Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρον thread αυτο.

Εγώ ένα πράγμα έχω απορία, πως θα αντέξει ένας άνθρωπος να ξηλώσει και να μεταφέρει servers καλώδια και συστήματα από χώρο 11k τμ σε έναν άλλον. Μιλάμε για μια τεράστια μετακόμιση εδω, στην οποία πρέπει να υπάρξει η απαραίτητη προσοχή ώστε να μην υποστεί ζημιά σε κάποιο μηχάνημα, μιλάμε για εξοπλισμό εκατοντάδων χιλιάδων να υποθέσω. Σου έχουν δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πρέπει να ολοκληρώσεις αυτή την μετακόμιση η έτσι σου πέταξαν ότι πρέπει να κάνεις αυτό; Δεν μιλάμε απλά για χαμαλικι για να γίνει αυτή η δουλειά. Εδώ μια μετακόμιση σε ένα σπίτι μας είχαμε κάνει με συνεργειο 5-6 ατόμων, αρχίσανε 8 το πρωί και τελείωσαν 5 το απόγευμα με δυσκολίες και απρόοπτα, βέβαια εσύ λογικά θα τα μεταφέρεις αυτά μέσα στο ίδιο κτίριο, αλλά και πάλι δεν αλλάζει πολύ κάτι. Ελπίζω ο μισθός που παίρνεις για ότι κάνεις ήδη εκεί η θα κάνεις μελλοντικά να είναι πολύ παραπάνω από 2k το μήνα. 

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tsioulak είπε

Θεσσαλονικιος είμαι αλλά επειδή παρα πολλοί άνθρωποι λένε επαρχία τα πάντα εκτός Αττικής για αυτό και εγώ την ανέφερα έτσι για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε.

Χιουμορ φιλε μου.

Οταν δουλευα παλιοτερα Αθηνα ειχα εναν συναδερφο που πιστευε οτι η Λαρισα ειναι μετα την Ανοιξη στον δρομο για τα Μεγαρα και οτι η Ροδοπη ειναι στην Πελοποννησο. Εχουνε δει τα ματια και εχουνε ακουσει τα αυτια μου.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ενδιαφέρον thread αυτο.

Εγώ ένα πράγμα έχω απορία, πως θα αντέξει ένας άνθρωπος να ξηλώσει και να μεταφέρει servers καλώδια και συστήματα από χώρο 11k τμ σε έναν άλλον. Μιλάμε για μια τεράστια μετακόμιση εδω, στην οποία πρέπει να υπάρξει η απαραίτητη προσοχή ώστε να μην υποστεί ζημιά σε κάποιο μηχάνημα, μιλάμε για εξοπλισμό εκατοντάδων χιλιάδων να υποθέσω. Σου έχουν δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πρέπει να ολοκληρώσεις αυτή την μετακόμιση η έτσι σου πέταξαν ότι πρέπει να κάνεις αυτό; Δεν μιλάμε απλά για χαμαλικι για να γίνει αυτή η δουλειά. Εδώ μια μετακόμιση σε ένα σπίτι μας είχαμε κάνει με συνεργειο 5-6 ατόμων, αρχίσανε 8 το πρωί και τελείωσαν 5 το απόγευμα με δυσκολίες και απρόοπτα, βέβαια εσύ λογικά θα τα μεταφέρεις αυτά μέσα στο ίδιο κτίριο, αλλά και πάλι δεν αλλάζει πολύ κάτι. Ελπίζω ο μισθός που παίρνεις για ότι κάνεις ήδη εκεί η θα κάνεις μελλοντικά να είναι πολύ παραπάνω από 2k το μήνα. 

Καλά εντάξει, κατάστημα 11000 τμ είναι , δεν είναι data center 11 στρέμματα…

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Καλά εντάξει, κατάστημα 11000 τμ είναι , δεν είναι data center 11 στρέμματα…

Εαν όλα αυτά τα τετραγωνικά είναι καλυμμένα με servers και μηχανήματα είναι ένας πολυ μεγάλος όγκος συσκευών και φόρτου εργασίας που πρέπει να υπάρξει για να μετακινηθούν. 

2 ώρες πριν, intensobank είπε

Χιουμορ φιλε μου.

Οταν δουλευα παλιοτερα Αθηνα ειχα εναν συναδερφο που πιστευε οτι η Λαρισα ειναι μετα την Ανοιξη στον δρομο για τα Μεγαρα και οτι η Ροδοπη ειναι στην Πελοποννησο. Εχουνε δει τα ματια και εχουνε ακουσει τα αυτια μου.

Και εγώ πίστευα κάτι παρόμοια, για άλλη πόλη της Ελλάδας, νόμιζα πως βρίσκεται Πελοπόννησο αλλά βρισκόταν στην στερεά. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Εαν όλα αυτά τα τετραγωνικά είναι καλυμμένα με servers και μηχανήματα είναι ένας πολυ μεγάλος όγκος συσκευών και φόρτου εργασίας που πρέπει να υπάρξει για να μετακινηθούν. 

Ρε σύ για να σου λέει ο άνθρωπος 11000 τμ κατάστημα, προφανώς είναι τύπου IKEA, Praktiker κλπ, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι όλη η επιφάνεια «μηχανήματα και servers» για όνομα του Θεού  

Αυτού του τύπου τα καταστήματα έχουν και γραφεία, εκεί λογικά θα είναι και η περισσότερη δουλειά που έχει να κάνει 

Συν τοις άλλοις, αν μιλάγαμε για «όλα αυτά τα τετραγωνικά καλυμμένα με μηχανήματα και servers» καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι δε θα φτάναν 22 ΙΤ, όχι 2 που ήταν…

Να σκεφτόμαστε και λίγο πριν γράψουμε

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ρε σύ για να σου λέει ο άνθρωπος 11000 τμ κατάστημα, προφανώς είναι τύπου IKEA, Praktiker κλπ, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι όλη η επιφάνεια «μηχανήματα και servers» για όνομα του Θεού  

Αυτού του τύπου τα καταστήματα έχουν και γραφεία, εκεί λογικά θα είναι και η περισσότερη δουλειά που έχει να κάνει 

Συν τοις άλλοις, αν μιλάγαμε για «όλα αυτά τα τετραγωνικά καλυμμένα με μηχανήματα και servers» καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι δε θα φτάναν 22 ΙΤ, όχι 2 που ήταν…

Να σκεφτόμαστε και λίγο πριν γράψουμε

Εγώ για data center σκέφτηκα όταν είπε τόσα τετραγωνικα και όταν αναφέρει για χαμαλικι που φοβάται μην το υποστεί και μετά δεν τον κρατήσουν, πήγε το μυαλό μου σε κάτι πολύ μεγάλο και δύσκολο. 

Σωστή η επισήμανση για το πλήθος των IT. Να σκεφτόμαστε πριν γράψουμε αλλά δεν είμαστε και θεοί ούτε μαντηδες για να ξέρουμε σε τι είδους εταιρεία αναφερεται ακριβώς, πχ κατάστημα εμπορίας η υπηρεσίες πληροφορικής, cloud κτλ. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Και εγώ πίστευα κάτι παρόμοια, για άλλη πόλη της Ελλάδας, νόμιζα πως βρίσκεται Πελοπόννησο αλλά βρισκόταν στην στερεά. 

Δεν φανταζομαι να λες για το Αγρινιο και εσυ, οπως ειχα μια συναδερφο που κοπανιοταν κιολας οτι το Αγρινιο ειναι  νησι.

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ενδιαφέρον thread αυτο.

Είδα και τις απαντήσεις παρακάτω..σίγουρα δεν είναι data center αλλά ναι μιλάμε για ένα server room που έχει αρκετά switch,asa,controllers κλπ που είναι και μεγάλης αξίας αλλά και χρειάζονται για να λειτουργήσει το κατάστημα. Από εκεί και πέρα τα τερματικά που πρέπει να αποσύνδεσω και να συνδέσω ξανά είναι περίπου 60..επίσης ο αριθμος είναι ίδιος για τηλέφωνα και εκτυπωτες..χωρίς να υπολογίσουμε μεταφορά καλωδίων και τα ταμειακα που αποτελείτε το καθένα από διάφορες συσκευές: τηλεφωνα, εκτυπωτές,eft, money checker, display..και εγώ δεν ξέρω πως θα το καταφερω αν μείνω μόνος μου..

Δημοσ.

σε αυτές τις περίπτώσεις αυτός που μένει πρέπει να ζητήσει ένα double up, σε περίπτωση που δεν γίνει ψάχνετε για άλλες πολιτείες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 4saken είπε

Θα τα καταφέρεις μια χαρά...αρκεί να σου δώσουν 2 μήνες περιθώριο....

καλημέρα , δεν παίζει να μείνει ανενεργή η επιχείρηση για 2 μήνες , πιο λογικό είναι να σχεδιάσει ο TS όπως τα θέλει και να τα περάσει εταιρία μέσα σε 1 ή 2 μέρες. Σε αυτή την περίπτωση ο TS έχει το μαχαίρι και το καρπούζι.

Δημοσ.

Συμβουλή αν τελικά παραμείνεις (είτε το θες είτε όχι)

Κάνε μία σωστή σήμανση και απογραφή/καταγραφή - θα σου πάρει μία εβδομάδα.

Αφού σημανθεί ένα προϊόν ζητάς απο τη διοίκηση να διευκρινήσει στους χρήστες οτι πρέπει να ενημερώνεσαι για έστω και την παραμικρή αλλαγή (πχ ακόμα και αν αλλάξουν μόνο ένα usb καλώδιο) αλλοιώς θα φερουν την ευθύνη για οποια δυσλειτουργία του συστήματος τους μετά τη μετακόμιση.

Τη μέρα της μετακόμισης, φρόντισε να κάνεις shutdown τους servers και τα ενεργά στοιχεία (routers, switches, τκ) του δικτύου ο ιδιος.

Μετα από αυτό, μπορεις να αφήσεις να τα μεταφερουν οι μεταφορεις (εσυ να αποσυνδεσεις όλα τα καλώδια)

Με αυτό το τρόπο έχω μεταφερει και στησει server room και ολα τα μηχανηματα της εταιρείας σε άλλη διευθυνση και όλα δουλέψαν την έπόμενη μέρα (ειδικά το server room - οπου δεν είχα σχεδόν ιδέα τι είδους μηχανήματα υπήρχαν).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jos3ph είπε

καλημέρα , δεν παίζει να μείνει ανενεργή η επιχείρηση για 2 μήνες , πιο λογικό είναι να σχεδιάσει ο TS όπως τα θέλει και να τα περάσει εταιρία μέσα σε 1 ή 2 μέρες. Σε αυτή την περίπτωση ο TS έχει το μαχαίρι και το καρπούζι.

Ναι το ξερω απλα αν χρειαστει να κανει και την μεταφορα τοσο θα του παρει...🤪

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, australis είπε

Συμβουλή αν τελικά παραμείνεις (είτε το θες είτε όχι)

Κάνε μία σωστή σήμανση και απογραφή/καταγραφή - θα σου πάρει μία εβδομάδα.

Αφού σημανθεί ένα προϊόν ζητάς απο τη διοίκηση να διευκρινήσει στους χρήστες οτι πρέπει να ενημερώνεσαι για έστω και την παραμικρή αλλαγή (πχ ακόμα και αν αλλάξουν μόνο ένα usb καλώδιο) αλλοιώς θα φερουν την ευθύνη για οποια δυσλειτουργία του συστήματος τους μετά τη μετακόμιση.

Τη μέρα της μετακόμισης, φρόντισε να κάνεις shutdown τους servers και τα ενεργά στοιχεία (routers, switches, τκ) του δικτύου ο ιδιος.

Μετα από αυτό, μπορεις να αφήσεις να τα μεταφερουν οι μεταφορεις (εσυ να αποσυνδεσεις όλα τα καλώδια)

Με αυτό το τρόπο έχω μεταφερει και στησει server room και ολα τα μηχανηματα της εταιρείας σε άλλη διευθυνση και όλα δουλέψαν την έπόμενη μέρα (ειδικά το server room - οπου δεν είχα σχεδόν ιδέα τι είδους μηχανήματα υπήρχαν).

Έχω απογραφή εδώ και χρονια..ενημερώνω καθημερινά το inventory με παλιό και νέο εξοπλισμό καθώς και τη θέση του με τους σειριακους.

Οι χρήστες δεν έχουν άδεια να μετακινήσουν τίποτα και έχουν και κλειδωμένα usb..

Από ότι έχω καταλάβει δεν υπάρχει κάποιο πλανο για τις εργασίες ακόμα.

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να με πιέζει αρκετα

Αν κάνω την αιτηση με στέλνουν σπίτι μου. Αν δεν την κάνω τρώω το αγγούρι μόνος μου ατενίζοντας το μέλλον με αβεβαιότητα. 

Η αλήθεια είναι αρχίζω να ξενερώνω και σκέφτομαι ήδη τη νέα αρχή.

Αύριο θα πάρω και τη τελική μου απόφαση.

Επεξ/σία από blackmetalknight
Δημοσ.

Κατά 99% αυτό που σου είπε ο άλλος είναι γιατί φοβάται μην δώσουν εθελουσία σε σένα και κρατήσουν αυτόν να κάνει το χαμαλικι, πράγμα που δεν θέλει. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...