valarosgr Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Καλησπέρα σας, Πρόκειται να στήσω ένα νέο σύστημα και είμαι στη διαδικασία εύρεσης ram. Ξεκίνησα αρχικά την αναζήτηση με βάση την λίστα υποστήριξης Ram από την σελίδα της μητρικής. Κάνοντας μια αντίστροφη αναζήτηση, μπήκα σε σελίδες κατασκευαστών Ram (πχ Crucial Advisor Tool). Εκεί, με βάση το μοντέλο της μητρικής μου, μου εμφάνισε μνήμες οι οποίες δεν φαίνονται στην επίσημη λίστα υποστήριξης της μητρικής. Ποια λίστα πιστεύετε πως πρέπει να ακολουθήσω ? Τον κατασκευαστή μητρικής (Asrock) ή τις προτάσεις του κατασκευαστή ram ( Crucial) ? Ευχαριστώ
Aris_ Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Asrock αλλά σταματάνε τις δοκιμές στα φτηνά/μεσαία μοντελα μετα από λίγο καιρό
XristosSp Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Καμία. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να είναι ddr4 (αφού είναι νέο σύστημα) και μέχρι πόσα mhz υποστηρίζει η μητρική σου για να μην πάρεις παραπάνω τσάμπα. Βέβαια π.χ. και 4000mhz να έπαιρνες και η μητρική σου να υποστήριζε μέχρι 3600, και πάλι θα μπορούσες να τις χρησιμοποιήσεις απλά σε χαμηλότερα mhz οπότε θα τις είχες πληρώσει πιο ακριβά χωρίς λόγο. Οι λίστες υποστήριξης είναι υποδειγματικές, δεν μπορούν να αναγράφουν όλα τα μοντέλα των ram που υπάρχουν. Crucial ballistix είναι πολύ καλές και 3200mhz είναι αρκετές για ότι και αν θες να κάνεις εκτός και αν σε νοιάζει να φτιάξεις "top" σύστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα