Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Καλησπέρα σε όλους, η εταιρία που δουλεύω αποφάσισε να μικρύνει τα τ.μ του μαγαζιού.αυτο συνεπάγεται ότι θα υπάρξει μείωση προσωπικού. Προς το παρόν έριξε στο τραπέζι ένα αριθμό εθελουσιων αποχωρήσεων. Μπορούμε να δηλώσουμε όλοι αν θέλουμε να φύγουμε αλλά τον τελευταίο λόγο για το ποιοι θα αποχωρήσουν τον έχει η εταιρία..εγώ δουλεύω στο κλάδο του ΙΤ είμαστε 2 άτομα και ο συνάδελφος έχει ήδη συμπληρώσει το έντυπο εθελούσιας.εχω το εξής πρόβλημα. Όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο θα γίνει η μετακομιση, server room, τερματικά, ταμειακές, pos, καλώδια, switch, κλπ. Αυτά θα πρέπει να τα κάνω εγώ μόνος μου!δεν υπάρχει κάποιος να με βοηθήσει και αφού τα βγάλω θα πρέπει να τα βάλω ξανά όλα, συν ότι θα πρέπει να μπω στα παπουτσια του συναδέλφου και να αποκωδικοποιησω τις πατέντες και όλα όσα έχει κάνει από όταν έστησε το μαγαζί και ποτέ δεν μου έδειξε κάτι παραπανω. Προφανώς αν φύγει ο άλλος δεν ξέρω αν μπορώ να τα καταφέρω..και ρωτώ..αξίζει να πάρω την εθελουσία και να φύγω και εγώ?προς το παρόν δεν έχω βρει αλλού δουλειά αλλά έχω μια σχετική πολυτέλεια να μείνω χωρίς δουλειά για ένα εξαμηνο. να το περάσω όλο μόνος μου με κίνδυνο να μου πούνε μετά ότι το τμήμα θα καταργηθεί και να με στείλουν σπίτι μου η να με καλέσουν και να υπογράψω μια καινούργια σύμβαση με λιγότερα χρήματα?ναι τα benefits που προσφέρει η εταιρία είναι καλά για τα δεδομένα της Ελλάδας(πληρωμή μισθού κάθε τέλος του μήνα, δωρα, επιδόματα, άδειες, ρεπό, υπερωρίες) αλλά αξίζει να κάτσω πάνω σε αυτά με ενδεχόμενο να παίρνω λιγότερα από όσα παίρνω τώρα και να με πάρουν τα χρόνια ώστε να χάσω και 2 ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν?ευχαριστώ για το χρόνο σας.
tasos30 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Ξεκίνα να στέλνεις βιογραφικά, ό,τι και αν αποφασίσεις.
Lucifer Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Κατ' αρχάς όποιος και αν φύγει θα είναι λίγο μαλάκας αν δεν εκπαιδεύσει το άτομο που αφήνει πίσω (ή το νέο άτομο, σε περιπτώσεις νέας πρόσληψης). Δεύτερον, γιατί πιστεύεις ότι η νέα σύμβαση, αν γίνει, θα είναι με λιγότερα χρήματα; Αν θέλει κάποιος να κάνεις παραπάνω δουλειά, κανονικά στάζει και παραπάνω χρήμα. Σε κάθε περίπτωση, εσύ ξεκίνα ψάξιμο και στείλε στοχευμένα βιογραφικά, μείνεις δε μείνεις στη δουλειά δε χάνεις κάτι να έχεις εικόνα της αγοράς στον κλάδο σου. 1
tasos30 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Lucifer είπε Κατ' αρχάς όποιος και αν φύγει θα είναι λίγο μαλάκας αν δεν εκπαιδεύσει το άτομο που αφήνει πίσω (ή το νέο άτομο, σε περιπτώσεις νέας πρόσληψης). Δεύτερον, γιατί πιστεύεις ότι η νέα σύμβαση, αν γίνει, θα είναι με λιγότερα χρήματα; Αν θέλει κάποιος να κάνεις παραπάνω δουλειά, κανονικά στάζει και παραπάνω χρήμα. Σε κάθε περίπτωση, εσύ ξεκίνα ψάξιμο και στείλε στοχευμένα βιογραφικά, μείνεις δε μείνεις στη δουλειά δε χάνεις κάτι να έχεις εικόνα της αγοράς στον κλάδο σου. Όχι, καθόλου μαλάκας δεν είναι. Φεύγεις όποτε θες, για όποιον λόγο θες, με την ίδια λογική που απ' τη μία μέρα στην άλλη μπορεί να απολυθείς λόγω budget cuts. Δηλαδή τώρα να κάτσει ο φίλος να κάνει δουλειά 2 ατόμων για τον ίδιο μισθό, και να εκπαιδεύσει και τον επόμενο; Edit: Μy bad, προφανώς εννοείς όποιος απ' του 2 ήδη συνεργάτες φύγει, να εκπαιδεύσει τον άλλον που θα μείνει. Πάλι δεν είναι υποχρέωσή του, αλλα ναι, για κάποιον σωστό που συμπαθώ θα το έκανα. Αν δεν τον γούσταρα θα του έλεγα "καλή τύχη". Επεξ/σία 14 Μαΐου 2021 από tasos30 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 15 λεπτά πριν, Lucifer είπε Κατ' αρχάς όποιος και αν φύγει θα είναι λίγο μαλάκας αν δεν εκπαιδεύσει το άτομο που αφήνει πίσω (ή το νέο άτομο, σε περιπτώσεις νέας πρόσληψης). Δεύτερον, γιατί πιστεύεις ότι η νέα σύμβαση, αν γίνει, θα είναι με λιγότερα χρήματα; Αν θέλει κάποιος να κάνεις παραπάνω δουλειά, κανονικά στάζει και παραπάνω χρήμα. Σε κάθε περίπτωση, εσύ ξεκίνα ψάξιμο και στείλε στοχευμένα βιογραφικά, μείνεις δε μείνεις στη δουλειά δε χάνεις κάτι να έχεις εικόνα της αγοράς στον κλάδο σου. Γιατί έχει ειπωθει οτι αν καποία θέση καταργηθεί και η εταιρεια αποφασίσει να κρατήσει το άτομο αυτό θα κάνει απόλυση και πρόσληψη με σύμβαση 2021 και οχι 2010 π΄χ που έιχε μπει. 20 λεπτά πριν, tasos30 είπε Ξεκίνα να στέλνεις βιογραφικά, ό,τι και αν αποφασίσεις. Εχω ήδη αρχίσει το ψάξιμο.
_Biohazard_ Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 36 λεπτά πριν, blackmetalknight είπε ...ναι τα benefits που προσφέρει η εταιρία είναι καλά για τα δεδομένα της Ελλάδας(πληρωμή μισθού κάθε τέλος του μήνα, δωρα, επιδόματα, άδειες, ρεπό, υπερωρίες)... Απλά να σχολιάσω πως τα "benefits" που αναφέρεις είναι τα απολύτως βασικά ενός εργαζόμενου σε μια φυσιολογική εταιρεία, δεν είδα κάτι που όντως θεωρείται benefit όπως πχ έξτρα ιδιωτική ασφάλεια υγείας, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, αποταμιευτικο πρόγραμμα, αυτοκίνητο, κτλ κτλ. Μην φτάσουμε να παρουσιάζουμε το φυσιολογικό σαν κάτι extraordinary και σούπερ ουαου. 26 2
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, _Biohazard_ είπε Απλά να σχολιάσω πως τα "benefits" που αναφέρεις είναι τα απολύτως βασικά ενός εργαζόμενου σε μια φυσιολογική εταιρεία, δεν είδα κάτι που όντως θεωρείται benefit όπως πχ έξτρα ιδιωτική ασφάλεια υγείας, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, αποταμιευτικο πρόγραμμα, αυτοκίνητο, κτλ κτλ. Μην φτάσουμε να παρουσιάζουμε το φυσιολογικό σαν κάτι extraordinary και σούπερ ουαου. Η έξτρα ιδιωτική ασφάλεια υγείας υπάρχει και ξέχασα να την αναφέρω.. Τα υπόλοιπα δεν είμαι σίγουρος οτι θα τα βρώ και άλλου γιατί στην επάρχία που βρίσκομαι δεν νομίζω οτι υπάρχουν και άλλες "φυσιολογικές εταιρειες". Παρόλα αυτά συμφωνώ μαζί σου οτί ειναι προαπαιτούμενα.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ θα σου πω τα παρακάτω Από την στιγμή που ως ΙΤ είστε (2) δύο άτομα και αυτός που τα έφτιαξε όλα στον χώρο και δεν τα έδειξε σε εσένα τον πιο καινούργιο για τους δικούς του λόγους έχει υπογράψει ήδη την "εθελούσια έξοδο/αποχώρηση" προφανώς έχει κάτι στο μυαλό του για να το κάνει. Θα σε συμβούλευα να κάνεις και εσύ το ίδιο να υπογράψεις την "εθελούσια έξοδο/αποχώρηση" και να αρχίσεις να στέλνεις βιογραφικά ανάλογα με τα προσόντα σου. Καθώς πολύ σωστά φοβάσαι αν καταργηθεί το ΙΤ τότε απλά θα σε φωνάξει να υπογράψεις "νέα σύμβαση 2021" με διαφορετικά κριτήρια Επίσης πολύ σωστά φοβάσαι ότι αν φύγει ο άλλος συνάδελφος που έστησε τα πάντα και μείνεις μόνος σου (δεν ξέρω αν σκοπεύουν να πάρουν άλλο) σίγουρα θα δυσκολευτείς να τα ξανά στήσεις όπως τα είχε ο άλλος (σίγουρα δεν σκοπεύει να πει και τίποτα άλλωστε δεν είναι και υποχρέωση του) Επεξ/σία 14 Μαΐου 2021 από ikorolis
Herald Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Εγώ δεν κατάλαβα τι εθελούσια έξοδος είναι αυτή? Θα σου πληρώσουν κάτι σαν αποζημίωση? Αλλιώς μιλάμε απλά για αποχωρήση που μπορείς να κάνεις ανά πάσα στιγμή, είτε θέλει η εταιρεία είτε όχι. Τον μισθό σου δεν μπορούν να στον μειώσουν αν δεν συμφωνείς, μπορούν απλά να σε απολύσουν οπότε και δικαιούσαι αποζημίωση 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, Herald είπε Εγώ δεν κατάλαβα τι εθελούσια έξοδος είναι αυτή? Θα σου πληρώσουν κάτι σαν αποζημίωση? Αλλιώς μιλάμε απλά για αποχωρήση που μπορείς να κάνεις ανά πάσα στιγμή, είτε θέλει η εταιρεία είτε όχι. Τον μισθό σου δεν μπορούν να στον μειώσουν αν δεν συμφωνείς, μπορούν απλά να σε απολύσουν οπότε και δικαιούσαι αποζημίωση Στην εθελούσια σου δίνουν παραπάνω χρήματα απο την αποζημίωση, στη συγκεκριμένη περίπτωση ειναι x2 της αποζημίωσης. 4 λεπτά πριν, ikorolis είπε Εγώ θα σου πω τα παρακάτω Από την στιγμή που ως ΙΤ είστε (2) δύο άτομα και αυτός που τα έφτιαξε όλα στον χώρο και δεν τα έδειξε σε εσένα τον πιο καινούργιο για τους δικούς του λόγους έχει υπογράψει ήδη την "εθελούσια έξοδο/αποχώρηση" προφανώς έχει κάτι στο μυαλό του για να το κάνει. Θα σε συμβούλευα να κάνεις και εσύ το ίδιο να υπογράψεις την "εθελούσια έξοδο/αποχώρηση" και να αρχίσεις να στέλνεις βιογραφικά ανάλογα με τα προσόντα σου. Καθώς πολύ σωστά φοβάσαι αν καταργηθεί το ΙΤ τότε απλά θα σε φωνάξει να υπογράψεις "νέα σύμβαση 2021" με διαφορετικά κριτήρια Επίσης πολύ σωστά φοβάσαι ότι αν φύγει ο άλλος συνάδελφος που έστησε τα πάντα και μείνεις μόνος σου (δεν ξέρω αν σκοπεύουν να πάρουν άλλο) σίγουρα θα δυσκολευτείς να τα ξανά στήσεις όπως τα είχε ο άλλος (σίγουρα δεν σκοπεύει να πει και τίποτα άλλωστε δεν είναι και υποχρέωση του) Πρόφανως και έχει κάτι στο μυαλό του. Δεν θα πάρουν άλλο τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Αξίζει παρόλα αυτά να το στήσω μόνος μου με όσες δυσκολίες προκύψουν χωρίς εννοείται να παρω κάτι παραπάνω απο λεφτά απλά και μόνο να κερδίσω την εμπειρία?
archer100 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Εφόσον φοβάσαι μη μείνεις άνεργος, τότε είναι λάθος να φύγεις με εθελουσία. Το ότι θα φύγει ο δεύτερος και θα μείνεις μόνος στο ΙΤ μπορεί να είναι και μεγάλο πλεονέκτημα, από την άποψη ότι "θα κόβεις και θα ράβεις" στη συγκεκριμένη θέση/εταιρία. Το ότι θα σε δυσκολέψει στην αρχή, ισχύει, όμως θα έχεις ατράνταχτο άλλοθι αν κάτι δεν πάει καλά, απ τη στιγμή που δε σε έδειξε τίποτα. Αν και με λίγο ψάξιμο στο internet πιστεύω πως θα βρεις τα πάντα για τα προβλήματα που θα προκύψουν. Το ότι θα σου καταγγείλει τη σύμβαση του 2010 και θα σε βάλει να υπογράψεις νέα, συζήτα το με λογιστή-εργατολόγο, πιθανό να δικαιούσαι αποζημίωση. Ρίξε μια ματιά και εδώ: https://www.google.com/search?q=απολυση+και+επαναπροσληψη+απο+τον+ιδιο+εργοδοτη&oq=απολυση+καιεπ&aqs=chrome.1.69i57j0i13l7j0i8i13i30.4272j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Επεξ/σία 14 Μαΐου 2021 από archer100
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 14/5/2021 στις 2:52 ΜΜ, archer100 είπε Εφόσον φοβάσαι μη μείνεις άνεργος, τότε είναι λάθος να φύγεις με εθελουσία. Το ότι θα φύγει ο δεύτερος και θα μείνεις μόνος στο ΙΤ μπορεί να είναι και μεγάλο πλεονέκτημα, από την άποψη ότι "θα κόβεις και θα ράβεις" στη συγκεκριμένη θέση/εταιρία. Το ότι θα σε δυσκολέψει στην αρχή, ισχύει, όμως θα έχεις ατράνταχτο άλλοθι αν κάτι δεν πάει καλά, απ τη στιγμή που δε σε έδειξε τίποτα. Αν και με λίγο ψάξιμο στο internet πιστεύω πως θα βρεις τα πάντα για τα προβλήματα που θα προκύψουν. Το ότι θα σου καταγγείλει τη σύμβαση του 2010 και θα σε βάλει να υπογράψεις νέα, συζήτα το με λογιστή-εργατολόγο, πιθανό να δικαιούσαι αποζημίωση. Ρίξε μια ματιά και εδώ: https://www.google.com/search?q=απολυση+και+επαναπροσληψη+απο+τον+ιδιο+εργοδοτη&oq=απολυση+καιεπ&aqs=chrome.1.69i57j0i13l7j0i8i13i30.4272j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Προφανώς και φοβάμαι οτι θα μείνω άνεργος αλλά αυτή τη στιγμή ρισκάρω να κάνω όλη τη δουλεια μόνος μου (11.000 τ.μ θα καταργηθούν) χωρίς κάτι extra και αργότερα να με ενημερώσουν οτι τώρα θα πρέπει να σε αφήσουμε (δεν υπάρχει εγγύηση οτι θα μέινω μετά το πέρας των εργασιών) Επεξ/σία 17 Μαΐου 2021 από blackmetalknight
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 όπως είπα έχει πολλά (-) ΜΕΙΟΝ αν θα παραμείνεις από την στιγμή που τέθηκε το ζήτημα περί εθελούσιας εξόδου/αποχώρησης και αυτός που έχει στήσει το ΙΤ στα 11.000τμ έχει ήδη υπογράψει για να φύγει και φυσικά τα έχει γράψει όλα στα παλιά του τα υποδήματα θα κληθείς να κάνεις αποψίλωση/αποεγκατάσταση τα πάντα στα 11.000τμ και φυσικά (πάντα με τα λεγόμενα σου) από θέμα εμπειρίας θα συμφωνήσω (ότι θα μάθεις πράγματα αν δεν τα ξέρεις) αλλά δεν σου εξασφαλίζουν ότι θα παραμείνεις και φυσικά τι σύμβαση θα υπογράψεις γιατί είναι διαφορετικά να σε "απολύσουν" αφού έχεις σύμβαση από το 2010 και να υπογράψεις την νέα σύμβαση 2021 με τους όρους της αλλά θα πάρεις αποζημίωση για την παλιά αλλά μπορεί να σε καλέσουν απλά να υπογράψεις την νέα σύμβαση 2021 με τους όρους της και αν αρνηθείς άντε γεια...
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 3 λεπτά πριν, ikorolis είπε όπως είπα έχει πολλά (-) ΜΕΙΟΝ αν θα παραμείνεις από την στιγμή που τέθηκε το ζήτημα περί εθελούσιας εξόδου/αποχώρησης και αυτός που έχει στήσει το ΙΤ στα 11.000τμ έχει ήδη υπογράψει για να φύγει και φυσικά τα έχει γράψει όλα στα παλιά του τα υποδήματα θα κληθείς να κάνεις αποψίλωση/αποεγκατάσταση τα πάντα στα 11.000τμ και φυσικά (πάντα με τα λεγόμενα σου) από θέμα εμπειρίας θα συμφωνήσω (ότι θα μάθεις πράγματα αν δεν τα ξέρεις) αλλά δεν σου εξασφαλίζουν ότι θα παραμείνεις και φυσικά τι σύμβαση θα υπογράψεις γιατί είναι διαφορετικά να σε "απολύσουν" αφού έχεις σύμβαση από το 2010 και να υπογράψεις την νέα σύμβαση 2021 με τους όρους της αλλά θα πάρεις αποζημίωση για την παλιά αλλά μπορεί να σε καλέσουν απλά να υπογράψεις την νέα σύμβαση 2021 με τους όρους της και αν αρνηθείς άντε γεια... Σημείωση..εγω δεν είμαι απο 2010 στην εταιρεία αλλά εχω συμπληρώσει μια 5ετια.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, blackmetalknight είπε Σημείωση..εγω δεν είμαι απο 2010 στην εταιρεία αλλά εχω συμπληρώσει μια 5ετια. θα πρέπει να καταλάβεις η κάθε σύμβαση εκτός του μισθού - ωραρίου - τμήμα/θέσης - ειδικότητα έχει κάποια δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις έτσι είναι διαφορετικό πράγμα να σε καλέσουν να υπογράψεις την ανανέωση της υπάρχουσας σύμβασης άρα προσθήκη προυπηρεσίας στο βιογραφικό σου και άλλο πράγμα η υπογραφή νέας σύμβασης Προσωπικά (χτες) θα είχα υπογράψει την εθελούσια έξοδο χωρίς να το σκεφτώ καν κοιτάς το μέλλον σου απλά Για την ιστορία να ξέρεις το έχω κάνει πιο παλιά όταν δούλευα σε μεγάλη αλυσίδα τεχνολογίας η οποία που εξαγοράστηκε από πολυεθνική εταιρεία/όμιλο ανακοίνωσαν εθελούσια έξοδο για να γλυτώσουν από άτομα που είχαν πολλά χρόνια και κυρίως 8ώρης απασχόλησης καθώς δεν τους συνέφερε έτσι άρχισαν το ξεσκαρτάρισμα των τμημάτων της εταιρείας μάντεψε το πρώτο τμήμα που ξεκίνησαν ήταν το ΙΤ (εκεί που ήμουν) από το οποίο τους έδιωχναν όλους εκτός εμένα έτσι πάω πάνω μαζί με τον διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού και μπροστά στον γενικό διευθυντή υπογράφω το χαρτί και φεύγω να πάω στο λογιστήριο για τα υπόλοιπα γελώντας αυτός με κοίταζε παράξενα (μόνο το λογιστήριο/προσωπικό ήξερε τον λόγο γιατί εγώ γελάω) και γιατί επέμενα να φύγω τώρα... ο λόγος ήταν ότι δεν είχα πάρει ούτε μια μέρα άδεια όλα αυτά τα χρόνια και η εθελούσια έξοδο μου έπεσε λουκούμι καθώς δεν υπήρχε νόημα να κάτσω τώρα που δεν με έδιωχναν γιατί τάχα μου με ήθελαν και σε δύο-τρεις μήνες να μου έλεγαν απολύεσαι .... απλά θα σου πω ότι μου πλήρωσαν 4+ μισθοί δώρο λόγω εθελούσιας εξόδου + νόμιμη αποζημίωση με βάση τα έτη που ήμουν στην εταιρεία + επίδομα αδείας για όλες τις ημέρες/έτη που δεν πήρα άδεια + διάφορα άλλα...πήρα την επιταγή από το λογιστήριο βγήκα με χαμόγελο στην είσοδο της εταιρείας κάλεσα ταξί και γύρισα σπίτι μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις