mr.angelos Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Καλησπερα στο φορουμ, προσφατα αγορασα μια canon 6d και αναζητω καποιον καλο φακο all around ή εναν καλο macro για να εχω υποψην μου προς αγορα στο αμεσο μελλον, Επισης θα με ενδιεφεραν προτασεις για μεταχειρισμενους πχ film εποχης φακους που να ειναι καλη σε macro, πορτρετα κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Καλημέρα σας , καλές λήψεις εύχομαι , σε μία full frame ο 50αρης 1.8 STM ο οποίος είναι αρκετά οικονομικός είτε σαν καινούργιος η μεταχειρισμένος νομίζω είναι εκ των ουκ άνευ σε μια μελλοντική σειρά φακών . Μαζί με τον 50αρη 1.8 σειράς D της Nikon , είναι οι δυο φακοί που μου άφησαν άριστες εντυπώσεις . Ο STM είναι πολύ ήσυχος , παναλαφρος και αρκετά φωτεινός . Δεν θα πρότεινα τον αντίστοιχο της Yongnuo , ο οποίος έβγαλε γνωστά κουσούρια . Δεν θα προτιμούσα τους midrange , αφού χρησιμοποίησα και έναν 17 - 85 κάποτε , αν και αυτά είναι προσωπικές εκτιμήσεις , αλλά στην θέση του θα έβλεπα πιο χρήσιμο έναν 18 - 55 αν υπάρχει κάτι τέτοιο που λειτουργεί πάνω σε full frame κάτι που δεν γνωρίζω αν έχει η Canon . Αυτά που θυμάμαι είναι πως η οικονομικές σειρές φακών της Canon είχαν τα θεματάκια τους και μία έρευνα πριν την αγορά δεν βλάπτει ποτέ για ζητήματα αξιοπιστίας . Θα κοιτούσα πιο πάνω , στην σειρά φακών L . Στις full frame δεν βρήκα πολύ χρήσιμους τους 70 - 200 και θα κοιτούσα για κάτι σε μέχρι 300 η και περισσότερο αν μιλήσουμε για τηλεφακους η και σκετους prime 300αρηδες κλπ . Καλή επιτυχία , καλορίζικο το καινούριο απόκτημα . 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Σε τιμή χάρισμα, παίρνεις καινούριο 40ρη , τον CANON EF 40mm f/2.8 STM . Για 35ρηδες , αν βρεις πολύ φθηνό τον Canon EF 35mm f/2 . Δεν νομίζω όμως να τον βρεις φθηνότερο από τον παραπάνω 40ρη . Αλλιώς κοιτάς για Canon EF 35mm f/2 IS USM . Αν έβρισκες σε λογική τιμή και κατάσταση έναν Canon 35mm f/1.4L , καλά θα ήταν , αλλά απίθανο. Μάλλον λοιπόν ο 40ρης https://www.eglobalcentraleu.com/canon-ef-40mm-f-2-8-stm-lens.html 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mr.angelos Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις, ξεχασα να αναφερω οτι εχω ηδη των 50mm 1.8 stm που ειναι αρκετα καλος για πορτραιτα. ο 40ρης ακουγεται πολυ ελκυστικος αλλα δεν εχω καποιον φακο για μακρο που μου αρεσει πολυ ή εστω για να βγαλω μια φωτογραφια απο αποσταση, οποτε το σκεφτομαι. θα κοιταξω και τους ζουμ να δω αν αξιζει κανενας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 - Canon 24-105 f4L IS USM - Tokina 100mm f/2.8 ATX-i FF Macro 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 O 24-105 f4 IS που αναφερε ο φιλος απο πανω, ειναι ο "κοινός" all around που ξεκινουν ολοι. Είναι ένας τιμιος φακος, τιποτε περισσοτερο, τιποτε λιγοτερο. Θα σου λειψει το 2.8, βεβαια, αλλα ο 24-70 που ειναι ο πραγματικα all around ειναι ακριβός πολυ... Προσωπικα εχω 50ρη 1.8 ΣΤΜ και γω, που ειναι ΟΤΙ πιο vfm, 16-35 f4 IS , 70-200 f4 IS. Καλό το 2.8, ειναι δεν ειναι για τις τσεπες μου Οι 2 ανωθεν ειναι πραγματικα ξυράφια! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα