Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω καταλήξει στο i10 1.0 67ps για τις ανάγκες μετακίνησης μου εντός πόλης (εχω μεγαλύτερο αμάξι για τα υπόλοιπα) αλλα δεν μπορώ να αποφασίσω αν θα το πάρω manual ή αυτόματο. Δεν εχω ποτέ οδηγήσει αυτόματο αυτοκίνητο και απο ότι κατάλαβα το κιβώτιο του δεν είναι full automatic αλλά αυτοματοποιημένο Ρομποτικό. Πιστεύετε οτι αξίζει τα 800 επιπλέον ευρώ;

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, fragma είπε

Πιστεύετε οτι αξίζει τα 800 επιπλέον ευρώ;

σε περίπτωση βλάβης πόσο κοστίζει το ένα και πόσο το άλλο?

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ λέω σε τέτοιο αυτοκίνητο να πας σε χειροκίνητο. Ο ένας λόγος είναι η αξιοπιστία, ο δεύτερος το κόστος και ο τρίτος είναι η ίδια η καθημερινή οδήγηση. Κακά τα ψέματα το αμάξι θα είναι τάφος με αυτή τη μηχανή. Αν συνδυάσεις τη μηχανή αυτή με ένα αργό αυτόματο κιβώτιο, θα γίνει ανυπόφορο. Συν το γεγονός πως χάνεις σε ασφάλεια, γιατί θα θέλεις να βγεις σε μια διασταύρωση γρήγορα και θα έχεις το μουλάρι που θα πατάς γκάζι κι απλά θα τσουλάει.

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

Δεν πρέπει να έχει διπλού συμπλέκτη αλλά το κλασικό CVT. Πάντως αν και γεγονός πως αν πας σε αυτόματο δεν γυρνάς σε κανονικό εδώ θα έλεγα να μείνεις στο μηχανικό.

• Like 1
Δημοσ.

Για πόλη μόνο αυτόματο!

Όμως φαίνεται ότι το συγκεκριμένο αυτόματο είναι πολύ χάλια σε υλοποίηση.

Δες εδώ, τα λέει καλά η Ισμήνη.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, turbat0s είπε

Για πόλη μόνο αυτόματο!

Πω.. Τραγικό. Ευχαριστώ για την πληροφορία. Υπάρχει κάποιο μικρό με αξιοπρεπές αυτόματο κιβώτιο; Το Aygo είναι το ίδιο χάλι;

Δημοσ.

Συμφωνω και εγω οτι παρεις να το δοκιμασεις πριν γιατι ωραιο το αυτοματο αλλα εγω που ειχα οδηγησει αυτο VW UP! ηταν αθλιο, χιλιες φορες το χειροκινητο.. To aygo αυτοματο το εχει φιλος , παλιοτερο μοντελο, δεν εχω ακουσει καποιο παραπονο.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

αλλα οποιος οδηγησει αυτοματο δεν ξαναπαιρνει με μηχανικο .

Ετσι  κι  εγω.

Σιχαινομουν  τα   αυτοματα   εως   τα  35....

Μετα  συνειδητοποιησα   οτι   μονο  τα   αυτοματα   ειναι  για  μενα   ειδικα  στην  πολη.

Μετα  απο   ενα   χρονο   θα  ακους   μηχανικο  κιβωτιο   και  θα   γελας.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, turbat0s είπε

Για πόλη μόνο αυτόματο!

Βασικά όλα τα πολύ μικρά αυτόματα έχουν μαιμού αυτόματα κιβώτια.

Μάλιστα επειδή έχω οδηγήσει αρκετά το αυτόματο i10 με πιο αδύναμο κινητήρα από της δοκιμής, το θεωρώ πύραυλο γρήγορων αλλαγών μπροστά στα αυτόματα Seat Mii των 60 αλόγων. Μάλιστα είναι τόσο ασαφή και τα πετάλια, γκάζι που καλά καλά να τα παρκάρεις δεν μπορείς γιατί πιάνει το γκάζι κάπως παράξενα κι απότομα(!) από στάση με κίνδυνο να ακουμπήσεις τον μπροστά ή πίσω όταν παρκάρεις με μικρά περιθώρια.

Ακόμη και τα Peugeot 108, Citroen C1, Toyota Aygo είναι στα ίδια περίπου χάλια.

Γενικά αυτόματο κιβώτιο της προκοπής σε αμάξι κάτω από 90 άλογα δύσκολα βρίσκεις.

Δημοσ.

DAIHATSU  (2 μοντελα)-YARIS-PICANTO-ATOS   ειναι  μια   χαρα   αυτοματα   κιβωτια  και  πραγματι   δεν  σερνονται   αλλα  του

δινουν  και  καταλαβαινει.

Για  μαιμου   αυτοματα  δεν  γνωριζω.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, tigergreg είπε

DAIHATSU  (2 μοντελα)-YARIS-PICANTO-ATOS   ειναι  μια   χαρα   αυτοματα   κιβωτια  και  πραγματι   δεν  σερνονται   αλλα  του

δινουν  και  καταλαβαινει.

Για  μαιμου   αυτοματα  δεν  γνωριζω.....

Ναι το Yaris είναι καλό γιατι είναι συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT) , οχι απλό 5τάχυτο αυτοματοποιημένο, αλλά δεν θέλω να φτάσω στα 18 χιλιάρικα που έχει το νέο Yaris Hybrid, γιατί όπως είπα θέλω κάτι μικρό και οικονομικό για εντός πόλης που θα το χρησιμοποιεί η γυναίκα μου κυρίως. Εχω ενα Nissan Qashqai για τα υπόλοιπα. Και εντάξει, δεν θα τρέχει αν το βασικό μειονέκτημα του αυτόματου στα μικρά είναι οτι τα κάνει ακόμα πιο αργά, αλλά δεν θέλω και να είναι επικίνδυνα αργό σε φάση προσπέρασης ή σε ανάγκη επιτάχυνσης

Επεξ/σία από fragma
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fragma είπε

Ναι το Yaris είναι καλό γιατι είναι συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT) , οχι απλό 5τάχυτο αυτοματοποιημένο, αλλά δεν θέλω να φτάσω στα 18 χιλιάρικα που έχει το νέο Yaris Hybrid, γιατί όπως είπα θέλω κάτι μικρό και οικονομικό για εντός πόλης που θα το χρησιμοποιεί η γυναίκα μου κυρίως. Εχω ενα Nissan Qashqai για τα υπόλοιπα. 

ΩΠ   ΛΑΘΟΣ!

Δεν   εχω   οδηγησει   CVT   και   δεν  τα  θεωρω   αξιοπιστα.

Το   πρωτο   γιαρις   ηταν  κανονικο   αυτοματο   που  δεν   σου  εβγαζε   θεμα  ποτε.

Σε   αυτοκινητο  με   250.000+   χλμ.....

Δημοσ.

μια χαρα ειναι τα cvt, αλλα σε τετοια τιμη μαλλον ειναι απλο αυτοματο. για πολη κι εγω θα ελεγα να πας στο αυτοματο, ειδικα στην κινηση θα σε βολεψει πολυ περισσοτερο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...