Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Το δέμα μου αξίας 11ευρώ πέρασε τελωνείο και ενημερώθηκα απο τα ΕΛΤΑ πως πρέπει να πληρώσω 24 ευρώ για να το παραλάβω.

Με ενα γρήγορο ψάξιμο, κατέβασα μια φόρμα αίτησης επανεξέτασης του τελωνείου και πήγα σήμερα το πρωί στα ΕΛΤΑ , μαζί με τα αποδεικτικά paypal etc, να την καταθέσω.

Εκει λοιπόν μου ζητάνε 15 ευρώ για να στείλουν το δέμα με τα δικαιολογητικά για επανεξέταση στο τελωνείο. Εγώ , είδα πως άντε-ίσως να πλήρωνα 3ευρώ για αυτήν την διαδιακασία. 

Τι ισχύει τελικά και τί πρέπει να κάνω ακριβώς για να λάβω κάποια στιγμή το δέμα μου χωρίς τέλη και φόρους;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SilentVoice είπε

Καλημέρα σας,

Το δέμα μου αξίας 11ευρώ πέρασε τελωνείο και ενημερώθηκα απο τα ΕΛΤΑ πως πρέπει να πληρώσω 24 ευρώ για να το παραλάβω.

Με ενα γρήγορο ψάξιμο, κατέβασα μια φόρμα αίτησης επανεξέτασης του τελωνείου και πήγα σήμερα το πρωί στα ΕΛΤΑ , μαζί με τα αποδεικτικά paypal etc, να την καταθέσω.

Εκει λοιπόν μου ζητάνε 15 ευρώ για να στείλουν το δέμα με τα δικαιολογητικά για επανεξέταση στο τελωνείο. Εγώ , είδα πως άντε-ίσως να πλήρωνα 3ευρώ για αυτήν την διαδιακασία. 

Τι ισχύει τελικά και τί πρέπει να κάνω ακριβώς για να λάβω κάποια στιγμή το δέμα μου χωρίς τέλη και φόρους;

Εγώ στον επίσημο τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ βλέπω ότι ζητούν 12 ευρώ και όχι 15.

89029988_.png.b23c5563f46600a9ebd32e60243fd0b0.png

• Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Εγώ στον επίσημο τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ βλέπω ότι ζητούν 12 ευρώ και όχι 15.

89029988_.png.b23c5563f46600a9ebd32e60243fd0b0.png

ισχύει οτι είναι 12 ευρώ, γιατί μου είπε 15? οεο?

Εγώ νόμιζα πως ανήκω σε αυτήν την κατηγορία, ώστε να το παρουσιάσουν στο τελωνείο και να πληρώσω μόνο 3ευρώ. Ισχύει αυτό;

image.png.f06d7fe22a83245470cc5705709ae57b.png

Οι ίδιοι δεν ξέρουν ακριβώς και είχαν και υφάκι πως αυτή είναι η δουλειά τους. Άλλα μου έλεγε η υπάλληλος (με το υφάκι) και άλλα μου είπε η προισταμένη της.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Οι ίδιοι δεν ξέρουν ακριβώς και είχαν και υφάκι πως αυτή είναι η δουλειά τους. Άλλα μου έλεγε η υπάλληλος (με το υφάκι) και άλλα μου είπε η προισταμένη της.

Πήγαινε και εσύ και δείξε τους τον επίσημο κατάλογο των ΕΛΤΑ που γράφει 12 ευρώ.

https://www.elta.gr/Portals/0/Files/2020/Images/4_Tim_Eidika_Teli_Ektelonismou_02_2020.pdf

21 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Εγώ νόμιζα πως ανήκω σε αυτήν την κατηγορία, ώστε να το παρουσιάσουν στο τελωνείο και να πληρώσω μόνο 3ευρώ. Ισχύει αυτό;

Εσένα σου επιβλήθηκαν δασμοί και ζητάς επανεξέταση και αναθεώρηση της απόφασης – χρέωσης σου. Οπότε δεν είσαι στην κατηγορία των 3 ευρώ.

• Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Μετά απο αίτηση στα Ελτά με επισυναπτόμενα την απόδειξη απο Banggood & απόδειξη απο Paypal , και την πληρωμή των 12 ευρώ, έλαβα σήμερα το παρακάτω εγγραφο συστημένο.

image.png.75fcce6a95702d0e0780f826ca863018.png

Τι μπορώ να κάνω τώρα για να μην βγώ χαμένος και με τα 12ευρώ επανεξέτασης;

Λογικά κάποιος βαρέθηκε να επαναξιολογήσει το δέμα με βάση τα δικαιολογητικά και το απάντησαν έτσι.

Δημοσ.

τι ειναι τελικα το εισαγομενο ειδος ???ειναι η πραγματικη του αξια 11ευρω η τοσο εβαλαν στο τιμολογιο???

