Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  1. Πόσο γρήγορα γίνεται η μετάβαση από έναν πάροχο σε άλλο, με φορητότητα του παλιού αριθμού;
  2. Υπάρχει δυνατότητα όταν υπογράφεται συμβόλαιο με νέο πάροχο να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης, ώστε να μην ενεργοποιηθεί η ρήτρα του παλιού για πρόωρη διακοπή του συμβολαίου;
  3. Υπάρχει τρόπος να τσεκάρει κανείς το προφίλ (πιθανές αποσυνδέσεις, μέγιστη ταχύτητα κλπ.) συγκεκριμένου παρόχου ανά περιοχή;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

1) Αν πας από adsl σε VDSL μπορεί να πάρει και 2 εβδομάδες, αν κάνεις φορητότητα adsl σε adsl ίσως και λιγότερο από 3-4 εργάσιμες

2) Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, όταν λήξει το υπάρχον συμβόλαιο σου, την επόμενη μέρα και μετά κάνε τη διαδικασία για τυχόν φορητότητα..

3) Αν δεις στο site της Cosmote, αφού ελέγξεις για διαθεσιμότητα, λέει κάτω κάτω δείτε τα ελάχιστα, συνήθη και μέγιστα για την περιοχή σας, θα πάρεις μια ιδέα, χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (παίζει ρόλο και η εσωτερική εγκατάσταση)

Δημοσ.
Just now, Kozanitis1 said:

1) Αν πας από adsl σε VDSL μπορεί να πάρει και 2 εβδομάδες, αν κάνεις φορητότητα adsl σε adsl ίσως και λιγότερο από 3-4 εργάσιμες

2) Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, όταν λήξει το υπάρχον συμβόλαιο σου, την επόμενη μέρα και μετά κάνε τη διαδικασία για τυχόν φορητότητα..

3) Αν δεις στο site της Cosmote, αφού ελέγξεις για διαθεσιμότητα, λέει κάτω κάτω δείτε τα ελάχιστα, συνήθη και μέγιστα για την περιοχή σας, θα πάρεις μια ιδέα, χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (παίζει ρόλο και η εσωτερική εγκατάσταση)

1. Είμαι σε Cosmote με 24 Mbps γραμμή, αλλά είναι VDSL με κόφτη στα 24. Αν πάω πάλι σε VDSL ισχύει προφανώς το 3-4 ημέρες;
  2. Και αυτό γίνεται. Αν είναι γνωστός βέβαια ο χρόνος αναμονής θα μπορούσα να τον συγχρονίσω. Βεβαία, αν πρόκειται για 3-4 ημέρες μικρό το κακό.
  3. Αντίστοιχη δυνατότητα για άλλους παρόχους υπάρχει; Τώρα με την Cosmote η κατάσταση έχεις ως εξής:

Actual Rate(Up/Down)              2704/27030 kbps
    Attainable Rate(Up/Down)     26449/37099 kbps

Στον έλεγχο διαθεσιμότητας μου δίνει:

Μέγιστη               Συνήθης               Ελάχιστη
    Download (Mbps)                   49.50                     45.54                      27.17

Upload (Mbps)                          4.95                        4.56                        4.18
Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, θέλεις να πας σε 50αρα, αλλά σκέφτεσαι για άλλο πάροχο..

Όπως βλέπεις τώρα είσαι από καμπίνα σε VDSL προφίλ, που μόνο ο ΟΤΕ δίνει από τις δικές του καμπίνες..

Σύμφωνα με το attainable που έχεις, 50 δε θα δεις..

Ανέβασε στατιστικά από το ρούτερ, να δούμε πως είναι η γραμμή σου.., αν χρειάζεται διορθώσεις μήπως δεις τα 50 κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, Kozanitis1 said:

Αν κατάλαβα καλά, θέλεις να πας σε 50αρα, αλλά σκέφτεσαι για άλλο πάροχο..

Όπως βλέπεις τώρα είσαι από καμπίνα σε VDSL προφίλ, που μόνο ο ΟΤΕ δίνει από τις δικές του καμπίνες..

