Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το laptop Lenovo-Yoga-7i-15itl5 αγοράστηκε 20 Φλεβάρη . Φορτισμένο 100% την προηγούμενη Δευτέρα 3 του μήνα και κλειστό μέχρι σήμερα έχασε 6% μπαταρία .Είναι φυσιολογικό αυτό ή πρέπει να ελεγχθεί;

Δημοσ.

Η μπαταρία με τους κύκλους φόρτισης και την αδράνεια χάνει τη μέγιτη χωρητικότητα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να κατεβαίνει αλλά και να πέφτει η αντοχή της υπό συνθήκες. 

Για να μην μπλέξουμε με αναλύσεις και αμπελοφιλοσοφίες, η καλύτερη τακτική για να τη διατηρήσεις είναι η εξής:

- Περνάς το Lenovo Vantage και έχεις ανοιχτό το Conservation mode. Με αυτό τον τρόπο δεν αφήνεις τη μπαταρία να φορτίσει πάνω από το 60%. 
Αν χρειαστείς τη φορητότητα προνοείς και το προηγούμενο βράδυ το κλείνεις για το 100%. 

image.png.306ef9143701aadb0e8401417599ddd3.png

- Όσο μπορείς να είσαι στην πρίζα, είσαι σε αυτή. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις να τραβάς ρεύμα από το κύκλωμα της μπαταρίας. Σε όλα τα σύγχρονα λάπτοπ είναι διαχωρισμένα. ( για λόγους ασφαλείας )

- Μερικές φορές το μήνα φροντίζεις να κάνεις πλήρης κύκλο στη μπαταρία για να διατηρήσεις τη μνήμη της στη μέγιστη χωρητικότητα. Από 10-15 έως 100%. 

Προσωπικά μπορεί να έπεσα σε χρυσό κομμάτι αλλά με τους παραπάνω τρόπους έχω το Y700-15ISK σχεδόν 4 χρόνια και έχω κρατήσει τη μπαταρία στο 96% υγεία.
Ειδικά για δουλειά εκτός σπιτιού φροντίζω να παίζω με αυτό το 60% και να μπαίνω στην πρίζα. Εκτός περιπτώσεων που γνωρίζω εκ των προτέρων πως θα είμαι αρκετές ώρες και θα έχω 100% πριν φύγω. 

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Η μπαταρία με τους κύκλους φόρτισης και την αδράνεια χάνει τη μέγιτη χωρητικότητα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να κατεβαίνει αλλά και να πέφτει η αντοχή της υπό συνθήκες. 

Για να μην μπλέξουμε με αναλύσεις και αμπελοφιλοσοφίες, η καλύτερη τακτική για να τη διατηρήσεις είναι η εξής:

- Περνάς το Lenovo Vantage και έχεις ανοιχτό το Conservation mode. Με αυτό τον τρόπο δεν αφήνεις τη μπαταρία να φορτίσει πάνω από το 60%. 
Αν χρειαστείς τη φορητότητα προνοείς και το προηγούμενο βράδυ το κλείνεις για το 100%. 

image.png.306ef9143701aadb0e8401417599ddd3.png

- Όσο μπορείς να είσαι στην πρίζα, είσαι σε αυτή. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις να τραβάς ρεύμα από το κύκλωμα της μπαταρίας. Σε όλα τα σύγχρονα λάπτοπ είναι διαχωρισμένα. ( για λόγους ασφαλείας )

- Μερικές φορές το μήνα φροντίζεις να κάνεις πλήρης κύκλο στη μπαταρία για να διατηρήσεις τη μνήμη της στη μέγιστη χωρητικότητα. Από 10-15 έως 100%. 

Προσωπικά μπορεί να έπεσα σε χρυσό κομμάτι αλλά με τους παραπάνω τρόπους έχω το Y700-15ISK σχεδόν 4 χρόνια και έχω κρατήσει τη μπαταρία στο 96% υγεία.
Ειδικά για δουλειά εκτός σπιτιού φροντίζω να παίζω με αυτό το 60% και να μπαίνω στην πρίζα. Εκτός περιπτώσεων που γνωρίζω εκ των προτέρων πως θα είμαι αρκετές ώρες και θα έχω 100% πριν φύγω. 

Τα γνωρίζω αυτά και έτσι λειτουργεί το laptop όπου ακόμη και χωρίς το Lenovo Vantage γίνεται φόρτιση 20-70 % .

Ωστόσο μου προκάλεσε έκπληξη και ανησυχία το γεγονός γιατί το μηχάνημα είναι καινούριο ,λειτουργεί με τις παραπάνω προφυλάξεις και δεν ήταν εκτεθειμένο  όλη την εβδομάδα σε υψηλές θερμοκρασίες . Συνολικά έχει κάνει 27 κύκλους φόρτισης... Το Vantage αλλά και το batteryreport  μου δείχνουν good condition . Υπάρχει κάποιος αξιόπιστος τρόπος να ελέγξω τη μπαταρία;

Δημοσ.

Δεν μπορεί να ελεγχθεί με ακρίβεια. Αλλά λιγο πολυ αντιδρά όπως και ένα κινητό. 

Όσο το αφήνεις κλειστό η μπαταρία θα πέσει. Αυτο δεν σημαίνει ο πέφτει και το health ομως. 

Αν δεις πολύ μεγάλη πτώση στην απόδοση της μπαταρίας σε καλύπτει η εγγύηση ετσι κι αλλιώς. Δεν έχεις να φοβηθείς κατι. 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ,θα κοιτάξω απόδοση σε ακριβές νούμερο ενεργής οθόνης ,όπως στο κινητό, και αν δω μεγάλη απόκλιση απο την προηγούμενη θα καλέσω την εταιρεία γιατί μου φαίνεται πολύ το 6% απώλεια σε τόσο καινούριο μηχάνημα. Ευχαριστώ πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...