Προς το περιεχόμενο

Πανελλήνιες - Είναι τα θερινά μαθήματα πραγματικά απαραίτητα;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρίσκομαι στα τέλη της Β λυκείου, και αναμενόμενα, όλοι μου λένε και μου ξαναλένε ότι τα θερινά μαθήματα είναι ακραίως απαραίτητα. Κιόλας, το φροντιστήριο στο οποίο πηγαίνω ισχυρίζεται ότι δεν θα μπορούν να με δεχτούν του χρόνου αν δεν κάνω θερινά μαθήματα! Και - σύμφωνα με τα τεστ και τα διαγωνίσματα που μου έχουνε βάλει - δεν έχω καν κάποιο τραγικό κενό! Και τώρα, μια είναι η ερώτηση: Είναι όντως τα θερινά τόσο απαραίτητα όσο λένε; 

Επεξ/σία από UniqueUsername
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην ουσία θέλουν να τρέξουν την ύλη για να είσαι μπροστά από τους υπόλοιπους. Όχι δεν είναι απαιτητικά, απλά τον Σεπτέμβρη θα σου είναι όλα στο μάθημα του σχολείου πιο εύκολα

όχι δεν είναι απαραίτητα, Ούτε καν το φροντιστήριο είναι απαραίτητο. Αλλά αν το πεις αυτό θα πέσουν να σε φάνε. Βλέπεις έχει ριζωθεί στο μυαλό όλων ότι αν δεν πας φροντιστήριο τελείωσες.

Όταν μεγαλώσεις θα καταλάβεις ότι σε 2 πράγματα η εκμετάλλευση είναι σε άλλο επίπεδο. Αυτά είναι η παιδεία και η υγεία. 

Από εκεί και πέρα έχει να κάνει και με το τι κάνεις εσύ. Αν από μόνος σου δεν ανοίγεις βιβλίο.....

Η παιδεία μας μπορεί να μην είναι η καλύτερη αλλά και τόσοι αδιόριστοι πρέπει να ζήσουν. Οπότε υποβαθμίζεται κι άλλο για να βγάζουν αυτοί το ψωμί τους. Κατάλαβες τι θέλω να πω φαντάζομαι.

Αυτά από κάποιον που έχει κάνει και ιδιαίτερα σε παιδιά....

3 ώρες πριν, UniqueUsername είπε

Βρίσκομαι στα τέλη της Β λυκείου, και αναμενόμενα, όλοι μου λένε και μου ξαναλένε ότι τα θερινά μαθήματα είναι ακραίως απαραίτητα. Κιόλας, το φροντιστήριο στο οποίο πηγαίνω ισχυρίζεται ότι δεν θα μπορούν να με δεχτούν του χρόνου αν δεν κάνω θερινά μαθήματα! Και - σύμφωνα με τα τεστ και τα διαγωνίσματα που μου έχουνε βάλει - δεν έχω καν κάποιο τραγικό κενό! Και τώρα, μια είναι η ερώτηση: Είναι όντως τα θερινά τόσο απαραίτητα όσο λένε; 

Είναι δεν είναι στρώσου από μικρός όπως κάναμε όλοι και φτυσαμε αίμα να πετύχεις το στόχο σου. Μην ασχολείσαι αν σου πουλάνε παπά αλλα δες το στόχο σου που είναι του χρόνου. Μετά θα έχεις όλο τον καιρό να "αναπληρωσεις" τα καλοκαίρια που έχασες. 

• Like 1

Δε μπορώ να πω οτι τα μαθήματα του καλοκαιριού είναι τόσο απαραίτητα γιατί πολύ απλά είναι μικρό το διάστημα και δεν καλύπτεται μεγάλη ύλη. το φροντιστήριο όμως, αν δεν είσαι πειθαρχημένος και με πρόγραμμα, είναι για τους εξής λόγους:

1. γιατί υπάρχουν αρκετοί τεμπελχανάδες καθηγητές ,ιδίως οι πιο παλιοί που θα λένε ε αυτά διαβάστε τα μόνοι σας, τα έχετε κάνει και στα φροντιστήρια.

2. γιατί μόνος σου είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς και να ψωλάρεις.

3. γιατί στο φροντιστήριο θα κάτσουν και θα ψάξουν ασκήσεις και μεθόδους απο πολλά βιβλία και θα στα δώσουν στο πιάτο. 

Αν για τα 1 και 2 στρώσεις κώλο και έχεις πρόγραμμα το ξεπερνάς. Για το 3, στη σημερινή του μορφή το ίντερνετ είναι μεγάλο εργαλείο και μεγάλο όπλο. βρίσκεις οτι θες και απο βιβλία και απο sites. 

οπότε όλα εξαρτώνται απο σένα, την οργάνωση σου και το πόσο πειθαρχημένος είσαι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Bitbit είπε

όχι δεν είναι απαραίτητα, Ούτε καν το φροντιστήριο είναι απαραίτητο. Αλλά αν το πεις αυτό θα πέσουν να σε φάνε. Βλέπεις έχει ριζωθεί στο μυαλό όλων ότι αν δεν πας φροντιστήριο τελείωσες.

Όταν μεγαλώσεις θα καταλάβεις ότι σε 2 πράγματα η εκμετάλλευση είναι σε άλλο επίπεδο. Αυτά είναι η παιδεία και η υγεία. 

Από εκεί και πέρα έχει να κάνει και με το τι κάνεις εσύ. Αν από μόνος σου δεν ανοίγεις βιβλίο.....

Η παιδεία μας μπορεί να μην είναι η καλύτερη αλλά και τόσοι αδιόριστοι πρέπει να ζήσουν. Οπότε υποβαθμίζεται κι άλλο για να βγάζουν αυτοί το ψωμί τους. Κατάλαβες τι θέλω να πω φαντάζομαι.

Αυτά από κάποιον που έχει κάνει και ιδιαίτερα σε παιδιά....

Δεν ισχύουν όπως τα γράφεις. Υπάρχουν πολλές παράμετροι για να βγει καθαρή απάντηση

• Αρχικά για να επιτύχεις στις πανελλήνιες, μπορείς να το κάνεις με 19, μπορείς και με 10. Ο στόχος του καθενός είναι υποκειμενικός
  • Υπάρχουν μαθητές που χρειάζονται Χ χρόνο για να επιτύχουν ένα στόχο, υπάρχουν και άλλοι που χρειάζονται 3Χ
  • Το ίδιο ισχύει και για καθηγητές
  • Το ίδιο ισχύει και για σχολεία
  • Το ίδιο ισχύει και για φροντιστήρια
  • Υπάρχουν τμήματα που έχουν πολλών διαφορετικών ταχυτήτων μαθητές. Μαντέψτε ποιος είναι χαμένος από αυτό και τι επιπτώσεις έχει στο χρόνο και τις επιδόσεις του?!
  • Υπάρχει ο συγκριτικός παράγων. Αν όλοι αποδίδουν Χ, τότε το μέτρο σύγκρισης σου είναι αυτό το Χ. Αυτό ανταγωνίζεσαι. Το πως θα το φτάσεις είναι σχετικό με τα παραπάνω bullets. 
  • Τέλος υπάρχει και η ψυχολογική φόρτιση. Άλλο να διαβάζεις Χ μήνες 6 ώρες την ημέρα και άλλο 2Χ μήνες με 4 ώρες. 

Και επειδή όλες οι παραπάνω παράμετροι είναι διαφορετικοί σε κάθε περίσταση και δεν μπορούν να αναλυθούν χωρίς να τους γνωρίζεις, δεν υπάρχει απάντηση. 

Το μόνο που μπορεί να γράψει κάποιος γενικά και αόριστα, είναι: 

"Αν όλοι πηγαίνουν, πήγαινε. Αν είσαι καλύτερος απ όλους, όλα τα χρόνια και νομίζεις ότι τα καταφέρνεις και μόνος σου, μην πας. Αν όμως δεν σου βγει, μην πεις ότι δεν είχες ενημερωθεί πρώτα. "

Αυτά από κάποιον που διδάσκει >15 χρόνια. 

Επεξ/σία από sphinxgr

αν έχεις στόχο σχολή με 19000 μόρια ναι είναι απαραίτητα. Αν έχεις σχολή με 13000 μόρια δεν είναι. Πάντως από το τμήμα μου όσοι είχαν κάνει από το καλοκαίρι έγραψαν πολύ καλύτερα από τους υπόλειπους. 

Αυτός ο 1.5 μήνας θερινά μαθήματα μεταφράζεται σε 1.5 μήνα παραπάνω επαναλήψεις, δίχως θερινά μαθήματα η τωρινή ύλη στα περισσότερα μαθήματα βγαίνει σωστά προς τα τέλη Απριλίου αρχές Μαϊου.

11 ώρες πριν, UniqueUsername είπε

Αυτοί ξεκινάνε την ύλη από το καλοκαίρι. Όταν αποφασίσεις να πας εσύ το Σεμπτέμβρη θα έχουν φτάσει ήδη σε ένα χ σημείο μέχρι το οποίο εσύ θα πρέπει να έχεις καλυφθεί με κάποιο τρόπο. Το ότι δεν θα σε δεχθούν είναι τραβηγμένο. Το ότι θα είσαι πίσω σε σχέση με τους άλλους όμως είναι δεδομένο.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, petran91 είπε

Αυτοί ξεκινάνε την ύλη από το καλοκαίρι. Όταν αποφασίσεις να πας εσύ το Σεμπτέμβρη θα έχουν φτάσει ήδη σε ένα χ σημείο μέχρι το οποίο εσύ θα πρέπει να έχεις καλυφθεί με κάποιο τρόπο. Το ότι δεν θα σε δεχθούν είναι τραβηγμένο. Το ότι θα είσαι πίσω σε σχέση με τους άλλους όμως είναι δεδομένο.

Αν έχει χάσει τη σειρά (και τη γνώση), να τον δεχθούν γιατί?

Αφού δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει θα κοιτάει χωρίς να καταλαβαίνει ή θα κάνει συνέχεια ερωτήσεις επανάληψης καθυστερώντας όλους τους υπολοίπους. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1

1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε

Αν έχει χάσει τη σειρά (και τη γνώση), να τον δεχθούν γιατί?

Αφού δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει και ή θα κοιτάει χωρίς να καταλαβαίνει, ή θα κάνει συνέχεια ερωτήσεις επανάληψης καθυστερώντας όλους τους υπολοίπους. 

Καλά αυτό είναι υποκειμενικό. Κάποιος θα έλεγε ότι μπορεί να είναι αρκετά καλός για να τον αφήσουν έστω να προσπαθήσει (εφόσον πληρώνει κιόλας), κάποιος άλλος θα υποστήριζε αυτό που λες. Τραβηγμένο όπως έγραψα παραπάνω το θεωρώ εγώ, εσύ όχι :)

4 λεπτά πριν, petran91 είπε

Καλά αυτό είναι υποκειμενικό. Κάποιος θα έλεγε ότι μπορεί να είναι αρκετά καλός για να τον αφήσουν έστω να προσπαθήσει (εφόσον πληρώνει κιόλας), κάποιος άλλος θα υποστήριζε αυτό που λες. Τραβηγμένο όπως έγραψα παραπάνω το θεωρώ εγώ, εσύ όχι :)

Εξαρταται φυσικά και στα μαθηματα που ενδιαφέρεται. Σε μαθηματικά θα έχεις θεμα. Σε κάποιο θεωρητικό, μάλλον οχι. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει ναι/όχι σε αυτή την ερώτηση. Αυτό πάει ανάλογα με το επίπεδό σου. Για μένα και το ότι πήγαινες φροντιστήριο στη Β λυκείου είναι ακραίο, για σένα μπορεί να ήταν απαραίτητο. Για μένα επίσης είναι υπερβολή να κάνεις φροντιστήριο σε ΟΛΑ τα μαθήματα που δίνεις πανελλήνιες. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, και να κρίνεις το αν χρειάζεσαι ή όχι.

Βέβαια αν το φροντιστήριο που πας τώρα σου λέει ότι πρέπει να κάνεις θερινά μαθήματα  για να σε δεχτούν, και δε σκοπεύεις να αλλάξεις φροντιστήριο, τότε θα πας και θα πεις και ένα τραγούδι.

Επεξ/σία από tasos30

αν θες να συνεχίσεις φροντιστήριο και όχι ιδιαίτερα τοτε η μονη λύση είναι να πας και στα θερινα αλλιως οπως σου είπαν και πιο πάνω θα μεινεις αρκετα πίσω. αν δε θες να πας η αλλη λυση ειναι ιδιαίτερα,  εχει το υπερ οτι θα εστιαζεις στιςδικές σου αναγκες και αδυναμίες όμως το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο -μν περιμένεις να βρεις καλό καθηγητη με 5-10 ευρω την ωρα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...