Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε τηλεόραση Samsung UE37C6000 με μεγαλύτερη ένταση στα HD κανάλια σε τυχαίες χρονικές στιγμές παρουσιάζονται σπασίματα στην εικόνα και στον ήχο με το σήμα να παραμένει υψηλό (ακόμη και πάνω από 90), ενώ η μπάρα του σήματος πέφτει μόνο όταν η μπάρα των σφαλμάτων φτάνει στο full.

Η κεραία βρίσκεται σε απόσταση λιγότερη των 5 χιλιομέτρων από το κέντρο εκπομπής και υπάρχει οπτική επαφή με αυτό.

Απομόνωσα τον κεντρικό ενισχυτή και συνέδεσα απευθείας τα καλώδια με μούφα και επιπλέον αφαίρεσα την πρίζα και συνέδεσα το καλώδιο της κεραίας απευθείας στην τηλεόραση. Η πρίζα ίσως κάνει κάποια διαφορά στην ένταση των προβλημάτων (αν και σύμφωνα με την τηλεόραση η ισχύς του σήματος είναι υψηλή), αλλά ακόμη και χωρίς αυτή τα προβλήματα της εικόνας συνεχίζουν.

Υπάρχει κάποιο θέμα με την τηλεόραση η γενικότερα με τις Samsung; (Το τελευταίο το ρωτάω, γιατί παρόμοια προβλήματα εικόνας είδα σε Samsung σε κατάστημα.)

Δημοσ.
56 minutes ago, kallair said:

Nα φταιει το σημα που στελνει ο αναμεταδοτης το σκεφτηκες; σε  αλλες τηλεορασεις ειναι κομπλε;

Υπάρχουν αναφορές για τέτοια θέματα για κέντρα εκπομπής της Digea;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τωρα με τις αλλαγες συχνοτητων, ναι. δεν θυμαμαι σε ποιο τοπικ το ειχα διαβασει. αν βρω το λινκ θα το ποσταρω.

edit. το βρήκα 

Επεξ/σία από kallair
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@techPro

Ειναι η κεραία σου συμβατή με τα νεα δεδομενα LTE?. Πλεον η μπαντα των UHF ειναι στα καναλια 21-60 και οχι 21-69 οπως ηταν παλια.

Μπορει να γίνονται δοκιμαστικές εκπομπές 5G με αποτέλεσμα η κεραία σου να παίρνει αυτες τις συχνότητες πέρα απο το καναλι 60 και να ενδοδιαμορφωνει με αποτέλεσμα να εχεις αυτα τα σπασίματα.

2η πιθανή αίτια. Το καλωδιο της κεραίας. Ναι οσο και αν ακούγετε περίεργο ενα κακής ποιότητας καλώδιο και μη καλής θωράκισης του μπορεί να φερει προβλήματα στην λήψη του σήματος. Τα καλώδια τα διαχωρίζουμε σε κλασση Α++, Α+ ,Β και C. Δες εδω

Ειχα το ίδιο πρόβλημα μονο στην συχνότητα των HD, μετά την αλλαγή κεραίας και κεντρικού ενισχυτή (καθότι ειμαι σε πολυκατοικία) με LTE και τα 2, το πρόβλημα λύθηκε.

Υπάρχουν και φίλτρα άλλα να ξέρεις πρέπει να μπει οσο ποιο κοντα στην κεραία γίνεται. Και πάλι αν το καλωδιο δεν είναι καλο θα εχεις θεμα.

Αν έχεις περαιτέρω απορίες γράψε και θα σου απαντήσω

Πετρος

18 ώρες πριν, kallair είπε

Nα φταιει το σημα που στελνει ο αναμεταδοτης το σκεφτηκες; σε  αλλες τηλεορασεις ειναι κομπλε;

Αυτο δεν ισχυει. Ο πομπός εχει τόσο AGC ελεγχο άλλα κανει και συνεχή έλεγχο bitrate και παραμέτρων εκπομπής και εντοπιζει ολα τα σφαλματα.Αν υπαρξει βλαβη το πρόβλημα θα ειναι για λιγο καθώς υπάρχει πάντα και backup πομπός για να αναλάβει δράση αν υπάρξει πρόβλημα με τον πρώτο.

28 λεπτά πριν, kallair είπε

Τωρα με τις αλλαγες συχνοτητων, ναι. δεν θυμαμαι σε ποιο τοπικ το ειχα διαβασει. αν βρω το λινκ θα το ποσταρω.

edit. το βρήκα 

Μπορει να ειναι προσωρινό λογω μετάβασης, και ρύθμισης του πομπού, άλλα αν επιμένει το πρόβλημα θελει έλεγχο η εγκ/ση

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.
6 hours ago, Petros Electron said:

@techPro

Ειναι η κεραία σου συμβατή με τα νεα δεδομενα LTE?. Πλεον η μπαντα των UHF ειναι στα καναλια 21-60 και οχι 21-69 οπως ηταν παλια.

Μπορει να γίνονται δοκιμαστικές εκπομπές 5G με αποτέλεσμα η κεραία σου να παίρνει αυτες τις συχνότητες πέρα απο το καναλι 60 και να ενδοδιαμορφωνει με αποτέλεσμα να εχεις αυτα τα σπασίματα.

2η πιθανή αίτια. Το καλωδιο της κεραίας. Ναι οσο και αν ακούγετε περίεργο ενα κακής ποιότητας καλώδιο και μη καλής θωράκισης του μπορεί να φερει προβλήματα στην λήψη του σήματος. Τα καλώδια τα διαχωρίζουμε σε κλασση Α++, Α+ ,Β και C. Δες εδω

Ειχα το ίδιο πρόβλημα μονο στην συχνότητα των HD, μετά την αλλαγή κεραίας και κεντρικού ενισχυτή (καθότι ειμαι σε πολυκατοικία) με LTE και τα 2, το πρόβλημα λύθηκε.

Υπάρχουν και φίλτρα άλλα να ξέρεις πρέπει να μπει οσο ποιο κοντα στην κεραία γίνεται. Και πάλι αν το καλωδιο δεν είναι καλο θα εχεις θεμα.

Αν έχεις περαιτέρω απορίες γράψε και θα σου απαντήσω

Πετρος

Αυτο δεν ισχυει. Ο πομπός εχει τόσο AGC ελεγχο άλλα κανει και συνεχή έλεγχο bitrate και παραμέτρων εκπομπής και εντοπιζει ολα τα σφαλματα.Αν υπαρξει βλαβη το πρόβλημα θα ειναι για λιγο καθώς υπάρχει πάντα και backup πομπός για να αναλάβει δράση αν υπάρξει πρόβλημα με τον πρώτο.

Μπορει να ειναι προσωρινό λογω μετάβασης, και ρύθμισης του πομπού, άλλα αν επιμένει το πρόβλημα θελει έλεγχο η εγκ/ση

Η κεραία έχει φίλτρο για 4G LTE. Αυτό γράφει στο κουτί που συνδέεται στο καλώδιο. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό σημαίνει ότι το φίλτρο είναι περατό για τα κανάλια 21-60 ή 21-69. Δεν έχει γίνει πάντως ακόμη η 2 ψηφιακή μετάβαση στο κέντρο εκπομπής όπου θα χρησιμοποιούνται πλέον τα κανάλια 21-48.

Το καλώδιο από την κεραία μέχρι την μούφα έχει θωράκιση A++. Προσωρινά από τη μούφα έως την τηλεόραση χρησιμοποίησα εξωτερικά καλώδιο θωράκισης A+ (για να μην αλλάξω αυτό που είναι μέσα στον τοίχο), χωρίς διαφορά.

Δεν ξέρω αν η υψηλή ισχύς του σήματος μπορεί να προκαλεί τέτοιου είδους προβλήματα σε ψηφιακή μετάδοση. Αν ναι τότε ίσως να πρέπει να δοκιμάσω έναν μειωτή.

Δημοσ.

Δεν εχει γινει η μεταβαση (οπως σωστα αναφερεις) αλλα δοκιμαστικες εκπομπες του 5G στην παλαια μπαντα των UHF γινονται απο οτι γνωριζω.

Οσο για το σήμα που γράφεις, ναι αν ειναι μεγάλο σαν απολαβή μπορεί να προκαλέσει "μπουκώματα" και να ριξει το MER με αποτέλεσμα να ανεβούν τα "λάθη" και να έχεις σπασίματα. Δοκίμασε με ένα attenuator να δεις. 

Δημοσ.
2 minutes ago, Petros Electron said:

Δεν εχει γινει η μεταβαση (οπως σωστα αναφερεις) αλλα δοκιμαστικες εκπομπες του 5G στην παλαια μπαντα των UHF γινονται απο οτι γνωριζω.

Οσο για το σήμα που γράφεις, ναι αν ειναι μεγάλο σαν απολαβή μπορεί να προκαλέσει "μπουκώματα" και να ριξει το MER με αποτέλεσμα να ανεβούν τα "λάθη" και να έχεις σπασίματα. Δοκίμασε με ένα attenuator να δεις. 

Attenuator με φίλτρο 2 σε 1 υπάρχει, με F connectors; Αν ναι όταν γίνει η μετάβαση στο κέντρο εκπομπής θα τον εγκαταστήσω τότε.

Δημοσ.

Καλημέρα,

Ναι δεν έχει φίλτρο αλλα δεν εχει νόημα να βάλεις αλλο φίλτρο αφού εχει η κεραία σου.

Αυτα τα ALCAD τα χρησιμοποιώ στην κεντρική μου για τις καθόδους των splitter και κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Αν είσαι από Αθηνά μπορώ να σου δώσω ενα να το δοκιμάσεις, αν και το κόστος ειναι μικρο περίπου 10 ευρό εχει

Δημοσ.
On 12/05/2021 at 08:44, Petros Electron said:

Καλημέρα,

Ναι δεν έχει φίλτρο αλλα δεν εχει νόημα να βάλεις αλλο φίλτρο αφού εχει η κεραία σου.

Αυτα τα ALCAD τα χρησιμοποιώ στην κεντρική μου για τις καθόδους των splitter και κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Αν είσαι από Αθηνά μπορώ να σου δώσω ενα να το δοκιμάσεις, αν και το κόστος ειναι μικρο περίπου 10 ευρό εχει

Δεν είμαι Αθήνα, αλλά δεν πειράζει.

Το να έχει φίλτρο έχει νόημα εφόσον το νέο είναι ζωνοπερατό στα 470 - 698 MHz, που θα είναι πλέον η ζώνη μετάδοσης μετά τη 2η ψηφιακή μετάβαση. Το φίλτρο της κεραίας τώρα επιτρέπει τη διέλευση των συχνοτήτων 470 - 790 MHz, οπότε το νέο φίλτρο θα αποκόψει επιπλέον το εύρος από >698 - 790 MHz. Αν οι τελευταίες συχνότητες υπάρχει πιθανότητα να είναι υπεύθυνες για το πρόβλημα, τότε καλό θα ήταν να φιλτραριστούν και αυτές.

Δεν ξέρω επίσης αν αντί attenuator θα μπορούσα να στρέψω την κεραία σε γωνία που θα έχει χαμηλότερη λήψη σήματος, με αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Τέλος, δε νομίζω να βγάζει κανείς attenuator με περατό μόνο το συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων, αλλά δε θα ήταν κακή ιδέα να το κάνει κάποιος μιας και όσοι τον χρησιμοποιούν για επίγεια λήψη τηλεόρασης ενδιαφέρονται μόνο για τις συγκεκριμένες συχνότητες.

Δημοσ.

Εγώ έχω μια παλιά 40 Samsung full HD μοντέλο 2013.Ποτέ δεν έπαιξε καλά τα κανάλια..Κάποια έκαναν σπασίματα ήχο εικόνα..Την πήγα στην αντιπροσωπεία και την έβαλαν σε ένα ελεγκτή σήματος..Μου είπαν πως έτσι είναι η τηλεόραση χρειάζεται άριστο σήμα..Αργότερα πήρα μια Sοny Bravia 40 FRull HD και εκεί τελείωσαν όλα..Τέλειο παίξιμο άριστα μαύρα τέλεια χρώματα...

Ακόμη και τώρα δεν παίζει καλά σε κάποια κανάλια κακή αγορά αλλά που να το φανταστείς.

Δημοσ.
On 17/05/2021 at 09:28, akmakas said:

Εγώ έχω μια παλιά 40 Samsung full HD μοντέλο 2013.Ποτέ δεν έπαιξε καλά τα κανάλια..Κάποια έκαναν σπασίματα ήχο εικόνα..Την πήγα στην αντιπροσωπεία και την έβαλαν σε ένα ελεγκτή σήματος..Μου είπαν πως έτσι είναι η τηλεόραση χρειάζεται άριστο σήμα..Αργότερα πήρα μια Sοny Bravia 40 FRull HD και εκεί τελείωσαν όλα..Τέλειο παίξιμο άριστα μαύρα τέλεια χρώματα...

Ακόμη και τώρα δεν παίζει καλά σε κάποια κανάλια κακή αγορά αλλά που να το φανταστείς.

Τι ισχύς σήματος δείχνει η τηλεόραση όταν εμφανίζεται το πρόβλημα;

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι δεν παρακολουθώ κανάλια σε αυτή πλέον την έχω με android tv

Θα το ψαξω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...