Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλό βράδυ σε όλους!

Θα εκλιπαρούσα για τα φώτα και τις γνωσεις σας, αν κάποιος έχει εικόνα περί του θέματος.  Πρόσφατα είχα την τύχη να επιτύχω την πρόσληψη μου σε οργανισμό της ΕΕ.  Δεν έχω αποδεχτεί ακόμη τη θέση καθώς διαπίστωσα ότι υπάρχει αναντιστοιχία ημερομηνιών ανάμεσα στην επαγγελματική εμπειρία που έχω δηλώσει στην αίτηση μου και στη βεβαίωση προϋπηρεσίας από τον ΕΦΚΑ.  Όταν λέω αναντιστοιχίες εννοώ για απειροελάχιστες διαφορές τύπου ενός μήνα, σε δουλειές του ποδαριού που έκανα πριν μια δεκαετία.  Γνωρίζει κανείς αν αυτη η αναντιστοιχία μπορεί να αποτελέσει παράγοντα για να με διώξουν από τη δουλειά, αν μεταγενέστερα διαπιστωθεί αυτό το λάθος;  Δεν θα ήθελα να αφήσω την τωρινή΄μου εργασία και μετα από μερικούς μήνες να βρεθώ προ εκπλήξεων τέτοιου είδους..  Δυστυχώς, δεν έχω βρει κάτι συγκεκριμένο ως προς αυτό το ζήτημα στο διαδίκτυο και τα χρονικά περιθώρια για να δεχτώ τη θέση στενεύουν.  Ευχαριστώ προκαταβολικά και θερμά, σε περίπτωση που κάποιος μπορέσει να με βοηθήσει με την εμπειρία του.  

Δημοσ.
22 ώρες πριν, ddi82 είπε

Καλό βράδυ σε όλους!

Θα εκλιπαρούσα για τα φώτα και τις γνωσεις σας, αν κάποιος έχει εικόνα περί του θέματος.  Πρόσφατα είχα την τύχη να επιτύχω την πρόσληψη μου σε οργανισμό της ΕΕ.  Δεν έχω αποδεχτεί ακόμη τη θέση καθώς διαπίστωσα ότι υπάρχει αναντιστοιχία ημερομηνιών ανάμεσα στην επαγγελματική εμπειρία που έχω δηλώσει στην αίτηση μου και στη βεβαίωση προϋπηρεσίας από τον ΕΦΚΑ.  Όταν λέω αναντιστοιχίες εννοώ για απειροελάχιστες διαφορές τύπου ενός μήνα, σε δουλειές του ποδαριού που έκανα πριν μια δεκαετία.  Γνωρίζει κανείς αν αυτη η αναντιστοιχία μπορεί να αποτελέσει παράγοντα για να με διώξουν από τη δουλειά, αν μεταγενέστερα διαπιστωθεί αυτό το λάθος;  Δεν θα ήθελα να αφήσω την τωρινή΄μου εργασία και μετα από μερικούς μήνες να βρεθώ προ εκπλήξεων τέτοιου είδους..  Δυστυχώς, δεν έχω βρει κάτι συγκεκριμένο ως προς αυτό το ζήτημα στο διαδίκτυο και τα χρονικά περιθώρια για να δεχτώ τη θέση στενεύουν.  Ευχαριστώ προκαταβολικά και θερμά, σε περίπτωση που κάποιος μπορέσει να με βοηθήσει με την εμπειρία του.  

εξαρταται. η προυπηρεσία σε αυτες τις θέσεις επαιξε ρόλο στη πρόσληψη? πχ σου έδωσε μόρια? ή μετρούσε μονο η εμπειρία σε συγκεκριμένο αντικείμενο? αν μιλάμε για ενσημα σερβιτόρου πριν 10 χρόνια ενω σε πήραν ως οικονομολόγο ή νομικό δεν πιστευω να επηρεάσει καπου. Κι αν σε ρωτήσουν πες οτι τότε δουλεψες δοκιμαστικά. Επίσης πληροφοριακά στον εφκα δεν έχουν περαστεί όλα τα ενσημα πριν το 2016. Εμένα μου εχει αρκετα κενά σε  πληρωμένες εισφορές. Καλό θα ήταν πάντως να επικοινωνήσεις με καπιον υπεύθυνο και να το ρωτήσεις αυτό. γενικά οταν κανουμε αιτήσεις για δημόσιο/ευρωπαικούς οργανισμούς καλό είναι να αναφέρουμε ακριβώς την προυπηρεσία μας όπως φαίνεται στο συστημα

Δημοσ.

Συμφωνώ. Αν π.χ. κάπου δούλεψες 34 μήνες αντί για 35 δε θα ασχοληθεί κανείς. Ή αν μιλάμε για άσχετες δουλειές παλιότερα. Η μόνη περίπτωση στην οποία μπορώ να φανταστώ πρόβλημα είναι αν υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την πρόσληψη τις οποίες δεν πληροίς με βάση τα επίσημα στοιχεία. Αν π.χ. λέει ότι απαιτείται 5 χρόνια εργασιακής εμπειρίας και με τα επίσημα νούμερα φτάνεις στα 4 και 10 μήνες, μπορεί κάποια στιγμή να προκύψει πρόβλημα. Αλλιώς μου φαίνεται αδιανόητο, πρώτον να ασχοληθεί κάποιος και δεύτερον να έχεις πρόβλημα για μικρές ανακρίβειες ως προς τις ημερομηνίες.

Δημοσ.

Μα καλα δεν μπορει ο οργανισμος να επικοινωνησει με τον εργοδοτη για να επιβεβαιωσει το διαστημα εργασιας σου? Δεν ειχες συμβολαιο? Πρεπει ντε και καλα να ειναι στον ΕΦΚΑ?

Δημοσ.

κανονικα πρεπει ο εφκα να συμφωνει με τις ημερομηνιες προυπηρεσιας που εχεις δηλωσει ,ασχετα αν παιζει ρολο στη προσληψη η οχι

και οπως σου ειπαν η ημερομηνια προσληψης φαινεται στη συμβαση που ειχες υπογραψει με τον εργοδοτη....και την ιδια εχει καταθεσει στον εφκα....

εσυ απο που αντλησες τα στοιχεια??

Δημοσ.
Στις 9/5/2021 στις 1:38 ΠΜ, ddi82 είπε

Καλό βράδυ σε όλους!

Εφόσον μιλάμε για Κομισιόν, Κοινοβούλιο, Συμβούλιο, long story short μην ανησυχείς. Στην μόνη περίπτωση που ίσως να υπήρχε θέμα με ανακρίβεια μεταξύ δηλωθείσας προϋπηρεσίας στο βιογραφικό και κατάθεσης αποδεικτικών είναι μόνο αν στην όλη διαδικασία επιλογής υπήρχαν preselection criteria και έπαιρνες μόρια για προϋπηρεσία πάνω στο αντικείμενο της θέσης. Όπου και πάλι σε αυτή την περίπτωση ζητάνε το μίνιμουμ και αν δεν είχες ούτε αυτό δε θα έμπαινες καν στη διαδικασία να κάνεις αίτηση.

O λόγος που σου ζητάνε να αποδείξεις την προϋπηρεσία είναι μόνο μισθολογικός, ανάλογα τα χρόνια που έχεις κατατάσσεσαι και σε διαφορετική κλίμακα. Είναι τα λεγόμενα grades and steps σε κάθε βαθμίδα και παίζουν τεράστιο ρόλο στον μισθό γιατί επηρεάζουν τον βασικό μισθό ο οποίος έχει αντίκτυπο στο expat allowance που πιθανότατα θα πάρεις (γενικά τα επιδόματα μπορούν πανεύκολα να ανεβάσουν και 50% τον μισθό σου ειδικά αν είσαι παντρεμένος με παιδιά). Μάλιστα εκεί που θα στείλεις τα χαρτιά σου (λογικά στο PMO ή στο γενικό HR) είναι σε τελείως διαφορετικό τμήμα από εκεί που σε προσλάβανε και όχι μόνο δεν έχουν πρόσβαση στο βιογραφικό σου, δεν τους ενδιαφέρει κιόλας.

Πάντως βεβαίωση προϋπηρεσίας δε δείχνεις μόνο μέσω ΕΦΚΑ. Ακόμα και φωτοτυπίες των συμβάσεων εργασίας, φωτοτυπίες πρόσληψης και απόλυσης ή ετήσια εκκαθαριστικά αρκούν για να αποδείξουν τα χρόνια που έχεις δουλέψει.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! @Speculoos σε ευχαριστώ ιδιαιτέρως για τις τόσο κατατοπιστικές και καθησυχαστικές πληροφορίες! Να είσαι καλά!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...