chrisosfp488 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Καλησπέρα σας. Επειδή στη δουλειά πάνω από 1mbps δεν πιάνω, λόγω πολύ απομακρυσμένου καφαο όπως λέει ο ΟΤΕ και είναι άγνωστο πότε θα γίνει αναβάθμιση, αγόρασα 2 κεραίες ubiquiti litebeam ac gen2 και τοποθέτησα τη μια στα κεραμίδια στο μαγαζί και την άλλη στην οικία μου 5χλμ μακρυά, όπου και έχω vodafone VDSL 50mbps. Σήμερα τα έστησα και η ταχύτητα που φτάνει στο μαγαζί ειναι καπου 5mbps... Αλλά πιστεύω θα το βελτιώσω αυτό άμα ευθυγραμίσω καλά τις κεραίες. Το θέμα μου τώρα είναι πώς θα μοιράσω το ίντερνετ στο μαγαζί. Το ρούτερ που έχω εκεί είναι της cosmote το speedport entry 2i με voip τηλεφωνία. Επίσης έχω στο υπόγειο μια κεραία unifi ap outdoor+ που θέλω να την αξιοποιήσω για να δίνω ίντερνετ και στον εξωτερικό χώρο. Θα χρειαστεί να αγοράσω κάποιο ap και να το συνδέσω κατευθείαν στην κεραία στο μαγαζί και μετά με το unifi outdoor ή μπορώ να παίξω μπάλα και με το router της cosmote χωρίς να χάσω την τηλεφωνία. Βάζω και μερικές φωτογραφίες απ' το dashboard μήπως μπορείτε να δώσετε κι εκει βοηθεια με τις ρυθμίσεις να πετύχω καλή συνδεση.
geoavlonitis Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ θα πρότεινα να αφήσεις το Router της Cosmote ως έχει, για να παίζει το VoIP. Αν προσπαθούσες να το χρησιμοποιήσεις (το Speedport) για να μοιράσεις το ίντερνετ από την κεραία, θα έπρεπε να ξεχάσεις το τηλέφωνο, επειδή χρειάζεται να είναι πάνω στη γραμμή. Επίσης, δεν μπορείς να βάλεις και την κεραία και την DSL ταυτόχρονα πάνω στο Speedport γιατί δεν το υποστηρίζει. Θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα καλό AP για να μοιράζεις το ίντερνετ από την κεραία που έβαλες στα κεραμίδια. Ρύθμισε και τις κεραίες για να πετύχεις το βέλτιστο αποτέλεσμα. Δεν ξέρω πώς λειτουργεί το Unifi AP Outdoor+ αλλά φαντάζομαι μπαίνει πάνω σε μια LAN του AP. Αν έχω κάνει κάπου λάθος ας με διορθώσουν. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2021 από geoavlonitis
chrisosfp488 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Αυτό λέω να κάνω κι εγώ. Έχω παραγγείλει ήδη ένα ap/router mikrotik και θα το παραλάβω αύριο. Σήμερα έκανα πείραμα να συνδέσω το ap outdoor πάνω στην κεραία και προσπάθησα να το ρυθμίσω αλλά δεν τα κατάφερα. Το ap δε φάνηκε να τραβάει ίντερνετ απ' την κεραία και δεν έκπεμπε σήμα wifi στο μαγαζί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα