Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Γνωρίζει κάποιος το κόστος για να περαστεί πρίζα για ρούτερ καθώς το σπίτι διαθέτει γραμμή αλλά όχι ειδική πρίζα. 

Δε ξέρω πως λέγεται καν είμαι εντελώς άσχετος. Αλλά μου ζητάνε 50€ για αλλαγή μιας πρίζας.

Υπάρχει μήπως κάποιος Θεσσαλονίκη που μπορεί να το αναλάβει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Δημοσ.

Τι ειναι η ειδική πρίζα;

Αν εννοείς την τηλεφωνική το κόστος ειναι πολύ μικρό παρε μια και βαλτην μονος σου, και καθόλου πρίζα να μην βάλεις το ίδιο είναι

Δημοσ.
15 ώρες πριν, RaKa είπε

Καλησπέρα σας. Γνωρίζει κάποιος το κόστος για να περαστεί πρίζα για ρούτερ καθώς το σπίτι διαθέτει γραμμή αλλά όχι ειδική πρίζα. 

Δε ξέρω πως λέγεται καν είμαι εντελώς άσχετος. Αλλά μου ζητάνε 50€ για αλλαγή μιας πρίζας.

Υπάρχει μήπως κάποιος Θεσσαλονίκη που μπορεί να το αναλάβει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Παρά πολλά σου  ζητάει.  Εκτός και αν αλλάξει τα  Καλώδια.  να υποθέσω ότι θέλεις να  βάλεις διπλή πρίζα στην πρώτη πρίζα του σπιτιού?  Για να έχεις το ίντερνετ κατευθείαν στο ρούτερ ? Και τα υπόλοιπα τηλέφωνα ξεχωριστά!?  Πολύ καλή επιλογή και εγώ το έχω κάνει αυτό και έχω απαγάγει

Μόλις τώρα, johnmegarythmos είπε

Παρά πολλά σου  ζητάει.  Εκτός και αν αλλάξει τα  Καλώδια.  να υποθέσω ότι θέλεις να  βάλεις διπλή πρίζα στην πρώτη πρίζα του σπιτιού?  Για να έχεις το ίντερνετ κατευθείαν στο ρούτερ ? Και τα υπόλοιπα τηλέφωνα ξεχωριστά!?  Πολύ καλή επιλογή και εγώ το έχω κάνει αυτό και έχω αφαιρέσει spliter και όλα τα φίλτρα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν όπως λέει ο johnmegarythmos έχεις voip και θέλεις να συνδέσεις το router απ' ευθείας στο router και να ξεχωρίσεις την τηλεφωνία τότε κάνε τα εξής:

α. Αν δεν θες να μπλέξεις με αλλαγές πρίζας 

Πάρε ένα μικρό αυτοκόλλητο πριζάκι, κόλλησε το δίπλα ή κάτω από την κεντρική πρίζα και συνέδεσε εκεί τα καλώδια που έρχονται από τον κατανεμητή σου (αφού ανοίξεις πρώτα την πρίζα σου και τα ξεχωρίσεις από τα υπόλοιπα).

Συνέδεσε με ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο την θύρα line in του router απ' ευθείας στο πριζάκι που συνέδεσες τα καλώδια από τον κατανεμητή.

Συνέδεσε με ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο το τηλέφωνο σου με το phone 1 του router.

Για να έχεις τηλέφωνο και στις άλλες πρίζες συνέδεσε (πάλι με ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο) την phone 2 του router σου με την πρίζα στον τοίχο για να μοιράσεις την τηλεφωνία και στις άλλες πρίζες.

β. Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου τότε κάνε τα εξής:

Αντικατέστησε (μόνος σου, δεν χρειάζεσαι βοήθεια) τη μονή κεντρική πρίζα με μία διπλή τηλεφωνική πρίζα.   

Συνέδεσε τα καλώδια που έρχονται από τον κατανεμητή στην μία και τα καλώδια που πάνε στις άλλες πρίζες στην άλλη.

Συνέδεσε την θύρα line in του router με ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο στην πρίζα που συνέδεσες τα καλώδια από τον κατανεμητή.

Συνέδεσε το τηλέφωνο σου με ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο με το phone 1 του router .

Για να έχεις τηλέφωνο και στις άλλες πρίζες συνέδεσε με ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο την phone 2 του router σου με το δεύτερο πριζάκι.

Είσαι έτοιμος.

Επεξ/σία από afm
Δημοσ.
14 ώρες πριν, afm είπε

Αν όπως λέει ο johnmegarythmos έχεις voip και θέλεις να συνδέσεις το router απ' ευθείας στο router και να ξεχωρίσεις την τηλεφωνία τότε κάνε τα εξής:

α. Αν δεν θες να μπλέξεις με αλλαγές πρίζας 

Πάρε ένα μικρό αυτοκόλλητο πριζάκι, κόλλησε το δίπλα ή κάτω από την κεντρική πρίζα και συνέδεσε εκεί τα καλώδια που έρχονται από τον κατανεμητή σου (αφού ανοίξεις πρώτα την πρίζα σου και τα ξεχωρίσεις από τα υπόλοιπα).

Συνέδεσε με ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο την θύρα line in του router απ' ευθείας στο πριζάκι που συνέδεσες τα καλώδια από τον κατανεμητή.

Συνέδεσε με ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο το τηλέφωνο σου με το phone 1 του router.

Για να έχεις τηλέφωνο και στις άλλες πρίζες συνέδεσε (πάλι με ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο) την phone 2 του router σου με την πρίζα στον τοίχο για να μοιράσεις την τηλεφωνία και στις άλλες πρίζες.

β. Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου τότε κάνε τα εξής:

Αντικατέστησε (μόνος σου, δεν χρειάζεσαι βοήθεια) τη μονή κεντρική πρίζα με μία διπλή τηλεφωνική πρίζα.   

Συνέδεσε τα καλώδια που έρχονται από τον κατανεμητή στην μία και τα καλώδια που πάνε στις άλλες πρίζες στην άλλη.

Συνέδεσε την θύρα line in του router με ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο στην πρίζα που συνέδεσες τα καλώδια από τον κατανεμητή.

Συνέδεσε το τηλέφωνο σου με ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο με το phone 1 του router .

Για να έχεις τηλέφωνο και στις άλλες πρίζες συνέδεσε με ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο την phone 2 του router σου με το δεύτερο πριζάκι.

Είσαι έτοιμος.

διαφωνω με το αυτοκολλητο μπριζακι δεν κανει σταθερη επαφη χιλιες φορες να παρει ενα καλωδιο τηλεφωνου και τα 2 ακρα του κατανεμητη να τα βγαλει απο την μπριζα να ξεγμνωσει το καλωδιο τηλεφωνου και τα πιασει με https://www.kafkas.gr/ilektrologiko-yliko/ylika-syndesis-stirixis/ylika-syndesis/klemmens/klemmens-fast/3m-uy-2-scotchlok-thlepikoinoniako-kitpino_187747/ , ειναι μονωτικα και δεν χρειαζετιαι να γυμνωσεις το καλωδιο αλλα τα βαζεις και το πατας με την πενσα . Απλα φανταστικο!. και ετσι εχεις ενα ετοιμο καλωδιο για το μοντεμ χωρις να χρειαζεσαι διπλη μπριζα απλα θα κρεμεται και θα φαινεται. 

Εγω διπλη μπριζα εξωτερικη ειχα παρει central πολυ καλες! 

Δημοσ.

Για να γλυτώσει τα χρήματα θα πρέπει να πιάνουν τα χέρια του ώστε να μην αναγκαστεί να φέρει τεχνικό.

Προσωπική μου επιλογή θα ήταν η διπλή πρίζα τοίχου, όμορφα και νοικοκυρεμένα. Μία πρίζα για το router, μία πρίζα για την επιστροφή τηλεφώνου και τέλος.

Από κει και πέρα είναι πολύ πιο εύκολο (για κάποιον που δεν ξέρει) να βιδώσει τα δύο καλώδια από τον κατανεμητή σε δύο βίδες στο αυτοκόλλητο πριζάκι παρά να κόβει και να ξεγυμνώνει καλώδια τηλεφώνου για να τα συνδέσει με scotchlock. Δεν διαφωνώ, είναι καλή ιδέα αλλά μου φαίνεται πιο δύσκολο στην υλοποίηση και πιο άκομψο να κρέμονται οι ενώσεις και τα καλώδια.

Όσο για αξιοπιστία μια χαρά επαφή κάνει. Έχω αυτήν την συνδεσμολογία πολλά - πολλά χρόνια με μία 50άρα vdsl (το κέντρο μου ήταν από τα πρώτα vdsl με voip) και δουλεύει μία χαρά.

Να ξέρεις ότι στις "αναβαθμίσεις" (ο Θεός να τις κάνει αναβαθμίσεις) σε voip και οι ιδιώτες ηλεκτρολόγοι αλλά και οι υπάλληλοι των παρόχων προτιμούν αυτή τη συνδεσμολογία για γρήγορη και καθαρή δουλειά χωρίς προβλήματα.

Δημοσ.
On 21/05/2021 at 01:35, johnmegarythmos said:

διαφωνω με το αυτοκολλητο μπριζακι δεν κανει σταθερη επαφη χιλιες φορες να παρει ενα καλωδιο τηλεφωνου και τα 2 ακρα του κατανεμητη να τα βγαλει απο την μπριζα να ξεγμνωσει το καλωδιο τηλεφωνου και τα πιασει με https://www.kafkas.gr/ilektrologiko-yliko/ylika-syndesis-stirixis/ylika-syndesis/klemmens/klemmens-fast/3m-uy-2-scotchlok-thlepikoinoniako-kitpino_187747/ , ειναι μονωτικα και δεν χρειαζετιαι να γυμνωσεις το καλωδιο αλλα τα βαζεις και το πατας με την πενσα . Απλα φανταστικο!. και ετσι εχεις ενα ετοιμο καλωδιο για το μοντεμ χωρις να χρειαζεσαι διπλη μπριζα απλα θα κρεμεται και θα φαινεται. 

Εγω διπλη μπριζα εξωτερικη ειχα παρει central πολυ καλες! 

.μια χαρα επαφη κανει αν το πιασεις σωστα και δεν χαλασεις τις βολτες τις βιδας.υπαρχουν και αλλες λυσεις μετα με πριζακια αυτοκολλητα αλλα αυτη ειναι η πιο απλη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...