Themos3 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους, Χρειάζομαι γνώμες αναφορικά με ένα τερατάκι που θέλω να στήσω με βάση τον 3900X. Τι υπάρχει μέχρι τώρα: Monitor Περιφερειακά GPU: Gigabyte gaming 3070 PSU: Corsair HX Series 1000 W Platinum 2xNvme Corsair MP600 2TB Hdd: WD Gold 16TB Τι χρειάζομαι: Κουτί με πολύ καλό airflow δε με απασχολεί αν είναι full ή midi αν και στο μυαλό μου πάντα ένα full δίνει περισσότερο χώρο στο σύστημα να αναπνέει. Τείνω προς Be Quiet Dark Base Pro 900 αλλά και κάτι πιο οικονομικό χωρίς εκπτώσεις στην απόδοση δε θα έβλαπτε. Motherboard: Γλυκοκοιτάω την Asus ROG Strix X570-E Gaming αλλά θα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες. Με MSI με έχει πιάσει ένα ψυχολογικό καθώς με ταλαιπώρησαν αρκετά τον τελευταίο καιρό με ελλατωματικά κομμάτια που παρέλαβα. 32Gb Ram (με προοπτική να γίνουν 64 στο μέλλον). Μου έχουν γυαλίσει οι G.Skill TridentZ Neo 32GB DDR4-3600MHz. Κάθε εναλλακτική πρόταση ευπρόσδεκτη. Ψύξη επεξεργαστή: Τείνω προς υδρόψυξη αλλά επειδή δεν έχω καμιά εμπειρία μέχρι τώρα έχω χαθεί. Κοιτάω διάφορες στα 200-250€ χωρίς να μπορώ να βγάλω άκρη είναι η αλήθεια. Χρήση υπολογιστή: Το μηχάνημα το προορίζω να κάνει plotting για Chia mining και μετέπειτα ο επεξεργαστής θα κάνει mining monero που σημαίνει ότι θα είναι μόνιμα σε μεγάλα loads οπότε είναι σημαντικο να μπορώ να τον κρατάω όσο πιο δροσερό γίνεται. Θα γίνει o/c σε λογικά πλαίσια ώστε να μπορεί να λειτουργεί 24/7 χωρίς προβλήματα. Σημαντικό είναι η motherboard να έχει 2 θύρες για NVME για να μπουν οι 2 MP600 που έχουν δικιά τους ψύκτρα πάνω, χωρίς προβλήματα. Τονίζω ότι δε με ενδιαφέρει καθόλου η εμφάνιση παρά μόνο η απόδοση σε σχέση με τις θερμοκρασίες. Το budget όπως θα δείτε από αυτά που κοιτάω για τα 4 parts είναι πάνω κάτω στο 1000άρικο αλλά δε με πειράζει να δώσω και παραπάνω για να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης θα ήθελα τα κομμάτια που θα προτείνετε να είναι αν όχι σε άμεση διαθεσιμότητα τουλάχιστον στις 1-3 μέρες και να τα πάρω από όσο το δυνατόν λιγότερα καταστήματα γίνεται. Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας! Επεξ/σία 14 Μαΐου 2021 από Themos3
Themos3 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Πέρα από το mining, δεν έχει να κάνει με κάρτες γραφικών αυτό που θέλω αλλά με cpu-ram γι' αυτό ρωτάω εδώ. Εκεί η κουβέντα είναι χάσιμο και τα βασικά κομμάτια που χρειάζονται για το mining τα έχω ήδη. Αυτό που ψάχνω είναι οι καλύτερες επιλογές ώστε να έχω μαξ απόδοση για τα ήδη υπάρχοντα components σε συνδυασμό με καλές θερμοκρασίες. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2021 από Themos3
ICE-T Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 27 λεπτά πριν, Themos3 είπε Πέρα από το mining, δεν έχει να κάνει με κάρτες γραφικών αυτό που θέλω αλλά με cpu-ram γι' αυτό ρωτάω εδώ. Εκεί η κουβέντα είναι χάσιμο και τα βασικά κομμάτια που χρειάζονται για το mining τα έχω ήδη. Αυτό που ψάχνω είναι οι καλύτερες επιλογές ώστε να έχω μαξ απόδοση για τα ήδη υπάρχοντα components σε συνδυασμό με καλές θερμοκρασίες. κουτάκι θα σου πρότεινα το Corsair 4000D airflow 85/90 euros φοβερό airflow ειδικά αν βάλεις 2 14αρηδες fan εμπρός 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα