flintgr Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Καλησπέρα! Το setup: motherboard: TRX40 AORUS MASTER (rev. 1.1) latest Bios: FBi cpu: AMD Ryzen Threadripper 3970X cpu cooling: 2x NOCTUA NH-U14S TR4-SP3 graphics card: ASUS GeForce RTX 3090 ROG STRIX 24G ram: 2x GSkill Trident Z RGB F4-3200C16Q-64GTZR storage: 2x Gigabyte Aorus NVMe Gen4 SSD 2TB psu: Corsair AX 1600i Το πρόβλημα: Kάνω install τα Windows 10. Μετα την δήλωση του δίσκου και το πρώτο restart κολλάει αμέσως όταν εμφανιστεί ο κύκλος με τις τελείες!!!
elpenor Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 7 ώρες πριν, flintgr είπε Το πρόβλημα: Kάνω install τα Windows 10. Μετα την δήλωση του δίσκου και το πρώτο restart κολλάει αμέσως όταν εμφανιστεί ο κύκλος με τις τελείες!!! Αν περιμένεις είναι πιθανό να ξεκολλήσει. Για να αργεί κάποιο πρόβλημα υπάρχει με το hardware που θα μπορέσεις να το βρεις πιο εύκολα μετά την εγκατάσταση.
Τέρης Α. Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Η κάρτα γραφικών είναι τοποθετημένη στη 1η ή 3ηθύρα; Επεξ/σία 17 Μαΐου 2021 από Τέρης Α.
flintgr Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Ναι το έχω αφήσει αρκετή ώρα. Κολλάει πάντα στο ίδιο ακριβώς σημείο. Αφού επιλέξω δίσκο εγκατάστασης και κάνει το install, μετά από το πρώτο boot εμφανίζει το logo της μητρικής (AORUS) με τον κύκλο με τις τελείες . Αμέσως μετά στιγμιαία αναβοσβήνει και ξαναεμφανίζει τον κύκλο αυτό με το logo AORUS μόνο που εκεί ακριβώς γίνεται το freeze. Εχω δοκιμάσει: αλαγή θέσεων σε ram ή και μία επαφές ρεύματος αλλαγή κάρτας αλλαγή psu clear CMOS / αλλαγή roll back Bios (FA) update BIOS με QFlash αλλαγή Windows usb bootable stick αλλαγή στα BIOS settings: CSM Support Enabled/Disabled Global C State Control /Enabled/Disabled Οι ram καλύπτουν και τις 8 θέσεις (128G) - (έχω κάνει δοκιμή μόνο με μία ή και 2) H κάρτα στην 1η θέση (αλλά έχω κάνει δοκιμή και στην 3η) Δεν έχω κάνει overclocking. Το μόνο που έχω δοκιμάσει είναι να αλλάξω το CPU volt σε 3. Στο boot δεν κόλλησε αλλά έβγαλε αμέσως μήνυμα error των Windows "κάποιο πρόβλημα υπάρχει και να κάνω restart" Έχω διαβάσει ότι υπάρχει η περίπτωση το πρόβλημα να οφείλεται σε undervoltaged CPU... (δεν είμαι γνώστης και δεν θέλω να πειράξω κάτι μήπως και το πάρω στο χέρι) Μία άλλη περίπτωση είναι να μην μπορεί να διαβάσει το τελευταίο update του BIOS που έκανα (FBi) και να "κολλάει" για κάποιο λόγο στο προηγούμενο?.. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2021 από flintgr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα