Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξυπνήσαμε με μια ωραία έκπληξη, το ψυγείο δεν λειτουργεί. Δεν παίρνει μπρος το μοτερ και φταίει το ρελέ (είναι με θερμικό) του μοτερ.

Η ερώτηση είναι: Υπάρχει περίπτωση να βρω κατάστημα με ανταλλακτικά που να εξυπηρετεί Κυριακή στην Αθήνα / Αττική; Θεωρητικά είναι και ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα, αλλά...

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dtzgr είπε

κατάστημα με ανταλλακτικά που να εξυπηρετεί Κυριακή

Οχι!

Βγαλτο  απο  την  πριζα  εφοσον   κλεισεις  πρωτα  τον   διακοπτη.

Αν  εχει   φυσικα...

Περιμενε   10   λεπτα  και  βαλε  την  πριζα.

Καλη  συνεχεια.

Δημοσ.

Μήπως είναι πιο εύκολο να βρεις κάποιον που δουλεύει Κυριακή να έρθει να στο φτιάξει;

Λογικά θα σε χρεώσει κάτι παραπάνω όμως.

Δημοσ.

Ξέρω τι φταίει, είναι το ρελέ. Όποιον και να φωνάξω, πώς θα το φτιάξει χωρίς ανταλλακτικό.

 

Δημοσ.

μαγαζί ανοιχτό δεν θα βρεις σήμερα

αν είσαι σίγουρος ότι είναι το ρελέ ψάξε για ψυκτικούς κοντά σου,

συνήθως έχουν στην τσάντα τους ρελέ

ίσως όμως να είναι το κομπρεσέρ το πρόβλημα κι όχι το ρελέ

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ όλους, μάλλον θα περιμένω μέχρι αύριο. 

Επεξ/σία από dtzgr
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dtzgr είπε

Δεν παίρνει μπρος το μοτερ και φταίει το ρελέ (είναι με θερμικό) του μοτερ.

πως το κατάλαβες ?   έχεις πολυμετρο το εβγαλες το εκανες τουμπα και δεν  κλείνουν οι επαφές ? γιατι αυτα ειναι ρελε εντασεως Εχω καποια ρελε απο 1/8 - 1/4 ΗΡ απο τα παλια Αν ξερεις να τα συνδεσεις σου δινω 1-2 να δοκιμασεις Αλλα θα πρεπει να βρεις γενικο - κυρια και βοηθητικη Δοκιμασε μηπως κανει διακοπη το θερμικο ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dtzgr είπε

Ξέρω τι φταίει, είναι το ρελέ. Όποιον και να φωνάξω, πώς θα το φτιάξει χωρίς ανταλλακτικό.

 

Εννοούσα αυτό που λέει ο devilaki, να βρεις τεχνικό που να έχει το ανταλλακτικό.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, hp8 είπε

πως το κατάλαβες ?   έχεις πολυμετρο το εβγαλες το εκανες τουμπα και δεν  κλείνουν οι επαφές ? γιατι αυτα ειναι ρελε εντασεως Εχω καποια ρελε απο 1/8 - 1/4 ΗΡ απο τα παλια Αν ξερεις να τα συνδεσεις σου δινω 1-2 να δοκιμασεις Αλλα θα πρεπει να βρεις γενικο - κυρια και βοηθητικη Δοκιμασε μηπως κανει διακοπη το θερμικο ?

Έχω πολύμετρο, ναι. Μέτρησα τον πυκνωτή εκκίνησης και είναι οκ. Όταν δίνει σήμα για εκκίνηση η πλακετα, το μοτέρ ζεσταίνεται και κάνει έναν υπόκωφο ηχο, αλλά δεν ξεκινά. Αφού ο πυκνωτης είναι οκ, υποθέτω το ρελέ. Αυτό που έχει το ψυγείο είναι το 103n0021, που είναι ρελέ με θερμικό και έχει επιπλέον ακροδέκτες για τον πυκνωτή εκκίνησης. 

Αφαίρεσα τον πυκνωτή και τον μέτρησα με το πολύμετρο, είναι 3.9μF (στα spec του λέει 4μF συν-πλην 5%), οπότε οκ.

Υποψιάζομαι το ρελέ γιατί αυτό είναι που πρέπει να εμπλέξει στιγμιαία τον πυκνωτή για να γίνει η εκκίνηση και έχει κινητά μέρη τα οποία εύκολα μπορούν να τα παίξουν (12.5 χρόνια στην πρίζα το ψυγείο). Επίσης είναι φτηνό, άρα δεν χάνω κάτι να το αλλάξω.

 

  • Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Υποψιάζομαι το ρελέ

Όταν δίνει σήμα για εκκίνηση η πλακετα, το μοτέρ ζεσταίνεται και κάνει έναν υπόκωφο ηχο, αλλά δεν ξεκινά.

Εύχομαι να είναι το ρελε και να την βγάλεις με 5-6 € και να μην έχει κολλήσει το κομπρεσερ η να χει κάψει περιέλιξη

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μακάρι. Νομίζω ότι είναι θετικό ότι δεν μου ρίχνει ασφάλεια.

Πάντως πήγα ήδη και έριξα μια ματιά για καινούριο, αν δεν... Χαχαχα

 

Επεξ/σία από dtzgr
Δημοσ.

αν θεωρεις οτι ειναι το ρελε και ξερεις βραχυκυκλωσε τις επαφες του και κοιτα αν θα παρει μπροστα. μονο ομως εαν ξερεις γιατι εχει 220.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι τόσο απλό γιατί το ίδιο ρελέ έχει και θερμικό και παρεμβάλει τον πυκνωτή εκκίνησης. Σκέφτομαι να το αφήσω αποσυνδεδεμενο από το κομπρεσέρ (ώστε να μην το ζορισω άλλο μέχρι να πάρω άλλο ρελε) και να βάλω το ψυγείο να δουλέψει βάζοντας ένα σακί πάγο από το βενζινάδικο στην κατάψυξη.

Λογικά η πλακέτα θα ελέγξει τον ανεμιστήρα με βάση τις τιμές που διαβάζει από τους αισθητήρες θερμοκρασίας ώστε να κατεβάσει όση ψύξη χρειάζεται στη συντήρηση μπας και βγάλουμε το βράδυ.

Τι λέτε;

 

 

Επεξ/σία από dtzgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο πυκνωτής δεν είναι εκκίνησης αλλά λειτουργίας, δεν αν η επαφή του τυλίγματος εκκίνησης έχει τάση ή μέτρησε την αντίσταση του τυλίγματος.

Επεξ/σία από nvel

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...