AntoMast Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Τωρα αυτες τις μερες ξεκιναω σερβις για ολη την σεζον σε beach bar. Δεν εχω ξαναδουλεψει ποτε ως σερβις, που σημαινει οτι ουτε τον δισκο δεν ξερω να κραταω καλα καλα. Η αληθεια ειναι πως εχω αρκετο αγχος γιατι ειναι η πρωτη μου φορα, πραγματα τυπου π.χ θα μου πεσουν ολα απο το δισκο, θα φερω λαθος παραγγελιες κτλπ. Αυτα φοβαμαι. Εχετε καμια συμβουλη γενικα; Κατι που πρεπει να ξερω ιδαιτερα κτλπ;
asemnos Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Και λαθη θα κανεις, και πραγματα θα σου πεσουν. Ολα μεσα στο προγραμμα ειναι. Σιγα σιγα θα βρεις τα πατηματα σου και θα γινεσαι καλυτερος. Να εισαι συγκεντρωμενος οταν παιρνεις παραγγελια, μη δισταζεις να ξαναρωτας αν δε θυμασαι και μην αφηνεις να σου παιρνουν πραγματα απο το δισκο. 2
Nabuko Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Ετοιμάσου να γνωρίσεις τον Ελληνάρα που συμπεριφέρεται στους σερβιτόρους σαν να είναι δούλοι του. Υπομονή και καλά παπούτσια 11
momotis Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, AntoMast είπε Η αληθεια ειναι πως εχω αρκετο αγχος γιατι ειναι η πρωτη μου φορα Εχετε καμια συμβουλη γενικα; Ξεκίνα σιγά σιγά και σταδιακά κορύφωσε την προσπάθεια. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2021 από momotis
billsnake21 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 43 λεπτά πριν, Nabuko είπε Υπομονή και καλά παπούτσια Το σημαντικότερο 1 1
MajinBu Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 Γράφε τις παραγγελίες για να μην τις ξεχνάς (εφόσον δεν υπάρχει pos) Ποτέ μην κάνεις προσθ/αφαιρέσεις με το μυαλό όσο γελοία και αν είναι τα ποσά γιατί μετά θα τα βάλεις από την τσέπη σου Υπομονή και ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ για τον μαλάκα Έλληνα / Εβραίο / Γάλλο / Ιταλό (οι συνήθεις παραβάτες, οι υπόλοιποι παλεύονται) Άνετα παπούτσια για την ορθοστασία Μην γίνεις αλκοολικός και μπαφιάρης λόγω επιρροής των καμμένων συναδέλφων υ.γ. Αν είσαι σε νησί κάνε και λίγο ζωή αλλά κάνε και κράττει στα έξοδα να σου μείνουν λεφτά...Αμαρτία να βγάζεις 2k το μήνα και να γυρίσεις τον χειμώνα με τρύπιες τσέπες 2 2
Fotis_Greece Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 Αν και θα εισαι σε beach bar που ειναι πιο χαλαρα, μπορω να σου πω οτι τα πιο συνηθισμενα παραπονα που εκαναν οι πελατες για το service (σε ξενοδοχεια) ήταν οτι επιαναν\εφτιαχναν τα μαλλια τους με τα χερια τους και οτι εκανε νοηματα ο πελατης οτι κατι θελει και αυτοι δεν προσεχαν τα τραπεζια.
vamvakoolas Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 16 ώρες πριν, AntoMast είπε Τωρα αυτες τις μερες ξεκιναω σερβις για ολη την σεζον σε beach bar. Δεν εχω ξαναδουλεψει ποτε ως σερβις, που σημαινει οτι ουτε τον δισκο δεν ξερω να κραταω καλα καλα. Η αληθεια ειναι πως εχω αρκετο αγχος γιατι ειναι η πρωτη μου φορα, πραγματα τυπου π.χ θα μου πεσουν ολα απο το δισκο, θα φερω λαθος παραγγελιες κτλπ. Αυτα φοβαμαι. Εχετε καμια συμβουλη γενικα; Κατι που πρεπει να ξερω ιδαιτερα κτλπ; τι εγινε ολοι οι σερβιτοροι πλακωσαν;
Fotis_Greece Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 η νεα γενια του καναπε και του πληκτρολογιου που απογαλακτιζεται!! 1 5
MajinBu Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 Α και κάτι που ξέχασα...Αν και επειδή είσαι σε μπιτσόμπαρο ίσως να μην σε πιάνει... Τελικά ο χειρότερος πελάτης δεν είναι ο μαλάκας Έλληνας κλπ Αλλά...ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ έφηβοι που θέλουν 18 άτομα να πληρώσουν ξεχωριστά με 10 διαφορετικές mastercard και αρχίζουν εγώ δεν έφαγα ψωμί εγώ δεν ήπια νερό κλπ... Μακράν χειρότεροι και από τον πιο αγενή γέρο. 3 3
rafa1919 Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 Δημοσ. 18 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, Fotis_Greece είπε η νεα γενια του καναπε και του πληκτρολογιου που απογαλακτιζεται!! Ώπα ρε μάγκα του Βοτανικού απογαλακτισμένε, μόρτη, μερακλή και καραμπουζουκλή. Ώπα 7 1
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Το λοιπόν. Διάσπαρτα tips, εκ των οποίων διάφορα μέλη προανέφεραν ήδη, και τα τονίζω ΚΑΙ εγώ γιατί είναι σημαντικά. 1. Καλό παπούτσι. Μετράει να έχει καλές σόλες και αναπαυτικό εσωτερικό. 2. ΠΑΝΤΑ κομπιουτεράκι στο δίσκο, σημειώσεις. Μην υποτιμάς το πάρε - δώσε, όσο καλός είσαι στα μαθηματικά. Λεπτό κομπιουτεράκι πάνω στο δισκάκο / τσέπη. Μπλοκάκι για σημειώσεις πάντα προτείνετε! 3. Έχε τακτ, ότι και να γίνει με πελάτη, ποτέ δεν ενδίδεις μπροστά τους. Μάλωσες με συνάδελφο; Αν λυθεί όπως όπως μετά την πίεση της εργασίας, και ξύλο να είναι, θα το εκτιμήσει ο εργοδότης. Έχει συμβεί στη περίπτωση μου να θέλω να ορμήσω σε συνάδελφο. Όοοοχι μη. Περιμένεις σαν στρείδι να κλείσει το μαγαζί, βλέπεις ποιο δρομάκι θα ακολουθήσει ο συνάδελφος που τα έχει βάλει μαζί σου προσωπικά, και τον βρίσκεις σε ένα σοκάκι - εσύ & αυτός. Εγώ έχω χάσει δουλειά, επειδή έφυγε ένας πελάτης και ΝΟΜΙΖΑ πως δε πλήρωσε και πέταξα ένα πανάκι στο πάτωμα. Πανάκι που κάνουμε τα τραπέζια.. μπροστά σε όλους τους πελάτες.. φάουλ μου - ήμουν 16 ετών ακριβώς. Εν τω μεταξύ, πήγε να πληρώσει μέσα στο μαγαζί γιατί βιαζόταν. 4. Να κυνηγάς τα μαχαιροπίρουνα, ΑΝ υπάρχουν και αν τα γυαλίζουν με ξύδι. Είναι η πιο τεμπέλικη δουλειά (αν και κυριαρχεί στα εστιατόρια αυτό το φαινόμενο). 5. ΔΕΝ ΘΥΜΟΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. Περνούσα και δρόμο για να πάω τις παραγγελίες, όπου μέχρι να φτάσω στο πελάτη είχα ξεχάσει που πάει τι. Αργότερα εργαζόμουν σε ΤΑΒΕΡΝΑ και δεν ήξερα να ξεχωρίσω τη ΧΟΙΡΙΝΗ με την ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ και το ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ. Ήμουν τόσο γρήγορος και ευδιάθετος όμως που ποτέ δεν είχαν θέμα οι εργοδότες. Πάντα χρήση χαρτάκι post-it, και οργάνωση πάνω στο δίσκο έτσι όπως μπορούσα. Δεν έκανα τόσα λάθη όσο περίεργο και να φαίνεται, καθώς ότι γράφεται δε ξεγράφεται, και δε ξεχνιέται. 6. ΠΟΤΕ μην ντρέπεσαι το πελάτη, αν φανεί τέτοιο πράγμα, είναι ακόμα πιο αμήχανο και για τις δυο πλευρές. Ό,τι λάθη, ό,τι επανάληψη, ό,τι βοήθεια θες από το πελάτη.. βάλε τον στο παιχνίδι. Ούτε το 99% από τους ανθρώπους που αντιμετώπιζα δεν θεώρησα "μαλάκα" όπως λένε οι παραπάνω. Ήμουν άνετος, και γρήγορος και ευδιάθετος όμως. Το κλείσιμο ματιού έπιανα πως πάντα τους έκανε να αισθάνονται καλύτερα οι πελάτες (όχι στη γυναίκα του ζευγαριού). Τον δίσκο τον έμαθα από το Beach Bar που εργαζόμουν, φυσικά νούμερο 1 εχθροί τα καραφάκια, και τα λιγνά ποτήρια. Θα μάθεις το κέντρο βάρους του δίσκου μπαμ-μπαμ αν το θες, και θα σε εξυπηρετεί σε όλη σου τη ζωή. ΠΟΤΕ βαριά πράγματα μπροστά στα χέρια. Ο στόχος θα είναι πάνω από τον δεξή ώμο τα βαριά (μπασκέτες κυρίως έχουν τα beach bar), και δεν μασάς. Αν αντιληφθείς πως δεν μοιράζονται μπουρμπουάρ, να τα βάζεις πρώτος στη τσέπη. Καλύτερα τσεπάτα, παρά κορόιδο. Ξεκίνα το όμως ΑΝ βεβαιωθείς πως ο ένας τρώει τον άλλο, και μόλις αναγνωρίσεις το χώρο και παίζει το μάτι σου. Ένα επιπλέον τρικ που έκανα εγώ προσωπικά μέχρι τα 18 μου, που γενικά μέχρι τότε σέρβιρα. Έβαζα τον πατέρα μου να έρθει να με πάρει, έτσι δεν τον έπαιρνε τον άλλον να με κρατάει 30' παραπάνω από την ώρα που έπρεπε να φύγω. Ειδικά στο σπαστό επιβάλλεται. Όταν κλείνει το μαγαζί δύσκολα να το κάνεις αυτό.. αλλά μεσημέρια κλάιν. Αν δε παίζει support γονέα / τρίτου, μπορείς να πεις εξ' αρχής πως καπάκια μετά τη δουλειά, έχεις την τάδε ευθύνη άρα ξεχάστε με. Να θυμάσαι, όπως στρώνεις έτσι κοιμάσαι. ΌΤΙ δικαίωμα δώσεις στην αρχή, σε μπινελίκια, σε υπερωρίες απλήρωτες, σε χάιδεμα κωλομεριού από το γκέυ εργοδότη, θα σε ακολουθεί για πάντα. Είσαι φιλότιμος; Είσαι πολύτιμος. Αναγνώρισε την αξία σου και ας μην έχεις εμπειρία. 4 2
Gatoskylo8 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Στις 18/5/2021 στις 12:06 ΜΜ, Fotis_Greece είπε η νεα γενια του καναπε και του πληκτρολογιου που απογαλακτιζεται!! Η γενιά που κάνει το σερβιτόρο και το δούλο στους τουρίστες διότι της κατέστρεψαν το μέλλον οι παλαιότερες γενιές οι οποίες έφαγαν το καταπέτασμα. 3 2 1
3DJIN Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 μην αγχωνεσαι,θα τα κανεις ολα πουτανα σιγουρα μεχρι να προσαρμοστεις και να βρεις διαφορα τρικ 2
StamTheMan Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Στις 17/5/2021 στις 7:06 ΜΜ, AntoMast είπε Η αληθεια ειναι πως εχω αρκετο αγχος γιατι ειναι η πρωτη μου φορα, πραγματα τυπου π.χ θα μου πεσουν ολα απο το δισκο, θα φερω λαθος παραγγελιες κτλπ. Αυτα φοβαμαι. Οπως ολες οι δουλειες,εχει και αυτη τα κολπα της για ολα. Θα σου πεσουν φυσικα πραματα,και εμενα μου πεφτουν ακομα και τωρα αν κανω κανα μεροκαματο της πλακας κανα καλοκαιρι,αλλα γελαω,δε με απασχολει. Εσυ αν εισαι βοηθος,θα πας σε οποιο τραπεζι λεει το χαρτι σου. Λαθη στις παραγγελιες θα γινουν,και απο τον πελατη και απο τον παραγγελιοληπτη,αλλα και απο το μπουφε. Οταν δεις οτι εγινε λαθος,δεν ψαχνεις να βρεις ποιος το εκανε,αλλα πως θα το διορθωσεις,με λογικη,ψυχραιμια και χαμογελο. Μην μπεις σε αντιδικια με κανεναν που ψαχνει να ριξει το φταιξιμο αλλου,εχω δουλεψει με αγυριστα κεφαλια που δε δεχονταν οτι εκανα εκεινοι λαθος. Παραπερα,ΚΑΛΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ,δε φανταζεσαι ποσο ρολο θα παιξει στο μελλον. Δεν κοιτας το δισκο οταν πηγαινεις,ειδικα αν εχεις επανω ελληνικο. Δεν κρατας το δισκο με ισια παλαμη,αντιθετως τον στηριζεις στα ακροδαχτυλα και το "εσωτερικο" του αντιχειρα,εκτος και αν ειναι παραμανα,που την ακουμπας εν μερει στον ωμο. Αν πηγαινεις καφεδες σε γυαλι,χρησιμοποιησε διαφορετικου χρωματος καλαμακια για να ξεχωριζεις ποιος ειναι ποιος,αλλα καθε φορα θα εχεις πανω κατω τα ιδια. Εγω καποτε εβαζα τους καφεδες αναλογα με τη ζαχαρη τους,ξεκινωντας απο τον σκετο παντα αριστερα και οσο γλυκαινε πηγαινε προς τα δεξια. Αν υποψιαστεις οτι σου τρωνε τα τιπς,ξεκινα να τα τρως εσυ με τροπο,εχω εκθεσει και συναδελφο και του εφαγα και τα τιπς που ετρωγε. Ποτε μα ποτε μη χανεις την ψυχραιμια σου μπροστα στον πελατη,και μην παιρνεις προσωπικα τις μ****ς που θα ακουσεις. Δεν παραγνωριζεσαι με τους συναδελφους,δεν κουτσομπολευεις κανεναν ( γιατι θα μαθευτουν ολα ) και κοιτας τη δουλεια σου. Φιλικο attitude,αλλα οχι κολλητιλικια και ΟΧΙ ΓΚΟΜΕΝΙΛΙΚΙΑ με ατομα που δουλευεις,πιστεψε με,θα σου σωσει τη ζωη. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα