SilentVoice Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, kirious είπε Τελικά το αφησες να γυρίσει πίσω; Σου ζητησαν τιποτα εξτρα εγγραφα εαν τελικα συνέβει αυτο; Μετά την επανεξέταση του τελωνείου,το άφησα να το ξαναστείλουν στα ΕΛΤΑ, καπάκι είχα κάνει καταγγελία στον ΣτΚ , μετά απο 15 μέρες απάντησαν απο ΣΤΚ οτι πήρε αρ.πρωτ. και στις 17 μέρες με πήραν απο τα ΕΛΤΑ για να δουν αν θα το παραλάβω τελικά αμεσα ή αν θα το στείλουν πίσω. Τους είπα να το στείλουν πίσω αφου δεν θα το παραλάμβανα για κανένα λόγο με αυτά τα τέλη. Ο ΣτΚ απο τοτε δεν μου έχει απαντήσει ( ούτε τουλάχιστον οτι δεν βρέθηκε το δεμα και επέστρεψε) . Ζήτησα επιστροφή χρημάτων απο Banggood μετά απο 10 μέρες απο οταν τους είπα για την επιστροφή και μου έκαναν full refund (λογικά είδαν οτι επιστράφηκε το δέμα και δεν τους είπα τιποτα για τα τέλη, ούτε με ρώτησαν). Ουσιαστικά έχασα τα 12 ευρώ που έδωσα για τα τέλη επανεξέτασης και τον χρόνο μου με αυτήν την ιστορία. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2021 από SilentVoice 1
sostos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Τιποτα , παω στο ταχυδρομειο και μου λεγει η κοπελια δεν ειναι 39 € στην επανω σειρα (δεν φαινοταν ) εχει και ενα 0 !!! δηλαδη 0,39....
kirious Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Τα ιδια μου ειπαν και εμενα. Στο μηνυμα μου εγγραφαν 36 ευρω και οταν τους πηρα τηλεφωνο μου λενε εχει και ενα κομμα πριν το ποσο, δηλαδη 0,36 ευρω. Τι να πω, δεν το παρελαβα ακομα αλλα μου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι με χρεωσαν μονο 36 λεπτα.
digkasman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 οταν κανουμε πλεων αγορα απο το ebay και ειναι εκτος χωρας Ε.Ε μεχρι 150 ευρω πληρωνουμε το ΦΠΑ VAT ετσι δεν ειναι??? γιατι ενω το πληρωσαμε στην αγορα περναει τελωνειο περιμενω δεμα και στην αγορα που εκανα πληρωσα στην τελικη τιμη συν φορο και τωρα βλεπω οτι περιμενει να περασει τελωνειο δηλαδη θα ξαναπληρωσω φορο το δεμα ειναι αξιας 12 ευρω ξερει κανεις να απαντηση?
SilentVoice Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 11 λεπτά πριν, digkasman είπε οταν κανουμε πλεων αγορα απο το ebay και ειναι εκτος χωρας Ε.Ε μεχρι 150 ευρω πληρωνουμε το ΦΠΑ VAT ετσι δεν ειναι??? γιατι ενω το πληρωσαμε στην αγορα περναει τελωνειο περιμενω δεμα και στην αγορα που εκανα πληρωσα στην τελικη τιμη συν φορο και τωρα βλεπω οτι περιμενει να περασει τελωνειο δηλαδη θα ξαναπληρωσω φορο το δεμα ειναι αξιας 12 ευρω ξερει κανεις να απαντηση?
digkasman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 4 λεπτά πριν, SilentVoice είπε δηλαδη πληρωνουμε και στην αγορα και οταν ερχεται Ελλαδα? αν ειναι ετσι αστα να πανε η απλα σταματαει τελωνειο για ελεγχο αν εχει πληρωθει το ΦΠΑ???
TuXaKoS Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 5 λεπτά πριν, digkasman είπε δηλαδη πληρωνουμε και στην αγορα και οταν ερχεται Ελλαδα? αν ειναι ετσι αστα να πανε η απλα σταματαει τελωνειο για ελεγχο αν εχει πληρωθει το ΦΠΑ??? Αν το κατάστημα που αγόρασες, συμμετέχει στο IOSS, τότε θα πρέπει να πληρώσεις τον Ελληνικό ΦΠΑ κατά την αγορά και εφόσον κάνει σωστά ο πωλητής τη διαδικασία (και είναι κάτω από 150 ευρώ), τίποτα άλλο στην Ελλάδα. Αν δεν συμμετέχει στο IOSS, θα πληρώσεις λογικά το ΦΠΑ της χώρας από την οποία έγινε η αγορά και μετά το δέμα θα περάσει τελωνείο, όπου θα πληρώσεις ΦΠΑ + τέλη εκτελωνισμού (εφόσον είναι κάτω από 150 ευρώ).
digkasman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, TuXaKoS είπε Αν το κατάστημα που αγόρασες, συμμετέχει στο IOSS, τότε θα πρέπει να πληρώσεις τον Ελληνικό ΦΠΑ κατά την αγορά και εφόσον κάνει σωστά ο πωλητής τη διαδικασία (και είναι κάτω από 150 ευρώ), τίποτα άλλο στην Ελλάδα. Αν δεν συμμετέχει στο IOSS, θα πληρώσεις λογικά το ΦΠΑ της χώρας από την οποία έγινε η αγορά και μετά το δέμα θα περάσει τελωνείο, όπου θα πληρώσεις ΦΠΑ + τέλη εκτελωνισμού (εφόσον είναι κάτω από 150 ευρώ). στην αγορα που εκανα απο το ebay ειχε μεσα και πληρωμη για ΦΠΑ το λεγομενο VAT αρα ο πωλητης σημμετεχει στο IOSS οπως λετε, ειναι λογικο να περιμενει το δεμα να περασει τελωνειο??? βεβαια δυο μερες εχει που ειναι στην αναμονη η απλα περναει για ελεγχο αν εχει πληρωθει ο ΦΠΑ?
TuXaKoS Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 3 λεπτά πριν, digkasman είπε στην αγορα που εκανα απο το ebay ειχε μεσα και πληρωμη για ΦΠΑ το λεγομενο VAT αρα ο πωλητης σημμετεχει στο IOSS οπως λετε, ειναι λογικο να περιμενει το δεμα να περασει τελωνειο??? βεβαια δυο μερες εχει που ειναι στην αναμονη η απλα περναει για ελεγχο αν εχει πληρωθει ο ΦΠΑ? Όπως έγραψα και πριν, ότι και να γίνει ΦΠΑ θα πληρώσετε. Πρέπει να ελέγξετε αν το ΦΠΑ που πληρώνετε είναι της χώρας από την οποία έγινε η αγορά ή της χώρας στην οποία βρίσκεται ο αγοραστής (κάτι το οποίο δείχνει ότι μάλλον ο πωλητής συμμετέχει στο IOSS και αν κάνει σωστα τη διαδικασία, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε τίποτα περισσότερο (εφόσον το ποσό είναι κάτω από 150 ευρώ)).
digkasman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 5 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε Όπως έγραψα και πριν, ότι και να γίνει ΦΠΑ θα πληρώσετε. Πρέπει να ελέγξετε αν το ΦΠΑ που πληρώνετε είναι της χώρας από την οποία έγινε η αγορά ή της χώρας στην οποία βρίσκεται ο αγοραστής (κάτι το οποίο δείχνει ότι μάλλον ο πωλητής συμμετέχει στο IOSS και αν κάνει σωστα τη διαδικασία, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε τίποτα περισσότερο (εφόσον το ποσό είναι κάτω από 150 ευρώ)). το εχω πληρωμενο αλλα αν δεν εχει κανει σωστα ο πωλητης την διαδικασια το ξανα πληρωνω αν καταλαβα καλα
TuXaKoS Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 4 λεπτά πριν, digkasman είπε το εχω πληρωμενο αλλα αν δεν εχει κανει σωστα ο πωλητης την διαδικασια το ξανα πληρωνω αν καταλαβα καλα Σωστά. Αναγράφει το ελληνικό ΦΠΑ; Δηλαδή πληρώσατε 24% κατά την αγορά; Το αναφέρει αυτό;
digkasman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 8 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε Σωστά. Αναγράφει το ελληνικό ΦΠΑ; Δηλαδή πληρώσατε 24% κατά την αγορά; Το αναφέρει αυτό; αυτη ειναι η αποδειξη που εχω απο την αγορα
TuXaKoS Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, digkasman είπε αυτη ειναι η αποδειξη που εχω απο την αγορα Ναι το Ελληνικό είναι. Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Ακόμα και με το IOSS τα πακέτα περνάνε από το τελωνείο απλώς, υποτίθεται, ότι θα πρέπει να ξεκολλάνε πιο γρήγορα. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει κάποια άλλη χρέωση, υπομονή.
digkasman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, TuXaKoS είπε Ναι το Ελληνικό είναι. Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Ακόμα και με το IOSS τα πακέτα περνάνε από το τελωνείο απλώς, υποτίθεται, ότι θα πρέπει να ξεκολλάνε πιο γρήγορα. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει κάποια άλλη χρέωση, υπομονή. σας ευχαριστω πολυ λογικα πιστευω να ξεκκολησει γρηγορα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα