Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ,

Εχω ενα budget μέχρι 550€ για laptop για την αδελφή μου. Δεν θέλουμε gaming, δε θέλουμε τρελά πράγματα, απλά πράγματα για τη σχολή κλπ.

- Το σημερινό laptop είναι ενα που το εχουμε 6+ χρόνια. Είναι το HP pavilion g6 με i5-2450M @ 2.5Ghz & 8GB RAM πρόσφατα αναβαθμισμένη. Απλά μου λέει οτι σβήνει συνέχεια και κάνει θόρυβο στα live μαθήματα οπότε... ναι. Ώρα για αλλαγή.

- Εχω βάλει στο μάτι το Dell Inspiron 3501 (i3-1005G1/8GB/256GB/FHD/No OS) (θα περάσω εγω windows) απλά ρε παιδιά ας μου εξηγήσει κάποιος λίγο γιατι δεν καταλαβαίνω. Πώς γινεται 7-10 χρόνια μετά, τα clocks να εχουν αλλάξει προς τα κάτω; Θα μου πείτε λιγότερα νανόμετρα καλύτερη απόδοση; (δεν ξερω λεω). Μιλάμε για 2.5 παλιό vs 1.2GHz νεο.

Στο comparison των επεξεργαστών αν θυμάμαι καλα μου δίνει 15% επάνω η απόδοση ο νέος. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; Θα ήθελα να αποφύγω HP.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε

Ώρα για αλλαγή.

Ή για καθάρισμα (εσωτερικά) και αλλαγή πάστας ;)

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε

Ή για καθάρισμα (εσωτερικά) και αλλαγή πάστας ;)

Tα έκανα τα περισσότερα. Εντάξει, του εχουμε βγάλει το ζουμί. Θα γίνει κοινόχρηστος ο παλιος. Ας πάρει κάτι δεν πειράζει.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Kostas88KG είπε

Καλησπέρα στο φόρουμ,

Εχω ενα budget μέχρι 550€ για laptop για την αδελφή μου. Δεν θέλουμε gaming, δε θέλουμε τρελά πράγματα, απλά πράγματα για τη σχολή κλπ.

- Το σημερινό laptop είναι ενα που το εχουμε 6+ χρόνια. Είναι το HP pavilion g6 με i5-2450M @ 2.5Ghz & 8GB RAM πρόσφατα αναβαθμισμένη. Απλά μου λέει οτι σβήνει συνέχεια και κάνει θόρυβο στα live μαθήματα οπότε... ναι. Ώρα για αλλαγή.

- Εχω βάλει στο μάτι το Dell Inspiron 3501 (i3-1005G1/8GB/256GB/FHD/No OS) (θα περάσω εγω windows) απλά ρε παιδιά ας μου εξηγήσει κάποιος λίγο γιατι δεν καταλαβαίνω. Πώς γινεται 7-10 χρόνια μετά, τα clocks να εχουν αλλάξει προς τα κάτω; Θα μου πείτε λιγότερα νανόμετρα καλύτερη απόδοση; (δεν ξερω λεω). Μιλάμε για 2.5 παλιό vs 1.2GHz νεο.

Στο comparison των επεξεργαστών αν θυμάμαι καλα μου δίνει 15% επάνω η απόδοση ο νέος. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; Θα ήθελα να αποφύγω HP.

Ευχαριστώ.

Το λάπτοπ που κοιτάς δεν έχει ips panel που για τους περισσότερους κρίνεται ως must, μπορεί ήδη να το γνωρίζεις, αν όχι στα υπόψιν.

Τα ρολόγια τα κατεβάζουν για να κάνουν οικονομία στην μπαταρία όμως αν προσέξεις το turbo speed, που δίνει όταν χρειάζεται, τότε ο νέος cpu που κοιτάς πάει στα 3.4ghz. Επίσης ποτέ δεν ήταν απαραίτητο κριτήριο η συχνότητα ενός επεξεργαστή που δείχνει απαραίτητα την δύναμη του.

Αυτόν τον καιρό γενικότερα πιο vfm στα λάπτοπ είναι η amd. Λογικά στα λεφτά που κοιτάς βρίσκεις κάποιον 3500u που διαθέτει περισσότερους πυρήνες/νήματα. Μπορείς εύκολα να βρεις συγκριτικά ανάμεσα σε ότι cpu βρεις.

Τέλος περνά από το παρακάτω νήμα, όπου μπορείς να ζητήσεις βοήθεια αλλά και να πάρεις μια γεύση στο τι προτείνουν, αφού ασχολούνται με προσφορές στα λάπτοπ όλη την μέρα/κάθε μέρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...