Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω να φτιάξω έναν σύστηματακι για δουλειές Office(word, excel κλπ) , εκτυπώσεις και πρόσβαση στο Internet. Τα πολύ βασικά δηλαδή. Το άτομο που θα το χειρίζεται δεν έχει κάποια παραπάνω απαίτηση (παιχνίδια κλπ).

Ποσό που διαθέτουμε : Έλεγα για 400 - 500 ευρώ περίπου αλλά δυσκολευόμαι να χωρέσω και την οθόνη μέσα. Αν μπορείται να κόψετε κάτι από αυτά που έχω βρει καλώς.

Χρήση υπολογιστή : Ms Office, internet.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Όχι.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα, θα βόλευε το σκρουτζ σαν αγορά μέσω του ίδιου για μια μαζική παραγγελία.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω κάποια προτίμηση.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το φτιάξω εγώ.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι

Παρατηρήσεις:

Θέλω σίγουρα οπτικό (το κουτί παίρνει έτσι;)

Τα 400w του τροφοδοτικού με υπερκαλύπτουν νομίζω με τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή και τα υπόλοιπα ; (θεωρώ πως ναι)

Κάποια άλλη μητρική; Την συγκεκριμένη την διάλεξα λόγω ότι παίρνει και 11η γενιά (αν το αποφασίσουν ποτέ - που δεν νομίζω) αλλά έχει κακή διαθεσιμότητα μέσω σκρουτζ.

1.PNG

2.PNG

3.PNG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για office & net δεν είναι απαραίτητος ο 1ΤΒ δίσκος, βάλε μόνο έναν 512Gb SSD καλύτερα ή με το κόστος των 2 δίσκων που έχεις επιλέξει μαζί πέρνεις 1ΤΒ SSD.

Επίσης για την ίδια δουλειά σε καλύπτει και ο πολύ φθηνότερος Pentium Gold G6605 αλλά αν επιμένεις ντε και καλά σε i3 τότε προτίμησε τον i3-10105 που είναι ποιό καινούργιος, φθηνότερος και έχει ανώτερα ενσωματωμένα γραφικά.
Εννοείτε ότι θα πρέπει να αλλάξεις και το μπόρντ με κάποιο που υποστηρίζει τους τελευταίους intel !!!

Το κουτί που έχεις επιλέξει είναι πολύ μάπα ποιοτικά, προτίμησε κάποιο λίγο ποιό ακριβό της Aerocool όπως το Rift ή το Bolt.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 2
Δημοσ.

Επειδη η κατασταση πλεον φαινεται να εχει ξεφυγει και με τους ιντελ,για μενα για δουλειες γραφειου και με 3 χρονια εγγυηση απο καλο καταστημα ειναι αυτο το οποιο ειναι παραπανω απο επαρκες.

Προσθετεις εναν δισκο για αποθηκη,και μια οθονη της επιλογης σου.

https://www.cosmodata.gr/product/301704/?skr_prm=WyIzOTk5OTMyYS1lNWYwLTQ1ZWItYjQ0OC01MDQ5NzFkNTEyODMiLDE2MjA2ODEyNTg5NjkseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω είναι μια πολύ κακή εβδομάδα για αγορά. Δεν υπάρχουν διαθεσιμότητες σε cpu και αν υπάρχουν είναι σε χαλιά τιμές. Γενικότερα θα έλεγα κινείσαι στο σωστό πλαίσιο.

Διαφωνώ και γω με το κουτί, αν θες τοσο φτηνό πάρε το kolink kla 002 ή διέθεσε λίγα παραπάνω να πάρεις κάποιο καλύτερο.

Για την μητρική έχεις κάνει μια χαρά επιλογή για το σκεπτικό σου,  υπάρχει άμεσα διαθέσιμη και σε νορμάλ τιμή στο e-shop. Επόμενες επιλογές Η410 για οικονομία ή Β460 για κάποια πιο ολοκληρωμένη σε ψύξη - features, θυσιάζοντας την δυνατότητα αναβάθμισης στην 11η γενιά. Άποψη μου μείνε στην 1η σου επιλογή.

Για τους δίσκους σου είπαν, καλύτερα 1 και λίγο μεγαλύτερο, εφόσον το υποστηρίζει η μητρική 500gb nvme στο 60αρι ακούγεται πολύ καλύτερο στα δικά μου αυτιά.

Περίμενε να βρεις καλύτερες τιμές σε cpu και ram, αν καίγεσαι το έτοιμο που προτείνει ο JDROGAS φαίνεται καλή σχετικά επιλογή να γνωρίζεις όμως οτι δυστυχώς το τροφοδοτικό που θα έρθει θα είναι της "πλάκας" όπως και η μητρική που είναι κάποια οικονομική Η410. Νομίζω και εγώ πως 10105 είναι η καλύτερη επιλογή αλλά βαριά μέχρι τα 130ευρω.

Δημοσ.

Καλημέρα ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. 

Σε έτοιμο δεν πάω κυρίως για το τροφοδοτικό. 

Ο 10105 γιατί είναι καλύτερος από τον 10300? Πέρα από το ποιο καινούργιος βλέπω μικρότερη συχνότητα λειτουργίας, βλέπω τα ίδια γραφικά (Intel 630) + ο 10300 έχει ελαφρώς μεγαλύτερη συχνότητα στα γραφικά. Αστείες διάφορες αλλά αφού τους βλέπω ίδιους ο 10300 μου κάνει ένα κλικ δυνατότερος. 

Επειδή για αναβάθμιση δεν θα κάνουν ποτέ, μάλλον η H510 πάει τσάμπα με την λογική της 11ης γενιάς. Ή αν κάνουν αναβάθμιση θα έχει βγει η 20η γενιά :P, σκέφτομαι να πάω σε κάποια H460 πχ αυτή https://www.skroutz.gr/s/23795989/Asrock-B460M-HDV-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1200-Socket.html

που είναι άμεσα διαθέσιμη (το βιάζονται λίγο) και για δίσκο να βγάλω μηχανικό και ssdόπως είπατε και να πάω σε 500αρι nvme. 

Τι λέτε; 

Δημοσ.

Οι διαφορές μεταξύ 10100-10105 και 10300 είναι μικρές και ίσως δεν τις καταλάβεις όποτε σαν πιο  vfm προτείνεται ο 10100-10105(στην κανονική του τιμή και όχι σε αυτή που τον βρίσκεις σήμερα) και όχι για καλύτερος. Για την μητρική ότι νομίζεις εσύ καλύτερο, είναι καθαρά υποκειμενικό βάση του τι έχεις σαν σκοπό. Το ίδιο ισχύει και για τον ssd. Προσωπικά, εφόσον έχουν φτάσει σχεδόν ίδια τιμή ssd/nvme, προτιμώ τον δεύτερο με κατά μέσο όρο 3 φορές μεγαλύτερα read/write. Τώρα για μηχανικό εσύ ξέρεις αν σου χρειάζεται ή οχι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστο το σκεπτικο σου γενικοτερα,μην κολλας στον 10300 δεν θα καταλαβει κανεις καμια διαφορα στο εγγυωμαι.

9 ώρες πριν, nemesiskp είπε

Σε έτοιμο δεν πάω κυρίως για το τροφοδοτικό. 

Σε αυτο διαφωνω στην περιπτωση τη δικη σου.

Μιλαμε για δουλεια γραφειου εχω δυο τετοια με force και δεν μασανε.

Επειδη κανοντας καποιες εργασιες τις τελευταιες μερες χωρις ρευμα και δουλευα με γεννητρια,ειλικρινα ειναι αστειες οι καταναλωσεις που εχουν αυτα τα build.Μια χαρα θα δουλευει με αυτο που βαζουν και εχει και 3 χρονια εγγυηση.

Εγω δεν θα το σκεφτομουν καν σαν ανασταλτικο παραγοντα (μιλωντας παντα για pc γραφειου)

Το τελευταιο pc γραφειου,με τετοιο τροφοδοτικο πανω σε ups μου εβγαλε μια δεκαετια.

Επισης διαφωνω με τη λογικη του ενος δισκου.Ποτε ποτε μα ποτε δεν εχω χτισει pc με δισκο που να εχει το λειτουργικο και οτι αρχεια θελω μαζι.

Μικρος ssd (μονο λειτουργικο) και παντα δευτερος αποθηκη,ειμαι αυτης της λογικης και δεν εχω χασει ποτε κατι σημαντικο.

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το άτομο που θα μπει ο υπολογιστής δεν θα κάτσει να ασχοληθεί που θα βάλει τα αρχεία κλπ. Όλα desktop χύμα και πάμε. Για αυτό μπήκα στην λογική αρχικά για ssd και έναν μηχανικό μπας και το βάλω στην λογική, αλλά μετά μου είπατε καλύτερα ένας nvme ή μεγάλος ssd και άλλαξα γνώμη. Εγώ θα πω τις 2 επιλογές και ότι αποφασίσει. Προσωπικά και εγώ είμαι της λογικής πολλά back up (πάνω από 3) σε διαφορετικά μέρη (σπίτια). Υπερβολή; Ίσως. 

Για το τροφοδοτικό είμαι κάθετος. Έχω δουλέψει κάτι χρόνια στον χώρο και έχω δει πολλά με τα μουφα τροφοδοτικά. Δεν είναι η κατανάλωση προφανώς αλλά η ποιότητα. Είναι η καρδιά ενός συστήματος, δεν είναι για περικοπές. 

