Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, TuXaKoS είπε

Ναι το Ελληνικό είναι. Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Ακόμα και με το IOSS τα πακέτα περνάνε από το τελωνείο απλώς, υποτίθεται, ότι θα πρέπει να ξεκολλάνε πιο γρήγορα. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει κάποια άλλη χρέωση, υπομονή.  

Ειχα κ εγω μια παρομοια περιπτωση αλλα μολις σημερα ξεκολλησε και ειναι στα ΕΛΤΑ. Βεβαια μου ηρθε μηνυμα οτι εχει φορους και τελη στα 2,50 ευρω. Μικρο το ποσό, αλλα αφου εχει γινει πληρωμη απο Ebay με VAT 24% απο Αμερικα, γιατι με χρεωσαν εξτρα;

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, zeke είπε

Ειχα κ εγω μια παρομοια περιπτωση αλλα μολις σημερα ξεκολλησε και ειναι στα ΕΛΤΑ. Βεβαια μου ηρθε μηνυμα οτι εχει φορους και τελη στα 2,50 ευρω. Μικρο το ποσό, αλλα αφου εχει γινει πληρωμη απο Ebay με VAT 24% απο Αμερικα, γιατι με χρεωσαν εξτρα;

1 ώρα πριν, Vasileios-gr είπε

Σε χρέωσαν επειδή ο πωλητής δεν το δήλωσε στο σύστημα.

Αυτό. Όπως έγραψα και πριν, δεν αρκεί απλώς να πληρώσεις το ΦΠΑ, πρέπει και ο πωλητής να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδικασία. 

• Like 1
Δημοσ.

Μαλιστα,,,απλα το θεωρουσα αυτονοητο με το VAT απο ebay και μου εκανε εντυπωση που ηρθε ετσι τωρα...

Δημοσ.

Το κακο ειναι οτι πληρώνουμε ΦΠΑ στο ebay για αγορες που δεν χρειάζεται αποστολη ταχυδρομικη, π.χ υπηρεσίες, software, keys ....

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε

Το κακο ειναι οτι πληρώνουμε ΦΠΑ στο ebay για αγορες που δεν χρειάζεται αποστολη ταχυδρομικη, π.χ υπηρεσίες, software, keys ....

Πάντα πλήρωνες ΦΠΑ, απλώς της χώρας από την οποία ήταν ο πωλητής. Πόσο μεγάλη νομίζεις ότι είναι η διαφορά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελη Ελτα....μαλιστα! Καταλαβαινει καποιος τι εννοει με αυτο;
Γιατι μαλλον το VAT απο Ebay το ειδαν στο Τελωνειο...

IMG_3455.JPG

Επεξ/σία από zeke
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, zeke είπε

Τελη Ελτα....μαλιστα! Καταλαβαινει καποιος τι εννοει με αυτο;
Γιατι μαλλον το VAT απο Ebay το ειδαν στο Τελωνειο...

IMG_3455.JPG

Δεν είχε κάνει σωστά την διαδικασία ο πωλητής. Οπότε σταμάτησε στο τελωνείο, το τελωνείο είδε ότι ο ΦΠΑ είχε πληρωθεί αλλά εφόσον σταμάτησε, τα ΕΛΤΑ χρέωσαν τέλος εκτελωνισμού (και σωστά): 

https://www.elta.gr/Portals/0/Files/4_Idika teli ektelonismou_Gr_07_2021 (2)_1.pdf

Τέλος εκτελωνισμού Ίδιας αξίας 0 € έως και 15 € 2,50 €

∆ιευκρινίζεται ότι δεν θα εισπράττονται Τέλη Εκτελωνισµού για τα ταχυδροµικά αντικείµενα, εισαγωγές αγαθών αξίας <150 € από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποία θα απελευθερώνονται άµεσα από το Τελωνείο, βάσει της ∆ιασάφησης προ άφιξης (τύπου D).

Από 1-7-21 θεσπίζεται νέο τελωνειακό παραστατικό εισαγωγής (Η7) για τον τελωνισμό των αγαθών αξίας έως του ποσού των 150 ευρώ που αποτελούν αντικείμενο εξ αποστάσεως πωλήσεων (e-commerce), με τη δυνατότητα υποβολής:  διασάφησης προάφιξης-τύπου D που υποβάλλεται πριν την άφιξη των εμπορευμάτων για την άμεση απελευθέρωση των μικροδεμάτων και  πλήρους διασάφησης-τύπου Α που υποβάλλεται με την προσκόμιση των εμπορευμάτων.  Για κάθε μικροδέμα υποβάλλεται ξεχωριστή διασάφηση

Επεξ/σία από TuXaKoS
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 14/10/2021 στις 2:04 ΜΜ, TuXaKoS είπε

Αυτό. Όπως έγραψα και πριν, δεν αρκεί απλώς να πληρώσεις το ΦΠΑ, πρέπει και ο πωλητής να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδικασία. 

Σε ποιά διαδικασία αναφέρεσαι; Εγώ έχω καταλήξει ότι οι πωλητές κάνουν σωστά την διαδικασία και εδώ τα ΕΛΤΑ δεν λογαριάζουν τίποτα...

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Alekos_37 είπε

Σε ποιά διαδικασία αναφέρεσαι; Εγώ έχω καταλήξει ότι οι πωλητές κάνουν σωστά την διαδικασία και εδώ τα ΕΛΤΑ δεν λογαριάζουν τίποτα...

Το πόσταρα και πιο πάνω: 

Από 1-7-21 θεσπίζεται νέο τελωνειακό παραστατικό εισαγωγής (Η7) για τον τελωνισμό των αγαθών αξίας έως του ποσού των 150 ευρώ που αποτελούν αντικείμενο εξ αποστάσεως πωλήσεων (e-commerce), με τη δυνατότητα υποβολής:  διασάφησης προάφιξης-τύπου D που υποβάλλεται πριν την άφιξη των εμπορευμάτων για την άμεση απελευθέρωση των μικροδεμάτων

Εαν υπάρχει αυτό το παραστατικό, τα ΕΛΤΑ δεν χρεώνουν τίποτα και το δέμα απελευθερώνετε σχεδόν άμεσα από το τελωνείο. Διαφορετικά. πρέπει να σταματήσει, να το ανοίξουν κτλ. Αν δουν ότι έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ, πιθανόν δεν χρεώνουν τίποτα αλλά σε χρεώνουν τα ΕΛΤΑ.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

τελικα το θεμα ειναι οτι θα πληρωνουμε 2 φορες μια VAT στην αγορα στο Ebay και οταν ερχεται εδω παλι περναει τελωνειο και κακος τι παει να πει δεν το δηλωσε ο πωλητης και δεν το εκανε σωστα ας μου δωσει πισω το ebay τα VAT που πληρωσα στην αρχη της αγορας αγορα 10 ευρω απο ebay πληρωσα εχτρα VAT 2,40 και ηρθε το δεμα εμεινε 1 μηνα παρακαλω στο τελωνειο και μου ηρθε να πληρωσω αλλα 2,50 ευρω οτι νανε ξερει κανεις αν μπορει να γινει αναφορα στο ebay οτι ο πωλητης δεν εκανε σωστα την διαδικασια για να παρεις πισω το αρχικο VAT στην αγορα?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εχει βγαλει κΑνεις ακρη με τετοιες περιπτωσεις η πληρωνεις τα κερατιατικα επειδη ετσι θελουν;πως ειναι δυνατον να απορριπτουν αιτησεις επανεξετασης οταν εχεις αποδεικτικα πληρωμης που συμφωνουν με αυτο που λες κ δεν το δεχονται;τι πρεπει να κανεις για να τους πεισεις οτι δεν εισαι ελεφαντας;ειναι απλα τραγικοι!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...