Σύμφωνα με το attainable που έχεις, 50 δε θα δεις..

Ανέβασε στατιστικά από το ρούτερ, να δούμε πως είναι η γραμμή σου.., αν χρειάζεται διορθώσεις μήπως δεις τα 50 κλπ

Link Status                                  Up
Modulation Type                        VDSL2
Actual Rate(Up/Down)             2704/27030 kbps
Attainable Rate(Up/Down)      26491/39168 kbps
Noise Margin(Up/Down)          31/12.1 dB
Line Attenuation(Up/Down)     4.2/10.4 dB
Output Power(Up/Down)          0.3/11.6 dBm
Data Path(Up/Down)                 Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down)      3/1081
Interleave Delay(Up/Down)      0/10 ms
INP(Up/Down)                            0/4.5 symbols
Profile                                           17a
LinkEncap                                    G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down)               10/32
FEC Errors(Up/Down)                21/136993

Αυτά είναι τα στατιστικά. Για κάποιο λόγο τα FEC errors είναι πολλά.
Είχα ένα διάστημα συνεχείς αποσυνδέσεις. Είχε έρθει τεχνικός της Cosmote, είχε κάνει μετρήσεις και είπε πως υπάρχει κάποια πτώση στις γραμμές του σπιτιού, άρα αυτό είναι προφανώς το θέμα. Τον ρώτησα αν τα στατιστικά δικαιολογούν τις αποσυνδέσεις και μου είπε όχι. Άρα κατευθείαν έπεσε σε αντίφαση.
Για ένα διάστημα οι αποσυνδέσεις είχαν σταματήσει. Όταν ξανάρχισαν, συνέδεσα απευθείας το router στο κουτί της Cosmote και οι αποσυνδέσεις συνεχίζονταν.
Επικοινώνησα με την Cosmote λέγοντας τους πως το αποτέλεσμα του τεχνικού ελέγχου που είχαν κάνει προφανώς δεν ευσταθεί, αφού οι αποσυνδέσεις γίνονται και με απευθείας σύνδεση στο κουτί της Cosmote.
Μετά από αυτή την επικοινωνία και αλλαγές που προφανώς έκαναν στις ρυθμίσεις το Attainable rate έπεσε από 50 Mbps που ήταν σε 37-40 Mbps και οι αποσυνδέσεις σταμάτησαν.
Επεξ/σία από techPro
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα FEC δε μας πειράζουν, τα CRC προκαλούν θέματα, αν δεν έχεις κάποιες χιλιάδες το 24ωρο είσαι εντάξει..

Έχεις εντοπίσει ποια είναι η κύρια πρίζα στο σπίτι;

Κάνεις επιστροφή τηλεφωνίας;

Έχεις διαχωρίσει την εσωτερική εγκατάσταση; Να αφήσεις μόνο συνδεδεμένο το ζεύγος που έρχεται από έξω/κατανεμητή;

Να ξέρεις πάντως αν πας αλλού και έχεις θέματα με γραμμή απλά θα σου πουν τόσο πάει και δε θα ασχοληθούν..

Γνώμη μου να μείνεις Cosmote..

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.

Στο VDSL όπως λες η παροχή γίνεται μόνο από καμπίνες της Cosmote. Τι άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ταχύτητα ανά πάροχο, εφόσον η καμπίνα μένει η ίδια;

Ναι γίνεται επιστροφή τηλεφωνίας γιατί υπάρχουν συνολικά 3 συσκευές τηλεφώνου στο σπίτι. Η μία συνδέεται απευθείας στο router. Από την άλλη θύρα του router γίνεται επιστροφή για να έχουν σήμα οι άλλες 2.

Δυνατότητα σύνδεσης στην κεντρική πρίζα δεν υπάρχει. Το router συνδέεται με καλώδιο Ethernet με τον υπολογιστή και αναγκαστικά πρέπει να είναι στο ίδιο δωμάτιο με τον υπολογιστή γι' αυτό το λόγο. Όπως καταλαβαίνεις η κεντρική πρίζα είναι σε άλλο δωμάτιο.

Όταν με είχαν στα 50 Mbps Attainable rate οι αποσυνδέσεις ήταν συνεχείς ακόμη κι όταν έβαλα το router απ' ευθείας στο κουτί μετά την κολόνα, άρα δεν ξέρω αν οποιαδήποτε αλλαγή εντός του σπιτιού θα έκανε κάποια διαφορά.

Η Cosmote για πακέτο για 24 Mbps με Απεριόριστα λεπτά προς σταθερά και 420' για κινητά έχει 29 €. H Wind τα 50 Mbps με Απεριόριστα λεπτά προς κινητά και σταθερά είναι στα 22 €. Άρα αν δε μιλάμε για ταχύτητες κάτω των 24 Mbps στο νέο πάροχο και πάλι κερδισμένος θα είμαι.

Δημοσ.

Για να έχεις VDSL από καμπίνα, πρέπει να βάλεις πακέτο 50 Mbps τουλάχιστον, εξαίρεση μόνο το 24αρι από Cosmote

Για να πάρεις τα μέγιστα σε VDSL θα πρέπει η εγκατάσταση σου να είναι σωστή

Η επιστροφή τηλεφωνίας γενικά μόνο προβλήματα δημιουργεί..

Αν δεν βελτιστοποιήσεις την καλωδίωση σου, δε θα δεις παραπάνω..

Αρχικά κάνε μια μέτρηση, αποσυνδεοντας τα πάντα από όλες τις πρίζες και βάζοντας το ρούτερ απευθείας στη κεντρική χωρίς splitter κλπ, να δούμε τι μπορείς να πιάσεις..

Σίγουρα θα κερδίσεις σε χρήματα, αλλά η ποιότητα των υπηρεσιών ίδια δε θα είναι ( cgnat, διασύνδεση με εξωτερικό, υποστήριξη κλπ)

Δημοσ.
21 minutes ago, Kozanitis1 said:

Για να έχεις VDSL από καμπίνα, πρέπει να βάλεις πακέτο 50 Mbps τουλάχιστον, εξαίρεση μόνο το 24αρι από Cosmote

Για να πάρεις τα μέγιστα σε VDSL θα πρέπει η εγκατάσταση σου να είναι σωστή

Η επιστροφή τηλεφωνίας γενικά μόνο προβλήματα δημιουργεί..

Αν δεν βελτιστοποιήσεις την καλωδίωση σου, δε θα δεις παραπάνω..

Αρχικά κάνε μια μέτρηση, αποσυνδεοντας τα πάντα από όλες τις πρίζες και βάζοντας το ρούτερ απευθείας στη κεντρική χωρίς splitter κλπ, να δούμε τι μπορείς να πιάσεις..

Σίγουρα θα κερδίσεις σε χρήματα, αλλά η ποιότητα των υπηρεσιών ίδια δε θα είναι ( cgnat, διασύνδεση με εξωτερικό, υποστήριξη κλπ)

Μα όταν με είχαν σε 50 Mbps attainable οι αποσυνδέσεις γίνονταν ήδη από το κουτί μετά την κολόνα. Όταν τους το ανέφερα έπεσε το attainable γύρω στα 40 και σταμάτησαν αμέσως οι αποσυνδέσεις. Φαντάζομαι ότι η πτώση στο attainable έγινε ύστερα από δική τους ρύθμιση.

Σε CGNAT με είχε και η Cosmote. Τους ζήτησα και με έβγαλαν και μου έδωσαν δική μου IP. Με όλους τους άλλους παρόχους είναι μονόδρομος το CGNAT;

Για την υποστήριξη και από την Cosmote δεν είμαι ευχαριστημένος. Έριχναν το πρόβλημα των αποσυνδέσεων στην καλωδίωση του σπιτιού και όταν δήλωσα δεύτερη φορά το πρόβλημα, αν δεν έκανα μόνος μου τη δοκιμή, θα έστελναν πάλι τεχνικό με την πιθανότητα να έλεγε κι αυτός το ίδιο.

Δημοσ.

Δεν είναι μονόδρομος, αλλά Wind πχ χρησιμοποιεί πολύ..

Κάνε αν θες μια δοκιμή, επίσης δες τον οδηγό της Cyta κύπρου, για σωστή καλωδίωση VDSL..

Όπως τα έχεις τώρα αμφιβάλω αν θα δεις τα μέγιστα στην 50αρα και όχι καμία 30mbps..

Δημοσ.
38 minutes ago, Kozanitis1 said:

Δεν είναι μονόδρομος, αλλά Wind πχ χρησιμοποιεί πολύ..

Κάνε αν θες μια δοκιμή, επίσης δες τον οδηγό της Cyta κύπρου, για σωστή καλωδίωση VDSL..

Όπως τα έχεις τώρα αμφιβάλω αν θα δεις τα μέγιστα στην 50αρα και όχι καμία 30mbps..

Αν το downgrade στο attainable rate έγινε από ρύθμιση της Cosmote για να σταματήσουν οι αποσυνδέσεις πώς θα αλλάξει αυτό από τη συνδεσμολογία εντός του σπιτιού; Εκτός κι αν η αλλαγή στο attainable δεν προέκυψε από ρύθμιση από τον πάροχο.

Τα έχω υπόψιν μου τα περί σωστής συνδεσμολογίας. Το θέμα είναι πως λόγω της θέσης του υπολογιστή σε δωμάτιο με δευτερεύουσα πρίζα είναι αδύνατον να χρησιμοποιήσω την κύρια όπως είναι η ενδεδειγμένη συνδεσμολογία, αφού το router πρέπει να είναι στο ίδιο δωμάτιο με τον υπολογιστή.

Δημοσ.
1 minute ago, Kozanitis1 said:

Δεν έχει σχέση το attainable, δε ρυθμίζεται..

Στην κεντρική τι στατιστικά έχεις;

Δεν ξέρω. Αν βάλω το router στην κεντρική θέλω πολλά μέτρα καλώδιο για να φτάσω στο desktop, το οποίο θα πρέπει να διασχίσει σαλόνι, διάδρομο κλπ. Αφού πρακτικά δε με βολεύει ως λύση, δεν έχω μπει στη διαδικασία να το δοκιμάσω.

Το attainable μειώθηκε ταυτόχρονα με τη λύση του προβλήματος των συνεχών αποσυνδέσεων. Αν δεν ρυθμίζεται απ' ευθείας, τότε επηρεάστηκε εμμέσως από κάποια άλλη ρύθμιση που έκαναν. Όσο έβλεπα attainable 50, οι αποσυνδέσεις ήταν πολλές. Ίσως και 2-3 ανά ώρα.

Δημοσ.

Αυτό είναι μια προσέγγιση πόσο "θα" μπορούσε να φτάσει η γραμμή..

Δε σου λέω να το έχεις μόνιμα, απλά βάλε το όπως είπαμε μόνο του (χωρίς άλλες συσκευές στις πρίζες) πάρε ένα screenshot με το κινητό και βάλε το πάλι εκεί που το είχες..

Δημοσ.

Μπορεί να είναι μια προσέγγιση, αλλά προφανώς επηρεάστηκε από κάποια ρύθμιση της Cosmote, γιατί πάντοτε ήταν στα 50 και μειώθηκε την ημέρα που σταμάτησαν οι αποσυνδέσεις. Οπότε ακόμη κι αν δεν ρυθμίζεται απ' ευθείας ως target από τον πάροχο είναι σχεδόν βέβαιο πως οι αλλαγές που έκαναν το επηρέασαν.

Ναι. Το καταλαβαίνω πως δεν το λες για μόνιμα. Δεν μπήκα στη διαδικασία να το δοκιμάσω, γιατί και καλύτερο να είναι δύσκολο να κάνω αλλαγή στη μόνιμη συνδεσμολογία.

Όταν λες να το δοκιμάσω τι εννοείς όμως να δω; Το attainable ή το actual; Γιατί το actual λόγω περιορισμού της γραμμής πάλι στα 27 Mbps θα είναι, αφού εκεί έχουν τον κόφτη από την Cosmote.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...