Vigilante1319 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Αποχωρησα απο την δουλεια μου καπου μεσα Απριλιου απο γνωστη εταιρια. Αρχικα θα ηθελα να ρωτησω, θα λαβω τις χειμερινες αδειες που δεν μπορουσα να παρω λογο καραντινας σε χρηματικο ποσο η χαθηκαν? Με τις καλοκαιρινες οπως το επιδομα αδειας πως δουλευει για το διαστημα οσο ημουν σε αναστολη; Δουλεψα λιγες μερες οταν ανοιξαν τα μαγαζια.
ddijam1 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Αντιμετωπίζω κι εγώ ένα παρόμοιο ζήτημα.. Αποχώρησα οικειοθελώς από την εργασία μου (σύμβαση αορίστου χρόνου) και δεν αποζημιώθηκα για το υπόλοιπο της κανονικής αδείας που είχα το οποίο περιλάμβανε μήνες που δούλευα κανονικά αλλά και μήνες που βρισκόμουν σε αναστολή (Μιλάμε για ολόκληρη την άδεια του 2020 & 5 μήνες του 2021!). Γνωρίζει κάποιος αν θα πρέπει να απευθυνθώ στην επιθεώρηση εργασίας για το συγκεκριμένο ζήτημα ή κάπου αλλού ενδεχομένως; Εκτός από την ίδια την εταιρία φυσικά.. Κάθε βοήθεια από κάποιον που έχει εμπερία στο ζήτημα θα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ! Υ.Γ. Δεν πληρώθηκα ούτε το δώρο Χριστουγέννων του 2020 καθώς και ένα μέρος του μισθού του τελευταίου μήνα που εργάστηκα..
3DJIN Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) παιδια οι αδειες του 2020 πανε τωρα,μονο αδειες του 2021 μπορειτε.Δωρο θα παρεις και απο το κρατος επειδη ησουν σε αναστολη. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2021 από 3DJIN 1
Πανος999 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Με στεναχωρεί πολυ που ολο κ περισσοτεροι δεν εχουν ιδεα ποια είναι τα δικαιωματα τους σε μια δουλειά..Εστω τα βασικα.. Απο 21-26 μερες αδειας,δικαιουται ο καθε εργαζομενος αναλογα με προυπηρεσιες,τριετιες κλπ..Σε περιπτωση απολυσης ή κ οικοιοθελους αποχωρησης,ο εργαζομενος ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να μηδενιζει.. Τρ που μπηκαν στη μέση οι αναστολες, άλλαξε λιγο το πραγμα... Άδεια του 2020 κ ακομα να την πληρωθείς??6 μηνες μτ?Τι σε κάνει να πιστευεις οτι θα τις πληρωθεις?!? Μιληστε αμεσα με εργοδοτη κ επιθεωρηση εργασιας για να τους πειτε ακριβως ποσους μηνες δουλεψατε κ ποσους ήσασταν σε αναστολη.. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2021 από Πανος999 5
ddijam1 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 2 ώρες πριν, 3DJIN είπε παιδια οι αδειες του 2020 πανε τωρα,μονο αδειες του 2021 μπορειτε Αυτό ακριβώς ρώτησα! Αν κανείς γνωρίζει τεκμηριωμένα για το θέμα μη ληφθείσας άδειας εν μέσω Covid και τις σχετικες διατάξεις ως προς αυτό.. ΄Η εν πάση περιπτώσει αν η συγκεκριμένη περίπτωση υπόκειται σε κάποια γενικότερη νομοθεσία εργατικού δικαίου. Διότι σε περασμένες δουλειές που έχω υπάρξει εργαζόμενος, κατά την αποχώρηση μου είτε λάμβανα αποζημίωση αδείας περασμένων ετών, είτε παρέμενα ως αδειουχος εργαζόμενος μέχρι την ημέρα αποχώρησης. Γι αυτό άλλωστε έγραψα αν ξέρει κανείς ή έχει προσωπική εμπειρία σε συγκεκριμένα ζητήματα, διότι όσο κι αν ψάχνω δε μπορώ να βγάλω άκρη
MontzOlee Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2021 αφού δεν έχετε πληρωθεί άδειες του 2020 , λογικά θα τις έχετε ''πάρει'' χωρίς να το καταλάβετε. Μιλήστε αρχικά όμως με το λογιστήριο της εταιρίας σας , διαφορετικά επιθεώρηση εργασίας και διεκδικήστε τα δεδουλευμένα σας.
vanni Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 όλες οι άδειες το 20 λόγο covid ο εργοδότης έχει μέχρι 30/06/21 να τις δώσει αλλιώς πρέπει να πληρωθούν.Εσύ που αποχώρησες πρέπει να τις πληρωθείς καθώς και του 21 αν δεν τις πληρώθηκες άμεσα επιθεώρηση εργασίας. 2
Dantε Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 19 ώρες πριν, 3DJIN είπε οι αδειες δεν μεταφερονται απο ετος σε ετος Ε δε χανονται.Αν εχει περασει η διορια θα πρεπει να τις πληρωθει.Αν δε τις εχει πληρωθει,ακολουθει την ιδια διαδικασια με το αν πχ δε τον ειχε πληρωσει.
tsioulak Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Νομίζω ότι για τους μήνες που είσαι σε αναστολή δεν δικαιούσαι ημέρες άδειας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα