Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εστω οτι εχω ενα χωρο να βαλω 10 printers και να τυπωνω δικα μου σχεδια και τα πουλαω εξωτερικο μεσω Etsy, Ebay κτλ.

Για εναρξη επιχειρησης υποθετω το Ελλαδισταν δε θα με αφησει να βαλω σαν εδρα το σπιτι μου εφοσον εγω τα φτιαχνω τα βαφω και τα πουλαω σωστα?

Θα πρεπει να βρω ενα χωρο να νοικιασω η να μου δωσει καποιος συγγενης μονο και μονο για να εχω ενα τοιχο να βαλω ενα μεγαλο παγκο για τους Printers? Θα πρεπει να τραβιεμαι για ενα τοιχο? Ο Λογιστης μου ειπε οτι λογικα θα δηλωθω σαν Χειροτεχνιες, αλλα οι λογιστες στην Ελλαδα ειναι για γελια, ειναι 15 χρονια πισω ολοι τους. 

Γνωριζει καποιος τι μπορει να γινει σε αυτην την περιπτωση? Μπορει να δηλωθει χωρος σπιτιου αν το σπιτι δεν ειναι στο ονομα μου?

Δημοσ.

Ποιος σου είπε ότι δεν μπορείς να βάλεις το σπίτι σου σαν έδρα;Νοικιάζεις;Πιθανότατα πρέπει να κάνεις αλλαγή του ενοικιαστηρίου. 

Δημοσ.

Θα χρειαστεί αλλαγή χρήσης του σπιτιού , είναι κοστοβόρο , θα μπορούσε να δηλωθεί και ως βιοτεχνία , αλλά παίζουν πολλές λεπτομέρειες ... αν δεν σου αρέσει ο λογιστής , πας στον επόμενο .... 

Δημοσ.

Ο χώρος που θα δηλωθεί σαν έδρα ανάλογα με τους ΚΑΔ της επιχείρησης μπορεί να είναι το σπίτι σου ή καθαρά επαγγελματικός χώρος.

Τώρα για δραστηριότητα πωλήσεων είμαι σχεδόν σίγουρος ότι σπίτι σου αποκλείεται, γιατί θα κατασκευάζεις αντικείμενα και θα τα πουλάς. Αν είναι απλά ένα διαμέρισμα ή μονοκατοικία, στην οποία όμως δεν μένεις εσύ ή αλλος, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Θα δηλωθεί ως έδρα της επιχείρησης και όλα ΟΚ.

Φυσικά αν δεν σου ανήκει θα πρέπει να γίνει συμβόλαιο και να δηλωθεί στο taxis.

Δημοσ.

Συγνώμη για το άσχετο δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με 3d printing αλλά έτσι στα πεταχτά που έχω διαβάσει , κανονικά δεν θα έπρεπε να έχεις εξαερισμό για λόγους υγείας από τα χρώματα , αναθυμιάσεις?

Οπότε αν ισχύει το παραπάνω μήπως τελικά καλύτερα να νοικιάσεις και να διαμορφώσεις έναν χώρο για την υγεία σου εκτός των άλλων?

Δημοσ.

τώρα κάποιοι θα με κράξουν αλλά....

Δε ξεκινάς καλύτερα έτσι στη ζούλα και αν αρχίσεις όντως να πουλάς και ανεβαίνουν τα έσοδα σου βλέπεις τότε τι θα κάνεις.

Διότι ο νταβατζής θα αρχίζει να ζητάει ασχέτως αν εσύ βγάζεις

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Bitbit είπε

τώρα κάποιοι θα με κράξουν αλλά....

Δε ξεκινάς καλύτερα έτσι στη ζούλα και αν αρχίσεις όντως να πουλάς και ανεβαίνουν τα έσοδα σου βλέπεις τότε τι θα κάνεις.

Διότι ο νταβατζής θα αρχίζει να ζητάει ασχέτως αν εσύ βγάζεις

Αν σκέφτεται να πουλάει σε etsy, ebay κτλ, όχι και η καλύτερη ιδέα :)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TuXaKoS είπε

Αν σκέφτεται να πουλάει σε etsy, ebay κτλ, όχι και η καλύτερη ιδέα :)

εντάξει για αρχή λέω. όσοι πουλάνε έχουν επιχειρήσεις; Αν αρχίσει και έχει δουλειά πράττει αναλόγως

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Bitbit είπε

εντάξει για αρχή λέω. όσοι πουλάνε έχουν επιχειρήσεις; Αν αρχίσει και έχει δουλειά πράττει αναλόγως

Όσοι πουλάνε αρκετά (και με το αρκετά δεν εννοώ κάτι τρελό..) ναι έχουν επιχείρηση από πίσω. Τους τσιμπάνε αμέσως και εύκολα. 

Δημοσ.

Χρειάζεσαι ακίνητο για επαγγελματική χρήση, όχι κατοικία, γνωστοποίηση ίδρυσης και λειτουργίας επαγγελματικού εργαστηρίου και έναρξη στην εφορία

Στα λέω με σιγουριά καθώς είναι το επαγγελματικό μου αντικείμενο.

Αν θες οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μου λες :)

Δημοσ.
12 ώρες πριν, tsofras είπε

Συγνώμη για το άσχετο δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με 3d printing αλλά έτσι στα πεταχτά που έχω διαβάσει , κανονικά δεν θα έπρεπε να έχεις εξαερισμό για λόγους υγείας από τα χρώματα , αναθυμιάσεις?

Οπότε αν ισχύει το παραπάνω μήπως τελικά καλύτερα να νοικιάσεις και να διαμορφώσεις έναν χώρο για την υγεία σου εκτός των άλλων?

Αναλογα τι υλικο εκτυπωνει.Επισης θεωρητικα θα εχει enclosures οποτε θα εχουν εξαερισμο αυτα και θα τα πεταει εξω,δε θα χρειαζεται κανα ιδιαιτερο εξαερισμο ο χωρος που θα τα εχει,αν και καλο ειναι να υπαρχει.

Στη τελικη τα εχει σε ενα δωματιο και εχει μονιμα λιγο ανοιχτο ενα παραθυρο,δεν ειναι εκει το θεμα του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρίς να θέλω να θίξω το φίλο ή άλλον, αυτό το πράγμα που έχουμε μια επιχειρηματική ιδέα και ασχολούμαστε με ένα σωρό παράπλευρα (και τελικά επουσιώδη) θέματα  ψάχνοντας "παραθυράκια" με ξεπερνά. 

Βάλε μπρος την επιχείρηση φίλε μου, κάντα όλα νόμιμα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, άλλαξε λογιστή στην τελική. Αν η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται στις κατηγορίες που μπορείς να δηλώσεις το σπίτι σου ως έδρα (όπως π.χ. η παροχή υπηρεσιών ως σύμβουλος), προχωράς. Αν όχι, νοικιάζεις και προσαρμόζεις όπως απαιτείται.

Επεξ/σία από tasanton
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να δηλώσεις το σπίτι σου σαν έδρα αν είναι ιδιόκτητο.

Αν ανήκει σε κοντινό συγγενή, π.χ. γονείς, μπορεί να δηλωθεί αν σου κάνουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι σου εκχωρούν το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσεις σαν επαγγελματική στέγη. Ίσχυε τουλάχιστον πριν καμιά δεκαριά χρόνια σίγουρα, το είχα κάνει. Αν τώρα νοικιάζεις το σπίτι που μένεις η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη, προϋποθέτει αλλαγή του μισθωτηρίου κτλ.

Όπως και να χει ένας λογιστής θα σε βοηθήσει καλύτερα. Επίσης η πρόταση του λογιστή σου να το δηλώσεις σαν χειροτεχνία μου φαίνεται μια χαρά. Αν δηλώσεις βιοτεχνία, μεταποίηση ή κάτι ανάλογο πιθανόν να εμπίπτεις σε άλλη κατηγορία με συγκεκριμένη ανάγκη χώρου, προδιαγραφών κτλ.

Βρες λογιστή! ;)

Επεξ/σία από cityAce

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...