Indalx Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 43 λεπτά πριν, pgoum είπε Δεν φταίει ο λογιστής σε αυτό διότι δεν ειναι μάντης. Με βάση αυτό που γράφει η προκήρυξη και πριν βγουν διευκρινήσεις μπορεί μονο να υποθέσει. Και εγω με βαση αυτο που παρέθεσες και χωρίς να εχω διαβάσει την προκήρυξη καταλαβαίνω ότι υπάρχει διττή ερμηνεία: 1) ότι δεν θα έχεις πρόβλημα επειδή δεν αναφέρει κάτι για δωρεάν παραχώρηση και άρα δεν θα επιδοτηθείς για αυτό οπότε όλα είναι καλά και 2) ακομα και για παραχώρηση μπορεί αντί για υπεύθυνη δήλωση παραχώρησης να σου ζητήσουν να γινει ηλεκτρονικά μέσω taxisnet που υπάρχει επιλογή δωρεαν παραχώρησης αλλά στην ουσία θεωρείτε ηλεκτρονικο μισθωτήριο και να σε κοψουν. Πάρε ενα τηλέφωνο στον ΟΑΕΔ και αν εισαι τυχερός θα βρεις καποιον να σου πει αλλά και πάλι δεν θα ειναι εγγράφως και μπορεί να μην ελέγξει το φάκελό σου αυτος ο υπάλληλος. Εγω θα περίμενα τις διευκρινιστικές εγκυκλίους που σιγουρα θα βγουν. Καλο βραδυ και ελπιζω να βοήθησα. Ευχαριστω,και ναι βοηθησες. Αυτο που με στεναχωρει ειναι οτι πολυ σπανια θα σου πουν κατι σωστο οποτε τους παρεις τηλεφωνο. Οταν μπηκα ταμειο ανεργιας με τον κωρονοιο πηρα τηλεφωνο να ρωτησω κατι και μου δωσανε λαθος πληροφοριες. Οταν εστειλα email ομως το ατομο που απαντησε με βοηθησε αμεσως, εκτος ωρων εργασιας και μου ειπε ακριβως τι πρεπει να κανω. Οταν πηρα τα ΕΛΤΑ να ρωτησω για τις τιμες για να στειλω κατι εξω και τι συνεπαγεται, λαθος πληροφοριες. Πηγα απο εκει και με κοιταζανε σαν χανοι με αυτα που μου ειπαν οταν πηρα τηλεφωνο. Οποτε θα παρω αυριο 2-3 φορες στον Οαεδ, να δω τι απαντησεις θα λαβω.
vagos789 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Δημοσ. 14 Μαΐου 2021 Το πνευμα της εγκυκλιου νομιζω οτι ειναι να αποκλεισει περιπτωσεις σαν την δικη σου οπου δηλαδη υπαρχει καποια μορφη παραχωρησης απο συγγενη Ο προφανης λογος που το κανει αυτο ειναι για να μην επιδοτει το ενοικιο ενδοοικογενειακα Νομιζω με αυστηρη ερμηνεια θα ελεγα οτι δεν επιτρεπεται εφοσον δεν επιτρεπεται η μισθωση απο συγγενη ανεξαρτητως τιμηματος (δεν λεει πουθενα οτι αν ειναι χαμηλο/μηδενικο το τιμημα δεν ισχυει η απαγορευση) επομενως θα επρεπε πχ να σου ανηκει το σπιτι εξ ολοκληρου
trip1558 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Στις 13/5/2021 στις 11:09 ΜΜ, Indalx είπε Ναι καλυπτει και εξοδα ενοικιου.Αυτο ακριβως ειπα στον λογιστη που ειπε οτι συνεπαγεται και επεμενε οχι δε γινεται. Θα παρω τον ΟΑΕΔ να τελειωνουμε, θα βρεθει λυση στο τελος. Καλημέρα. Έβγαλες κάποια άκρη τελικά; Γνωρίζω ενδιαφερόμενη με το ίδιο πρόβλημα. Από τις τοπικές υπηρεσίες δεν έβγαλε άκρη. Η λογική δεν είναι πολύ ξεκάθαρη διότι δεν επιδοτούνται συγκεκριμένες δαπάνες. Αν ήταν έτσι και μέσα σε αυτές τις συγκεκριμένες δαπάνες ήταν και το ενοίκιο τότε θα το καταλάβαινα. Σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιχορήγησης δε βλέπω κάποια διαφορά ανάμεσα σε έναν ιδιοκτήτη και έναν που του έχει παραχωρηθεί ο χώρος...
GREGORYMO Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Στις 13/5/2021 στις 9:20 ΜΜ, Indalx είπε Θελω να κανω αιτηση για ενα επενδυτικο προγραμμα στον ΟΑΕΔ προς νεες επιχειρησεις. Εχω ενα παλιο διαμερισμα που δεν χρησιμοποιηται και θελω να το κανω εδρα επιχειρησης. Το σπιτι το εχουμε σε 3 μεριδια εγω, η μητερα μου και η αδερφη μου. Μιλησαμε και ειπαν να μου δωσουν δωρεαν παραχωρηση τα μεριδια τους. Το μαγαζι θα ειναι 3D Printing. Ηδη εχω ενδιαφερον για τα προιοντα μου. Μου ειπαν θεωρειται Χειροτεχνια, αλλα ο ΚΑΔ εχει 4 κατηγοριες για 3D Printers και κανενας δεν ειναι για παραγωγη προιοντων.Αλλος μπελας αυτο. Η Εγκυκλιος λεει το εξης. 20701 4.6 Η επιχειρηματική δραστηριότητα που θα αναπτύξουν οι δυνητικά δικαιούχοι πρέπει να είναι οργανωμένη σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο. Ως αυτοτελής επαγγελματικός χώρος ορίζεται ο χώρος που αποτελεί χωριστή ιδιοκτησία, διαθέτει αυτονομία στις παροχές κοινής ωφέλειας (π.χ. ηλεκτρισμός) και δεν χρησιμοποιείται με οποιοδήποτε τρόπο ως κατοικία (κύρια ή δευτερεύουσα). Δεν επιτρέπεται η μίσθωση χώρου εάν ο εκμισθωτής είναι σύζυγος ή συνδέεται με τον μισθωτή με συγγένεια α’ ή β΄ βαθμού εξ αίματος ή/ και εξ αγχιστείας Δεν λεει κατι για δωρεαν παραχωρηση. Ο ενας λογιστης λεει μπορεις εφοσον δε το λεει. Ο Αλλος λογιστης λεει οτι δεν μπορεις διοτι συνεπαγεται. Η αδελφή ΔΕΝ μπορεί να παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ το μερίδιο της !!!
Bitbit Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 δε ξέρω να βοηθήσω αλλά να ξέρετε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει λογική οπότε μη σκέφτεσαι έτσι. Ζητάνε κάτι απλά επειδή έτσι. Το ξέρω από άλλη περίπτωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα