jimex Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 37 λεπτά πριν, chester1908 είπε Καποιοι απο εμας δουλευανε παντα 8-12 ωρες γραφειο + οσο ακομα χρειαστει απο σπιτι, και σαβ/κα και αργιες και στα γενεθλια σου και και και... Φυσικα οι υπερωριες τετοιου τυπου ειναι αδηλωτες / απληρωτες , απλα το αναφερω για οσους δεν εχουν ιδεα. Για εμας λοιπον το να δουλευουμε απο το σπιτι ειναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ η ζωη μας πισω. Κερδιζεις 3-4 ωρες τη μερα σε πηγαινε ελα + μεταφορικα εξοδα. Κερδιζεις χρονο , χρημα και ποιοτητα με το να τρως σπιτι οτι γουσταρεις και οχι στο γραφειο. Δε συζηταω καν για οσους θελουμε να καπνιζουμε την ωρα που δουλευουμε κατι που (καλως) εχει απαγορευτει σε χωρους εργασιας. Όπα. Αν δουλεύει κάποιος απλήρωτα 12ωρα, ΣΚ και αργίες νομίζω κάπου το έχει χάσει αν πιστεύει ότι παίρνει τη ζωή του πίσω κάνοντας το σπίτι του την προσωπική του φυλακή. Μάλλον θα πρέπει να γυρίσει και να διεκδικήσει ξανά θεμελιώδη εργασιακά κεκτημένα από το Σικάγου του 1886, για τη διεκδίκηση των οποίων έχει πεθάνει κόσμος. Αλλιώς γιατί μόνο 12ωρα; Να δουλεύουμε και 16ωρα αν είναι από το σπίτι. Να βάλουμε και κολάρο και να περιμένουμε τις κροκέτες με ντελίβερι από την εταιρεία. Ή μήπως να μπούμε φυλακή κατευθείαν; Τουλάχιστον στη φυλακή θα είσαι μεν κλεισμένος σε 4 τοίχους, αλλά δε θα χρειάζεται να δουλεύεις και θα έχεις και κανέναν άνθρωπο να πεις καμιά κουβέντα. Ντροπή. Ούτε ως αστείο δε θα πρέπει να γράφονται τέτοιες απόψεις. Γιατί δυστυχώς κάποιοι περιμένουν στη γωνία με πρόσχημα μια γενίκευση της τηλεργασίας να επιβάλουν πλήρως το δόγμα "ζεις για να δουλεύεις". 10 2
chester1908 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, jimex είπε Όπα. Αν δουλεύει κάποιος απλήρωτα 12ωρα, ΣΚ και αργίες νομίζω κάπου το έχει χάσει αν πιστεύει ότι παίρνει τη ζωή του πίσω κάνοντας το σπίτι του την προσωπική του φυλακή. Μάλλον θα πρέπει να γυρίσει και να διεκδικήσει ξανά θεμελιώδη εργασιακά κεκτημένα από το Σικάγου του 1886, για τη διεκδίκηση των οποίων έχει πεθάνει κόσμος. Αλλιώς γιατί μόνο 12ωρα; Να δουλεύουμε και 16ωρα αν είναι από το σπίτι. Να βάλουμε και κολάρο και να περιμένουμε τις κροκέτες με ντελίβερι από την εταιρεία. Ή μήπως να μπούμε φυλακή κατευθείαν; Τουλάχιστον στη φυλακή θα είσαι μεν κλεισμένος σε 4 τοίχους, αλλά δε θα χρειάζεται να δουλεύεις και θα έχεις και κανέναν άνθρωπο να πεις καμιά κουβέντα. Ντροπή. Ούτε ως αστείο δε θα πρέπει να γράφονται τέτοιες απόψεις. Γιατί δυστυχώς κάποιοι περιμένουν στη γωνία με πρόσχημα μια γενίκευση της τηλεργασίας να επιβάλουν πλήρως το δόγμα "ζεις για να δουλεύεις". Δεν ειναι αποψη οταν το ζεις καθημερινα. Αμα σταματαγε στο 12ωρο θα ηταν καλα. Πιστευω οτι το "ντροπη" παει καπου αλλου οχι σε αυτους που το ζουνε (ζουΜΕ). Προφανως αμα ειχα την επιλογη να παω καπου αλλου και να παιρνω τα ιδια χρηματα (τα οποια βαση υπολογισμου ειναι λιγοτερα απο οτι θα πληρωνομουνα με βασικο μισθο και πληρωμη υπερωριων) προφανως θα πηγαινα. Αλλα δεν το ζω μονο εγω αυτο. Και εγω ειμαι στις καλες περιπτωσεις που δουλευουν απο το σπιτι, για μαθε ποσοι εργαζομενοι (σε εστιαση κυριως) δουλευουν μαυρα και δεν πηραν ευρω απο το κρατος στο λοκ νταουν και τους ζουσε η μαμα και ο μπαμπας. Δεν ειναι αποψη να πεις οτι μια ασχημη και λαθος κατασταση γινεται πολυ καλυτερη γιατι αποκτας περισσοτερο ελεγχο οταν δουλευεις απο το σπιτι. Οταν εισαι σπιτι και δεν εχεις προλαβει να κανεις κατι στελνεις ενα μαιλ "δεν προλαβα", οταν εισαι στο γραφειο και ο προισταμενος ειναι πανω απο το κεφαλι σου καθε μιση ωρα με αγωνια απλα θα συνεχισεις να δουλευεις.. Τι εννοεις "αποψη" δεν καταλαβα ακριβως 2
Predatorkill Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δεν συμφερει κανεναν υπαλληλο της στις «ακριβες» χωρες να μην δουλευει στα γραφειο να ξερετε, τα εχουν ολα μεσα στα γραφεια, και κυριως το φαγητο.
NotAliki177 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, dbrillis said: Μετα απο σχεδον 1 χρονο και ενα μηνα πηγα ξανα στο γραφειο την Παρασκευη, απο επιλογη ετσι για αλλαγη. Ζητημα να εκανα 3 ticket οταν απο το σπιτι κανω minimum 5-6. Πολλα μπουρου μπουρου και χαβαλεδες, επισης το open space δεν βοηθαει καθολου στο collaboration (προτιμώ τα team offices), ειδικα οταν οι μισοι υπαλληλοι ειναι σπιτι τους και οι αλλοι μισοι γραφειο. Σαν να εισαι σε γηπεδο μιας και ΟΛΟΙ ειναι σε βιντεοκληση με καποιον συναδελφο που ειναι σπιτι και μιλανε ακαταπαυστα. Βεβαια τα προβληματα που απαιτουν συνεργασια με αλλες ομαδες, αν ειναι ολοι γραφειο λυνονται αμεσα ενω απο το σπιτι σε μια δυο μερες. Σε οποιαδηποτε εργασια σου επιτρεπουν να δουλευεις απο αλλη χωρα ο μισθος σου (τα μικτα) επαναπροσδιοριζεται συμφωνα με το κοστος ζωης της χωρας που θα μενεις( τα καθαρα πανε συμφωνα με τη φορολογια στη χωρα που θα μεινεις). Πολλοι κανουν λαμογιες τωρα που ολα ειναι work from home και δουλευουν απο Πορτογαλια, Ελλαδα, Πολωνια (χωρες καταγωγης τους ή και μη) ενω τσεπωνουν το μισθο Γερμανιας, Ολλανδιας, Σουηδιας κτλ επειδη απλα δεν το δηλωνουν. Μενουν με πλαγιους τροπους εγγεγραμμενοι στις χωρες αυτες και δουλευουν απο αλλου. Σε συνεντευξη που ειχα περασει για την εταιρία που αναφερετε στον τιτλο, χαλαρους δεν τους ειδα. Υπηρχε πολυ εντονη η ωρομετρηση. Απλά κ@@#@βαρούσες. Δεν είχες μπει σε ρυθμούς γραφείου. Όσο για το "πολλοι κανουν λαμογιες..." συγνώμη αδερφέ αλλά τι σε νοιάζει εσένα (όχι εσένα προσωπικά) από που δουλεύω???? το να μου κόβεις τον μισθό επειδή δουλεύω από το σπίτι είναι... (μην το χαρακτηρίσω) , εκ μέρους της εταιρίας. Γιατί και Αμερική/from office να δούλευα, θα μπορούσα να μένω σε παγκάκι. Αυτό είναι καθαρά προσωπικό θέμα και δεν πρέπει να αφορά την εταιρία.... θα μου πεις όλες κοιτάνε πως να κόψουν από τον μισθό... (μήπως λοιπόν άλλοι είναι τα "λαμόγια" ?) και όχι ο εργαζόμενος? 5 hours ago, jimex said: Ελαστικοποίηση του εργαζομένου, καμία δυνατότητα για έλεγχο των υπερωριών και δημιουργία ανθρώπων-ζόμπι που δε θα βγαίνουν από το σπίτι ούτε καν για να πάνε στη δουλειά. ... Άραξε... οι περισσότερες εταιρίες θέλουν τους εργαζόμενους στο γραφείο, μην ακους τι λενε για λογους "καλης εικονας" 4 hours ago, chester1908 said: ... Πόσο καιρό δουλεύεις από το σπίτι; γενικά το work from home (permanently) δεν ειναι καλο. χανεις την κοινωνικοτητα σου. την ολη φαση που θα βγεις το πρωι με το καφεδακι, θα δεις αλλον κοσμο (που μπορει να μην τους γουσταρεις κιολας αλλα κανει καλο στην ψυχικη σου υγεια το να βλεπεις αλλα σκηνικα/προσωπα). υγ: το "κερδιζεις 3-4 ωρες" φανταζομαι το ειπες απο υπερβολη. 'η εκτος κι αν εισαι 200 χλμ απο το γραφειο σου. 1 hour ago, Predatorkill said: Δεν συμφερει κανεναν υπαλληλο της στις «ακριβες» χωρες να μην δουλευει στα γραφειο να ξερετε, τα εχουν ολα μεσα στα γραφεια, και κυριως το φαγητο. tbh ποτέ δεν μου άρεσε αυτο το "flex" ωραριο με τα γυμναστηρια/εστιατορια/gaming rooms/πολλα ενδιαμεσα κενα... και να φευγεις βραδυ απο την εταιρια. Θελω απλα το 8ωρο/10ωρο μου και να παω σπιτι. Θα φαω και θα γυμναστω στην προσωπικη μου ζωη. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2021 από NotAliki177 1
dimisd Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Ας περάσουν μερικοί μήνες, να δουν οι υπάλληλοι πως εκτοξεύονται τα έξοδα του σπιτιού (ρεύμα, νερό, θέρμανση, ψύξη, επικοινωνία) και ελάτε να μου πείτε αν με μειωμένο μισθό θέλουν να συνεχίσουν να ξεσκίζονται στη δουλειά από τον καναπέ τους Επεξ/σία 10 Μαΐου 2021 από dimisd 3 1
endeka Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δουλεύοντας από το σπίτι σε επαρχιακή πόλη (Αίγιο) μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι η ποιότητα ζωής μου αναβαθμίστηκε δραματικά ! Δουλεύοντας σε μια εταιρεία στην Πάτρα που δεν ασχολείται με το ωράριο, ιδιαίτερα, μπορώ ουσιαστικά να επιλέξω τις ώρες εργασίας μου. Αν το πρωι θέλω να πατεχτώ για ψώνια, πετάγομαι, αν θέλω να κάτσω το βράδυ , καθομαι, το σημαντικό είναι να μη χάνω τα meetings και στο τέλος της βδομάδας να παραδώσω αυτό που ΄χω αναλάβει. Γλυτώνω 2 ώρες την ημέρα μεταφορά προς δουλειά και πίσω και τρέμω στην ιδέα να γυρίσω γραφείο. Γλυτώνω κόστος καυσίμου αλλά φέτος τσάκισα το πετρέλαιο θέρμανσης, οπότε μια η άλλη. Θεωρώ σηματικό μειονέκτημα την έλλειψη κοινωνικότητας και συναδελφικότητας η οποία στην περίπτωση μου, που είμαι "παλιος" δε νομίζω ότι παίζει σημαντικο ρόλο, αλλα σκέφτομαι ότι αν ημουν "νεος" θα ηταν σημαντικο επαγγελματικο μειονεκτημα. Μιλώντας με τους συναδέλφους ανοίγει το μυαλό σου, μαθαίνεις πράγματα και έχεις ευκαιρία για άμεση πρόσβαση στην εμπειρία των παλαιότερων. Απ' την άλλη είναι πολλοί συνάδελφοι που μιλάω που θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο για λόγους που καταλαβαίνω απόλυτα όπως πχ το κόστος θερμανσης ή την ύπαρξη των παιδιών στο σπίτι. Υπάρχει και το θέμα και το που μένει κανείς. Νομίζω, από κουβέντες που έχω κάνει με φίλους μου στην Αθήνα, ότι η τηλεργασία είναι λιγότερο θελκτική στην Αθήνα από ότι σε εμάς εδώ στην τιμημένη επαρχία Θεωρώ σημαντικότατο ότι πλέον υπάρχει αυτή η επιλογή της τηλεργασίας οπότε ο καθένας θα μπορεί να δει τι θέλει. Τώρα τα θέματα καταπάτησης του ωραρίου, μείωσης αμοιβής κτλπ είναι πραγματικά θέματα που άπτονται όμως της καταπάτησης της ιδέας και νομίζω ότι αφορούν την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και όχι την τηλεργασία σαν θεσμό εργασίας. 7
denz Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 12 ώρες πριν, vasdiam είπε Το εκεί ΣΕΠΕ (επιθεώρηση εργασίας) θα τσεκάρει ωράρια? Με ποιον τρόπο? Γιατί εδώ που πηγαίνουμε κανονικά στα γραφεία, ενώ η δουλειά είναι 100% πάνω στον Η/Υ και τα ΜΜΜ είναι γεμάτα, με ποιον τρόπο και πότε τσεκάρει η επιθεώρηση;
alejsalonica Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 8 ώρες πριν, jimex είπε Ελαστικοποίηση του εργαζομένου, καμία δυνατότητα για έλεγχο των υπερωριών και δημιουργία ανθρώπων-ζόμπι που δε θα βγαίνουν από το σπίτι ούτε καν για να πάνε στη δουλειά. Στα λόγια και στις εικόνες που αφορούν μια εξιδανικευμένη περίπτωση που δήθεν κάποιος θα δουλεύει από έναν εξωτικό παράδεισο όλα μοιάζουν ωραία. Στην πραγματικότητα όμως, όταν παγιωθεί μια κατάσταση τηλεργασίας, δίχως να υπάρχει κιόλας ο μπαμπούλας του covid, το δόγμα "δούλεψε όσο θες αρκεί να βγαίνει η δουλειά" θα σημαίνει μια σταδιακή αύξηση του όγκου της δουλειάς, που δε θα μπορεί να καταγραφεί με κανένα τρόπο. Έτσι, αυτό που ίσως σε πρώτη φάση να σημαίνει ακόμη και 7ωρο, εύκολα μετατρέπεται στο "που να χτυπιέσαι η δουλειά δε βγαίνει σε κάτω από 10 ώρες". Επίσης, δουλειά από δικό σου χώρο είναι σχεδόν βέβαιο πως ακόμη και αν στην αρχή υπάρχει αποζημίωση γι' αυτό, θα οδηγήσει σύντομα στο αν θες γραφείο πέραν του σπιτιού σου, να το πληρώνεις από την τσέπη σου, κάτι που μέχρι στιγμής ήταν δεδομένα έξοδο της εταιρείας. Αν κάποιοι με τέτοιες μπούρδες πιστεύουν ότι θα δουλεύουν λιγότερο και πιο άνετα είναι απλά βαθιά νυχτωμένοι. Αν πραγματικά ενδιαφέρονταν η Google και η κάθε Google για το περιβάλλον εργασίας των ανθρώπων που εκτελούν πνευματική εργασία, θα μπορούσε η ίδια να πληρώνει μικρά γραφεία και ενοίκιο σπιτιού σε ωραίες τοποθεσίες ανά τον κόσμο, αρκεί να βρίσκονταν 4-5 υπάλληλοι να μπουν στην ίδια ομάδα και να διαλέξουν το ίδιο σημείο στο χάρτη. Θα μπορούσε ακόμη να μιλήσει ανοιχτά για μείωση του ωραρίου κατά μία ώρα ημερησίως. Όλα τα άλλα είναι απλά τεχνάσματα για ακόμη μικρότερα έξοδα και μεγαλύτερα κέρδη σε μια εταιρεία που έτσι κι αλλιώς ήδη έχει υπερκέρδη. Ευτυχώς που κάποιοι αντιλαμβάνονται το τι γίνεται και δεν κοιτάνε μόνο το τυρί στην φάκα. Μισόλογα και περίεργες διατυπώσεις είδα στην ανακοίνωση και καμία δέσμευση ουσιαστική. Σχετικά με την εργασία από το σπίτι θα πρέπει να σκεφτεί ο κόσμος ότι δεν είναι όλοι μετα-φοιτητές που μένουν μόνοι τους και δουλεύουν όποτε θέλουν αρκεί να συμπληρώσουν ώρες. Υπάρχουν οικογένειες, κόσμος να κυκλοφορεί στο σπίτι, υποχρεώσεις κλπ. Ο εργοδότης αν θέλει εργασία από το σπίτι, καταρχάς θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο, να παρέχει ποσοστό ενοικίου καθώς θα πρέπει π.χ. να μετακομίσει σε μεγαλύτερο σπίτι ο εργαζόμενος για να έχει τον προσωπικό χώρο εργασίας (κι όχι να καλείς Cosmote και να ακούς και τα παιδιά από πίσω να σκούζουν), να πληρώσει αναβάθμιση δικτύου, νέους υπολογιστές κλπ που κάποια τα ορίζει και η νομοθεσία. 1
Hellenicsun Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Η απομακρυσμένη εργασία (προφανώς για τις δουλειές εκείνες που υπολογιστής/ διαδίκτυο/ τηλέφωνο αρκούν) έπρεπε να υφίσταται μαζικά - ειδικά στα κέντρα πόλεων - εδώ και μια πενταετία (που οι υποδομές διαδικτύου στη χώρα μας κάπως σοβάρεψαν). Φανταστείτε τη μείωση του κυκλοφοριακού - συν όλα τα άλλα οφέλη όπως συχνότητα ατυχημάτων - τις ώρες αιχμής αφού μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων δε χρειάζεται να κινηθεί & τη μείωση του κόστους λειτουργίας μιας επιχείρησης αφού το κόστος παγίων μειώνεται λόγω μη χρήσης. Κόστος το οποίο μια επιχείρηση που όντως ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους της, θα το μετακυλούσε ως bonus ή/ και αύξηση. Εφόσον ο εργαζόμενος μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορεί να εργαστεί απ' όπου το επιθυμεί ενώ ας κάνει και 1.002 διαλείμματα μέσα στη μέρα εφόσον μπορεί στο τέλος αυτής να έχει φέρει εις πέρας την εργασία. Τα περί αύξησης του ωραρίου εργασίας στη σύγχρονη Ελλάδα είναι μια πραγματικότητα που υφίσταται ήδη εδώ και μια δεκαετία στα σίγουρα. Ειδικά όσοι εργάζονται σε πολυεθνικές εταιρίες ξέρουν πολύ καλά ότι το 09.00 - 17.00 που έχουν υπογράψει στη σύμβαση τους δεν τηρείται, οι υπερωρίες δε πληρώνονται ενώ σπάνια αναγνωρίζεται η αξία της υπερπροσφοράς τους. Το ΣΕΠΕ στην Ελλάδα είναι ένα αστείο.- Αν δεν ήταν, δε θα διαβάζαμε ή ακούγαμε καθημερινά ιστορίες εργοδοτών έναντι εργαζομένων. Στην Ελλάδα της πανδημίας - για ακόμη μια φορά βιαίως και με προχειρότητα - ο μέσος Έλληνας έμαθε πως η τεχνολογία δε περιορίζεται στο Instagram. Καλό θα ήταν να αξιοποιηθεί αυτή η κατάσταση προς όφελος όλων μας. Για μένα, μοναδικό και σοβαρό κακό της εργασίας από το σπίτι είναι πως το σπίτι, δεν είναι περιβάλλον εργασίας - ειδικά αν είναι κάποιος γονέας. Δηλαδή, καλύτερα να πάει στο διπλανό καφέ. 2
chester1908 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 4 ώρες πριν, NotAliki177 είπε Πόσο καιρό δουλεύεις από το σπίτι; γενικά το work from home (permanently) δεν ειναι καλο. χανεις την κοινωνικοτητα σου. την ολη φαση που θα βγεις το πρωι με το καφεδακι, θα δεις αλλον κοσμο (που μπορει να μην τους γουσταρεις κιολας αλλα κανει καλο στην ψυχικη σου υγεια το να βλεπεις αλλα σκηνικα/προσωπα). υγ: το "κερδιζεις 3-4 ωρες" φανταζομαι το ειπες απο υπερβολη. 'η εκτος κι αν εισαι 200 χλμ απο το γραφειο σου. tbh ποτέ δεν μου άρεσε αυτο το "flex" ωραριο με τα γυμναστηρια/εστιατορια/gaming rooms/πολλα ενδιαμεσα κενα... και να φευγεις βραδυ απο την εταιρια. Θελω απλα το 8ωρο/10ωρο μου και να παω σπιτι. Θα φαω και θα γυμναστω στην προσωπικη μου ζωη. Απο όταν ξεκινησε η ιστορια με τον covid δουλευουμε κυριως απο το σπιτι. Μεχρι τοτε, δουλευαμε απο το σπιτι μονο..μετα τη δουλεια στο γραφειο. Το 3-4 ωρες ειναι ελαφρως υπερβολη καθοτι δεν ειναι ο μεσος ορος, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν ειναι υπερβολη γενικα, γιατι εχω κανει και 5ωρα + πηγαινε ελα. Οταν ζεις νοτια προαστια και δουλευεις βορεια (μαρουσι) ποση ωρα θες για να ανεβεις (και το βραδυ να κατεβεις) ολη την κηφησιας? Την πεμπτη που μας περασε εκανα 2 ωρες και 9 λεπτα ακριβως ΜΟΝΟ για να παω (περιπου 50 λεπτα το βραδυ η επιστροφη). Οταν εκαναν τους περιπατους στην Αθηνα το καλοκαιρι παλι το ιδιο. Μου εχουν κατσει μερες που φευγω απο κει 17 νοεμβρη πχ και εχουν κλεισει το κεντρο και εκανα απο Μαρουσι για Ν. Σμυρνη που εμενα τοτε 3 ωρες και 20 λεπτα. Οπως και προ covid που χρησιμοποιουσα τραινο και πχ μπορει να εχανα 2 συρμους γιατι οταν ηρθαν ηταν φισκα και δε μαρεσει να γινομαι σαρδελα. Ή σταματησαν οι συρμοι γιατι καποιος ειχε αυτοκτονησει στις ραγες η γιατι χαλασε καποιο τραινο. Ενας συναδελφος που μενει καπου κηπουπολη η κατι τετοιο πληρωνει καθε μηνα δε ξερω ποσα για να πηγαινοερχεται μονο μεσω αττικης οδου. Αλλοι μενουνε μαγουλα για τα πιο φτηνα ενοικια. Αλλοι μενουν κεντρο αθηνας και δουλευουνε κορωπι (ο ξαδερφος μου , δε μιλαω για τυχαια αοριστα παραδειγματα) , εκει να δεις τι ωραια πηγαινε ελα εχει. Παντως γενικα ο μεσος ορος τις φυσιολογικες μερες (χωρις πορειες / απεργιες η βλαβες μμμ / εργα / κλειστο κεντρο λογω μερκελ κλπ) ειναι ~ 1ω15λ η καθε διαδρομη δηλαδη ~ 2.5 τη μερα στανταρακι , με την προυποθεση να προσεχεις να μη φυγεις απο το γραφειο την ωρα που κλεινουν τα μαγαζια τρι-πεμ-παρ γιατι μετα εμπλεξες.. Και επισης τελη ιουλιου και αυγουστο που ειναι "αδεια" η κηφησιας, στις καλυτερες μερες δηλαδη, αντε να κανεις 50 λεπτα περιπου την καθε διαδρομη. Κατω απο αυτο το χρονο δε γινεται ποτε εκτος αν εχεις ιδιοκτητο ελικοπτερο να σε περιμενει στην ταρατσα σου. 2
NotAliki177 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 38 minutes ago, chester1908 said: Απο όταν ξεκινησε η ιστορια με τον covid δουλευουμε κυριως απο το σπιτι. Μεχρι τοτε, δουλευαμε απο το σπιτι μονο..μετα τη δουλεια στο γραφειο. Το 3-4 ωρες ειναι ελαφρως υπερβολη καθοτι δεν ειναι ο μεσος ορος, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν ειναι υπερβολη γενικα, γιατι εχω κανει και 5ωρα + πηγαινε ελα. Οταν ζεις νοτια προαστια και δουλευεις βορεια (μαρουσι) ποση ωρα θες για να ανεβεις (και το βραδυ να κατεβεις) ολη την κηφησιας? Την πεμπτη που μας περασε εκανα 2 ωρες και 9 λεπτα ακριβως ΜΟΝΟ για να παω (περιπου 50 λεπτα το βραδυ η επιστροφη). Οταν εκαναν τους περιπατους στην Αθηνα το καλοκαιρι παλι το ιδιο. Μου εχουν κατσει μερες που φευγω απο κει 17 νοεμβρη πχ και εχουν κλεισει το κεντρο και εκανα απο Μαρουσι για Ν. Σμυρνη που εμενα τοτε 3 ωρες και 20 λεπτα. Οπως και προ covid που χρησιμοποιουσα τραινο και πχ μπορει να εχανα 2 συρμους γιατι οταν ηρθαν ηταν φισκα και δε μαρεσει να γινομαι σαρδελα. Ή σταματησαν οι συρμοι γιατι καποιος ειχε αυτοκτονησει στις ραγες η γιατι χαλασε καποιο τραινο. Ενας συναδελφος που μενει καπου κηπουπολη η κατι τετοιο πληρωνει καθε μηνα δε ξερω ποσα για να πηγαινοερχεται μονο μεσω αττικης οδου. Αλλοι μενουνε μαγουλα για τα πιο φτηνα ενοικια. Αλλοι μενουν κεντρο αθηνας και δουλευουνε κορωπι (ο ξαδερφος μου , δε μιλαω για τυχαια αοριστα παραδειγματα) , εκει να δεις τι ωραια πηγαινε ελα εχει. Παντως γενικα ο μεσος ορος τις φυσιολογικες μερες (χωρις πορειες / απεργιες η βλαβες μμμ / εργα / κλειστο κεντρο λογω μερκελ κλπ) ειναι ~ 1ω15λ η καθε διαδρομη δηλαδη ~ 2.5 τη μερα στανταρακι , με την προυποθεση να προσεχεις να μη φυγεις απο το γραφειο την ωρα που κλεινουν τα μαγαζια τρι-πεμ-παρ γιατι μετα εμπλεξες.. Και επισης τελη ιουλιου και αυγουστο που ειναι "αδεια" η κηφησιας, στις καλυτερες μερες δηλαδη, αντε να κανεις 50 λεπτα περιπου την καθε διαδρομη. Κατω απο αυτο το χρονο δε γινεται ποτε εκτος αν εχεις ιδιοκτητο ελικοπτερο να σε περιμενει στην ταρατσα σου. Νομίζω 1 με 1,5 ωρα προβλεπεται... δεν γινεται ολοι να εχουμε την δουλεια κοντα στο σπιτι μας. Μετα τις 2 ωρες ειναι λιγο κουραστικο και μπορω να καταλαβω να θες να δουλευεις απο το σπιτι. You know... αν πιστευεις οτι αξιζει να χασεις κοινωνικοποιηση και αλλα πολλα , τοτε μια χαρα. ΥΓ: να ξες ομως οτι και αυτη η "ελευθερια" θα σε κανει να τρως τουλαχιστον 1 ωρα παραπανω επειδη κ@@@βαρας. Μερικοι απλα θελουν 5-6-7 ωρα να κλεισουν τα παντα και να μεινουν με την οικογενεια τους. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2021 από NotAliki177 1
Sybnios Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 10 ώρες πριν, jimex είπε Όπα. Αν δουλεύει κάποιος απλήρωτα 12ωρα, ΣΚ και αργίες νομίζω κάπου το έχει χάσει αν πιστεύει ότι παίρνει τη ζωή του πίσω κάνοντας το σπίτι του την προσωπική του φυλακή. Μάλλον θα πρέπει να γυρίσει και να διεκδικήσει ξανά θεμελιώδη εργασιακά κεκτημένα από το Σικάγου του 1886, για τη διεκδίκηση των οποίων έχει πεθάνει κόσμος. Αλλιώς γιατί μόνο 12ωρα; Να δουλεύουμε και 16ωρα αν είναι από το σπίτι. Να βάλουμε και κολάρο και να περιμένουμε τις κροκέτες με ντελίβερι από την εταιρεία. Ή μήπως να μπούμε φυλακή κατευθείαν; Τουλάχιστον στη φυλακή θα είσαι μεν κλεισμένος σε 4 τοίχους, αλλά δε θα χρειάζεται να δουλεύεις και θα έχεις και κανέναν άνθρωπο να πεις καμιά κουβέντα. Ντροπή. Ούτε ως αστείο δε θα πρέπει να γράφονται τέτοιες απόψεις. Γιατί δυστυχώς κάποιοι περιμένουν στη γωνία με πρόσχημα μια γενίκευση της τηλεργασίας να επιβάλουν πλήρως το δόγμα "ζεις για να δουλεύεις". Να εισαι καλα ρε φιλε διαβαζοντας το σχολιο του chester1908 απλα ενιωσα την αναγκη να σχολιασω αμεσως αλλα τα ειπες ολα.. Επιεικως ντροπη αλλα και επικινδυνο τετοιες αποψεις να παρουσιαζονται σαν κατι φυσιολογικο και αποδεκτο. 1
dr_frozenarm Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Εδώ σε μας ανακοίνωσαν ότι μάλλον από Σεπτέμβρη θα επιστρέψουμε εμείς, ή και πιο μετά αναλόγως των κρουσμάτων sto state. Κάτι είπαν για 60%-40% ότι θα είμαστε. Δηλαδή ότι 3 μέρες γραφείο και 2 αν θέλουμε από σπιτι. Αλλά θα πρέπεί να συννενοηθούμε με τον μανατζερ μας. Προσωπικά θα ήθελα τις παρασκευες να δουλευω από το σπιτι και τις υπολοιπες δεν έχω πρόβλημα να είμαι γραφέιο. Γενικά τις παρασκευες αποφευγει ο κόσμος να κανονίζει meetings εκτός αν είναι κάτι πολύ σημαντικό.
JimGer Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 16 hours ago, chester1908 said: Δεν ειναι αποψη οταν το ζεις καθημερινα. Αμα σταματαγε στο 12ωρο θα ηταν καλα. Πιστευω οτι το "ντροπη" παει καπου αλλου οχι σε αυτους που το ζουνε (ζουΜΕ). Προφανως αμα ειχα την επιλογη να παω καπου αλλου και να παιρνω τα ιδια χρηματα (τα οποια βαση υπολογισμου ειναι λιγοτερα απο οτι θα πληρωνομουνα με βασικο μισθο και πληρωμη υπερωριων) προφανως θα πηγαινα. Αλλα δεν το ζω μονο εγω αυτο. Και εγω ειμαι στις καλες περιπτωσεις που δουλευουν απο το σπιτι, για μαθε ποσοι εργαζομενοι (σε εστιαση κυριως) δουλευουν μαυρα και δεν πηραν ευρω απο το κρατος στο λοκ νταουν και τους ζουσε η μαμα και ο μπαμπας. Δεν ειναι αποψη να πεις οτι μια ασχημη και λαθος κατασταση γινεται πολυ καλυτερη γιατι αποκτας περισσοτερο ελεγχο οταν δουλευεις απο το σπιτι. Οταν εισαι σπιτι και δεν εχεις προλαβει να κανεις κατι στελνεις ενα μαιλ "δεν προλαβα", οταν εισαι στο γραφειο και ο προισταμενος ειναι πανω απο το κεφαλι σου καθε μιση ωρα με αγωνια απλα θα συνεχισεις να δουλευεις.. Τι εννοεις "αποψη" δεν καταλαβα ακριβως Καταλάβαμε ότι εσένα σε βολεύει να δουλεύεις από το σπίτι. Ισχύει για κάποιους και όχι για κάποιους άλλους. Το πρόβλημα είναι ότι ο έλεγχος των υπερωριών κλπ είναι ανύπαρκτος σε αυτή τη περίπτωση. Ειδικά αν δουλεύεις στην Ελλάδα με 20% ανεργία και χωρίς κρατικό έλεγχο εργοδοτικής ασυδοσίας. Να ξέρουμε και σε ποιαν αγορά απευθυνόμαστε. Και για πολύ κόσμο το να δουλεύεις από το σπίτι μακριοπρόθεσμα είναι αρνητικό. Εξαρτάται τι δουλειά κάνεις, οικογενειακή κατάσταση, διαμόρφωση σπιτιού. Διάφορα πράγματα. Εμένα θα με βόλευε περίπου αυτό που λέει η google. Υβριδικά. Αλλά μόνο αν μπορούσε να εξασφαλιστεί ότι θα μπορούν να ελεγχθούν οι ώρες εργασίας 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα