Queendesa Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Καλησπέρα σας. Ήθελα αν μπορέσετε να με βοηθήσετε με τι υπολογιστή να πάρω με το voucher. Για i5 10400 με 8 ή 16 ram . Αυτό που θέλω να με βοηθήσετε είναι ότι αν υπάρχει συμβατότητα γενικά για να μπορώ να βάλω καλύτερα πράγματα όπως κάρτα γραφικών ή μνήμη. Το desktop θα ειναι για gaming οπως το GTA RP. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.
JDROGAS Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Δωσε μας μερικες πληροφοριες,πρωτον τι μπατζετ υπαρχει. Για να εχεις ενα γενικοτερο μπουσουλα,με το voucher υπαρχει μικρη διαθεσιμοτητα,καποιοι σπρωχνουν μηχανηματα που δεν αξιζουν τα χρηματα τους η ειναι υπερτιμημενα,ειναι η κατασταση "περιεργη". Γενικοτερα τα ετοιμα builds πασχουν εντος εισαγωγικων απο φθηνες μητρικες και τροφοδοτικα. Ο 10400 ειναι αξιολογο cpu και θα ανταπεξελθει σε πολλα πραγματα. Προτιμοτερα τα 16gb ram εαν θελεις να εισαι ανετος και στο μελλον. Εχεις βαλει καποιο στο ματι; Επεξ/σία 16 Μαΐου 2021 από JDROGAS 2
Queendesa Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δεν έχω βάλει κάτι στο μάτι για αυτό ήθελα τη βοήθειά σας Μήπως έχετε δει κάτι καλό. Το μπάτζετ σκέφτομαι κάνα 700ρι περίπου. Ξέρω ότι δε θα έχει καλή κάρτα γραφικών αλλά αυτό είναι το πρόβλημα αν θα μπορώ να βάλω κάτι καλύτερο. Όσο μπορείτε πρότεινετε μου. Ευχαριστώ.
JDROGAS Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 https://www.mediamarkt.gr/product/psifiaki-merimna/desktops/hp-desktop-m01-f1002nv-amd-ryzen-5-4600gradeon-graphics-mazi-me-antivirus-kai-hp-care-pack/1599947 Mια προταση με τον 4600g με τα ενσωματωμενα γραφικα του (δεν γνωριζω τις απαιτησεις σου) πιστευω οτι μπορεις να εχεις μια καλη εμπειρια. Δυνατος επεξεργαστης,(λιγο καλυτερος απο 10400) αργοτερα εαν θελεις να βαλεις ξεχωριστη καρτα γραφικων μπορεις.(πιστευω full profile) Το συγκεκριμενο desktop βλεπω οτι εχει τροφοδοτικο 400w αρα ας πουμε οτι σε περιοριζει ενα θελεις να βαλεις καμια γομαρο-καρτα. Ιδανικα θα πρεπει να προσθεσεις αλλα 8 gb ram. Μητρικη βλεπω Β550Α που σημαινει οτι μπορεις οποτε θελησεις να αναβαθμισεις και επεξεργαστη. Mπορεις να παρεις μια γευση εδω για τα γραφικα του. 2
Queendesa Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Αυτός που λες είναι σαν αυτόν απλά με κάρτα γραφικών καλύτερη? https://www.public.gr/product/desktop-hp-pavilion-amd-ryzen-5-4600g8gb128gb-ssd-and-1tb-hddnvidia-geforce-gtx-1650-tp01-1008nv/prod13244443pp/?sn_ref=s&sn_cat=cat1832022pp&sn_id=prod13244443pp Ή είναι τα ίδια απλά μας κοροϊδεύουν? Απλά βάζουν σκληρό παραπάνω στα έξτρα του κ έτσι γεμίζει η περιγραφή του? Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα για Ryzen ή Intel core γτ έχω ακούσει πολλά. Μακάρι να μπορούσα να έφτιαχνα ένα desktop κομμάτι κομμάτι.
JDROGAS Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Αυτο το pc που εβαλες εσυ εχει καρτα γραφικων,καπου τα εχεις μπερδεψει. Συγκεκριμενα την 1650 που ξεκιναει απο 300+ευρω στο σκρουτζ. Αυτο που σου προτεινα εγω δουλευει με τα ενσωματωμενα γραφικα του επεξεργαστη. 2
nickol-us Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, Queendesa είπε Αυτός που λες είναι σαν αυτόν απλά με κάρτα γραφικών καλύτερη? https://www.public.gr/product/desktop-hp-pavilion-amd-ryzen-5-4600g8gb128gb-ssd-and-1tb-hddnvidia-geforce-gtx-1650-tp01-1008nv/prod13244443pp/?sn_ref=s&sn_cat=cat1832022pp&sn_id=prod13244443pp Ή είναι τα ίδια απλά μας κοροϊδεύουν? Απλά βάζουν σκληρό παραπάνω στα έξτρα του κ έτσι γεμίζει η περιγραφή του? Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα για Ryzen ή Intel core γτ έχω ακούσει πολλά. Μακάρι να μπορούσα να έφτιαχνα ένα desktop κομμάτι κομμάτι. To κομμάτι κομμάτι δυστυχώς το απέκλεισαν και τα μηχανήματα που προσφέρουν είναι λίγο "ξεσκαρτάρισμα". Τα 2 που έβαλες στην σύγκριση είναι παρόμοια όμως το ακριβό έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Αν ψάξεις να βρεις αυτήν την κάρτα που φοράει το ακριβό σήμερα θα δεις πόσο κοστίζει και που οφείλεται η διαφορά. Το 1ο μηχάνημα που προτάθηκε είναι low budget επιλογή και θα παίζεις με τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή, τα οποία είναι ικανά μέχρι ένα σημείο αλλά σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με την gt 1650(4600g vs 1650). Επειδή έθεσες την επιλόγή Intel η Amd αυτή την στιγμή δεν υπάρχει Intel που να παίζει αξιοπρεπώς παιχνίδια με τα ενσωματωμένα γραφικά του. Αν πας για κάτι οικονομικό πρέπει να πας σε συγκεκριμένους Amd που έχουν ικανά ενσωματωμένα να παίξουν κάμποσα παιχνίδια και ιδιαίτερα απροβλημάτιστα το Gta που ζήτησες. Εφόσον πας σε intel για να πάρεις μια κάρτα γραφικών αντίστοιχη(gt 1030) των ενσωματωμένων γραφικών του 4600g θα πρέπει να υπολογίζεις επιπλέον κόστος 100 ευρώ . 2
Queendesa Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Για Intel ποιον πρότεινετε? Χωρίς κάρτα γραφικών το φοβάμαι να πω την αλήθεια. Αυτοί που έχουν ενσωματωμένα γραφικά είτε amd or intel θα μπορώ να βάλω αργότερα κάρτα? Γτ Αλλιώς δεν αξίζει.Γενικα με προβληματίζει όλο αυτό με την ψηφιακη μεριμνα κ ζαλίζω κ εγώ εσάς κ συγχωρέστε με για αυτό αλλά δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω. Σου δίνουν έναν καλό επεξεργαστή χωρίς τίποτα άλλο στην ουσία κ με ανεβασμενες τιμές. Αγγίζει κοντά 1000 ένας με κάρτα κ ούτε καν 16 μνήμη. Κ δεν ξέρουμε κ τι τροφοδοτικά έχουν. Δεν ξέρω αν έσεις έχετε παιδιά κ αγοράσατε με την μεριμνα ....αν όχι κ θέλατε τι θα τους περνατε?
JDROGAS Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Queendesa είπε Αυτοί που έχουν ενσωματωμένα γραφικά είτε amd or intel θα μπορώ να βάλω αργότερα κάρτα? Γτ Αλλιώς δεν αξίζει Αυτο το ξεκαθαριζω τωρα μια δια παντος. Καρτα μπορεις να βαλεις οποια και οτι θελεις ανεξαρτητα απο το εαν εχει ενσωματωμενα γραφικα ο επεξεργαστης που θα διαλεξεις. Κοιταξε το θεμα δεν ειναι τι θελουμε εμεις με την ψηφιακη μεριμνα. Το θεμα ειναι τι εχουν βαλει τα καταστηματα για πωληση.Και στο εξηγηθηκα απο τα προηγουμενα ποστ οτι ειναι ολα λιγο υπερτιμημενα και διαλεγμενα για να ξεστοκαρουν αυτοι την παλιατζουρα,και οχι για να κανουμε εμεις τη δουλεια μας. Δεν ειδα κατι αξιολογο με καρτα γραφικων στα χρηματα που ζητας,γι αυτο και σου ποσταρα τον 4600g ο οποιος εχει ενσωματωμενα γραφικα επιδοσεων μιας καρτας 1030gt (των 100-130 ευρω δηλ) προφανως καποια τετοια καρτα θα εβαζες η θα ειχε το ετοιμο desktop pc. Εαν ειναι να δωσεις 700 ευρω βρισκουμε να φτιαξουμε pc με καρτα γραφικων και οτι θελουμε εμεις (εντος λογικου πλαισιου) ,και χρησιμοποιησε το voucher για ενα ταμπλετ. Eγω στη θεση σου αυτο θα εκανα (εαν αντεχα οικονομικα) και δεν θα φορτωνομουνα ενα pc που ειτε δεν θα με καλυπτε 100%,ειτε θα ειχα υπονοια για το τι ποιοτητας parts εχει μεσα. Για να γινω κατανοητος δες ενα παραδειγμα συνθεσης απο ενα καταστημα ολα συναρμολογημενα και πρωτης ποιοτητας parts. Δωρεαν μεταφορικα,δωρεαν συναρμολογηση priveshop. Παιρνεις και μια καρτα 1030 σαν κι αυτη https://www.skroutz.gr/s/11999896/Asus-GeForce-GT-1030-2GB-OC-90YV0AU0-M0NA00.html Με λιγοτερα ισως απο 700 ευρω εχεις μηχανημα πρωτης ταξης. Αυτο φυσικα ειναι ενα παραδειγμα μπορει να βγει συνθεση και φθηνοτερη εαν αλλαξουμε πραγματα,και με amd ryzen κλπ κλπ. Oλα παιρνουν +- στα ευρω αναλογα με το τι απαιτησεις εχει ο καθενας και τι υποχωρησεις μπορει να κανει. Και δευτερη συνθεση πιο οικονομικη απο e-shop. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2021 από JDROGAS 2
nickol-us Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Εγώ απλά να συμπληρώσω οτι στα έτοιμα μηχανήματα μπορείς να βάλεις "σχεδόν" ότι κάρτα θέλεις αφού υπάρχουν περιορισμοί στις αντοχές του τροφοδοτικού αλλά και στο χώρο του κουτιού. Σαφώς μια gt 1030 με τόσο χαμηλή κατανάλωση και μικρό μήκος δεν αποτελεί πρόβλημα. Ο 4600g δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σου αρέσει. Είναι αρκετά δυνατός cpu (εφάμιλλος 10400 και καλύτερος), είναι εντός budget που έχεις θέσει και πληρεί τις προϋποθέσεις να καθώς θα παίξει gta σε 1080p σε high settings. Με την προσθήκες ακόμη 8gb ραμ θα πετάει. Αν το budget σου είναι περιορισμένο υπάρχουν ακόμη 2 επιλογές, φυσικά πέφτεις σε δύναμη όμως πάλι καλύπτονται τα ζητούμενα. https://www.msystems.gr/branded-pcs/hp-295-g6-microtower-ryzen-3-4300g-8gb-256gb-ssd-radeon-vega-6-win-10-pro-294y0ea ή https://www.msystems.gr/branded-pcs/hp-desktop-pro-300-g6-microtower-pc-i3-10100-8gb-256gb-ssd-win-10-pro-294s5ea Στο δεύτερο θα χρειαστείς μια gt 1030(περίπου 100) και 8gb ram. 7α φτάσεις πάλι κοντά στα 700 και ο cpu θα είναι αρκετά υποδεέστερος του 4600g. Αν ψάξεις να βρεις Intel στα έτοιμα, για 6πυρηνο θα φτάσεις τα 650 όποτε+κάρτα και ραμ ξεφεύγεις αρκετά από το αρχικό budget. 2
Queendesa Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Έχω ξεχάσει να αναφέρω κ συγχωρέστε με ότι έχω 2 voucher οπότε 400 Ε. Βλακεία δεν θα είναι να πάρω τάμπλετ? Το θέμα είναι να γίνει δουλειά όπως καλύτερα μπορεί να γίνει. Ας ανεβάσουμε το budget ...υπάρχει κάτι αξιόλογο που έχει πάρει το μάτι σας? Γτ σας έπρηξα! Όχι να περάσει το 1000ρικο όμως έτσι....Γτ μετά πάει....Χαχαχαχα!
JDROGAS Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Αφου εχεις 400 ευρω voucher αποκλειουμε τις περιπτωσεις που σου εφτιαξα πιο πανω. Το πρωτο που σου προτεινα θα κανεις μια χαρα τη δουλεια σου,εχει δυνατοτερο επεξεργαστη απο τον 10400 και γραφικα επιδοσεων 1030. Η δευτερη επιλογη εαν θελεις με καρτα γραφικων ειναι αυτο που ποσταρες εσυ με τον ιδιο επεξεργαστη (4600g) Mετα πας σε 10400 χωρις καρτα και βαζεις εσυ μια εξτρα (οποια θελεις και αναλογως χρηματων) https://www.public.gr/product/desktop-dell-vostro-3888-mt-intel-core-i5-104008gb256gb-ssdintel-uhd-graphics-630win10pro-plus-antivirus-zonealarm-gia-2-eti/prod13600216pp/ Εγω θα επελεγα τον 4600 σκετο χωρις καρτα γραφικων εξωτερικη,και εαν δεν με εβγαζε στα παιχνιδια θα προσεθετα μια καρτα οποια ηθελα εγω και με οσα χρηματα ηθελα εγω.Αυτο στοιχιζει 673 ευρω. Να παρω με τον 10400 με 649 ευρω με χειροτερες επιδοσεις και με πολυ υποδεεστερα γραφικα για ποιο λογο; Μην κολλας με τον 10400,κι εγω αυτον εχω αλλα οφειλω να δεχθω οτι ο 4600g ειναι αρκετα καλυτερο cpu και ειναι 2 σε 1. Η τιμη του εμπεριεχει και πολυ καλες επιδοσεις αλλα και επιδοσεις καρτας γραφικων,κατι που δεν συμβαινει στο αντιπαλο στρατοπεδο με τον 10400. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα