bwaaah Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 εντάξει επιστήμη το κάναμε το θέμα. Εγώ ένα θα πω, το πιο εύκολο κομμάτι στο σερβιτοριλίκι είναι να πηγαινοφέρνεις τα πράγματα. Αργά η γρήγορα θα τον πάρεις τον αέρα. Το πιο δύσκολο είναι οι αγενής πελάτες-αφεντικά-συνάδελφοι που νομίζουν ότι δουλειά σου είναι να είσαι δούλος τους. Επίσης όταν μιλάμε για φαγητό, στο τραπέζι του μαλάκα(υπάρχει παντού και σε πολλές εκδόσεις αυτός ο τύπος) δεν θα πας ένα καφέ και τέλος. Όταν μιλάμε για φαγητό θα του πας τη παραγγελία άλλη μια πατάτες που ξέχασε, άλλη μια μπύρα, ένα τζατζίκι, πάλι άλλη μια μπύρα, θα πας μια φορά στανταρ χωρίς να θέλει τπτ κτλ... γενικότερα προσπάθησε τα γαμοσταυρίδια που θα ρίχνεις να μην τα καταλαβαίνουν οι γύρο σου. 1
AristidisZ Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, bwaaah είπε Επίσης όταν μιλάμε για φαγητό, στο τραπέζι του μαλάκα(υπάρχει παντού και σε πολλές εκδόσεις αυτός ο τύπος) δεν θα πας ένα καφέ και τέλος. Όταν μιλάμε για φαγητό θα του πας τη παραγγελία άλλη μια πατάτες που ξέχασε, άλλη μια μπύρα, ένα τζατζίκι, πάλι άλλη μια μπύρα, θα πας μια φορά στανταρ χωρίς να θέλει τπτ κτλ... Συγνώμη ρε φίλε που δε παραγγέλνουμε 10 μπυρες με το που καθόμαστε στο τραπέζι, δε θα ξαναγίνει
Nabuko Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, bwaaah είπε Επίσης όταν μιλάμε για φαγητό, στο τραπέζι του μαλάκα(υπάρχει παντού και σε πολλές εκδόσεις αυτός ο τύπος) δεν θα πας ένα καφέ και τέλος. Όταν μιλάμε για φαγητό θα του πας τη παραγγελία άλλη μια πατάτες που ξέχασε, άλλη μια μπύρα, ένα τζατζίκι, πάλι άλλη μια μπύρα, θα πας μια φορά στανταρ χωρίς να θέλει τπτ κτλ... Υποθέτω εσύ όταν βγαίνεις έξω να φας σου τα φέρνουν όλα με τη μία 1
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, bwaaah είπε εντάξει επιστήμη το κάναμε το θέμα. Εγώ ένα θα πω, το πιο εύκολο κομμάτι στο σερβιτοριλίκι είναι να πηγαινοφέρνεις τα πράγματα. Αργά η γρήγορα θα τον πάρεις τον αέρα. Το πιο δύσκολο είναι οι αγενής πελάτες-αφεντικά-συνάδελφοι που νομίζουν ότι δουλειά σου είναι να είσαι δούλος τους. Επίσης όταν μιλάμε για φαγητό, στο τραπέζι του μαλάκα(υπάρχει παντού και σε πολλές εκδόσεις αυτός ο τύπος) δεν θα πας ένα καφέ και τέλος. Όταν μιλάμε για φαγητό θα του πας τη παραγγελία άλλη μια πατάτες που ξέχασε, άλλη μια μπύρα, ένα τζατζίκι, πάλι άλλη μια μπύρα, θα πας μια φορά στανταρ χωρίς να θέλει τπτ κτλ... γενικότερα προσπάθησε τα γαμοσταυρίδια που θα ρίχνεις να μην τα καταλαβαίνουν οι γύρο σου. Κατανοητό αλλά εδώ είσαι λίγο άδικος. Σε μεγαλα τραπέζια με πολύ κόσμο όπως συνήθως σε τραπέζια που βγαίνει και κερνάει ένας πχ γιορτές η γάμους και βαπτίσεις, αυτό γίνεται συχνά και δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον. Πχ την τελευταία φορά που είχα πάει σε τέτοιο τραπέζι με καμία 25αρια άτομα σε γνωστή ταβέρνα, μου λέει εκεί ο συγγενης μου, πάρτε ότι θέλετε τώρα, αν θέλετε να πάρετε και κάτι άλλο μετά μου το λέτε όταν τελειώσετε για να μην παραγγείλουμε πολλά φαγητά και γεμίσουν όλα τα τραπέζια, δεν τα φάμε όλα και έρθει παραπάνω ο λογαριασμός. Τώρα αν είναι 1-2 άτομα οκ, αλλά δεν ξέρεις και εκεί, μπορεί να θέλει να πάρει και κάτι άλλο ο πελάτης, δεν μπορείς να τον πεις μαλακά. Μόνη εξαίρεση αν υπάρχει συγκεκριμένος που ξεχνάει συνέχεια τι να πάρει η το κάνει επίτηδες, σε τέτοιους ξέρετε τα χουια τους αν τακτικοί θαμώνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις