Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θα ήθελα λίγη βοήθεια με το θέμα καφαο και τις ταχύτητες του ίντερνετ της γειτονιάς μου.

Αυτή τη στιγμή είμαι με την wind και μου έχουν πει πως η γειτονιά μου δεν πάει πάνω από 55 Mbps (ethernet), ενώ ο γείτονας μου που μένει από κάτω και έχει vodafone έχει σταθερά 80-85 Mbps (wireless).

Όσον αφορά τα καφαο, έχω ακούσει πως πρέπει να είναι κοντά στο σπίτι σου, αλλά εγώ δεν έχω, το κοντινότερο είναι ένα 180 μέτρα μακριά που εγκαταστάθηκε πριν λίγο καιρό (VDSL του ΟΤΕ)...

με την βοήθεια της σελίδας 

http://fttxgr.eu/map?, Έμαθα πως είμαι σε ένα DSLAM 2.5 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου.

Άρα μπορώ να περάσω τα 55 Mbps στο σπίτι μου ή όχι;

Μήπως με κοροϊδεύει η wind?

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Berellow
Δημοσ.

αν εισαι στα 2.5 χιλιομετρα δεν νομιζω οτι προκειται να δεις ποτε 55 ακομα και αν απο το kv μέχρι το σπίτι σου ο χαλκος ειναι τελειος.

ο γειτονας προφανώς παίρνει απο άλλο κύκλωμα.

Υπάρχει περιπτωση να μπορεί κάποιος πάροχος να πάρει κύκλωμα πάνω απο κύκλωμα άλλου παροχου σαν wholesale και να σε εξυπηρετησει.Μονο μην σκασει βλαβη....

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, gapito είπε

αν εισαι στα 2.5 χιλιομετρα δεν νομιζω οτι προκειται να δεις ποτε 55 ακομα και αν απο το kv μέχρι το σπίτι σου ο χαλκος ειναι τελειος.

ο γειτονας προφανώς παίρνει απο άλλο κύκλωμα.

Υπάρχει περιπτωση να μπορεί κάποιος πάροχος να πάρει κύκλωμα πάνω απο κύκλωμα άλλου παροχου σαν wholesale και να σε εξυπηρετησει.Μονο μην σκασει βλαβη....

Δεν ξέρω πολλά σε αυτό το θέμα και απ' όσο νομίζω όλοι παίρνουμε από τον ίδιο πάροχο...

Πραγματικά δεν γνωρίζω, ευχαριστώ για την απάντηση σας!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Berellow είπε

Δεν ξέρω πολλά σε αυτό το θέμα και απ' όσο νομίζω όλοι παίρνουμε από τον ίδιο πάροχο...

Ο καθε ενας παιρνει απο τον ποροχο που ειναι συνδεμένος, εκτος αν εννοείς κατι αλλο

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ο καθε ενας παιρνει απο τον ποροχο που ειναι συνδεμένος, εκτος αν εννοείς κατι αλλο

Ειλικρινά δεν ξέρω νομίζω τα έχω μπερδέψει όλα μεταξύ τους, εγώ λέω για το κεντρικό DSLAM του ΟΤΕ που πιάνει για όλη την περιοχή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...