Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, ψάχνω για να αγοράσω μια Ip Camera για γκαράζ αυτοκινήτου, με μοναδικό πρόβλημα την μεγάλη απόσταση από το router του σπιτιού.

Μένω σε 5ο όροφο οικοδομής και στο πάρκινγκ στον πίσω χώρο της οικοδομής, σε απόσταση περίπου 50μ, είναι το αυτοκίνητο.

Δοκίμασα και τράβηξα καλώδιο από το σπίτι στο πάρκινγκ, αλλά μετά από λίγο καιρό είδα δολιοφθορά (κόψιμο) και έχω χάσει το σήμα φυσικά, δεν σκοπεύω να τραβήξω νέο καλώδιο.

Θέλω λοιπόν να βρω μια IP Camera που να έχει πολύ καλό και δυνατό WiFi, που να πιάνει σε αυτά τα 50μ και να συνδέεται στο router του σπιτιού, ή αν ξέρετε άλλη λύση που να περιλαμβάνει σύνδεση με WiFi (γειτονικό WiFi ίσως;).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε

Κανα repeater;

Μπα, μακριά είναι, 5ος όροφος.... 

Δημοσ.

για να καταλάβουμε λίγο το χώρο, τα 50 μετρα ειναι απο που? απο ρουτερ σου νοητη γραμμή μέχρι το αυτοκίνητο?

Υπάρχει οπτικη επαφή ρουτερ-αυτοκίνητο  εστώ και με κάποια εμποδια η το ρουτερ ειναι στην μια ακρη του σπιτιου και το αυτοκινητο στην άλλη ακρη και 5 οροφους κατω ταυτοχρονα.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, gapito είπε

για να καταλάβουμε λίγο το χώρο, τα 50 μετρα ειναι απο που? απο ρουτερ σου νοητη γραμμή μέχρι το αυτοκίνητο?

Υπάρχει οπτικη επαφή ρουτερ-αυτοκίνητο  εστώ και με κάποια εμποδια η το ρουτερ ειναι στην μια ακρη του σπιτιου και το αυτοκινητο στην άλλη ακρη και 5 οροφους κατω ταυτοχρονα.

Τα 50μ είναι η απόσταση: Router - Μπαλκόνι - Ισόγειο - Τοίχος έως πάρκινγκ, καρφωμένο καλώδιο στον τοίχο. 

Εάν πετάξω από το μπαλκόνι καλώδιο στον αέρα έως το πάρκινγκ, θα γλιτώσω καμιά 10αρια μέτρα, άρα 40μ.

Το router είναι στο μπροστινό τμήμα του σπιτιού (σαλόνι), δεν έχει οπτική επαφή ούτε με το μπαλκόνι ούτε φυσικά και με το πίσω πάρκινγκ. 

Δύσκολη περίπτωση, το ξέρω. 

Δημοσ.

δεν σε βλέπω να παιζεις μπαλα ασύρματα. θα μπορούσες να δικιμάσεις ενα repeater καπου ακρη ακρη στο σπίτι και μια κάμερα με dual κεραίες για να δεις την τυχη σου.(κάμερα κινέζικη για να κάνεις τις δοκιμές σου παίρνεις με 40 ευρα και κάνει τα παντα. αν θέλεις μπορώ να σου πω τι έχω δοκιμάσει εγώ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@topmarτι μπατζετ εχεις; Μαλλον σου εχω λυση αλλα ειναι ακριβη. EZVIZ BC1-B1 λεγετε και το station το βαζεις σε ενα σημειο Α που θα παιρνει δικτυο και ρευμα και την καμερα ωπου θες σε αποσταση 100 μετρων απο το station. Η καμερα δεν χρειαζεται ρευμα ουτε δικτυο.

Αν σε ενδιαφερει πες μου να τεσταρω να δω αν οντως φτανει πανω απο 50 μετρα.

Επεξ/σία από vforvaggelis
Δημοσ.

Φίλε μου δεν θέλω να δώσω και πολλά χρήματα, έως 50-70€ καλά είναι νομίζω. 

Δημοσ.

Ο χώρος που θέλεις να βλέπεις, έχει παροχή ρεύματος από το κοινόχρηστο ή από το δικό σου διαμέρισμα;

Αν έπαιρνε από το δικό σου, ίσως με κάποιο powerline+ένα παλιό ρούτερ για Access Point να βολευόσουν..

Δημοσ.

Ο χώρος που θέλω να βλέπω έχει παροχή (σουκο πρίζα) με καλώδιο από το δικό μου διαμέρισμα, συγκεκριμένα από την ίδια παροχή ρεύματος του ατομικού καυστήρα πετρελαίου στο υπόγειο, δική μου παροχή ρεύματος δηλαδή. 

Δηλαδή, να συνδέσω ένα παλιό Router και να το ρυθμίσω ως Access Point, στο χώρο του πάρκινγκ και Powerline σε πρίζα στο σπίτι; Αμφιβάλλω αν δουλέψει, το σπίτι με το υπόγειο έχουν ίδιο δίκτυο ρεύματος; 

Δημοσ.

Στο περίπου ναι, ουσιαστικά αντί να έχεις το καλώδιο, χρησιμοποιώντας powerline θα "δώσεις" δίκτυο στο χώρο μέσω της παροχής ρεύματος

Μετά ή συνδέεις την κάμερα ασύρματα χρησιμοποιώντας ένα access point ή απευθείας με ένα πιο κοντό καλώδιο (προτιμότερο)

• Like 1
Δημοσ.

την ακουω σαν λυση αλλά έχω την εντύπωση πως οσο πιο μεγάλη χρήση έχει η ηλεκτρολογική γραμμή (σε συνδιασμό με το παχος των καλωδίων και την ασφάλεια) τοσο πιο μεγάλες απόλειες θα έχεις. δεν ειμαι και απόλυτα σιγουρος.

from devolo site: * Powerline speeds up to 2000 Mbps. Wi-Fi speeds up to 1200 Mbps. Actual data throughput and data over distance will vary. Network conditions and environmental factors, including volume of network traffic, building material and construction, and network overhead, result in lower actual data throughput rate.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...