Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα !!

Μία ερώτηση κι όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει παρακαλώ.

Ήθελα να ρωτήσω αν η παρακάτω συγκεκριμένη σύνθεση που την πουλάει ένα κατάστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών εδώ στη γειτονιά μου, αν αξίζει τα 1500 ευρώ που ζητάει.

1. Ryzen 7 3700x Πυρήνες 8 Threads 16

2. MSI X570 EDGE WIFI VERSION

3. GIGABYTE RTX 3060 12gb OC

4. RAM Corsair PRO  16 GB 3200 CAS 16 RGB

5. M.2  KINGSTON 500GB A2000

6. Hdd 500gb 7200prm

7. 4 x Corsair FUN RGB Αξιας 120 Ευρω

8. Kraken X62 WATERCOOLER RGB

9. case nzxt ca-h500b-w1

10. Τροφοδοτικό 750 WATT Zalman 80+ plus

Όποιος γνωρίζει παρακαλώ, ας μου δώσει τα φώτα του !! 😄

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων σε όσους μου απαντήσουν !!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι αρκετά πολύ καλή τιμή με τα σημερινά δεδομένα αλλά υπάρχει περίπτωση μετά το καλοκαίρι οι τιμές στις κάρτες γραφικών να πέσουν στα φυσιολογικά επίπεδα (μισή τιμή και κάτω δηλαδή) οπότε το σύστημα να χάσει μεγάλο μέρος της αξίας του.

Επίσης οι επιλογές που έχει κάνει το κατάστημα δεν είναι ιδανικές, ένας 5600Χ είναι πολύ καλύτερος για gaming από τον 3700Χ, υπάρχουν καλύτερες RAM με παρόμοιο κόστος, το ίδιο και υδρόψυξη, το κουτί είναι πολύ όμορφο αλλά δεν έχει καλό airflow και το τροφοδοτικό αν είναι το φτηνό της Zalman δεν θα το προτιμούσα προσωπικά. Πρέπει να είναι πράγματα που θέλει να ξεστοκάρει.

Αν ήθελα κάτι αύριο για να παίξω, δεν ήθελα να περάσω αυτό τα 1500 ευρώ και ούτε να το κουράσω πολύ αγοράζοντας κομμάτι κομμάτι με αναμονές μπορεί να θα το αγόραζα, είναι αρκετά πολύ καλή τιμή αφού οι 3060 έχουν 1000 ευρώ σήμερα αντί για 300 που είναι η προτεινόμενη τιμή πώλησης που δίνει η NVIDIA.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα να με συγχωρήσετε αλλά θα κάνω το πνεύμα αντιλογίας, χωρίς να έχω διάθεση για αντιπαράθεση ωστόσο να υπάρχει μια δεύτερη οπτική.

Με το σκεπτικό ότι την 3060 την βρίσκεις με το ζόρι στα 1000 ευρώ το υπόλοιπο σύστημα είναι φοβερό για 500ευρω. Μακάρι να πέσουν οι τιμές μετά το καλοκαίρι όμως ακούγεται οτι μπορεί να τραβήξει η ιστορία ακόμη κάνα χρόνο. Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι όλα είναι φήμες που κάνεις δεν μπορεί να προβλέψει/επιβεβαιώσει.

Ναι ο 3700x δεν είναι ο ιδανικότερος για gaming όμως μπουκάλι απο την 3060 δε νομίζω να φάει, είναι 8πυρηνος και αρκετά future pproof.

Με τη δική μου οπτική προφανώς δεν περιέχει η σύνθεση το καλύτερο vfm μα δεν παύει να είναι μια σύνθεση απο ακριβά και ποιοτικά κομμάτια,που σε αυτή την τιμή και με αυτή την κάρτα δε θα μπορούσες να φτιάξεις με τίποτα σε αυτά τα λεφτά.

Αν αυτή την στιγμή κάνει κάποιος build με budget 1500, με την 3060 να αφαιρεί ήδη τα 1000, στα υπόλοιπα 500 φτιάχνεις:

Ryzen 5 3600/b550/16gb/256 nvme/550w 80+bronze

Ούτε 8πυρηνο θα έβλεπε, ούτε υδρόψυξη (ούτε aftermarket ψύκτρα αέρα), ούτε x570 mobo, ούτε rgb fan/ram.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...