεχνολογία, η ασύρματη επικοινωνία να είναι ταχύτερη από την ενσύρματη. Το ίδιο ισχύει και στην απόκριση και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό. Άλλα είναι τα πλεονεκτήματα της ασύρματης σύνδεσης.
infin1tyGR Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 Απλώς σε κλειδώνουν στην κεραία σε μεγαλύτερη ταχύτητα από τα 30 ώστε με το overhead να βλέπεις 30 Mbps σε speedtest/downloads. Δεν είναι πρόβλημα του χαλκού το overhead και φυσικά δεν γίνεται να μην υπάρχει.
Twoface Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, jkoukos είπε Έχεις μπερδέψει τα προβλήματα του συγχρονισμού σε μια DSL σύνδεση λόγω ποιότητα του χαλκού, με την πραγματική ταχύτητα του IP δικτύου. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σε αυτόν τον γαλαξία και με την υπάρχουσα τεχνολογία, η ασύρματη επικοινωνία να είναι ταχύτερη από την ενσύρματη. Το ίδιο ισχύει και στην απόκριση και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό. Άλλα είναι τα πλεονεκτήματα της ασύρματης σύνδεσης. Με την Cosmote σε Speedtest ήμουν στα 8ms και την wind τώρα ( γιατί κρατάω ακόμα και το σταθερό ) έχω 7. Στο παιχνίδι με adsl είμαι με 55ms και με την ασύρματή σύνδεση είμαι στα 60 ! Δεν το λες και μεγάλη διαφορά.
jkoukos Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν είναι το ίδιο πράγμα και θα το διαπιστώσεις στην πορεία (όπως πολλοί άλλοι που έχουν τέτοιες συνδέσεις σαν κι εσένα, πριν από εσένα). Συνδέεσαι σε ένα ΑΡ που έχει ρόλο κεντρικού κόμβου στο βουνό. Όσο είσαι μόνος σου ή με ελάχιστους ακόμη χρήστες, όλα είναι ΟΚ. Μόλις αυξηθούν οι χρήστες που συνδέονται στο ίδιο κεντρικό ΑΡ, αρχίζουν τα προβλήματα, αρχικά με την απόκριση και μετά με την ταχύτητα. Κανόνας απαράβατος που ισχύει σε όλο τον γαλαξία, καθώς είναι τεχνολογικός περιορισμός λόγω του τρόπου λειτουργίας των ασύρματων δικτύων. Στα ενσύρματα δίκτυα έχουμε Full Duplex αμφίδρομη επικοινωνία. Με απλά λόγια στην ίδια μονάδα του χρόνου, στέλνουμε και λαμβάνουμε δεδομένα. Στα ασύρματα δίκτυα έχουμε Half Duplex επικοινωνία. Με απλά λόγια στην ίδια μονάδα του χρόνου, είτε στέλνουμε είτε λαμβάνουμε δεδομένα. Ποτέ ταυτόχρονα και τα δύο. Επίσης αυτό γίνεται χειρότερο, όσο αυξάνουν οι clients που συνδέονται στο ίδιο ΑΡ. Αναγκαστικά αυτό πρέπει να μοιράζει τον χρόνο που "μιλά" με τον καθέναν, οπότε αντιλαμβάνεσαι ποια είναι η επίπτωση αυτού του μηχανισμού λειτουργίας, όταν αυξηθεί ο αριθμός των ενεργών συνδέσεων. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2021 από jkoukos 2
Twoface Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, jkoukos είπε Στα ασύρματα δίκτυα έχουμε Half Duplex επικοινωνία. Με απλά λόγια στην ίδια μονάδα του χρόνου, είτε στέλνουμε είτε λαμβάνουμε δεδομένα. Ποτέ ταυτόχρονα και τα δύο. Επίσης αυτό γίνεται χειρότερο, όσο αυξάνουν οι clients που συνδέονται στο ίδιο ΑΡ. Αναγκαστικά αυτό πρέπει να μοιράζει τον χρόνο που "μιλά" με τον καθέναν, οπότε αντιλαμβάνεσαι ποια είναι η επίπτωση αυτού του μηχανισμού λειτουργίας, όταν αυξηθεί ο αριθμός των ενεργών συνδέσεων. Καταρχάς είμαι 3 μήνες πλέον με αυτή την σύνδεση οπότε έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Παρ όλα αυτά θέλω να μου εξηγήσεις περισσότερο αυτό που λες. Τι δεν μπορώ να κάνω ταυτόχρονα ;
infin1tyGR Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν μπορούν όλοι οι χρήστες πάνω στην κεραία που είσαι να κατεβάζουν και ανεβάζουν ταυτόχρονα και ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο. Φαντάσου ότι η κεντρική κεραία στέλνει λίγα πακέτα στον 1ο που ζητάει, λίγα στον 2ο, λίγα στον 3ο κοκ και πάλι από την αρχή. Όταν είναι λίγοι οι χρήστες δεν είναι εμφανές το πρόβλημα, όταν θα γίνουν πολλοί, αρχίζουν να φαίνονται καθυστερήσεις. Γιατί ακόμα και λίγα μικρά πακέτα να θες να κατεβάσεις/ανεβάσεις για ένα multiplayer παιχνίδι στο οποίο έχει σημασία η απόκριση, θα πρέπει να περιμένεις να εξυπηρετηθούν πρώτα οι υπόλοιποι (πολλοί) χρήστες από την κεραία που ενδεχομένως να ανταλλάζουν μεγαλύτερα πακέτα. Η Free To Connect δεν φαίνεται να έχει προς το παρόν τόσο ανταγωνιστικές τιμές για να προσελκύσει κόσμο που δεν έχει πραγματικά ανάγκη τις ταχύτητες οπότε είναι οκ τα πράγματα. Αλλά η πράξη έχει δείξει ότι παντού στον κόσμο (και στην Ελλάδα σε συγκεκριμένες περιοχές) όταν μαζεύονται πολλοί χρήστες σε ασύρματα δίκτυα, εμφανίζονται προβλήματα. Στην αρχή όλα ωραία είναι σε όλους τους WISP πάντως. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2021 από infin1tyGR
Twoface Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Ωραία οπότε τώρα μιλάμε κυρίως για θεωρητικά πράγματα που μπορεί και να συμβούν. Στην πράξη αυτό που μας ενδιαφέρει είναι προς το παρόν παίζει μπάλα. Επίσης για την τιμή. Ναι είναι τσιμπημενη. Είναι πιο τσιμπημενα όμως τα 24.90 που πλήρωνα στην cosmote για 10αρα γραμμή.... ή για 1.2mb/s Με 5€ παραπάνω πήγα στα 3.7mb/s Όταν και άμα έρθει ποτέ το VDSL στο ΚΕΝΤΡΟ της Αθήνας !!!!!! εννοείται ότι θα είναι η πρώτη μου επιλογή...
jkoukos Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 10 ώρες πριν, Twoface είπε Ωραία οπότε τώρα μιλάμε κυρίως για θεωρητικά πράγματα που μπορεί και να συμβούν. Δεν είναι καθόλου θεωρητικά, αλλά η πραγματικότητα. και συμβαίνουν. Απλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη πολλούς πελάτες κι εσύ είσαι συνδεδεμένος σε ένα ΑΡ με ελάχιστους άλλους μαζί. Μόλις γίνεται καμιά ντουζίνα, τα ξαναλέμε. Συμβαίνει παντού χωρίς καμία εξαίρεση. Να την χαρείς όσο διαρκέσει και μακάρι να σου καθυστερήσει.
anastasisk Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Έχουμε κανένα update για την εν λόγω εταιρεία? Τελικά είχε δίκιο ο jkoukos?? Ενδιαφέρομαι κι εγώ, γι αυτο ρωτάω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα