ShadaTuT Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Τα Resident Evil είναι μια σειρά παιχνιδιών που από παλιά μου είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον. Προσωπικά όμως, με τράβηξαν ακόμα περισσότερο όταν γύρισαν στο First Person mode από το Resident Evil 7 Biohazard και μετά. Πλέον, το ίδιο mode έχουμε και στο Resident Evil Village, που φαίνεται να είναι αρκετά ενδιαφέρον σαν παιχνίδι. Έχει ιδιαίτερη και όμορφη πλοκή, καθώς και πολλά horror στοιχεία τόσο από τα παλιά Resident Evil, όσο και από άλλους horror τίτλους. Δείτε περισσότερα στο review μου εδώ: https://threepixelslab.gr/reviews/gaming-reviews/xbox-series-games-review/101540/resident-evil-village-xbox-series-review/ Πείτε μου και εσείς τις απόψεις σας, και για το horror στοιχείο και για την εμπειρία ενός Resident Evil σε First Person αλλά και για το shooting σύστημα που πολλοί έκραξαν. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2021 από ShadaTuT 1
konlift Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Είναι ένα εντυπωσιακό horror game. Σαν cinematic, μου φαίνεται ότι βλέπω μια ταινία που συμμετέχω παρά πως παίζω ένα παιχνίδι. Επίσης σε pc εάν δεν έχεις τούμπανο οθόνη (και όχι ips.....) θα κλάψεις γιατί το παιχνίδι διαδραματίζεται σε σκοτεινά σημεία. Δεν είναι Resident evil όπου εμείς οι παλιοί που ξεκινήσαμε με το 1 ταυτιζόμασταν με τον παίχτη που βλέπαμε. Το shooting στοιχείο τελείως άκυρο. Έχουμε το call of duty γι΄αυτό....... Το 1 , 2 και 3 ναι ήταν Resident evil. Μετά το χάος. Απλά η capcom εκμεταλλεύτηκε το όνομα για να πουλήσει τους τίτλους. Το Resident 7 μου φαινόταν πιο εντυπωσιακό και horror...... Θα περιμένω κάποιο resident evil που να μοιάζει με το 1 και το 2...... 1
rudigarcia222 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Τι συμβαινει αν βαλω το Resident Evil Village του PS4 σε PS5; παιδια ηθελα να ρωτησω ενας φιλος εχει το resident evil village αλλα στο ps4, εγω εχω στην κατοχη μου ps5 αν βαλω το δισκακι του ποια βερσιον θα παιξω την αναβαθμισμενη ps4 pro η κατεβαζει του ps5 με ολα τα καλουδια(rts κτλ);
Tatofski64 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 15 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε παιδια η ερωτηση ειναι για το νημα του ps5 αλλα για καποιο λογο ειναι κλειδωμενο,ηθελα να ρωτησω ενας φιλος εχει το resident evil village αλλα στο ps4,εγω εχω στην κατοχη μου ps5 αν βαλω το δισκακι του ποια βερσιον θα παιξω την αναβαθμισμενη ps4 pro η κατεβαζει του ps5 με ολα τα καλουδια(rts κτλ)?????? Ναι 1
Tatofski64 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Το λέει και στο εξώφυλλο https://www.residentevil.com/village/us/topics/ps-upgrade/ 1
rudigarcia222 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) τελεια θενκς αψογος ας κλεισει Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2021 από rudigarcia222 1
Armoral Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Αντιγράφω από ένα μικρό review που ανάρτησα στον τομέα για το PC gaming. Τι παιχνιδάρα ήταν αυτή! Λοιπόν με λίγα λόγια must play, καλά για τους fan της σειράς δεν το συζητάμε. Το Horror στοιχείο και απουσίαζε και ήταν εκεί, ανάλογα σε τι συνθήκες παίζεις και σε ποιες περιοχές. Αν παίζεις μέρα μεσημέρι με το φως να γεμίζει το δωμάτιο από τα παράθυρα και με τον ήχο χαμηλά και σε σκοτεινό μπουντρούμι να είσαι, τι να νιώσεις από την ατμόσφαιρά του, η οποία έχει πραγματικά αποδοθεί με εντυπωσιακό τρόπο. Εν κατακλείδι, τρομερή δουλειά στα γραφικά, τον ήχο, τα ηχητικά ή οπτικά εφέ, τη μουσική, την κίνηση, τις εκφράσεις προσώπου, νιώθεις ότι πραγματικά είσαι σε ένα νεκρό χωριό τον έλεγχο του οποίου έχει καταλάβει μία ομάδα ουσιαστικά τεράτων. Τα πάντα μυρίζουν θάνατο και εγκατάλειψη και μέχρι να πάρεις και το κολάι του παιχνιδιού πραγματικά την ακούς λίγο εκεί με τα πρώτα τέρατα. Πραγματικά σε πάμπολλες περιπτώσεις έχεις την εντύπωση ότι απλά συμμετέχεις σε μία ταινία και όχι σε ένα παιχνίδι. Μου άρεσαν πολύ τα puzzle, έξυπνα και με ικανοποιητικό βαθμό δυσκολίας, βρήκα πολύ χρηστικό το σύστημα που περιέγραφε την κατάσταση της "αναζήτησης αντικειμένων" στα δωμάτια τα οποία στο χάρτη ήταν κόκκινα όσο δεν είχες ανακαλύψει όλα τα αντικείμενα και μπλε όταν τα είχες ανακαλύψει, Σε ένα μάλιστα δωμάτιο στο κάστρο μέχρι να βρω τη λύση κυριολεκτικά όταν τα κατάφερα είχα εκνευριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πολλά δε τα άφησα κόκκινα, δε μπορούσα να βρω τα πάντα. Για να τα λύσεις όμως ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ πρέπει να σκεφτείς αρκετά και να ψάξεις ΠΟΛΥ. Όσον αφορά τις περιοχές, άριστα δοσμένες, καταπληκτικό το αποτέλεσμα από την Capcom για κάθε μία από αυτές τόσο όσον αφορά τη σχεδίασή τους, το οπτικό αποτέλεσμα όσο και το διαφορετικό περιβάλλον που τις έκανε να ξεχωρίζουν μεταξύ τους και να μη νιώθεις ότι παίζεις το ίδιο μονότονο πράγμα. Τα bosses, μέτρια θα έλεγα, εντάξει ούτε κάτι το πολύ δύσκολο, ούτε κάτι το πολύ εύκολο στο standard mode, αν εξαιρέσεις την τακτική που έπρεπε να χρησιμοποιήσεις στο τελευταίο.και πιο δύσκολο που εκεί θέλει μία προσοχή ώστε να καταφέρεις να βγάλεις τον Ethan ζωντανό. Σε αυτό τον τομέα, στη δυσκολία των bosses δηλαδή, τo God of War κατέχει την πρωτοκαθεδρία αν και δεν έχω παίξει Souls παιχνίδια όπου εκεί από ότι έχω καταλάβει γίνεται σφαγή. Η ποικιλία των όπλων κυμαίνεται σε βασικά επίπεδα, υπάρχουν τόσα όσα χρειάζονται. Δεν του λείπει κάτι και ταυτόχρονα δεν τρελαίνεσαι με πληθώρα από αυτά, κάτι που θεωρώ ως την ιδανική προσέγγιση καθώς δεν είναι αυτός ο στόχος του παιχνιδιού. Η αναβάθμισή τους μπορεί να θεωρηθεί και σχετικά επίπονη σα διαδικασία, καθώς πρέπει να το παλέψεις και κυρίως να ψάξεις αρκετά για να φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο και να βρεις αρκετά αντικείμενα αξίας τα οποία και θα χρησιμοποιήσεις προκειμένου