Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω να κανω αιτηση για ενα επενδυτικο προγραμμα στον ΟΑΕΔ προς νεες επιχειρησεις.

Εχω ενα παλιο διαμερισμα που δεν χρησιμοποιηται και θελω να το κανω εδρα επιχειρησης.

Το σπιτι το εχουμε σε 3 μεριδια εγω, η μητερα μου και η αδερφη μου.

Μιλησαμε και ειπαν να μου δωσουν δωρεαν παραχωρηση τα μεριδια τους.

Το μαγαζι θα ειναι 3D Printing. Ηδη εχω ενδιαφερον για τα προιοντα μου. Μου ειπαν θεωρειται Χειροτεχνια, αλλα ο ΚΑΔ εχει 4 κατηγοριες για 3D Printers και κανενας δεν ειναι για παραγωγη προιοντων.Αλλος μπελας αυτο.

Η Εγκυκλιος λεει το εξης.

20701

4.6 Η επιχειρηματική δραστηριότητα που θα αναπτύξουν οι δυνητικά δικαιούχοι πρέπει να είναι οργανωμένη σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο. Ως αυτοτελής επαγγελματικός χώρος ορίζεται ο χώρος που αποτελεί χωριστή ιδιοκτησία, διαθέτει αυτονομία στις παροχές κοινής ωφέλειας (π.χ. ηλεκτρισμός) και δεν χρησιμοποιείται με οποιοδήποτε τρόπο ως κατοικία (κύρια ή δευτερεύουσα). Δεν επιτρέπεται η μίσθωση χώρου εάν ο εκμισθωτής είναι σύζυγος ή συνδέεται με τον μισθωτή με συγγένεια α’ ή β΄ βαθμού εξ αίματος ή/ και εξ αγχιστείας

Δεν λεει κατι για δωρεαν παραχωρηση. Ο ενας λογιστης λεει μπορεις εφοσον δε το λεει. Ο Αλλος λογιστης λεει οτι δεν μπορεις διοτι συνεπαγεται.

Επεξ/σία από Indalx
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Indalx είπε

Θελω να κανω αιτηση για ενα επενδυτικο προγραμμα στον ΟΑΕΔ προς νεες επιχειρησεις.

Εχω ενα παλιο διαμερισμα που δεν χρησιμοποιηται και θελω να το κανω εδρα επιχειρησης.

Το σπιτι το εχουμε σε 3 μεριδια εγω, η μητερα μου και ο αδερφος μου.

Το μαγαζι θα ειναι 3D Printing. Ηδη εχω ενδιαφερον για τα προιοντα μου. Μου ειπαν θεωρειται Χειροτεχνια, αλλα ο ΚΑΔ εχει 4 κατηγοριες για 3D Printers και κανενας δεν ειναι για παραγωγη προιοντων.Αλλος μπελας αυτο.

20701

4.6 Η επιχειρηματική δραστηριότητα που θα αναπτύξουν οι δυνητικά δικαιούχοι πρέπει να είναι οργανωμένη σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο. Ως αυτοτελής επαγγελματικός χώρος ορίζεται ο χώρος που αποτελεί χωριστή ιδιοκτησία, διαθέτει αυτονομία στις παροχές κοινής ωφέλειας (π.χ. ηλεκτρισμός) και δεν χρησιμοποιείται με οποιοδήποτε τρόπο ως κατοικία (κύρια ή δευτερεύουσα). Δεν επιτρέπεται η μίσθωση χώρου εάν ο εκμισθωτής είναι σύζυγος ή συνδέεται με τον μισθωτή με συγγένεια α’ ή β΄ βαθμού εξ αίματος ή/ και εξ αγχιστείας

Δεν λεει κατι για δωρεαν παραχωρηση. Ο ενας λογιστης λεει μπορεις εφοσον δε το λεει. Ο Αλλος λογιστης λεει οτι δεν μπορεις διοτι συνεπαγεται.

Σε τέτοιες ειδικές περιπτώσεις που ο καθένας ερμηνεύει τις εγκυλίους όπως τις καταλαβαίνει, απευθύνεσαι στην αρμόδια υπηρεσία για να λάβεις υπεύθυνη απάντηση. Άλλωστε και ο σωστός λογιστής, όταν δεν γνωρίζει κάτι, απευθύνεται είτε σε άλλους συναδέλφους είτε στην αρμόδια υπηρεσία!

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SB_1957 είπε

Σε τέτοιες ειδικές περιπτώσεις που ο καθένας ερμηνεύει τις εγκυλίους όπως τις καταλαβαίνει, απευθύνεσαι στην αρμόδια υπηρεσία για να λάβεις υπεύθυνη απάντηση. Άλλωστε και ο σωστός λογιστής, όταν δεν γνωρίζει κάτι, απευθύνεται είτε σε άλλους συναδέλφους είτε στην αρμόδια υπηρεσία!

Καλα ναι, θα παρω αυριο στον ΟΑΕΔ να ρωτησω, αλλα θελω να ξερω τι γινεται. Κυριολεκτικα παλευω να ανοιξω ενα μαγαζι το οποιο χρειαζεται ενα  μεγαλο παγκο και 1 τραπεζι και ενα υπολογιστη για να λειτουργησει, δεν θελουν να ειναι σπιτι, πρεπει σονι κ ντε να βρω αλλο χωρο. ΟΚ να το κανω,αλλα μη με αναγκαζουν να νοικιασω για να τρεξω ενα μαγαζι που θα πουλαει μονο online και μπορω να το εχω κυριολεκτικα στο σαλονι μου. Εχει καταντησει αηδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Xejolontas είπε

Δε μας δείχνεις και κάνα πρότυπο απτην δουλειά σου?

Γιατι? Εισαι Κριτικος τεχνης? Που κολλαει αυτο με το thread?

Επεξ/σία από Indalx
  • Confused 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Indalx είπε

Γιατι? Εισαι Κριτικος τεχνης? Που κολλαει αυτο με το thread?

Λέω αν είναι τόσο καλή η δουλειά σου ας την δούμε για να αγοράσουμε

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Xejolontas είπε

Λέω αν είναι τόσο καλή η δουλειά σου ας την δούμε για να αγοράσουμε

Κατσε να φτιαξω την επιχειρηση πρωτα. Μη βιαζεσαι τοσο.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι που θα τρέξουν να επενδύσουν όλοι στην ελλάδα. Με κάτι τέτοια είναι σίγουρο. Ουρά οι επενδυτές.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Indalx είπε

Το σπιτι το εχουμε σε 3 μεριδια εγω, η μητερα μου και η αδερφη μου.

20701

H εγκύκλιος που αναφέρεις είναι από τον ΟΑΕΔ και αφορά το πρόγραμμα? Αν ναί, τότε ότι και να σου πεί ο λογιστής λίγη σημασία έχει, τον ΟΑΕΔ ρώτα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Herald είπε

H εγκύκλιος που αναφέρεις είναι από τον ΟΑΕΔ και αφορά το πρόγραμμα? Αν ναί, τότε ότι και να σου πεί ο λογιστής λίγη σημασία έχει, τον ΟΑΕΔ ρώτα.

Ναι.Ε για εκει με βλεπω γιατι ακρη δε βγαζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Indalx είπε

Ναι.Ε για εκει με βλεπω γιατι ακρη δε βγαζω.

Η εγκύκλιος φταίει και όχι ο λογιστής. Η λογική λέει, έτσι όπως είναι γραμένη η εγκύκλιος, ότι ούτε δωρεάν παραχώρηση επιτρέπεται. Από την άλλη η λογική επίσης λέει ότι προσπαθούν να αποφύγουν μισθωτήριο με πλασματική τιμή μεταξύ συγγενών. Φαντάζομαι το πρόγραμμα χρηματοδοτεί έξοδα όπως ενοίκιο? Αν ναί, τότε αυτό είναι το πρόβλημα και λογικά με δωρεάν παραχωρήση θα είσαι okay.

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Η εγκύκλιος φταίει και όχι ο λογιστής. Η λογική λέει, έτσι όπως είναι γραμένη η εγκύκλιος, ότι ούτε δωρεάν παραχώρηση επιτρέπεται. Από την άλλη η λογική επίσης λέει ότι προσπαθούν να αποφύγουν μισθωτήριο με πλασματική τιμή μεταξύ συγγενών. Φαντάζομαι το πρόγραμμα χρηματοδοτεί έξοδα όπως ενοίκιο? Αν ναί, τότε αυτό είναι το πρόβλημα και λογικά με δωρεάν παραχωρήση θα είσαι okay.

Ναι καλυπτει και εξοδα ενοικιου.Αυτο ακριβως ειπα στον λογιστη που ειπε οτι συνεπαγεται και επεμενε οχι δε γινεται. Θα παρω τον ΟΑΕΔ να τελειωνουμε, θα βρεθει λυση στο τελος.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Indalx είπε

Ναι καλυπτει και εξοδα ενοικιου.Αυτο ακριβως ειπα στον λογιστη που ειπε οτι συνεπαγεται και επεμενε οχι δε γινεται. Θα παρω τον ΟΑΕΔ να τελειωνουμε, θα βρεθει λυση στο τελος.

Όπως σε όλα τα επαγγελμάτα, υπάρχουμε καλοί και κακοί :) 

Δημοσ.

Δεν φταίει ο λογιστής σε αυτό διότι δεν ειναι μάντης. Με βάση αυτό που γράφει η προκήρυξη και πριν βγουν διευκρινήσεις μπορεί μονο να υποθέσει. Και εγω με βαση αυτο που παρέθεσες και χωρίς να εχω διαβάσει την προκήρυξη καταλαβαίνω ότι υπάρχει διττή ερμηνεία: 1) ότι δεν θα έχεις πρόβλημα επειδή δεν αναφέρει κάτι για δωρεάν παραχώρηση και άρα δεν θα επιδοτηθείς για αυτό οπότε όλα είναι καλά και 2) ακομα και για παραχώρηση μπορεί αντί για υπεύθυνη δήλωση παραχώρησης να σου ζητήσουν να γινει ηλεκτρονικά μέσω taxisnet που υπάρχει επιλογή δωρεαν παραχώρησης αλλά στην ουσία θεωρείτε ηλεκτρονικο μισθωτήριο και να σε κοψουν.

Πάρε ενα τηλέφωνο στον ΟΑΕΔ και αν εισαι τυχερός θα βρεις καποιον να σου πει αλλά και πάλι δεν θα ειναι εγγράφως και μπορεί να μην ελέγξει το φάκελό σου αυτος ο υπάλληλος. Εγω θα περίμενα τις διευκρινιστικές εγκυκλίους που σιγουρα θα βγουν.

Καλο βραδυ και ελπιζω να βοήθησα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...