Δηλαδή 1000 φορές να πάρω το παραπάνω έτοιμο μηχάνημα και να βάλω εκεί το καλό τροφοδοτικό. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να δεις για ryzen 1600 AF, με b450 motherboard (6/12 πυρήνες - threads)

Και για κάρτα γραφικών μία GT730 2GB αφού δεν σκοπεύει να παίξει παιχνίδια

Αν πας για intel θα χρειαστεί να πας στον 11500 χωρις κάρτα γραφικών μεν αφού εχει ενσωματωμένη αλλά με πιο ακριβά motherboards. Θα κοστίσει περισσότερο ο intel αλλά θα ειναι καλύτερη επιλογή

Ο ryzen ειναι πιο συμφέρουσα επιλογή κυρίως αν έχεις κάποια κάρτα γραφικών ήδη

Επεξ/σία από hln3
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, hln3 είπε

Μπορείς να δεις για ryzen 1600 AF, με b450 motherboard (6/12 πυρήνες - threads)

Και για κάρτα γραφικών μία GT730 2GB αφού δεν σκοπεύει να παίξει παιχνίδια

Αν πας για intel θα χρειαστεί να πας στον 11500 χωρις κάρτα γραφικών μεν αφού εχει ενσωματωμένη αλλά με πιο ακριβά motherboards. Θα κοστίσει περισσότερο ο intel αλλά θα ειναι καλύτερη επιλογή

Ο ryzen ειναι πιο συμφέρουσα επιλογή κυρίως αν έχεις κάποια κάρτα γραφικών ήδη

Ρε παιδιά office και ίντερνετ τον θέλει ο άνθρωπος τον υπολογιστή 

Ένα μηχάνημα με ένα απλό σατα ssd μεγάλο σχετικά , ένας g6405 μια φθηνή μητρική , κουτί και 8 ραμ single και psu 400w και τέλος θα τον Υπερκαλύψει

• Like 4
Δημοσ.

Αναφέρει όμως πως δεν θα κάνει αναβάθμιση για χρόνια

Και mini pc θεωρητικά τον καλύπτει, αλλά όχι για χρόνια.

Δημοσ.

Αν διαβάσει κάποιος τα μηνύματα θα διαπιστώσει οτι έχουν αναφερθεί σχεδόν όλες οι εναλλακτικές, το θέμα είναι τι επιθυμεί τελικώς ο ts, που απ'ότι φαίνεται δεν ασχολείται πλέον με το νήμα :D

Δημοσ.

Ο ts ασχολείται με τον νήμα, αλλά αν διαβάσει κανείς τα μηνύματα θα καταλάβει ότι δεν αφορά δικό του pc αλλά μηχάνημα τρίτου ατόμου οπότε πρέπει και να ρωτήσω.

Εγώ έριξα όλες τις προτάσεις. Έκανα πίσω και πρότεινα και το έτοιμο pc που μου είπε ο συμφορουμίτης από πάνω. Είπα όλα τα υπέρ και τα κατά του καθενός και τελικά καταλείξαμε στο έτοιμο. Όχι εγώ, αυτός που δίνει τα λεφτά. 

Μένει να πάρω το κατάστημα να επιβεβαιώσω κάποια πραγματάκια (αναφέρει μόνο 2 θύρες usb πχ - ελπίζω να εννοεί τις μπροστά) και να το παραγγείλω.

• Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, nemesiskp είπε

Ο ts ασχολείται με τον νήμα, αλλά αν διαβάσει κανείς τα μηνύματα θα καταλάβει ότι δεν αφορά δικό του pc αλλά μηχάνημα τρίτου ατόμου οπότε πρέπει και να ρωτήσω.

Εγώ έριξα όλες τις προτάσεις. Έκανα πίσω και πρότεινα και το έτοιμο pc που μου είπε ο συμφορουμίτης από πάνω. Είπα όλα τα υπέρ και τα κατά του καθενός και τελικά καταλείξαμε στο έτοιμο. Όχι εγώ, αυτός που δίνει τα λεφτά. 

Μένει να πάρω το κατάστημα να επιβεβαιώσω κάποια πραγματάκια (αναφέρει μόνο 2 θύρες usb πχ - ελπίζω να εννοεί τις μπροστά) και να το παραγγείλω.

Όπως μου αρέσει να λέω δεν υπάρχει λάθος επιλογή, καθένας με τα θέλω και το σκεπτικο του αποφασίζει τι είναι καλύτερο για εκείνον.

Το βρίσκω λίγο δύσκολο να έχει μόνο 2 usb πίσω, η πιο οικονομική μητρική που έχει αυτή την στιγμή η cosmodata διαθέτει πίσω έξι (οι 2 για mouse/keyboard) + οτι πάρεις από front panel. Για να είσαι βέβαια καλυμμένος τηλεφωνείς και μαθαίνεις λεπτομέρειες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...