να τερματίσεις τις δυνατότητες βελτίωσής τους ή να προσθέσεις χαρακτηριστικά στον Ethan. Με λίγα λόγια στο Village η προσπάθεια και η εξερεύνηση επιβραβεύονται έχοντας αντίκτυπο στην εξέλιξη του χαρακτήρα σου, ότι κάνεις και ότι βρίσκεις νιώθεις ότι έχει ένα νόημα. Σεναριακά πολύ ολοκληρωμένη προσπάθεια, από την έναρξη του παιχνιδιού πραγματικά, οι άνθρωποι που συναντάς και τα γεγονότα που διαδραματίζονται, γενικά ο τρόπος που ξεδιπλώνεται η ιστορία σε βάζει στο κλίμα και αποκτάς την ενσυναίσθηση που σου επιτρέπει να γίνεις ένα με τον ήρωα και την προσπάθειά του. Το τέλος του και τα συναισθήματα που σου προκαλεί, πραγματικά αποδεικνύουν την επιτυχία της Capcom και στον τομέα αυτό. Το μεγάλο λάθος μου ήταν ότι δεν ξεκίνησα το προηγούμενο πρώτα, το Biohazard αν δεν κάνω λάθος και έχω ελλιπή εικόνα για την ιστορία του παιχνιδιού και το πως ξεκίνησε. Το πήγα ανάποδα δυστυχώς (σε αντίθεση με τα The Last Of Us που τα έπαιξα με τη σωστή σειρά), αλλά επειδή συμπεριλαμβάνεται στο PS Plus collection, θα το ξεκινήσω και αυτό αφενός για να έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη για τα δύο παιχνίδια και αφετέρου επειδή το Village κυρίως και η εμπειρία που μου προσέφερε με έψησε να το κάνω. Το παιχνίδι το έπαιξα στο PS5 σε μία LG BX65 σε συνδυασμό με την soundbar Samsung HW-Q90R και όλα αυτά μαζί με το adaptive feedback ήταν ο λόγος που το αγόρασα σε αυτή την κονσόλα και όχι στο PC ή στο Series X, όμως παρά το γεγονός ότι τις λίγες φορές που η τεχνολογία της Sony στο χειριστήριο χρησιμοποιήθηκε ήταν εντυπωσιακή, η χρήση της ήταν πολύ περιορισμένη. Πιστεύω όμως ότι εκεί βρίσκεται το μέλλον όσον αφορά τα χειριστήρια πλέον και όλοι θα την ακολουθήσουν. Μία παρατήρηση μόνο. Στην περιοχή με τη γλίτσα το PS5 με RT ON την άκουσε πολύ γερά, η πτώση σε frames και το σπάσιμο στην κίνηση της κάμερας ήταν πολύ εμφανή όπου υπήρχε πολλή από αυτή τη γλίτσα μαζί με εικόνα από τον εξωτερικό χώρο πχ από το στόμιο μίας σπηλιάς. Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει αν διαπίστωσε τα ίδια στο PC στην ίδια περιοχή ή σε Xbox Series X για να έχουμε μία εικόνα στην απόδοση ανάμεσα στις τρεις πλατφόρμες. Σε γενικές γραμμές πάντως, η απόδοση εξαιρετική και το 60άρι στα FPS κλειδωμένο. Ελπίζω να βοήθησα χωρίς να δώσω κανένα spoiler. Όπως είπα το παιχνίδι καραπροτείνεται, αν και κατά τη γνώμη μου όποιος αποφασίσει να το δοκιμάσει, είναι καλύτερα να ξεκινήσει από το προηγούμενο. Όταν το τελειώσετε ανοίγουν κάποια extra bonus μεταξύ των οποίων είναι και κάποα βίντεο σχετικά με τη σχεδίαση και την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Προτείνω να τα παρακολουθήσετε καθώς δείχνει την προσπάθεια που απαιτείται για να φτάσουν οι εταιρίες παραγωγής παιχνιδιών από το λευκό χαρτί στο τελικό αποτέλεσμα. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2021 από Armoral 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα