Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτη την στιγμη έχω μια LG PLASMA 42 στην οποια εχω συνδεσει TV BOX με HDMI. Το TV BOX (GT KING) συνδεεται με wifi στο δικτυο και με το Kodi διαβαζει και παιζει ασυρματα ταινιες/σειρες που ειναι αποθηκευμενες σε σκληρο στο pc. Ταυτοχρονα και τα παιδια παιζουν και καποιο παιχνιδι. π.χ. asphalt 8 που παΙζει αψογα.

Επειδη σκοπευω να παω σε 65", εχω το διλημα για το αν η επιλογη μιας SONY με android και kodi θα με γλυτωσει απο την χρηση του TV BOX των καλωδιων και των 2 χειριστηριων. Και το ερωτημα ειναι:

Θα μπορει η συγκεκριμένη sony να αποδωσει το ιδιο με το TV BOX σε ασυρματη σύνδεση? Ποια η σύγκριση των επεξεργαστων των TV με αυτους των TV BOX (π.χ. Amlogic S922X 4GB DDR4). Θα μπορει να παιξει ενα παιχνιδι όπως το asphalt 8?

Αν δηλαδη δεν δινει περιπου την ίδια αποδοση η τηλεοραση και αρα θα χρειαστει να κρατησω το TV BOX, θα θεωρουσα καλυτερη επιλογη την SAMSUNG QE65Q80A  ή τουλαχιστον σαν μια δυνατη εναλλακτικη στην περιπτωση που την εβρισκα φτηνοτερα απο την SONY.

Δημοσ.

Καλημερα..

1)Η αποδοση της τηλεορασης οσον αφορα το wifi θα ειναι αντιστοιχη.Ισως στο mbp να παιζει λιγο αλλα δεν θα εχεις 100 στο box και 5 στην τηλεοραση.Αν και δεν εχω δοκιμασει το KING, με το GT1 ultimate που εχω τωρα στημενο δεν ειχα καποιο προβλημα.Φυσικα,παντοτε ειναι καλυτερο το ενσυρματο αλλα εφοσον δεν υπαρχει δυνατοτητα,τοτε θα εισαι στα ιδια επιπεδα πανω-κατω.

2)Οτι κανεις στο μποξακι,θα το κανεις και στην τηλεοραση αλλα με καθυστερηση.Δεν εχουν καμια διαφορα στην χρηση (Αν βγαλουν και το Google tv για τα μοντελα του 20 ενδεχομενως ν αλλαξει αυτο), απλα θελει λιγη περισσοτερη υπομονη.

Δεν ειναι συγκρισιμοι οι επεξεργαστες που φορανε και συν τις αλλοις η τηλεοραση εχει αλλο προσανατολισμο συγκριτικα με το μποξ που μπορεις να περασεις ενα image με τα απολυτως απαραιτητα,αντε κανα δυο ακομη προγραμματα που σε ενδιαφερουν..Υπαρχουν καποια tips που μπορεις να βρεις στο δικτυο,νομιζω και ο Vincent στο HDTVTEST ειχε σηκωσει ενα βιντεο καποια στιγμη με το τι μπορεις να απενεργοποιησεις για πηγαινει πιο γρηγορα το android tv os.

3)Μπορει να το παιξει.Χαμηλοτερα fps και μεγαλυτεροι χρονοι φορτωσης συγκριτικα.Αν θα σου κανουν παραπονα τα παιδια ομως ειναι αλλο ζητημα.

Η Samsung θεωρητικα φοραει ads panel και η Sony va οποτε αλλαζει πολυ το πραγμα αν και την 65qa την δινουν και αυτην va...

Χωρις να την εχω δει καπου την Samsung και παντα μετραει αυτο στις τηλεορασεις..νομιζω οτι θα επελεγα την Sony..🙂

Φιλικα Βασιλης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Βρήκα οτι ο επεξεργαστης στην SONY ειναι MediaTek MT5893 4 CORES 1500Mhz σε συγκριση με  Amlogic S922X που ειναι 6 CORES 1800Mhz.

Βρήκα και μετρησεις που δειχνουν το Tv box περιπου 20% γρηγοροτερο και άρα αποριπτεται η ιδεα να παω σε ANDROID TV για να  αντικαταστήσω το BOX, χωρις βεβαια να αποκλείωτην αγορα Sony αν εχει καλυτερα στοιχεια σαν τηλεοραση σε σχεση με ανταγωνισμο και τιμή.

Αρα, προσχεδιαζω με την λογικη οτι θα εχω το BOX στη νέα τηλεοραση και ψαχνω για το καλυτερο σε τιμη κοντα στα 1450 που θεωρω θα πεσει κοντα στα 1000 στους επομενους  μηνες σε συνδιασμο με προσφορες  (ειτε καρτών, ειτε εκπτωσεων).

Αυτη τη στιγμη βλεπω:

SONY KD-65XH9505 = φαινεται καλυτερη απο την samsung σε ταινιες και κοινη τηλεοραση. PS5 και γενικα συνδεση με PC δεν με ενδιαφερει.

LG OLED65BX6LB = ισως παω εδω αν πεισω τον εαυτο μου και το ψαξω λιγο για το burn in.

Samsung QE65Q80T = 1250€ =200 ΕΥΡΩ ΦΤΗΝΟΤΕΡΗ απο τις αλλες και φαινεται να ειναι καλυτερη απο την 80Α που εχει 1450 ευρω.

Επεξ/σία από johnniek13
Δημοσ.
Στις 14/5/2021 στις 1:29 ΜΜ, johnniek13 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Βρήκα οτι ο επεξεργαστης στην SONY ειναι MediaTek MT5893 4 CORES 1500Mhz σε συγκριση με  Amlogic S922X που ειναι 6 CORES 1800Mhz.

Βρήκα και μετρησεις που δειχνουν το Tv box περιπου 20% γρηγοροτερο και άρα αποριπτεται η ιδεα να παω σε ANDROID TV για να  αντικαταστήσω το BOX, χωρις βεβαια να αποκλείωτην αγορα Sony αν εχει καλυτερα στοιχεια σαν τηλεοραση σε σχεση με ανταγωνισμο και τιμή.

Αρα, προσχεδιαζω με την λογικη οτι θα εχω το BOX στη νέα τηλεοραση και ψαχνω για το καλυτερο σε τιμη κοντα στα 1450 που θεωρω θα πεσει κοντα στα 1000 στους επομενους  μηνες σε συνδιασμο με προσφορες  (ειτε καρτών, ειτε εκπτωσεων).

Αυτη τη στιγμη βλεπω:

SONY KD-65XH9505 = φαινεται καλυτερη απο την samsung σε ταινιες και κοινη τηλεοραση. PS5 και γενικα συνδεση με PC δεν με ενδιαφερει.

LG OLED65BX6LB = ισως παω εδω αν πεισω τον εαυτο μου και το ψαξω λιγο για το burn in.

Samsung QE65Q80T = 1250€ =200 ΕΥΡΩ ΦΤΗΝΟΤΕΡΗ απο τις αλλες και φαινεται να ειναι καλυτερη απο την 80Α που εχει 1450 ευρω.

Καλες τηλεορασεις εως πολυ καλες και οι 3.Περσινα μοντελα ομως.Σε λιγο καιρο ομως δεν θα μπορεις να τις βρεις ευκολα γιατι ηδη εχουν βγει οι φετινοι αντικαταστατες τους οποτε δεν θα υπολογιζα με βαθος μηνων για την αγορα τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...