toples50 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Παιδιά έχω κερδίσει στο ebay Αγγλίας κάτι περιοδικά. Το θέμα είναι ότι περνάνε τελωνείο ή όχι? Γύρω στις 48 λίρες είναι η αγορά. Και υπάρχει περίπτωση να μην περάσει με κάποιο τρόπο?
vmaniadis Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Οπότε δεν γλυτώνω το τελωνείο. Ποιο είναι το όριο που περνάει έτσι?
toples50 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Ισχύει και για περιοδικα/βιβλία ή μόνο με τα ηλεκτρονικά προϊόντα?
Fotis_Greece Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Καλα μην αποκλειεις τιποτα. Στο λεω (και γελαω) μου ηρθαν 6 κουτες με διαφημιστικα φυλλαδια για συγκεκριμενη χρηση απο Τουρκια (πιο φτηνα τα εφτιαξε εκει ο αλλαδοπος ιδιοκτητης της εταιρειας που δραστηριοποειται στην Ελλαδα) Το ενα μου ηρθε κανονικα και το παρελαβα πληρωνοντας τα 3 ευρω οτι ελεγχθηκε και ειναι τελωνειακως ελευθερο. Τα αλλα 5 μου ηρθε επιστολη απο ΕΛΤΑ για εκτελωνισμο και ζητανε τιμολογια κτλ!
TuXaKoS Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 25 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε Καλα μην αποκλειεις τιποτα. Στο λεω (και γελαω) μου ηρθαν 6 κουτες με διαφημιστικα φυλλαδια για συγκεκριμενη χρηση απο Τουρκια (πιο φτηνα τα εφτιαξε εκει ο αλλαδοπος ιδιοκτητης της εταιρειας που δραστηριοποειται στην Ελλαδα) Το ενα μου ηρθε κανονικα και το παρελαβα πληρωνοντας τα 3 ευρω οτι ελεγχθηκε και ειναι τελωνειακως ελευθερο. Τα αλλα 5 μου ηρθε επιστολη απο ΕΛΤΑ για εκτελωνισμο και ζητανε τιμολογια κτλ! Έχουν αλλάξει τα πράγματα και είναι πιο αυστηρά. Μη ξεχνάτε, ότι σύντομα θα καταργηθεί το όριο των 22 ευρώ και θα περνάνε τελωνείο τα πάντα
StamTheMan Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Πολλοι παντως μου λενε οτι εχουν παραλαβει δεματα απο Αγγλια αξιας απο 30 και πανω και δεν εχουν πληρωσει τελωνειο.
TuXaKoS Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 10 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Πολλοι παντως μου λενε οτι εχουν παραλαβει δεματα απο Αγγλια αξιας απο 30 και πανω και δεν εχουν πληρωσει τελωνειο. Ναι γιατί τα περισσότερα μεγάλα καταστήματα της Αγγλίας στέλνουν με DDP ή από άλλες αποθήκες ή με τριγωνικές.
StamTheMan Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Μόλις τώρα, TuXaKoS είπε Ναι γιατί τα περισσότερα μεγάλα καταστήματα της Αγγλίας στέλνουν με DDP ή από άλλες αποθήκες ή με τριγωνικές. Εκτος απο εναν που αγοραζει απο μαγαζια,οι αλλοι ηταν απο ebay.
TuXaKoS Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Εκτος απο εναν που αγοραζει απο μαγαζια,οι αλλοι ηταν απο ebay. Με ΕΛΤΑ ακόμα, αν είσαι τυχερός και είναι κάτι μικρό, μπορεί να περάσει. Οι πιθανότητες πάντως σε σχέση με παλιότερα δεν είναι πολλές και όπως έγραψα και παραπάνω, το όριο των 22 ευρώ θα καταργηθεί σε όλη την ευρώπη και όλα τα δέματα από τρίτες χώρες θα περνάνε τελωνείο. https://ec.europa.eu/taxation_customs/news/new-form-customs-declaration-low-value-consignments_en From 1 January 2021 the existing VAT exemption for goods up to 22 € will disappear. In order to allow VAT to be levied, all imports into the EU will have to be declared at the border using an electronic customs declaration. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2021 από TuXaKoS
StamTheMan Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Μόλις τώρα, TuXaKoS είπε Με ΕΛΤΑ ακόμα, αν είσαι τυχερός και είναι κάτι μικρό, μπορεί να περάσει. Οι πιθανότητες πάντως σε σχέση με παλιότερα δεν είναι πολλές και όπως έγραψα και παραπάνω, το όριο των 22 ευρώ θα καταργηθεί σε όλη την ευρώπη και όλα τα δέματα από τρίτες χώρες θα περνάνε τελωνείο. Εγω τα γνωριζω αυτα,για τον TS γραφω οτι παιζει σκηνικο να μην πληρωσει,αλλα δεν ξερω και τι μπορει να τυχει. Εγω εχω σταματησει να ψωνιζω ακριβα απο Αγγλια,μονο μικρα πραματακια.
TuXaKoS Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Μόλις τώρα, StamTheMan είπε Εγω τα γνωριζω αυτα,για τον TS γραφω οτι παιζει σκηνικο να μην πληρωσει,αλλα δεν ξερω και τι μπορει να τυχει. Εγω εχω σταματησει να ψωνιζω ακριβα απο Αγγλια,μονο μικρα πραματακια. Για τόσα πολλά περιοδικά, άρα μεγάλο δέμα και με μεγάλος βάρος, σίγουρα θα σταματήσει και θα ελεγχθεί. 1 1
StamTheMan Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, TuXaKoS είπε Για τόσα πολλά περιοδικά, άρα μεγάλο δέμα και με μεγάλος βάρος, σίγουρα θα σταματήσει και θα ελεγχθεί. Σιγουρα θα ελεγχθει,το θεμα ειναι πως θα κοψει το ματι του του ελεγκτη αν ειναι αξιας η οχι. Οπως εχεις καταλαβει,ειναι ολα στον αερα.. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα