Captain333 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Καλημέρα σε όλους! Φέτος δίνω πανελληνιες και σκοπεύω να πάω εμποροπλοιαρχων γιατί υπεραγαπαω την θαλασσα. Ωστόσο έχω λίγο άγχος και μου δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα: 1) Υπάρχει σταθερός μισθός όλο τον χρόνο ή μόνο το διάστημα που θα μπαρκάρω; 2) Ισχύει το διάστημα προαγωγης βαθμού κάθε δύο χρόνια; 3) Εχω διαβάσει πως η φοίτηση σε κεσεν ισοδυναμεί με 4 μήνες και 10 ημέρες θαλάσσια προϋπηρεσία, ισχυει; Και αν ισχύει αφαιρείται από την προϋπηρεσία που απαιτείται για προαγωγη; πχ. Αν απο πλοίαρχος β' θέλω να γίνω πλοίαρχος Α' και απαιτειται θαλάσσια υπηρεσία 24 μηνών, θα κάνω μονο 20 μήνες; 4) Πόσο διαρκεί η φοίτηση σε κεσεν; Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν κούρασα.
Gkouem Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Καλησπέρα, καταρχήν καλή επιτυχία στις πανελλήνιες ανεξάρτητα από το τι θα ακολουθήσεις. Είμαι Γ΄ μηχανικός εμπορικού ναυτικού, αν και έχω εγκαταλείψει τον κλάδο. Αυτό που θα ήθελα να σου πω για να σε βοηθήσω είναι πριν το δηλώσεις να λάβεις υπόψιν σου ότι δεν μιλάμε απλά για ένα επάγγελμα αλλά για έναν τρόπο ζωής που δυστυχώς είναι δύσκολο ένα παιδί στα 18 να ξέρει αν του αρέσει. Ορισμένα επαγγέλματα επηρεάζουν πολύ περισσότερο τη ζωή σου λόγω συνθηκών (στρατιωτικοί, ναυτικοί κτλ) και αυτό γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να δημιουργήσεις μια βάση και έναν κύκλο ανθρώπων. Έχε στο νου σου ότι παρά τα πολύ καλά λεφτά που είναι σίγουρο ότι θα εισπράττεις, το θέμα σχέσεων θα σε πληγώνει πολύ, όπως και το κομμάτι φίλων, αφού είναι από δύσκολο έως αδύνατο σε πολλές περιπτώσεις να ακολουθούν τον τρόπο ζωής σου (πολλοί μήνες απουσίας, συνήθως πολλά έξοδα για διασκέδαση όσο βρίσκεσαι εδώ που οι άλλοι δεν μπορούν να συμμετέχουν, διακοπές ενώ αυτοί δουλεύουν...). Γενικά φτιάχνεις μια ζωή για σένα αλλά ΜΟΝΟ για σένα και αυτό ίσως να μην σε καλύπτει. 1) Ο μισθός δεν είναι σταθερός, στις περισσότερες εταιρίες στον κόσμο, αν όχι σε όλες, πληρώνεσαι το διάστημα που είσαι μέσα. Τα λεφτά ωστόσο είναι πάρα πολλά για να σε απασχολεί αυτό, δεν πρόκειται να πεινάσεις εκτός και αν ξοδεύεις ασύστολα. Είναι <<εύκολο>> σε λίγα χρόνια να υλοποιήσεις πράγματα όπως αγορά σπιτιού, έναρξη επιχείρησης, να κλείσεις οικονομικές τρύπες ή ότι άλλο μπορεί να θες. Τώρα το πόσο εύκολο είναι να βγάλεις αυτά τα λεφτά είναι μια άλλη ιστορία, ο καθένας το βλέπει στην πράξη. 2, 3, 4) Αυτά τα πράγματα θα ξεκινήσουν να σε απασχολούν σε περίπου 6-7 χρόνια από σήμερα, είναι πολύ πιθανό να μην ισχύει καν η υπάρχουσα νομοθεσία μέχρι τότε. Αν θες μια συμβουλή, συγκεντρώσου στο τώρα. Γράψε όσο καλύτερα μπορείς, άνοιξε σχολές, και πάνω απ' όλα ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ. Δεν σε γνωρίζω για να έχω εικόνα για την οικονομική σου κατάσταση ή το πόσο καλά μπορείς να γράψεις για μια καλύτερη σχολή αλλά συνοπτικά θα σου πω τα εξής: α) Τα λεφτά είναι Ε - Ξ - Α - Ι - Ρ - Ε - Τ - Ι - Κ - Α, μιλάμε για ποσά που δεν πρόκειται να τα βρεις πουθενά αλλού και τόσο σύντομα (πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις). β) Το επίπεδο της σχολής είναι άθλιο από κάθε άποψη (μαθήματα, παροχές, επίπεδο μαθητών κτλ) (πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις). γ) Μετά το πρώτο εξάμηνο πηγαίνεις ταξίδι σαν δόκιμος (μόνος σου βρίσκεις εταιρία) οπότε θα δεις σύντομα αν σ' αρέσει ή μάλλον αν αξίζει και το αντέχεις. δ) Ο κόσμος δεν είναι ο καλύτερος και το περιβάλλον μέσα στο καράβι είναι μάλλον βαρύ (πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις). ε) Αν σ' αρέσει η θάλασσα, μπορείς να πηγαίνεις το καλοκαίρι για μπάνιο και το χειμώνα για ψάρεμα. Στο καράβι λαμαρίνα θα τρως στη μάπα (βέβαια εγώ ήμουν μηχανικός, εσύ σίγουρα θα την αποφύγεις λίγο παραπάνω αν σκέφτεσαι πλοίαρχος) και η θάλασσα δεν είναι φιλική από καμία άποψη. Το επάγγελμα θα το κάνεις για άλλους λόγους. Δεν θέλω να σε τρομάξω, προσωπικά έφυγα από αυτή τη δουλειά παρόλο που έπαιρνα πάρα μα πάρα πολλά λεφτά γιατί δεν άντεχα την ζωή. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, ίσως εσύ να τα δεις αλλιώς, ίσως και 'γω αν είχα τύχει με άλλους ανθρώπους να το έβλεπα αλλιώς. Μπορείς να το δοκιμάσεις κι αν δεις ότι δεν θες να ξαναδώσεις για άλλη σχολή, ένας χρόνος δεν είναι κάτι και σαν εμπειρία το καράβι αξίζει πάρα πολύ, πολύ περισσότερο από το στρατό. Πριν το δηλώσεις, σκέψου μόνο εάν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να σε ενδιαφέρει και να σε συναρπάζει. Ίσως αυτό το κάτι να μην φέρνει τα γρήγορα λεφτά της θάλασσας αλλά δεν είναι τα πάντα λεφτά στη ζωή. Ελπίζω ό,τι απόφαση και να πάρεις να σου βγει σε καλό. 2
Captain333 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ πάρα πολύ με καλύψατε και με το παραπάνω! Καλή συνέχεια! Επεξ/σία 24 Μαΐου 2021 από Captain333 1
giorgaras_OGAME Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Μιλάμε για το επάγγελμα που έχουν ακολουθήσει σχεδόν όλοι μου οι συγγενείς (παππούς, θείος, νονός, ξάδερφος) εκτός του πατέρα μου και εμένα που δεν το ακολουθήσαμε και πληρώνουμε το τίμημα στην καθημερινότητα μετρώντας τα ψηλά στην τσέπη μας. Τα λεφτά που παίρνουν είναι ακραία μιλάμε για πάνω από 10.000 το μήνα αλλά για να το ακολουθήσεις πρέπει να σου αρέσει. Είναι δύσκολος τρόπος ζωής αλλά έχει πολύ καλές απολαβές με λίγα λόγια 2
Chaliasos Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω εγώ που λόγω μυωπίας (2.50 στο ένα μάτι και 2.75 στο άλλο και 0.75 αστιγματισμό) με έκοψαν για μηχανικό επειδή δεν μπόρεσα στο αδύναμο μάτι αυτό με την υψηλότερη μυωπία δεν βρήκα 4/10 με έβαλαν για ΑΕΝ μηχανικών μπορώ όταν εισαχθω στην σχολή να κάνω λέιζερ και να δώσω για πλοιάρχων ή πρέπει να ξαναδώσω του χρόνου;
gii Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Εγώ δεν έχω καταλάβει στο καράβι πάνω πως περνάει η ώρα και γενικά η καθημερινότητα αν ξέρει κάποιος ας μου πει; Πχ από διατροφή πως είναι; Επίσης ένας έχει χρόνο να κάνει κάποιο χόμπι όπως πχ γυμναστική υπάρχει τπτ μέσα στο καράβι για το προσωπικό να απασχολείται; Ρωτάω καθαρά από περιέργεια
vamvakoolas Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 αν εισαι μηχανικος (που γνωριζω) υπαρχουν βαρδιες 8-10 ωρες και μενεις μηχανοστασιο. Κατα τη διαρκεια αυτης εχεις μια λιστα να ελεγχεις. Για τα εκτος δουλειας 1)μπορεις να αραξεις σαλονι να πεις μια κουβεντα με πληρωμα 2)φαι-> σαλονι υπνο->δωματιο 3)Ιντερνετ (παιχνιδια/ειδησεις/βιντεο). Απο εκει και περα εχω δει σε πλοιο τοσο διαδρομο οσο και ποδηλατο γυμναστικης (ενα σε ενα πλοιο και αλλο στο αλλο πλοιο) αλλα αποτι εμαθα εκτος απο εγκριση καπετανιου πηραν και εγκριση απο εταιρια. Αν τωρα εσυ θες να γυμναστεις μπορεις ειτε με ιμαντες ειτε με βαρακια στο δωματιο σου. Υ.Γ: Τωρα με το ιντερνετ παλευεται, επρεπε να ακους ιστοριες για πριν 30+ χρονια που τη βγαζαν με βιβλια, γραψιμο (!) μαθαιναν μουσικα οργανα κτλ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα