Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, ikorolis είπε

θα πρέπει να καταλάβεις η κάθε σύμβαση εκτός του μισθού - ωραρίου - τμήμα/θέσης - ειδικότητα έχει κάποια δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις

έτσι είναι διαφορετικό πράγμα να σε καλέσουν να υπογράψεις την ανανέωση της υπάρχουσας σύμβασης άρα προσθήκη προυπηρεσίας στο βιογραφικό σου

και άλλο πράγμα η υπογραφή νέας σύμβασης

Προσωπικά (χτες) θα είχα υπογράψει την εθελούσια έξοδο χωρίς να το σκεφτώ καν

κοιτάς το μέλλον σου απλά 

Για την ιστορία να ξέρεις το έχω κάνει πιο παλιά

όταν δούλευα σε μεγάλη αλυσίδα τεχνολογίας η οποία που εξαγοράστηκε από πολυεθνική εταιρεία/όμιλο ανακοίνωσαν εθελούσια έξοδο για να γλυτώσουν από άτομα που είχαν πολλά χρόνια και κυρίως 8ώρης απασχόλησης καθώς δεν τους συνέφερε έτσι άρχισαν το ξεσκαρτάρισμα των τμημάτων της εταιρείας μάντεψε το πρώτο τμήμα που ξεκίνησαν ήταν το ΙΤ (εκεί που ήμουν) από το οποίο τους έδιωχναν όλους εκτός εμένα έτσι πάω πάνω μαζί με τον διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού και μπροστά στον γενικό διευθυντή υπογράφω το χαρτί και φεύγω να πάω στο λογιστήριο για τα υπόλοιπα γελώντας αυτός με κοίταζε παράξενα  (μόνο το λογιστήριο/προσωπικό ήξερε τον λόγο γιατί εγώ γελάω) και γιατί επέμενα να φύγω τώρα... ο λόγος ήταν ότι δεν είχα πάρει ούτε μια μέρα άδεια όλα αυτά τα χρόνια και η εθελούσια έξοδο μου έπεσε λουκούμι καθώς δεν υπήρχε νόημα να κάτσω τώρα που δεν με έδιωχναν γιατί τάχα μου με ήθελαν και σε δύο-τρεις μήνες να μου έλεγαν απολύεσαι .... απλά θα σου πω ότι μου πλήρωσαν 4+ μισθοί δώρο λόγω εθελούσιας εξόδου + νόμιμη αποζημίωση με βάση τα έτη που ήμουν στην εταιρεία + επίδομα αδείας για όλες τις ημέρες/έτη που δεν πήρα άδεια + διάφορα άλλα...πήρα την επιταγή από το λογιστήριο βγήκα με χαμόγελο στην είσοδο της εταιρείας κάλεσα ταξί και γύρισα σπίτι μου.

Γνωρίζω οτι κάθε θέση ειναι διαφορετική και χρειάζεται άλλα προσόντα. θεωρώ οτι αν καταργηθεί το division και η εταιρέια θέλει να με απορροφήσει θα με ενημερώσει οτι οριστε αυτες οι θέσεις υπάρχουν, πας εκει η λογιστηριο.

Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες την εμπειρια σου, καταλαβαίνω οτι η απόφαση ειναι τελειώς προσωπική και ανάλογη με το σταυρό που κουβαλάει ο καθένας, αλλά όταν ακούς οτι κάποιος το έκανε και βρήκε άκρη τελικά καταλαβάινεις οτι δεν ειναι όλα μάυρα και θα βρεθεί η άκρη.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, blackmetalknight είπε

Γιατί έχει ειπωθει οτι αν καποία θέση καταργηθεί και η εταιρεια αποφασίσει να κρατήσει το άτομο αυτό θα κάνει απόλυση και πρόσληψη με σύμβαση 2021 και οχι 2010 π΄χ που έιχε μπει.

Θα δώσει και αποζημίωση; Αν ναι, σε συμφέρει.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dtzgr είπε

Θα δώσει και αποζημίωση; Αν ναι, σε συμφέρει.

Αυτο δεν το ξέρω αν θα συμβεί.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγουρα υπαρχουνε νομοι και κανονες που τα λυνουνε ολα.

Αλλα, υπαρχει και ενα μεγαλο αλλα. Το που εισαι.

Ειδικα σε επαρχια που ειναι ο θεματοθετης ΜΙΑ στραβη να κανεις τελειωσες.

Δεν βρισκεις μετα δουλεια που να κοπανιεσαι.

Αλλο μια πολυεθνικη (που και εγω το 2009 εφυγα απο μια με 12.000 ευρω στην τσεπη) και αλλο

μια <<δουλεια>> στην επαρχια.

Οτι και να κανεις προσεχε, ειδικα αν θες να ξαναβρεις δουλεια εκει στην περιοχη που εισαι.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, intensobank είπε

Σιγουρα υπαρχουνε νομοι και κανονες που τα λυνουνε ολα.

Αλλα, υπαρχει και ενα μεγαλο αλλα. Το που εισαι.

Ειδικα σε επαρχια που ειναι ο θεματοθετης ΜΙΑ στραβη να κανεις τελειωσες.

Δεν βρισκεις μετα δουλεια που να κοπανιεσαι.

Αλλο μια πολυεθνικη (που και εγω το 2009 εφυγα απο μια με 12.000 ευρω στην τσεπη) και αλλο

μια <<δουλεια>> στην επαρχια.

Οτι και να κανεις προσεχε, ειδικα αν θες να ξαναβρεις δουλεια εκει στην περιοχη που εισαι.

Καλα δεν μιλαμε να κανω κάτι μη νόμιμο..Η εταιρεια προσφέρει εθελουσια. Εχω δικαιωμα να δηλώσω και έχουν δικαίωμα να μην την κάνουν δεκτή. Απο εκει και πέρα θα συνεχίσω και άν αλλάξουν οι συνθήκες προς το χειρότερο ψαχνω να βρώ κάτι καλύτερο. Γενικά το πρόβλημα μου δεν είναι να πάρω τα λεφτά της εθελούσιας οχι γιατι μου τρεχούν απο τα μπατζακια αλλά γιατί ο σκοπός μου ήταν απλα να συνεχίσω να εργάζομαι κάτω απο τις συνθήκες που εργαζόμαι τώρα.όμως όταν μου ζητάνε να κάνω το χαμάλη χωρίς να μπορούν να μου εξασφαλίσουν οτι και μετά θα με χρειάζονται δεν μπορώ να τους το χαρίσω. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, blackmetalknight είπε

Καλα δεν μιλαμε να κανω κάτι μη νόμιμο..Η εταιρεια προσφέρει εθελουσια. Εχω δικαιωμα να δηλώσω και έχουν δικαίωμα να μην την κάνουν δεκτή. Απο εκει και πέρα θα συνεχίσω και άν αλλάξουν οι συνθήκες προς το χειρότερο ψαχνω να βρώ κάτι καλύτερο. Γενικά το πρόβλημα μου δεν είναι να πάρω τα λεφτά της εθελούσιας οχι γιατι μου τρεχούν απο τα μπατζακια αλλά γιατί ο σκοπός μου ήταν απλα να συνεχίσω να εργάζομαι κάτω απο τις συνθήκες που εργαζόμαι τώρα.όμως όταν μου ζητάνε να κάνω το χαμάλη χωρίς να μπορούν να μου εξασφαλίσουν οτι και μετά θα με χρειάζονται δεν μπορώ να τους το χαρίσω. 

Ο μεγαλυτερος σου κινδυνος ειναι , και το ξερεις παρα πολυ καλα ειμαι σιγουρος , ειναι να μην σου βγει το ονομα.

Ολα τα αλλα, λιγο χαμαλης λιγο ετσι λιγο αλλιως ολοι το ξερουμε οτι καπως ετσι παιζεται το παιχνιδι.

Δεν μπορω να στο γραψω αλλιως, καλυτερα να κανεις για ενα διαστημα το χαμαλη παρα να βλεπουνε το ονομα σου οι μελλοντικοι εργοδοτες

και να λενε οπισθεν και εφυγες. (σιγουρα στην επαρχια το εχεις δει/ακουσει αυτο που σου λεω)

Επισκέπτης
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, intensobank είπε

Ο μεγαλυτερος σου κινδυνος ειναι , και το ξερεις παρα πολυ καλα ειμαι σιγουρος , ειναι να μην σου βγει το ονομα.

Ολα τα αλλα, λιγο χαμαλης λιγο ετσι λιγο αλλιως ολοι το ξερουμε οτι καπως ετσι παιζεται το παιχνιδι.

Δεν μπορω να στο γραψω αλλιως, καλυτερα να κανεις για ενα διαστημα το χαμαλη παρα να βλεπουνε το ονομα σου οι μελλοντικοι εργοδοτες

και να λενε οπισθεν και εφυγες. (σιγουρα στην επαρχια το εχεις δει/ακουσει αυτο που σου λεω)

Δεν νομίζω οτι θα έχω τέτοιο πρόβλημα. Αλλά το κρατάω στο μυάλο μου σαν σκέψη.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, blackmetalknight είπε

Δεν νομίζω οτι θα έχω τέτοιο πρόβλημα. Αλλά το κρατάω στο μυάλο μου σαν σκέψη.

Μακαρι φιλε μου. Ευχομαι να το λυσεις οπως ειναι καλυτερα για εσενα.

Δημοσ.

Ζήτα να κάνετε τη νέα σύμβαση πριν υπογράψεις ή δεν υπογράψεις εθελούσια.  Έτσι θα πάρεις πρέφα τι σκοπό έχει για σένα (εφόσον αποφασίζεις ότι δεν υπογράφεις την εθελούσια), και αποφασίζεις με βάση αυτό που έχει στο μυαλό του ο εργοδότης και αν σε συμφέρει.  Αυτά με δεδομένο το ότι ο συνάδελφός σου σίγουρα φεύγει.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BlaCkPit είπε

Ζήτα να κάνετε τη νέα σύμβαση πριν υπογράψεις ή δεν υπογράψεις εθελούσια.  Έτσι θα πάρεις πρέφα τι σκοπό έχει για σένα (εφόσον αποφασίζεις ότι δεν υπογράφεις την εθελούσια), και αποφασίζεις με βάση αυτό που έχει στο μυαλό του ο εργοδότης και αν σε συμφέρει.  Αυτά με δεδομένο το ότι ο συνάδελφός σου σίγουρα φεύγει.

Η νέα σύμβαση εάν προκύψει θα έρθει όταν γίνει η μετακίνηση των τ.μ και ανακοινώσουν ότι το τμήμα θα κλείσει..πριν από αυτό δεν υπάρχει ενημέρωση.δλδ θα με "χρησιμοποιήσουν" να κάνω την αλλαγή και μετά θα μου πούνε τι και πώς..

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, blackmetalknight είπε

Η νέα σύμβαση εάν προκύψει θα έρθει όταν γίνει η μετακίνηση των τ.μ και ανακοινώσουν ότι το τμήμα θα κλείσει..πριν από αυτό δεν υπάρχει ενημέρωση.δλδ θα με "χρησιμοποιήσουν" να κάνω την αλλαγή και μετά θα μου πούνε τι και πώς..

Δηλαδή θέλουν και την πίτα ολόκληρη, και το σκύλο χορτάτο.  Και λίγο πιο πάνω διάβασα ότι μπορεί να μη κάνουν δεκτή την εθελούσια αν έτσι αποφασίσουν.

Αν κάτσεις, και μετά τερματιστεί η υπάρχουσα σύμβαση, δεν έχει τότε ούτε εθελούσια (2χ αποζημίωση), ούτε απλή αποζημίωση.  Και αν δε σου αρέσει η νέα σύμβαση, σου λέει κανένα πρόβλημα, καλή συνέχεια.  Χωρίς καμιά αποζημίωση, και θα έχεις κάνει και τη χαμαλοδουλειά όλη μόνος.

Νομίζω πως εσύ δεν καλύπτεσαι σε κανένα ενδεχόμενο, και συγγνώμη που το λέω, αλλά καλύτερα να υπογράψεις την εθελούσια τώρα και να φύγεις.  Ξέρω ότι είναι ξεβόλεμα και δεν είναι εύκολος καιρός να βρεις νέα δουλειά, αλλά όπως τα διαβάζω εγώ τουλάχιστον, δε βλέπω κάτι θετικό με το να μείνεις. 

Ιδίως αν αποφασίσει να στη "φορέσει ευγενικά" ο εργοδότης.

Επισκέπτης
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, BlaCkPit είπε

Δηλαδή θέλουν και την πίτα ολόκληρη, και το σκύλο χορτάτο.  Και λίγο πιο πάνω διάβασα ότι μπορεί να μη κάνουν δεκτή την εθελούσια αν έτσι αποφασίσουν.

Αν κάτσεις, και μετά τερματιστεί η υπάρχουσα σύμβαση, δεν έχει τότε ούτε εθελούσια (2χ αποζημίωση), ούτε απλή αποζημίωση.  Και αν δε σου αρέσει η νέα σύμβαση, σου λέει κανένα πρόβλημα, καλή συνέχεια.  Χωρίς καμιά αποζημίωση, και θα έχεις κάνει και τη χαμαλοδουλειά όλη μόνος.

Νομίζω πως εσύ δεν καλύπτεσαι σε κανένα ενδεχόμενο, και συγγνώμη που το λέω, αλλά καλύτερα να υπογράψεις την εθελούσια τώρα και να φύγεις.  Ξέρω ότι είναι ξεβόλεμα και δεν είναι εύκολος καιρός να βρεις νέα δουλειά, αλλά όπως τα διαβάζω εγώ τουλάχιστον, δε βλέπω κάτι θετικό με το να μείνεις. 

Ιδίως αν αποφασίσει να στη "φορέσει ευγενικά" ο εργοδότης.

Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα μου..που και στο ενδεχόμενο να κάνω όλη τη δουλειά μόνος μου αλλά να μου εξασφαλίσει ότι μετά θα μείνω στη θέση μου είμαι θετικός..προς το παρόν κλείνω προς την εθελουσια..αν γίνει δεκτή αρχίζω το ψάξιμο και ότι προκύψει..αν δεν γίνει δεκτή τα ζυγίζω και αν βρω κάτι καλύτερο μέσα στην αλλαγή δίνω ένα notice και φεύγω..

Δημοσ.
5 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Απλά να σχολιάσω πως τα "benefits" που αναφέρεις είναι τα απολύτως βασικά ενός εργαζόμενου σε μια φυσιολογική εταιρεία, δεν είδα κάτι που όντως θεωρείται benefit όπως πχ έξτρα ιδιωτική ασφάλεια υγείας, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, αποταμιευτικο πρόγραμμα, αυτοκίνητο, κτλ κτλ. 

Μην φτάσουμε να παρουσιάζουμε το φυσιολογικό σαν κάτι extraordinary και σούπερ ουαου.

Στην Ελλάδα που ζούμε να σε πληρώνει κάθε μήνα δίχως καθυστερήσεις και χρωστούμενα, να σου πληρώνει υπερωρίες και να σου δίνει και τα δώρα (δυστυχώς) θεωρούνται benefits.

Στον νηματοθέτη, που στην επαρχεία είσαι; ρωτάω επειδή άλλο να είσαι Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλο Ξάνθη.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/5/2021 στις 8:04 ΜΜ, tsioulak είπε

Στην Ελλάδα που ζούμε να σε πληρώνει κάθε μήνα δίχως καθυστερήσεις και χρωστούμενα, να σου πληρώνει υπερωρίες και να σου δίνει και τα δώρα (δυστυχώς) θεωρούνται benefits.

Στον νηματοθέτη, που στην επαρχεία είσαι; ρωτάω επειδή άλλο να είσαι Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλο Ξάνθη.

Επεξ/σία από blackmetalknight
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsioulak είπε

Μονο ενα αθηναιος θα θεωρουσε την Θεσσαλονικη επαρχια. 😁

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...