Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 44 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε Κατά 99% αυτό που σου είπε ο άλλος είναι γιατί φοβάται μην δώσουν εθελουσία σε σένα και κρατήσουν αυτόν να κάνει το χαμαλικι, πράγμα που δεν θέλει. Καλά προφανώς ισχύει και αυτο..
lefteriskmail Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Κατά σύμπτωση και εγώ δούλεψα οικοδομη με τον πατέρα μου κι αργότερα μόνος μου, έτσι πλήρωνα την σχολή οπότε με αυτό που έγραψες απέκτησες την συμπάθεια μου Και μιλαώ χρόνια πριν που το να είχες λερωμένα χέρια σε υποβάθμιζε σε "πακιστανό". Τέλος πάντων. Δεν είναι και πολύ σώφρον να πάρεις τοις μετρητοίς ότι θα σου γράψει ένας άγνωστος στο διαδίκτυο, αλλά αυτό που θα γράψω είναι όχι για σένα μόνο, αλλά για όποιον θέλει να πάρει μια γνώμη διαφορετική από την συνήθη: για μένα μην κάνεις καμία αίτηση, δήλωσε έτοιμος να αναλάβεις να φέρεις εις πέρας τις εργασίες ακόμα κι αν μέτα σου πουν "αντίο". Δήλωσε το όμως να το μάθουν όλοι, έχει σημασία. Η ικανοποίηση ότι ανέλαβες ένα έργο και το έφερες εις πέρας, είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερη είναι και η δυσκολία του. Μην αναμένεις ποτέ ότι ένας επιχειρηματίας/ εργοδότης/ προϊστάμενος / συνάδελφος θα σου αποδώσει αυτό που θεωρείς ότι αξίζεις, τα έργα που κάνεις θα σε ορίσουν ως επαγγελματία. Αυτά θα σου δώσουν την εμπειρία τεχνικής και ζωής για να προχωρήσεις. Μάλλον περισσότερο κινδυνεύεις από λάθος επιλογή γυναίκας για σχέση παρά από την απόφαση να δουλέψεις χωρίς αντίκρισμα . Από πιτσιρικάς που έτρεχα "πεθαμένος" να βρω ένα καμμένο μοντεμ σε ένα δίκτυο 48 χιλιομέτρων λίγες ώρες πριν ο υπουργός κάνει εγκαινία το πρώτο online σύστημα του ΙΚΑ στην Ελλάδα, να δουλεύω με συναδέλφους μου στο Συζευξις 1, να αναλαμβάνω εργασίες συνένωσης τραπεζικών καταστημάτων, αναβαθμίσεις αλυσίδων καταστημάτων κι ότι άλλο μπορεις να σκεφτείς από 12ωρα με υποστήριξη δήμων-τραπεζών κλπ,με όποια εξέλιξη και άνοδο να πιανω ιεραρχικα πριν κλεισω τα 30, τώρα στα δεύτερα άντα είμαι ένας ΙΤ υπαλληλάκος που δεν αντέχω να πάρω λεφτά απ όποιον θέλει βοήθεια με τον υπολογιστή του. Κανείς δεν περιμένω να μου αναγνωρίσει τίποτα, μόνο τις ελλείψεις μου κοιτάω, συμφωνώ πάντα με όποιον λέει "είμαι καλύτερος" αλλά το να θυμάσε να χειροκροτάνε με χαρά ο δάσκαλος και τα παιδάκια σε ορεινό χωριό όταν τους πρωτοανάβεις τον πρώτο υπολογιστή τους (εν έτει 2004) (και δεν είναι το μόνο που θυμάμαι) έχει μεγαλύτερη αξία από το αν αυρίο βρεθώ να σκουπίζω για ένα κομμάτι ψωμί και να λέω πως με έπιασε κοροϊδο ένας εργοδότης μου. Προχωρά εσύ και κάθε άλλος-η που δουλεύει ως "τεχνικός ΙΤ" , να δουλεύετε λόγω αγάπης για το αντικείμενο σας, ακόμα κι αν με την σωστή δουλειά σας μπορεί ο εργοδότης σας να στείλει επιτυχώς ένα email, που αυτό μπορεί να είναι η απόλυση σας, να νιώθετε ωραίοι που θα μπορεί να το κάνει εξαιτίας σας. Αυτό το έργο λοιπόν είναι κάτι παραπάνω από "κάνω format το pc" , κάντο και γράψτο στο βιογραφικό σου. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 52 λεπτά πριν, lefteriskmail είπε Κατά σύμπτωση και εγώ δούλεψα οικοδομη με τον πατέρα μου κι αργότερα μόνος μου, έτσι πλήρωνα την σχολή οπότε με αυτό που έγραψες απέκτησες την συμπάθεια μου Και μιλαώ χρόνια πριν που το να είχες λερωμένα χέρια σε υποβάθμιζε σε "πακιστανό". Τέλος πάντων. Δεν είναι και πολύ σώφρον να πάρεις τοις μετρητοίς ότι θα σου γράψει ένας άγνωστος στο διαδίκτυο, αλλά αυτό που θα γράψω είναι όχι για σένα μόνο, αλλά για όποιον θέλει να πάρει μια γνώμη διαφορετική από την συνήθη: για μένα μην κάνεις καμία αίτηση, δήλωσε έτοιμος να αναλάβεις να φέρεις εις πέρας τις εργασίες ακόμα κι αν μέτα σου πουν "αντίο". Δήλωσε το όμως να το μάθουν όλοι, έχει σημασία. Η ικανοποίηση ότι ανέλαβες ένα έργο και το έφερες εις πέρας, είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερη είναι και η δυσκολία του. Μην αναμένεις ποτέ ότι ένας επιχειρηματίας/ εργοδότης/ προϊστάμενος / συνάδελφος θα σου αποδώσει αυτό που θεωρείς ότι αξίζεις, τα έργα που κάνεις θα σε ορίσουν ως επαγγελματία. Αυτά θα σου δώσουν την εμπειρία τεχνικής και ζωής για να προχωρήσεις. Μάλλον περισσότερο κινδυνεύεις από λάθος επιλογή γυναίκας για σχέση παρά από την απόφαση να δουλέψεις χωρίς αντίκρισμα . Από πιτσιρικάς που έτρεχα "πεθαμένος" να βρω ένα καμμένο μοντεμ σε ένα δίκτυο 48 χιλιομέτρων λίγες ώρες πριν ο υπουργός κάνει εγκαινία το πρώτο online σύστημα του ΙΚΑ στην Ελλάδα, να δουλεύω με συναδέλφους μου στο Συζευξις 1, να αναλαμβάνω εργασίες συνένωσης τραπεζικών καταστημάτων, αναβαθμίσεις αλυσίδων καταστημάτων κι ότι άλλο μπορεις να σκεφτείς από 12ωρα με υποστήριξη δήμων-τραπεζών κλπ,με όποια εξέλιξη και άνοδο να πιανω ιεραρχικα πριν κλεισω τα 30, τώρα στα δεύτερα άντα είμαι ένας ΙΤ υπαλληλάκος που δεν αντέχω να πάρω λεφτά απ όποιον θέλει βοήθεια με τον υπολογιστή του. Κανείς δεν περιμένω να μου αναγνωρίσει τίποτα, μόνο τις ελλείψεις μου κοιτάω, συμφωνώ πάντα με όποιον λέει "είμαι καλύτερος" αλλά το να θυμάσε να χειροκροτάνε με χαρά ο δάσκαλος και τα παιδάκια σε ορεινό χωριό όταν τους πρωτοανάβεις τον πρώτο υπολογιστή τους (εν έτει 2004) (και δεν είναι το μόνο που θυμάμαι) έχει μεγαλύτερη αξία από το αν αυρίο βρεθώ να σκουπίζω για ένα κομμάτι ψωμί και να λέω πως με έπιασε κοροϊδο ένας εργοδότης μου. Προχωρά εσύ και κάθε άλλος-η που δουλεύει ως "τεχνικός ΙΤ" , να δουλεύετε λόγω αγάπης για το αντικείμενο σας, ακόμα κι αν με την σωστή δουλειά σας μπορεί ο εργοδότης σας να στείλει επιτυχώς ένα email, που αυτό μπορεί να είναι η απόλυση σας, να νιώθετε ωραίοι που θα μπορεί να το κάνει εξαιτίας σας. Αυτό το έργο λοιπόν είναι κάτι παραπάνω από "κάνω format το pc" , κάντο και γράψτο στο βιογραφικό σου. Αν εξαιρέσεις τις διαφωνίες που είχα με τον πατέρα μου δεν ήταν άσχημα τελικά στην οικοδομή 😀 Έχει περάσει από το μυαλό μου να κάτσω και να αναλάβω όλο αυτό το "έργο" για όλους αυτούς τους λόγους που είπες.. Είναι το μοναδικό το οποίο κρατάει τη ζυγαριά στη μέση και δεν έχει γείρει προς την εθελουσια. Θα προσπαθήσω αύριο να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τη μετακίνηση και θα αποφασίσω.. Σε ευχαριστώ που μοιραστηκες τις εμπειρίες σου και τις απόψεις σου.👊
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, intensobank είπε Δεν φανταζομαι να λες για το Αγρινιο και εσυ, οπως ειχα μια συναδερφο που κοπανιοταν κιολας οτι το Αγρινιο ειναι νησι. Όχι, άλλη πόλη σημαντική και κυρίως ιστορική. 21 ώρες πριν, blackmetalknight είπε Είδα και τις απαντήσεις παρακάτω..σίγουρα δεν είναι data center αλλά ναι μιλάμε για ένα server room που έχει αρκετά switch,asa,controllers κλπ που είναι και μεγάλης αξίας αλλά και χρειάζονται για να λειτουργήσει το κατάστημα. Από εκεί και πέρα τα τερματικά που πρέπει να αποσύνδεσω και να συνδέσω ξανά είναι περίπου 60..επίσης ο αριθμος είναι ίδιος για τηλέφωνα και εκτυπωτες..χωρίς να υπολογίσουμε μεταφορά καλωδίων και τα ταμειακα που αποτελείτε το καθένα από διάφορες συσκευές: τηλεφωνα, εκτυπωτές,eft, money checker, display..και εγώ δεν ξέρω πως θα το καταφερω αν μείνω μόνος μου.. Εντάξει, δεν μιλάμε για τεράστιο αριθμό αλλά για έναν σεβαστό αριθμό από μηχανήματα όπως και να χει, για τα οποία πρέπει να σου πουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να δεις πως μπορείς να διαχειριστείς την μεταφορά και όλα τα υπόλοιπα. Εύχομαι να πάρεις την σωστή απόφαση για εσένα. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2021 από Basilhs23___
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 14/5/2021 στις 3:10 ΜΜ, blackmetalknight είπε Επεξ/σία 17 Μαΐου 2021 από blackmetalknight
Προτεινόμενες αναρτήσεις