.::NikoS::. Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Διαθέσιμο budget: 500 Απόσταση και γωνία θέασης: Περίπου 2.5μ απόσταση. Σε κρεβατοκάμαρα απέναντι από το κρεβάτι. Γωνία θέασης μάλλον θα υπάρχει μικρή ως προς τον κάθετο άξονα (νομίζω ακόμη χειρότερο από τον οριζόντιο) Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσότερο: Ταινίες (VodafoneTV, κατεβασμένες, Netlix), αν συνδεθεί υπολογιστής δε θα είναι για κάποια ιδιαίτερα απαιτητική χρήση. Προτίμηση σε μέγεθος: Μάλλον θα ήταν καλή η 43αρα, αλλά για κάποιο λόγο θα ήθελα μεγαλύτερη. 'Οχι πάνω από 50". Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: Να έχει μαύρο πλαίσιο (όχι άσπρο, γκρι, ασημί...), θα μπει σε τοίχο αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η βάση να έχει βραχίονα. Θα ήθελα να μου προτείνετε και κάποια βάση τοίχου που να μπορεί να δώσει μία ελαφριά κλίση προς τα κάτω αλλά να ελαχιστοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο την απόσταση από τον τοίχο! Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ): Καλό ήχο, όχι 3D, οτιδήποτε άλλο ευπρόσδεκτο. Θα ήθελα ιδανικά το κομμάτι της Smart να μην είναι κανένα ανέκδοτο σαν κάτι παλαιότερες LG που έχω δει, σε σημείο να κολλάνε όλα, να σταματάνε να βγάζουν και ενημερώσεις γιατί απλά έτσι κλπ κλπ. Ενώ γνωρίζω κάποια πράγματα για τα πλεονεκτήματα των IPS, VA/TN,oled, δεν έχω ιδέα για διαφορές qled και oled, δεν ξέρω τι είναι τα nano cells και γενικώς κάτι περίεργα καινούρια που διαβάζω... Παρόλαυτα δεν μπορώ να καταλήξω σε κάποια τεχνολογία με βάση τις ανάγκες μου. Μάλλον προς κάποια IPS θα έτεινα αν είναι εφικτό. Εξάλλου το budget δεν είναι πολύ υψηλό. Ευχαριστώ για το χρόνο σας! Επεξ/σία 10 Μαΐου 2021 από .::NikoS::.
ak13ak Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Sony KD-43X7055 Smart 4K UHD 43" + Βάση Τηλεόρασης Τοίχου 32"- 55" Manhattan 460941 1
bill36 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 και η αντιστοιχη 49αρα ειναι εντος μπατζετ σου. https://www.skroutz.gr/s/23501176/Sony-KD-49X7055-Smart-4K-UHD-49.html Οπως επισης και καποια μοντελα της LG.Οπως το https://www.skroutz.gr/s/23773716/LG-49NANO803-Smart-4K-UHD-49.html Συγκριση εδω.. https://www.displayspecifications.com/en/comparison/ed871a93a7 Γενικα επειδη δεν θα βρισκεσαι στην γενικοτερη ευθεια και οι δυο επιλογες ειναι με ips panel,(χειροτερα μαυρα αλλα καλυτερες γωνιες θεασης). Απο κει και περα reviews υπαρχουν αρκετα και για τις δυο.Μπορεις να καταληξεις με την ησυχια σου ποια σε βολευει αλλα κανε,αν μπορεις φυσικα, λιγο γρηγορα για την αγορα γιατι ειναι περσινα μοντελα και τα δυο. Φιλικα Βασιλης. 1
.::NikoS::. Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ. Ναι η 49άρα ακούγεται αρκετά καλή περίπτωση σαν μέγεθος. Ποια θεωρείτε καλύτερη από αυτές τις 2; Αν βγάλουμε εκτός παιχνιδιού τη γωνία θέασης και κοιτάξουμε σε VA, υπάρχει κάτι καλύτερο από δύο παραπάνω επιλογές; Το χειρότερο μαύρο βέβαια δεν είναι αυτό που με απασχολεί. Το bleading είναι αυτό που θα με ενοχλεί σε οποιοδήποτε μαύρο 😛 (αλλά αυτό ειναι ρίσκο σε όλες αυτές τις επιλογές) Σαν Media Player καθώς και σαν futureproof από άποψη υποστήριξης με ενημερώσεις και εφαρμογών σαν Smart TV να με απασχολεί ή δεν θα δω κάποια ουσιαστική διαφορά; Νομίζω για την Sony διάβασα κάπου σχόλιο ότι οι υπότιτλοι έχουν μαύρο φόντο; Επίσης απο παλιό μοντέλο LG θυμάμαι είχα απογοητευτεί όσον αφορά το έξυπνο κομμάτι αλλά δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο βελτιώθηκε η κατάσταση μετά από τόσα χρόνια. Αντιθέτως είχα καλύτερη εμπειρία με Samsung. Με Sony όμως καμία επαφή. Θα άξιζε να βρω κάποια με Android ακόμη και εκτός budget? Υποστηρίζουν εφαρμογές από Play Store? (πχ άλλους players κλπ?) Επεξ/σία 15 Μαΐου 2021 από .::NikoS::.
bill36 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Η Hisense και η TCL εχουν μοντελα με va panel σε προσιτο κοστος αλλα εγω προσωπικα ειχα πολυ αρνητικη εμπειρια απο την Hisense σε θεαση υπο γωνια και την επεστρεψα πισω για να παρω την LG NANO 866(με ips panel).Αλλοι κατοχοι της ομως εκτιμησαν την πολυ καλη εικονα,υπο την γενικοτερη ευθεια, και γενικα θεωρειται πολυ καλη αγορα για το κοστος της.Αν την βρεις δηλαδη.. περσινο μοντελο κλπ https://www.skroutz.gr/s/24919092/Hisense-50U7QF-50.html?from=sku_spec_variations η TCL εχει την 815.Και αυτη θεωρειται vfm και φοραει και Android.Μεγαλο ρευμα στα φορουμ και του εξωτερικου αλλα δεν εχω διαβασει σχολια πολλων κατοχων της. https://www.skroutz.gr/s/26313139/TCL-50P815-Smart-4K-UHD-50.html#specs Γενικα και για τις δυο μπραντες πληρωνεις λιγα,παιρνεις πολλα αλλα ενδεχομενως να αντιμετωπισεις ψιλοθεματακια εκ των υστερων.Quality control,service κλπ.. Τα λειτουργικα των "μεγαλων" εταιρειων ειναι ολα τους ευκολα στην χρηση και δεν απαιτουν καποια τρομερα μεγαλη καμπυλη εκμαθησης.Γενικα με το Android εχεις την δυνατοτητα να κατεβασεις οποιαδηποτε εφαρμογη ειτε την εχει μεσα το store ειτε την βρεις απο εξωτερικη πηγη( υπαρχουν πολυ προχειρα καμια δεκαπενταρια διαφορετικοι players-και KODI- που ειχα δοκιμασει εγω σε Sony).Τα αλλα δυο οχι.Αλλα απο την αλλη, ειναι με διαφορα το πιο αργο στην χρηση ακομη και την τυπικη.Αλλαγη καναλιων,ανοιγμα μενου κλπ γιατι οι απαιτησεις ειναι διαφορετικες απο το hardware της τηλεορασης. Κατι δινεις-κατι παιρνεις γενικως. Οπωσδηποτε αν ανεβασεις το budget,πας και σε καλυτερες επιλογες.. 1
.::NikoS::. Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Και πάλι ευχαριστω! Θα πάω να δω από κοντά μερικές μάλλον έχοντας και υπόψη μου τις προτεινόμενες. Η εφαρμογή της Vodafone TV υπάρχει σε κάποιο store κάποιας μάρκας ή μόνο σε Android θα την βρω; Επεξ/σία 15 Μαΐου 2021 από .::NikoS::.
bill36 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Σε LG δεν υπαρχει παντως..σε android για κινητα-ταμπλετ υπαρχει αλλα πρεπει να το κατεβασεις απο ανεξαρτητη πηγη για τηλεοραση.Τσεκαρε κιολας αν δουλευει σωστα σε Android tv αν ειναι απο τα βασικα κριτηρια αγορας.Για Samsung δεν το γνωριζω αλλα κατα πασα πιθανοτητα ουτε εκει εχει βγει. Καλο ειναι να τις δεις να παιζουν εστω και σε καποιο καταστημα.🙂Δεν θα καταλαβεις πολλα για την πραγματικη χρηση στις δικες σου συνθηκες αλλα θα εχεις να λες οτι τουλαχιστον τις ειδες πριν αγορασεις.. 1
.::NikoS::. Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Ωραία δε πειράζει θα συνδέσω τον αποκωδικοποιητή στην τελική. Απλά θέλω να τα κρύψω όλα κάπου και για αυτό έχω κάτι περίεργες απαιτήσεις. Λοιπόν πέρασα χτες από media markt είδα την Sony Χ7055. Την LG 803 δεν την είδα αλλά είχε μια 816 σε 55αρα. Που η αλήθεια είναι ότι εκτός από την διαφορετική βάση που είχε δεν ξέρω τι διαφορές έχει από την 803, και στη σελίδα με την σύγκριση δεν βρίσκω την 803 αλλά την 806. Το πρόβλημα μου όμως είναι άλλο τώρα. Διαπίστωσα ότι θέλω πολύ λεπτή τηλεόραση για να είναι διακριτική στον τοίχο. Και ενώ όλες λοιπόν έχουν ένα κουτί πίσω πάνω από 6 εκατοστά, βλέπω μια Samsung UE43AU8072 και την 9072 (βγαίνει και 50αρα) πιο λεπτή από οτιδήποτε άλλο έχω δεί. Όμως VA panel που βέβαια δεν παρατήρησα κάτι κακό στο μαγαζί όσο την κοιτούσα. Είναι καλή αυτή; Υπάρχει ίσως το αντίστοιχο με IPS? Και περσινό μοντέλο για πιο χαμηλή τιμή; Μια ακόμη απορία και συγγνώμη αν έχω κουράσει, στη σελίδα με τις συγκρίσεις βλέπω κάποιες λένε CPU 4 core και GPU 2 core. Κάποιες άλλες δεν αναφέρονται καν σε GPU. Είναι απλά παραληψη στη σελίδα ή κάτι άλλο παίζει; Πχ αυτές που το λένε ανεξάρτητα έχουν άλλο chip για γραφικά ενώ οι άλλες που δε το λένε είναι όλα σε ένα soc? Επεξ/σία 16 Μαΐου 2021 από .::NikoS::.
bill36 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 18 ώρες πριν, .::NikoS::. είπε Ωραία δε πειράζει θα συνδέσω τον αποκωδικοποιητή στην τελική. Απλά θέλω να τα κρύψω όλα κάπου και για αυτό έχω κάτι περίεργες απαιτήσεις. Λοιπόν πέρασα χτες από media markt είδα την Sony Χ7055. Την LG 803 δεν την είδα αλλά είχε μια 816 σε 55αρα. Που η αλήθεια είναι ότι εκτός από την διαφορετική βάση που είχε δεν ξέρω τι διαφορές έχει από την 803, και στη σελίδα με την σύγκριση δεν βρίσκω την 803 αλλά την 806. Το πρόβλημα μου όμως είναι άλλο τώρα. Διαπίστωσα ότι θέλω πολύ λεπτή τηλεόραση για να είναι διακριτική στον τοίχο. Και ενώ όλες λοιπόν έχουν ένα κουτί πίσω πάνω από 6 εκατοστά, βλέπω μια Samsung UE43AU8072 και την 9072 (βγαίνει και 50αρα) πιο λεπτή από οτιδήποτε άλλο έχω δεί. Όμως VA panel που βέβαια δεν παρατήρησα κάτι κακό στο μαγαζί όσο την κοιτούσα. Είναι καλή αυτή; Υπάρχει ίσως το αντίστοιχο με IPS? Και περσινό μοντέλο για πιο χαμηλή τιμή; Μια ακόμη απορία και συγγνώμη αν έχω κουράσει, στη σελίδα με τις συγκρίσεις βλέπω κάποιες λένε CPU 4 core και GPU 2 core. Κάποιες άλλες δεν αναφέρονται καν σε GPU. Είναι απλά παραληψη στη σελίδα ή κάτι άλλο παίζει; Πχ αυτές που το λένε ανεξάρτητα έχουν άλλο chip για γραφικά ενώ οι άλλες που δε το λένε είναι όλα σε ένα soc? Η 8072 ειναι περσινη και η 9072 η φετινη αντιστοιχη. Για την περσινη που την κοιταξα και εγω καποια στιγμη,ειναι θεωρητικα υποδεεστερη απ ολες τις προηγουμενες. Αν ομως το προφιλ της ταιριαζει με τα ζητουμενα σου και των υπολοιπων οχι τοτε αλλαζει το ζητημα. Για την φετινη δεν εχω γνωμη.Με μια πολυ συντομη ματια στα specs δεν φαινεται να εχει πολυ μεγαλες διαφορες με το περσινο μοντελο.Reviews ομως δεν υπαρχουν ακομη. Οι γωνιες θεασης σε αυτα τα μοντελα της Samsung δεν ειναι καλες.Μαλλον ειναι τοσο μετριες οσο και στα υπολοιπα μοντελα με va panel. Επισης δεν εχω προσεξει καποιο μοντελο αλλης εταιρειας να εχει τοσο λεπτο προφιλ γιατι δεν ειχα σκοπο να την τοποθετησω σε τοιχο.Η Samsung το διαφημιζει κιολας απο τι προσεξα. Για τους επεξεργαστες και το τσιπακι γραφικων ειναι παραλειψη της εταιρειας τις περισσοτερες φορες που δεν αναγραφει το ακριβες μοντελο στα specs.Κατοπιν το site επειδη κανει copy-paste δεν μπαινει στην διαδικασια να το ψαξει. Δεν προκειται παντως να παρεις στην κατηγορια που ψαχνεις τηλεοραση που ο επεξεργαστης της να σερνεται ή να πεταει αντιστοιχα σε συγκριση με αυτην που δεν πηρες.Ολες λιγο-πολυ στα ιδια ειναι.
.::NikoS::. Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2021 Προβληματίστηκα περισσότερο τώρα με τόση σιγουριά που λες για αυτές τις Samsung. Γιατί εγώ δεν είδα κατι τρομερό στις γωνιές από κοντά. Είμαι σίγουρος ότι στο σπίτι θα το παρατηρήσω πιο εύκολα. Θα ξανά πάω σε μαγαζιά αν και μπορεί να συμβιβαστώ εν τέλει με το πάχος της Sony X70.
.::NikoS::. Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Ακόμη δεν πήρα. Έχω αποφασίσει να συμβιβαστώ με το πάνελ και να με ενδιαφέρει περισσότερο το αν είναι λεπτή. Μάλλον θα πάρω την Samsung 50AU9072. Εντωμεταξυ η AU8072 είναι φετινό μοντέλο. Η TU είναι περσινό. Μόνο η Samsung έχει τόσο χαμό με τα μοντέλα χωρίς λόγο... 100 παρόμοιες μην πω ίδιες με ελάχιστες διαφορές στην ονοματοδοσία κι άντε αποφάσισε ποια είναι καλύτερη και ποια συμφέρει περισσότερο από άποψη τιμής. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2021 από .::NikoS::.
bill36 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2021 Στις 3/6/2021 στις 11:23 ΜΜ, .::NikoS::. είπε Ακόμη δεν πήρα. Έχω αποφασίσει να συμβιβαστώ με το πάνελ και να με ενδιαφέρει περισσότερο το αν είναι λεπτή. Μάλλον θα πάρω την Samsung 50AU9072. Εντωμεταξυ η AU8072 είναι φετινό μοντέλο. Η TU είναι περσινό. Μόνο η Samsung έχει τόσο χαμό με τα μοντέλα χωρίς λόγο... 100 παρόμοιες μην πω ίδιες με ελάχιστες διαφορές στην ονοματοδοσία κι άντε αποφάσισε ποια είναι καλύτερη και ποια συμφέρει περισσότερο από άποψη τιμής. Μια χαρα.Εχει και καλα reviews απο κατοχους της στο Skroutz οποτε ολα ενταξει. Καλοριζικη οποτε την παρεις! 📺
.::NikoS::. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Τελικά πήρα την 8072 στα 539 από Κωτσο που μετά από 2 μέρες η τιμή αυτή έπαψε να υπάρχει. (μόνο στα πρώτα σκρουτζομαγαζα τη βρισκεις τοσο φθηνά πλέον) Καθόμουν στις αντίστοιχες 55άρες (8072 και 9072) που της είχαν δίπλα δίπλα και δεν έβλεπα διαφορές. Νομιζω πως η διαφορά τους στα χαρακτηρηστικά ήταν μόνο στο ότι η 9072 έπαιζε σαν 120Hz με FreeSync από υπολογιστή, οπότε δεν θεωρώ ότι άξιζε η χρηματική διαφορά για αυτό. Δεν είναι ότι θα ήταν και πραγματικά 120, ψευδαίσθηση με το backlight θα σου δημιουργούσε και εξάλλου δε νομίζω να την χρησιμοποιήσω ποτέ για gaming. Έβλεπα κάποιες Sony εκεί στο μαγαζί με IPS, η αλήθεια είναι ότι ήταν και πιο φωτεινές και πιο ζωηρές, αλλά η γωνία θέασης ούτε στην Samsung ενοχλεί. Μάλλον θα πρέπει να έχεις και μία IPS δίπλα δίπλα για να δεις αισθητή διαφορά. Ίσως ο μόνος λόγος να επέλεγα κάποια sony σε αυτά τα λεφτά θα ήταν περισσότερο το Android παρά το IPS. Ευχαριστώ! Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2021 από .::NikoS::.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα