Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα,

Κατω απο το σπιτι μου εχει ανοιξει προσφατα ενα καινουργιο εστιατοριο. Λογω της καταστασης τους προηγουμενους μηνες ηταν προφανως κλειστο, αλλα την τελευταια βδομαδα που ξεκινησε ξανα τη λειτουργια του, εχω τρομερο προβλημα καθως απο τις 12 το μεσημερι και μεχρι αργα το βραδυ μυριζει ολη η γειτονια ψητο κρεας, πολυ εντονα, σε σημειο να μην μπορω να ανοιξω μπαλκονοπορτες και παραθυρο. Δεν ειμαι σε προσοψη, αλλα στο πισω μερος τους μαγαζιου, και μαλιστα στον 3ο οροφο, ουτε καν σε επιπεδο ισογειου! Ηρθε και καλοκαιρι, πιασαν και οι ζεστες και δεν γινεται να μην μπορω να εχω ανοιχτο καποιες ωρες το σπιτι. Ξερει κανεις τι μπορω να πραξω η να δωσει καποια συμβουλη? Θενκ γιου!

Δημοσ.

καλησπέρα. η νομοθεσία λέει οτι πρέπει να έχει φουγάρο κάποια μέτρα πάνω από τον τελευταίο όροφο.

1.   Η απαγωγή των καπνών, της αιθάλης και των αερίων καύσεως της καύσιμης ύλης, καθώς και των αερίων και οσμών, που παράγονται κατά την παρασκευή φαγητών, το ψήσιμο κρέατος κλπ. θα γίνεται πλήρως με ειδικό απορροφητικό σύστημα, ώστε να μη διαχέονται στο περιβάλλον και να μην ενοχλούνται οι πελάτες, οι εργαζόμενοι και οι περίοικοι. Η χοάνη του ανωτέρω απαγωγικού συστήματος θα βρίσκεται πάνω από την εστία πυρός και θα είναι επαρκών διαστάσεων, ώστε να καλύπτεται όλη η επιφάνεια της εστίας.

2.   Η απαγωγή των αερίων καύσεως της καύσιμης ύλης, του καπνού κλπ. θα γίνεται μέσω της κεντρικής καπνοδόχου του κτιρίου άλλως, αν αυτό δεν είναι δυνατό, θα τοποθετούνται ιδιαίτεροι εξωτερικοί απαγωγοί σωλήνες, οι οποίοι θα φθάνουν πάνω από τη στέγη του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το κατάστημα ή εργαστήριο, και σε ύψος 0,50 μ. ψηλότερα από αυτήν ή αν υπάρχει ψηλότερο γειτονικό κτίριο, από τη στέγη του γειτονικού τούτου κτιρίου, ώστε να μην ενοχλούνται οι περίοικοι γενικά.

3.   Στα καταστήματα ή εργαστήρια, στα οποία χρησιμοποιούνται ηλεκτρικές εστίες ή ηλεκτρικοί κλίβανοι ή ως καύσιμη ύλη χρησιμοποιείται υγραέριο ή φωταέριο, αντί του ανωτέρω απαγωγικού συστήματος μπορεί να επιτραπεί η εγκατάσταση ειδικού συστήματος φίλτρων, κατάλληλου για την πλήρη εξουδετέρωση των αερίων, οσμών κλπ., το οποίο θα συντηρείται ανελλιπώς, για να εξασφαλίζεται η κανονική λειτουργία του και το επιθυμητό αποτέλεσμα αυτής. Για την εξακρίβωση του βαθμού αποδόσεως και γενικά της καταλληλότητας του ανωτέρω συστήματος φίλτρων, η Υγειονομική Υπηρεσία ζητεί από τον ενδιαφερόμενο να της προσκομίσει σχετική δήλωση Ν.Δ. 105/69 του εγκαταστάτη τεχνικού ή / και να ζητήσει τον έλεγχο τούτου από την αρμόδια Μηχανολογική Υπηρεσία.

4.   Εξαιρούνται από την υποχρέωση να διαθέτουν το ανωτέρω απαγωγικό σύστημα ή το σύστημα φίλτρων εξουδετερώσεως των αερίων, οσμών κλπ. ορισμένα καταστήματα, εφόσον τούτο αναφέρεται ρητώς στα οικεία άρθρα της παρούσης ή σε άλλη Υγειονομική Διάταξη. 

όπως κατάλαβες αν δεν έχει τέτοιο φουγάρο ο τύπος μιλάς μαζί του και αν δε συμμορφωθεί καλείς το Υγειονομικό.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δειτε  στο  κουγκλ  λεωφορο  αλεξανδρας  67  εστιατοριο   τεξας....

Υποχρεωτικη  καμιναδα  πανω  απο  τις  ταρατσες.

https://epoptes.wordpress.com/υ-δ-α1β85771983-φεκ526τ-β-1983-νομοθεσία-σχετικά-με-κ/α1β85771983-υγειονομική-διάταξη/άρθρο-38/

Επεξ/σία από tigergreg
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 hours ago, NikosKallithea said:

Μετακόμισε, δεν λύνονται αυτά

Παιδιά ψυχραιμία! Υπάρχουν κανονισμοί σχετικά με τις καμινάδες εστιατορίων κλπ που βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Ξεκινάμε πρώτα από εκεί, τσεκάρουμε το ύψος της καμινάδας και μετά συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Αν η καμινάδα είναι χαμηλά ή κάνει υπερβολικό θόρυβο, μπορείς εύκολα να το αναφέρεις στις αρμόδιες αρχές.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Αυτο!!Μεταναστευση σε αλλη γειτονια χαχα.Οι κανονισμοι εχουν παει περιπατο δυστυχως.

Επεξ/σία από Ghost_Rider
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αλλος ενας παρανοικος βλεπω στην παρεα.Φιλε μου ωραια μυρωδια το ψητο κρεας εδω πανορμου που εχουμε 100αδες τετοια μαγαζια απλα απολαμβανουμε τη ζωη με κρασακι και μεζε.

χαχαχαχαχ ρε παιδια το υγειονομικο τι ακριβως να κανει? να μετρησει αν ειναι 50 μετρα η καμιναδα? χαχαχαχαχα 

Ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι επαρκως εκπαιδευμενοι σε θεματα καμιναδας και εξαερισμου? (δεν εχω δει σε προκηρυξη κατι σχετικο)

Το υγειονομικο θα δει μεσα το συστημα εξαερισμου και την καταληξη του και τελος.

εχει πλακα το ιντερνετ copy paste οτι νομος υπαρχει ενω ειμαστε εκτος πραγματικοτητας. χαχαχα.

Επεξ/σία από 3DJIN
  • Confused 5
  • Sad 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 3DJIN είπε

απλα απολαμβανουμε τη ζωη με κρασακι και μεζε.

Το βλέπουμε.:lol:

Επεξ/σία από DownUNDERground
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 3DJIN είπε

Ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι επαρκως εκπαιδευμενοι σε θεματα καμιναδας και εξαερισμου? (δεν εχω δει σε προκηρυξη κατι σχετικο)

Aυτοί στην πολεοδομία τι είναι? δεν είναι ΔΥ?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε καταλαβαίνω, μένω κέντρο και με τις μυρωδιές είμαι ευαίσθητος, απλά δεν τις αντέχω και εκνευρίζομαι, είτε είναι από την δική μας κουζίνα είτε από αλλού, τα παράθυρα κοιτάω να τα έχω κλειστά όσο μπορώ ειδικά από ακάλυπτο που μπαίνουν οι μυρωδιές από όλες τις κουζίνες, τσιγάρο κανενός γείτονα και διάφορα. 

Για την νομοθεσία, ισχύει αυτό που είπε ο greekfragma. Έχω συναντήσει φούρνο σε ισόγειο χωρίς άλλον όροφο από πάνω και με ένα τεράστιο φουγάρο κάποια μέτρα παραπανω μαζί με τα στηρίγματα του να μην πέσει λόγω ανέμου. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
12 ώρες πριν, 3DJIN είπε

αλλος ενας παρανοικος βλεπω στην παρεα.Φιλε μου ωραια μυρωδια το ψητο κρεας εδω πανορμου που εχουμε 100αδες τετοια μαγαζια απλα απολαμβανουμε τη ζωη με κρασακι και μεζε.

χαχαχαχαχ ρε παιδια το υγειονομικο τι ακριβως να κανει? να μετρησει αν ειναι 50 μετρα η καμιναδα? χαχαχαχαχα 

Το υγειονομικο θα δει μεσα το συστημα εξαερισμου και την καταληξη του και τελος.

εχει πλακα το ιντερνετ copy paste οτι νομος υπαρχει ενω ειμαστε εκτος πραγματικοτητας. χαχαχα.

Η Πανόρμου είναι δρόμος υψηλής όχλησης και επιτρέπονται τα φουγάρα των 100αδων μαγειρείων.Σε δρόμους χαμηλής όχλησης υπάρχουν άλλοι νόμοι.Σε απλά ελληνικά δεν μπορει ένα μαγειρείο να κάνει ότι γουστάρει. .Αρχικέ νηματοθέτη κυνηγησέ όσο δεν πάει.

Δημοσ.

Προσεχε μονο μη την πατησεις οπως εγω.Εχω απο κατω μεζεδοπωλειο/καφενειο/σπορτς μπαρ/ειμαστε μ@λ@κες,που εχει φουγαρο απο πανω και οταν το αναβει γινεται ο χαμος απο θορυβο και δονηση,οπως επισης συνεχιζει να μυριζει και το φαγητο.Πηγα στη πολεοδομια ηρθαν κατι γκιοσες που ειπαν οτι ειναι νομιμο (βεβαια δεν ημουν εγω εκει,υποψιαζομαι οτι δεν αναψε στο τερμα τον εξαερισμο).Μεχρι να ερθουν ο τυπος και καλα το εφτιαξε(απλα ψηλωσε τη καμιναδα) κ ουσιαστικα εγινε χειροτερο απο πλευρας θορυβου κτλ.Εγω θα σου ελεγα να μετακομισεις αλλιως μαλλον τσαμπα θα χαλιεσαι ...

Δημοσ.

Καλα ας ημουν πιτσιρικας και ξερω καλα τι θα εκανα,αλλα μεγαλωσαμε βλεπεις και πλεον παιζουμε με αλλους κανονες ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...