Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Nabuko είπε

Φαντάζομαι εκφράσεις μαύρων τουριστών σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία κ.α. 

Θυμάμαι είχα διαβάσει για περίπτωση ban στο PSN ή στο Xbox live (δεν θυμάμαι ακριβώς) επειδή κάποιος ισπανόφωνος είχε για username kike* το οποίο στα αγγλικά είναι υποτιμητικός όρος για τους Εβραίους αλλά στα ισπανικά είναι υποκοριστικό του Enrique. Ο αγγλοσαξωνικός woke ιμπεριαλισμός είναι πέρα για πέρα τραγικός.

• Like 2
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, michael92 είπε

Δηλαδή σύμφωνα με εσένα δεν υπάρχει affirmative action και critical race theory, δεν υπάρχει το ACLU, το SPLC και το BLM.

Δεν διαφωνω οτι υπαρχουν κινησεις, κινηματα και πολιτικες υπερ της ποικιλομορφιας και κατα των διακρισεων, η πραγματικοτητα ειναι οτι αυτη την στιγμη στην Αμερικη αν καποιος δεν ειναι λευκος αυτοματως σημαινει διακρισεις απο την αστυνομια, την υγειονομικη περιθαλψη, που θα μεινει ακομα, ποσο θα πληρωθει και πως θα αντιμετωπιστει απο την δικαιοσυνη. Τα tweet που λενε για "λευκο ρατσισμο" αυτο κατακεραυνουν οχι οτι οι μαυροι ειναι ανωτεροι απο τους λευκους, ας εχουμε λιγο κριτικη σκεψη στο τι διαβαζουμε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, asmilon είπε

Η διαφορα ειναι οτι οι μαυροι ειδικα στην Αμερικη δεν ειναι σε καμια θεση ισχυος και σε αντιθεση με τους λευκους ιφυστανται διακρισεις απο την δουλεια, την αστυνομια, ακομα και το κρατος λογω του χρωματος τους. Και για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους, ολοι αυτοι οι θεσμοι δεν ειναι κατι απροσωπο, αλλα ελεγχονται κατα σε σοβαρο βαθμο απο ανθρωπους με ρατσιστικη νοοτροπια.

η ειδηση αναφερει πως το twitter θα ενημερωνει χρηστες να διαγραφουν προσβλητικα μηνυματα. εδειξα μονο μερικα απο τα πολλα προσβλητικα μηνυματα παρομοιου στυλ που εχω διαβασει, και απλα εγραψα οτι αυτα μια χαρα θα συνεχισουν ποσταρονται κανονικοτατα. 

εστω οτι ειναι οπως τα λες, που δεν ειναι, αλλα εστω πως ειναι ετσι. πως ακριβως σχετιζονται οσα υποστηριζεις με το τι σχολιασα εγω στην ειδηση; μαλλον απλα πας να δικαιολογησεις τα προσβλητικα αυτα μηνυματα κατα των λευκων

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kr0m είπε

η ειδηση αναφερει πως το twitter θα ενημερωνει χρηστες να διαγραφουν προσβλητικα μηνυματα. εδειξα μονο μερικα απο τα πολλα προσβλητικα μηνυματα παρομοιου στυλ που εχω διαβασει, και απλα εγραψα οτι αυτα μια χαρα θα συνεχισουν ποσταρονται κανονικοτατα. 

εστω οτι ειναι οπως τα λες, που δεν ειναι, αλλα εστω πως ειναι ετσι. πως ακριβως σχετιζονται οσα υποστηριζεις με το τι σχολιασα εγω στην ειδηση; μαλλον απλα πας να δικαιολογησεις τα προσβλητικα αυτα μηνυματα κατα των λευκων

Τα "προσβλητικα" μηνυματα κατα των λευκων πως ακριβως τους δυσκολευουν την ζωη; Ξεσηκωνουν βια εναντιον τους; Διακρισεις στο που πρεπει να πανε ή οχι; Κανουν τα παιδια των λευκων να νιωθουν κατωτερα; Αν δυσκολευεσαι να δεις την ειρωνια ή την σατυρα στο λογο αυτων των twits δε φταιει το twitter ουτε αυτοι που το γραφουν.

Ο ρατσισμος στην Αμερικη ειναι κατι πολυ εντονο, μεχρι πριν πολυ λιγες δεκαετιες μαυροι δε μπορουσαν να χρησιμοποιησουν την ιδια τουαλετα ή την ιδια θεση στο λεωφορειο με ενα λευκο, μπορεις να το φανταστεις αυτο; Ακομα και σημερα αρκετοι θεωρουν τον εαυτο τους ανωτερο απλα και μονο επειδη εχουν πιο ανοικτο χρωμα δερματος απο καποιον αλλο και θεωρουν οτι εχουν δικαιωμα στην βια για να το πιστοποιησουν.

• Like 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, asmilon είπε

Δεν διαφωνω οτι υπαρχουν κινησεις, κινηματα και πολιτικες υπερ της ποικιλομορφιας και κατα των διακρισεων, η πραγματικοτητα ειναι οτι αυτη την στιγμη στην Αμερικη αν καποιος δεν ειναι λευκος αυτοματως σημαινει διακρισεις απο την αστυνομια, την υγειονομικη περιθαλψη, που θα μεινει ακομα, ποσο θα πληρωθει και πως θα αντιμετωπιστει απο την δικαιοσυνη. Τα tweet που λενε για "λευκο ρατσισμο" αυτο κατακεραυνουν οχι οτι οι μαυροι ειναι ανωτεροι απο τους λευκους, ας εχουμε λιγο κριτικη σκεψη στο τι διαβαζουμε.

Σε ποιο έτος αναφέρεσαι; Αυτά που λες ίσως να ίσχυαν ακόμα το 1980. Δεν υπάρχουν π.χ αστυνομικά τμήματα που να μην έχουν φυλετική αναλογία του πληθυσμού του εκάστοτε precinct, πολλές φορές οι μειονότητες είναι πλεονάζουσες, ενώ το αντίθετο συμβαίνει σπάνια. Το πρόβλημα της υγειονομικής περίθαλψης είναι καθολικό και αφορά όλους τους φτωχούς, όχι τους μαύρους συγκεκριμένα. Τα κολέγια και τα πανεπιστήμια δίνουν bonus πόντους στους Αφροαμερικάνους καθώς επίσης έχουν και αθλητικές υποτροφίες, που στην ουσία πάλι ευνοούν δυσανάλογα τους Αφροαμερικάνους. Οι μόνες επιχειρήσεις που μπορούν να κάνουν «διακρίσεις» είναι αυτές κάτω των 20 εργαζομένων, που ούτως ή άλλως είναι ελάχιστες στις ΗΠΑ.

Όταν από μια γειτονιά φεύγουν οι λευκοί αυτό λέγεται white flight, όταν έρχονται να αγοράσουν ή να χτίσουν ακίνητα, λέγεται gentrification! 

• Like 5
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε

Μα έτσι είναι και ο κόσμος, προφανώς αυτό θα φαίνεται και στο Twitter.

Ο κόσμος δεν είναι ετσι. Νομίζουμε ότι είναι έτσι επειδή περνάμε τόσο χρονο εκει. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο περισσότερος κόσμος είναι μάλλον μετριοπαθής και δεν συμμετέχει ούτε σχολιάζει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cubilone είπε

Ο κόσμος δεν είναι ετσι. Νομίζουμε ότι είναι έτσι επειδή περνάμε τόσο χρονο εκει. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο περισσότερος κόσμος είναι μάλλον μετριοπαθής και δεν συμμετέχει ούτε σχολιάζει.

True, σχεδόν όλα όσα βλέπουμε στα social media, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική, έχουν να κάνουν με το vocal minority.

Κάτι άλλο αρκετά ενδιαφέρον, είναι πως οι tech giants (και ειδικά το Facebook) χωρίζει τα προφίλ μας σε "liberal" και "conservative", και ορίζει τις πιθανές αλληλεπιδράσεις μας ανάλογα (διαφημίσεις, ειδήσεις, προτεινόμενα άτομα κλπ). Αυτό σχηματίζει ένα "filter bubble" γύρω από το προφίλ του καθενός, που μπορεί να του δώσει μια εσφαλμένη εικόνα της πραγματικότητας. Ένα προφίλ που ας πούμε είναι "flagged" από το Facebook ως conservative, βλέπει παντού γύρω του Ρεπουμπλικάνους και μπορεί ευκολότερα να πιστέψει συνομωσίες όπως το ότι "οι εκλογές νοθευτηκαν κατά του Τραμπ", αφού οι liberals δεν φαίνονται πουθενά, άρα "είναι πολύ λίγοι". Και το αντίστροφο φυσικά.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 12/5/2021 στις 3:22 ΜΜ, asmilon είπε

Τα "προσβλητικα" μηνυματα κατα των λευκων πως ακριβως τους δυσκολευουν την ζωη; Ξεσηκωνουν βια εναντιον τους; Διακρισεις στο που πρεπει να πανε ή οχι; Κανουν τα παιδια των λευκων να νιωθουν κατωτερα; Αν δυσκολευεσαι να δεις την ειρωνια ή την σατυρα στο λογο αυτων των twits δε φταιει το twitter ουτε αυτοι που το γραφουν.

Ο ρατσισμος στην Αμερικη ειναι κατι πολυ εντονο, μεχρι πριν πολυ λιγες δεκαετιες μαυροι δε μπορουσαν να χρησιμοποιησουν την ιδια τουαλετα ή την ιδια θεση στο λεωφορειο με ενα λευκο, μπορεις να το φανταστεις αυτο; Ακομα και σημερα αρκετοι θεωρουν τον εαυτο τους ανωτερο απλα και μονο επειδη εχουν πιο ανοικτο χρωμα δερματος απο καποιον αλλο και θεωρουν οτι εχουν δικαιωμα στην βια για να το πιστοποιησουν.

κριμα, πολυ κριμα. καμια σχεση οσα γραφεις με τα οσα εγραψα. εισαι υπερ των διπλων στανταρ. ειδικα στην πρωτη παραγραφο σου (γιατι η δευτερη δεν εχει καμια σχεση με την αρχικη μου αναρτηση, lmao), ολα οσα ρωτας μπορω να τα ρωτησω και εγω αλλα για τους μαυρους, οπως και εκανα εξ αρχης μαλιστα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kr0m είπε

κριμα, πολυ κριμα. καμια σχεση οσα γραφεις με τα οσα εγραψα. εισαι υπερ των διπλων στανταρ. ειδικα στην πρωτη παραγραφο σου (γιατι η δευτερη δεν εχει καμια σχεση με την αρχικη μου αναρτηση, lmao), ολα οσα ρωτας μπορω να τα ρωτησω και εγω αλλα για τους μαυρους, οπως και εκανα εξ αρχης μαλιστα.

Διπλα στανταρ σε τι ακριβως; Αυτοι που μιλανε για λευκο ρατσισμο το λενε ειρωνικα/σατυρικα, οι πραγματικοι ρατσιστες το ζουνε στο πετσι τους, νιωθουν και δρουν ως ανωτεροι των αλλων. Προφανως βλεπεις το θεμα απο διαφορετικη οπτικη γωνια, ομως δυσκολα φανταζομαι μπορεις να αρνηθεις πως ενα τυχαιος μαυρος και ενας τυχαιος λευκος στην Αμερικη εχουν διαφοτερικη κοινωνικη αντιμετωπιση και ο μαυρος συνηθως πολυ χειροτερη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως θέλω να δω πως θα αντιμετωπίζει τα μηνύματα εκφοβισμού με απρεπείς χαρακτηρισμούς αν αυτά προέρχονται από συνδρομητές του. Αν θα κάνει τα στραβά μάτια σε αυτούς που θα το πληρώνουν και θα έχουν το Blue.

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.
1 ώρα πριν, asmilon είπε

Διπλα στανταρ σε τι ακριβως; Αυτοι που μιλανε για λευκο ρατσισμο το λενε ειρωνικα/σατυρικα, οι πραγματικοι ρατσιστες το ζουνε στο πετσι τους, νιωθουν και δρουν ως ανωτεροι των αλλων. Προφανως βλεπεις το θεμα απο διαφορετικη οπτικη γωνια, ομως δυσκολα φανταζομαι μπορεις να αρνηθεις πως ενα τυχαιος μαυρος και ενας τυχαιος λευκος στην Αμερικη εχουν διαφοτερικη κοινωνικη αντιμετωπιση και ο μαυρος συνηθως πολυ χειροτερη.

ειναι αξιοθαυμαστο πως και τα 3 σου σχολια ΔΕΝ ασχολουνται με την ειδηση, η οποια αφορα την αντιμετωπιση σχολιων ΜΙΣΟΥΣ απο το twitter. πανω στο σχολιο μου που ΑΦΟΡΑ την ειδηση και τα υπαρκτα διπλα στανταρ που ποσταρα, εχεις να γραψεις κατι; ή θα συνεχισεις να λες οτι οσα ποσταρα ειναι ειρωνικα και σατυρικα σχολια και οχι εκφραση μισους; γιατι με την λογικη "οι πραγματικοι ρατσιστες το ζουνε στο πετσι τους", μπορεις να μου εγγυηθεις εσυ οτι δε θα μου σβησει το twitter σχολιο που θα γραφω "god i hate black people"?; γιατι εγω σου εγγυομαι οτι θα σβηστει.

Δημοσ.

Εχω σχολιασει ηδη την ειδηση σε αλλο σχολιο, στα δικα σου σχολια απλα σχολιαζω πως δεν εχουν νοημα οι λεξεις αυτες καθ'αυτες που γραφεις αλλα το νοημα τους και ο σκοπος. Εννοειται πως αν γραψεις πχ την λεξη hate ειναι πιθανο να κανεις trigger τον μηχανισμο που αναφερεται, αλλα μπορεις να γραψεις μια πολυ συνηθισμενη φραση πχ "να εχεις καλη μερα" και να εχεις απολυτως επιθετικο υφος και σκοπο.

Για να παρουμε αλλο παραδειγμα αν γραψεις "god I hate gay people", επιτιθεσαι γραπτως σε μια ομαδα ανθρωπων που εχει δεχθει πολλαπλες επιθεσεις λεκτικες, φυσικες και κοινωνικες, οποτε αν δε ξεκαθαρισεις τι θες να πεις ενσωματωνεται το μηνυμα σου σε αυτες τις επιθεσεις. Αν γραψεις "god I hate straight people" μιας και αφορα μια κυριαρχη ομαδα που δεν εχει δεχθει επιθεσεις  απο την "αντιπαλη" θα θεωρηθει ειρωνικο αν δεν γραψεις κατι αλλο, ποσο μαλλον αν και εσυ ανηκεις στους straight.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kr0m είπε

ειναι αξιοθαυμαστο πως και τα 3 σου σχολια ΔΕΝ ασχολουνται με την ειδηση, η οποια αφορα την αντιμετωπιση σχολιων ΜΙΣΟΥΣ απο το twitter. πανω στο σχολιο μου που ΑΦΟΡΑ την ειδηση και τα υπαρκτα διπλα στανταρ που ποσταρα, εχεις να γραψεις κατι; ή θα συνεχισεις να λες οτι οσα ποσταρα ειναι ειρωνικα και σατυρικα σχολια και οχι εκφραση μισους; γιατι με την λογικη "οι πραγματικοι ρατσιστες το ζουνε στο πετσι τους", μπορεις να μου εγγυηθεις εσυ οτι δε θα μου σβησει το twitter σχολιο που θα γραφω "god i hate black people"?; γιατι εγω σου εγγυομαι οτι θα σβηστει.

Αν θέλεις να έχει ουσία και να βγαίνει ένα νόημα στο επιχείρημα σου θα πρέπει εκτός από το να βάλεις 10-20 μηνύματα σε μια χρονική περίοδο 10-15 χρόνων, να αποδείξεις ότι είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και ότι οι λευκοί όντως κινδυνεύουν… 

γενικά έχεις δίκιο και θα πρέπει κάθε απόφαση να είναι εφαρμόσιμη προς όλες τις μορφές εκφοβισμού, όμως τους πήρε τόσα χρόνια για να πάρουν απόφαση και να δράσουν ως προς τις μειονότητες, δωστους λίγο παραπάνω  χρόνο και για τις μη… έτσι και αλλιώς κανένας λευκός δεν κινδυνεύει από ρατσιστική επίθεση… 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...