το παυπαλ η η καρτα αν δεν αναγραφει σαν αποδεκτη του ποσου τον ιδιον που φαινεται σαν αποστολεας δεν το κανουν δεκτο....

αν δεν βρισκεις ακρη και δεν το εχεις αναγκη στειλε μυνημα στον πωλητη οτι θα το επιστρεφεις γιατι σε χρεωνουν υψηλους δασμους...αν σου πει οκ,μυνημα στο ελτα για επιστροφη...αλλα τωρα εχεις δωσει και χρηματα για επανεξεταση....

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, kostasbm είπε

τι ειναι τελικα το εισαγομενο ειδος ???ειναι η πραγματικη του αξια 11ευρω η τοσο εβαλαν στο τιμολογιο???

το παυπαλ η η καρτα αν δεν αναγραφει σαν αποδεκτη του ποσου τον ιδιον που φαινεται σαν αποστολεας δεν το κανουν δεκτο....

αν δεν βρισκεις ακρη και δεν το εχεις αναγκη στειλε μυνημα στον πωλητη οτι θα το επιστρεφεις γιατι σε χρεωνουν υψηλους δασμους...αν σου πει οκ,μυνημα στο ελτα για επιστροφη...αλλα τωρα εχεις δωσει και χρηματα για επανεξεταση....

5 κουτιά μάσκες με 11ευρώ είχα πάρει και τώρα πλήρωσα +12 . Εντωμεταξύ τώρα που έπεσαν οι τιμές στις μάσκες, θα έπαιρνά 25 κουτιά με τόσα λεφτά.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ  !!!!!!! ΤΟ ΔΕΜΑ ΣΑΣ ΤΑΔΕ ( ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ)  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΑΙ 39 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΙ  ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ..........Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΕΜΑΤΟΣ 10 ΕΥΡΩ ......ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ?

1-Καταρχην το δεμα ειναι πριν βγει ο νομος

2-Δευτερον , εαν δεν εχουν τιμολογιο , δεν πρεπει να μου το ζητησουν ?

Επεξ/σία από sostos
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sostos είπε

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ  !!!!!!! ΤΟ ΔΕΜΑ ΣΑΣ ΤΑΔΕ ( ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ)  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΑΙ 39 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΙ  ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ..........Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΕΜΑΤΟΣ 10 ΕΥΡΩ ......ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ?

1-Καταρχην το δεμα ειναι πριν βγει ο νομος

2-Δευτερον , εαν δεν εχουν τιμολογιο , δεν πρεπει να μου το ζητησουν ?

1- Ο συγκεκριμένος νόμος ισχύει με το πότε το δέμα θα παραδοθεί (ή θα ελεγχθεί, δεν είμαι σίγουρος τι από τα 2 ισχύει) και δυστυχώς όχι με το πότε έγινε η αποστολή. 

2- Όχι δεν πρέπει. Ο τελωνειακός μπορεί να κάνει την τιμολόγηση. Να φανταστώ ότι δεν ήρθε με ΕΛΤΑ; 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/5/2021 στις 9:07 ΠΜ, SilentVoice είπε

Καλημέρα σας,

Καταρχήν για να είναι τελωνείο το δέμα σου να υποθέσω ότι έχει έρθει από χώρα εκτός Ε.Ε.

Αν δεν έχεις ενημερωθεί από 01/07/2021 όλα τα δέματα είτε αξίας 22 ευρώ και πάνω είτε 22 ευρώ και κάτω περνάνε από το τελωνείο για τέλη και φόρους

Άρα με δεδομένο αυτό και ότι το δέμα σου αξίας 11 ευρώ ήρθε από χώρα εκτός Ε.Ε. ξέχασε το να το παραλάβεις χωρίς τέλη και φόρους

για να το παραλάβεις θα πληρώσεις τέλη και φόρους

τώρα γιατί τα ΕΛΤΑ σου ζητάνε τα 15 ευρώ ενώ είναι 12 ευρώ για να στείλουν το δέμα με τα δικαιολογητικά για επανεξέταση στο τελωνείο δεν ξέρω να σου πω ρώτησε τους.

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TuXaKoS είπε

1- Ο συγκεκριμένος νόμος ισχύει με το πότε το δέμα θα παραδοθεί (ή θα ελεγχθεί, δεν είμαι σίγουρος τι από τα 2 ισχύει) και δυστυχώς όχι με το πότε έγινε η αποστολή. 

2- Όχι δεν πρέπει. Ο τελωνειακός μπορεί να κάνει την τιμολόγηση. Να φανταστώ ότι δεν ήρθε με ΕΛΤΑ; 

Ναι ηρθε με ΕΛΤΑ

1 ώρα πριν, TuXaKoS είπε

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, sostos είπε

Ναι ηρθε με ΕΛΤΑ

Ζήτα να μάθεις τι σου χρέωσαν και γιατί. Το ποσό δείχνει υπερβολικό ακόμα και με τα τέλη εκτελωνισμού.. 

• 2 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...