doctorized Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους. Μέχρι τώρα έχω τοποθετήσει αρκετά keystones rj45 cat5e σε πάνελ αλλά και σε πρίζες χωρίς ποτέ να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα. Πρόσφατα, πήγα να αγοράσω μερικά keystones ακόμη, επειδή το κατάστημα δεν είχε unshielded, μου έδωσε θωρακισμένα. Έβαλα ένα τέτοιο keystone στο ρακ και στην αίθουσα που καταλήγει το καλώδιο βρίσκεται ήδη εγκατεστημένη πρίζα με δικό της keystone. Μετά την εγκατάσταση και τη σύνδεση με το switch χρησιμοποίησα ένα τέστερ που έχω για να βεβαιωθώ ότι όλα είναι οκ. Προς έκπληξή μου, κανένα από τα 8 λεντάκια του τέστερ δεν άναψε. Έλεγξα ξανά και ξανά τη συνδεσμολογία, το καλώδιο από το switch στο keystone και το καλώδιο από την πρίζα στο λάπτοπ έδειξαν ότι είναι εντάξει. Με δοκιμές διαπίστωσα ότι πρέπει να είναι ίδιο keystone και στο άλλο άκρο για να δουλέψει. Μα άλλα λόγια, δουλεύει μόνο όταν είναι 2 ίδια (κι ας μη χρησιμοποιώ τη θωράκιση μιας και τα καλώδια είναι utp) keystones, με άλλης εταιρείας keystone στο ένα άκρο δεν δουλεύει. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επεξ/σία 17 Μαΐου 2021 από doctorized
gapito Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 Δημοσ. 22 Μαΐου 2021 υπάρχει περίπτωση τα ζεύγη στο cat6 να έχουν ελάχιστα πιο μεγάλη διάμετρο και να μην τα τριπάει καλά το keystone; αλλά και πάλι δεν θα δούλευαν ουτε με 2 ιδια... .....
doctorized Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Στις 22/5/2021 στις 5:12 ΜΜ, gapito είπε υπάρχει περίπτωση τα ζεύγη στο cat6 να έχουν ελάχιστα πιο μεγάλη διάμετρο και να μην τα τριπάει καλά το keystone; αλλά και πάλι δεν θα δούλευαν ουτε με 2 ιδια... ..... Τόσο τα καλώδια όσο και όλα τα keystones είναι 5e. Τα keystones με τις δοκιμές που έκανα δείχνουν να δουλεύουν άψογα, όχι όμως με το συνδυασμό που θέλω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα