Προς το περιεχόμενο

Αποφοιτοι και 10%

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειμαι λιγο μπερδεμενος με την διαδικασια.Εφοσον η ΕΒΕ(ελαχιστη βαση εισαγωγης)δεν θα ισχυσει φετος για εμας τους αποφοιτους που θα κανουμε 10% οι σχολες θα πανε με την ζητηση?Δηλαδη ακομα και πλην στα μορια να εισαι εφοσον δεν βαλει καποιος με πιο πολλα μορια απο σενα την ιδια σχολη και σου παρει την θεση ,τοτε θα ενταχθεις εσυ ασχετα με τα μορια σου?Μπορει καποιος με εμπειρια ισως να μου εξηγησει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντα έτσι ήταν. Η κάθε σχολή νωρίς στον χρόνο ανακοινώνει θέσεις. Λεει για παράδειγμα 80 ατομα με πανελλαδικές (90%), 15 ατομα με 10% και κάποιες θέσεις για Επαλ/νυχτερινά. Από εκεί και πέρα ο καθένας στην κατηγορία του, διαγωνίζεται με τους υπόλοιπους της ίδιας κατηγορίας για την θέση. Στην πρώτη περίπτωση δηλαδή πετνανε οι 80 καλύτεροι σε μόρια που την δήλωσαν. Ο τελευταίος αποτελεί και την βάση της σχολής σε αυτήν την κατηγορία. 

Αυτό με την ελάχιστη βάση δεν έχω διαβάσει πως θα εφαρμοστεί αλλα το λογικό είναι η σχολή να λεει οτι παίρνω τους 80 καλύτερους που δήλωσαν και έχουν πάνω από τάδε μόρια (σε περίπτωση που δεν υπάρχουν 80 πάνω απτην βάση λογικα παίρνει λιγοτερους)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...