Προς το περιεχόμενο

Internal Power Supplies vs Power Bricks

9-11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα οθονών με internal power supply (δηλ. με το καλώδιο ρεύματος να κουμπώνει απευθείας στο monitor) και power brick (μέθοδος που τείνει να επικρατήσει);

Κάνω μερικές σκέψεις / διορθώστε με όπου κάνω λάθος. Οποιαδήποτε συσκευή με ενσωματωμένο PSU:

1.  Έχει λίγο μεγαλύτερο όγκο [Αρνητικό]
  2. Αν το (1) δεν ισχύει, τότε τα κυκλώματα θα είναι πιο στριμωγμένα [Αρνητικό]
  3. Ζεσταίνεται περισσότερο, και με τη σειρά του ανεβάζει την θερμοκρασία κοντινών components ή άλλων συσκευών [Αρνητικό]
  4. Αν κάποιοι πυκνωτές ή άλλα μέρη (μην με ρωτάτε ποια, δεν είμαι ηλεκτρονικός) του κυκλώματος τροφοδοσίας χαλάσουν (μου έχει τύχει) χρειάζεται επισκευή ΟΛΟΚΛΗΡΗ η μονάδα. [Αρνητικό]

Από την άλλη μεριά, το μόνο μειονέκτημα που μπορώ να βρω στα power bricks, είναι η επιπλέον σύνδεση και -ενίοτε- τα κοντά καλώδια. Δεν ξέρω για πόσους κατασκευαστές ισχύει το τελευταίο, αυτό του C27JG50 της Samsung πάντως στο δικό μου rig είναι ήταν (αναμένεται αντικατάσταση) τσίμα τσίμα.

Επεξ/σία από 9-11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, 9-11 είπε

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα οθονών με internal power supply (δηλ. με το καλώδιο ρεύματος να κουμπώνει απευθείας στο monitor) και power brick (μέθοδος που τείνει να επικρατήσει);

Κάνω μερικές σκέψεις / διορθώστε με όπου κάνω λάθος. Οποιαδήποτε συσκευή με ενσωματωμένο PSU:

1.  Έχει λίγο μεγαλύτερο όγκο [Αρνητικό]
  2. Αν το (1) δεν ισχύει, τότε τα κυκλώματα θα είναι πιο στριμωγμένα [Αρνητικό]
  3. Ζεσταίνεται περισσότερο, και με τη σειρά του ανεβάζει την θερμοκρασία κοντινών components ή άλλων συσκευών [Αρνητικό]
  4. Αν κάποιοι πυκνωτές ή άλλα μέρη (μην με ρωτάτε ποια, δεν είμαι ηλεκτρονικός) του κυκλώματος τροφοδοσίας χαλάσουν (μου έχει τύχει) χρειάζεται επισκευή ΟΛΟΚΛΗΡΗ η μονάδα. [Αρνητικό]

Από την άλλη μεριά, το μόνο μειονέκτημα που μπορώ να βρω στα power bricks, είναι η επιπλέον σύνδεση και -ενίοτε- τα κοντά καλώδια. Δεν ξέρω για πόσους κατασκευαστές ισχύει το τελευταίο, αυτό του C27JG50 της Samsung πάντως στο δικό μου rig είναι ήταν (αναμένεται αντικατάσταση) τσίμα τσίμα.

το 2 & το 3 δεν ισχύουν λόγω χαμηλών watt

• Thanks 1

Να υποθέσω πως αυτό που λες (δεν το αμφισβητώ, γι αυτό άλλωστε έθεσα και το ερώτημα) ισχύει για νεότερα (ας πούμε τελευταίας 5ετίας) μοντέλα.

Γιατί το Dell 2209WA που χρησιμοποιώ προσωρινά (εδώ και 8 μέρες μέχρι να παραλάβω νέα οθόνη καθώς το C27JG50 που είχα χάλασε και δεν επισκευάζεται) μετά από κάποια λεπτά λειτουργίας ζεσταίνεται αρκετά. Τόσο ώστε να ενοχλεί.

Δεν ξέρω βέβαια τι ενεργειακής κλάσης είναι είναι TCO ’03, μιλάμε για monitor του 2008 / Σύμφωνα με τα specs καταναλώνει 52 Watt (Typical Power Consumption)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...