Προς το περιεχόμενο

Fiber 200 και wifi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα! 

Πριν λίγους μήνες έβαλα ftth  Wind fiber 100plus και ενώ με ethernet έχω όντως 200mbps, με WiFi συμβαίνει κάτι παράξενο.

Με όσα κινητά και αν το έχω δοκιμάσει, συμβαίνει πάντα.

Μόλις συνδέομαι για πρώτη φορά, μπροστά στο ρουτερ, έχω 200mbps.

Αν απομακρυνθώ στο πιο μακρινό δωμάτιο, όπως είναι φυσιολογικό, με  μια γραμμή σήμα, κυμαίνεται από 15 έως 30 περίπου. 

Τώρα, αν ξαναγυρίσω μπροστά στο ρουτερ, πιάνω πάντα 50 με 60mbps και δεν ανεβαίνει ποτέ ξανά περισσότερο. 

Πρέπει να αποσυνδεθω και να συνδεθώ ξανά. 

Τότε θα έχω παλι 200 mbps μέχρι να πάω παραμεσα να πεσει το σήμα και μετά θα "κλειδώσει"παλι, max  60mbps, ακόμα και αν ξαναγυρίσω αγκαλιά με το ρουτερ. 

Αυτο συμβαίνει πάντα και δοκιμάστηκε  με διάφορα κινητά. 

Το ρουτερ είναι του παρόχου, το εικονιζόμενο zyxel. 

Δοκίμασα να έχω κλειστή την μια band στα 2.4ghz ή την άλλη στα 5ghz. Δοκίμασα να έχω ένα συγκεκριμένο κανάλι αντί του default auto. Δοκίμασα να μην έχω καθόλου τηλέφωνο στην voip θύρα και γενικά το ρουτερ βρίσκεται ψιλά στον τοίχο, τουλάχιστον 1μ μακριά από οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή. 

Τα ίδια αποτελέσματα. 

Φταίει το ρουτερ;  Ειναι κάποια ρύθμιση του; Φταίει κάτι άλλο; 

Να πάρω καινούριο ρουτερ; Αν ναι, υπάρχει κάποιο αξιόλογο φθηνό ή πρέπει να τα ακουμπήσω; Η χρήση του είναι απλή, οικιακή... 

Ευχαριστώ! 

IMG_20210514_091813.jpg.3b5247cd993b279da37df7ed82375225.jpg

Επεξ/σία από ooaris
Δημοσ.

Γενικα  τα συγκρκιμενα εχουν θεμα με το wifi  .Οταν  πας σε μακρινη αποσταστη θα συνδεεται  στο 2.4 . Θα σου προτεινα  να βρεις καποιο με ποιο δυνατο σημα για 5 ghz .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περίεργο ότι σου συμβαίνει και όταν έχεις μόνο την 5Ghz ανοιχτή.

Είχα και εγώ ένα θέμα με ένα access point της Ubiquity αντίστοιχο (είχα και τις 2 μπάντες στο ίδιο SSID και συνδεόταν κανονικά στην 5 ξανά όταν πλησίαζα αλλά "κολαγε" στα 100mbps) αλλά συνέβαινε πολύ σπάνια, και τώρα δεν το έχω ξανά παρατηρήσει. Δεν θυμάμαι αν είχα αλλάξει κάτι στα settings που το διόρθωσε.

Βέβαια μπορεί να είναι και τελείως άσχετο με το δικό σου, ίσως κάνα bug με το wifi 6. Απλά το αναφέρω γιατί και τα καλά(ή έστω πιο ακριβά) έχουν θέματα.

Αν και εγώ πάντα προτείνω αν δεν είσαι τελείως casual χρήστης τρίτο εξοπλισμό, και όχι αυτό των παροχών.

Επεξ/σία από Jts
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Θσ ξανακλεισω την 2.4 να δω πως συμπεριφερεται αλλά με βλέπω για ρουτερ upgrade. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 14/05/2021 at 23:46, dionisis241 said:

Γενικα  τα συγκρκιμενα εχουν θεμα με το wifi  .Οταν  πας σε μακρινη αποσταστη θα συνδεεται  στο 2.4 . Θα σου προτεινα  να βρεις καποιο με ποιο δυνατο σημα για 5 ghz .

δεν θα βρει.τα 5ghz εχουν συγκεκριμενα mw που βγαζουν.μπορει να δοκιμασει dfs channel να βαλει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...