Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Ξεκινάω σε μια εταιρεία με μηνιαία σύμβαση (αυτή λέει είναι η πολιτική τους και ανανεώνονται κάθε μήνα). Επειδή είναι η πρώτη φορά που πάω κάπου με τέτοια σύμβαση, πάνω κάτω τι να περιμένω; Να φανταστώ δεν θα πάρω άδεια ποτέ; Επίσης, κάτι που είχα διαβάσει παλαιότερα ότι στις καποιες ανανεώσεις γίνεται αορίστου ισχύει;

Γενικά οποια πληροφορία (ειδικά από προσωπική εμπειρία) για αυτές τις συμβάσεις θα με ενδιέφερε.

Δημοσ.

Στις 3 ανανεωσεις πρεπει να σε προσλαβουν αλλα για να μην το κανουν αλλαζουν εταιρια που σου κανει την συμβαση, οποτε δεν ειναι αναγκασμενοι να σε προσλαβουν- δεν ξερω αν ισχυει και για τις μηνιαιες συμβασεις

Δημοσ.

ημουν σε εταιρεια 3,5 χρονια καθε μηνα συμβαση

αδεια 3 μερες καθε 2 μηνες δικαιουμουν

ηταν καλα τα λεφτα αλλα ενα πρωι γεια σας δεν θα σας χρειαστουμε αλλο

ουτε απολυση ουτε αποζημιωση τιποτα

Δημοσ.

συνηθισμένο φαινόμενο. και στη δική μου δουλειά το ίδιο γίνεται. Όχι με μηνιαία σύμβαση όμως.

Όσοι έχουν προσληφθεί, έχει εφαρμοστεί το ίδιο σύστημα. Ξεκινούσαν με 3-4 ή 6μηνη σύμβαση και μετά αναλόγως. Άλλοι σταματούσαν. άλλοι μετά πήγαιναν στη 12 μηνη σύμβαση και μετά αορίστου. Ανάλογα και το άτομο βέβαια.

Δεν είμαι εργοδότης, έχει περάσει αρκετός κόσμος και μπορώ να πω ότι καλά κάνουν και εφαρμόζουν αυτό το σύστημα. Αρκετοί που έρχονται για δουλειά δε ξέρουν τι τους γίνεται. Ναι είναι και οι εργοδότες ό,τι να ναι αλλά υπάρχουν και εργαζόμενοι που αμφιβάλλω αν και οι ίδιοι προσλαμβάνανε τους εαυτούς τους στην επιχείρηση.

Οπότε λογικά αν είναι ευχαριστημένοι και υπάρχει κενό (δηλαδή δε σε πήρανε για να καλύψουν κάτι που έτυχε) θα στην ανανεώσουν

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν ξερουν τι τους γινεται τοτε i)το HR ειναι για τα μπαζα II) υπαρχει και το probation period.

Αυτο που σου ανανεωνω και σε γυριζω γυρω-γυρω στις θυγατρικες για να μην σου κανω συμβαση αοριστου ειναι πατεντες του ελλαδισταν.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, efib είπε

Αν δεν ξερουν τι τους γινεται τοτε i)το HR ειναι για τα μπαζα II) υπαρχει και το probation period.

Αυτο που σου ανανεωνω και σε γυριζω γυρω-γυρω στις θυγατρικες για να μην σου κανω συμβαση αοριστου ειναι πατεντες του ελλαδισταν.

με αφορμή αυτό, επειδή και άλλες φορές διαβάζω για HR και τα λοιπά και προσπαθώ να κρατηθώ από τα γέλια. Ένα θα πω.

Ρε μάγκες για την ελλάδα μιλάμε τι HR και τρίχες κατσαρές μας λέτε; Τι νομίζετε είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις, τίποτα πολυεθνικές με γραφεία σε ουρανοξύστες και 10 τμήματα; Επειδή το βλέπω σε πολλά θέματα, όταν κάποιος λέει εταιρία δε σημαίνει ότι δουλεύει σε καμια μεγάλη εταιρία, Κι εγώ σε εταιρία δούλευα με 5 άτομα. 

Εμάς μας έπαιρναν τηλέφωνο και ζητούσαν να τους συνδέσω με το λογιστήριο και το λογιστήριο ήταν μια λογίστρια δίπλα μου που έκανε και άλλες δουλειές. 

Και άντε ας πούμε ότι υπάρχει HR (μάθαμε και το HR τρομάρα μας στην ψαροκώσταινα) και είναι για τα μπάζα. Να το δεχτώ, γιατί όντως έχει τύχει να γίνει πρόσληψη ατόμων που κάνανε μπαμ πριν καν μιλήσουν ότι δε κάνουν ούτε για σκουπηδιάρηδες. Η περίπτωση οι εργαζόμενοι να είναι για τα μπάζα παίζει; Και το λέω αυτό σαν εργαζόμενος, όχι εργοδότης. Επίσης δεν είναι μόνο οι γνώσεις που έχει ένας υπάλληλος. Αν ο τύπος είναι νευρασθενικός και πλακώνεται με τους πελάτες ή θεωρεί ότι οι συνάδελφοί του δεν αξίζουν και αυτός κάνει όλη τη δουλειά (μου έχει τύχει στην πραγματικότητα) είναι πράγματα που δεν μπορείς να τα καταλάβεις από την πρώτη ματιά. Όταν λοιπόν την έχεις πατήσεις, καλά κάνεις και κάνεις συμβάσεις μηνός. Όποιος είναι οκ δεν υπάρχει θέμα γιατί θα τον κρατήσουν.

Το θέμα όμως είναι ότι πολλοί το εκμεταλλεύονται αυτό, εκεί μιλάμε για άλλη ιστορία. Στη δική μου δουλειά πάντως, όλοι ξεκινούσαν έτσι. Και στο τέλος όσοι αξιζαν τους  κάνανε αορίστου. Εγώ ξεκίνησα να δουλεύω για κάποιες ώρες την εβδομάδα και τώρα (σταδιακά) είμαι αορίστου

κι εμένα μου τη σπάει αυτό με τις μικρές συμβάσεις απλά έγραψα τα παραπάνω για να δείτε και την άλλη πλευρα. Την οποία ξαναγράφω ότι δεν αντιπροσωπεύω 

Επεξ/σία από Bitbit
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω που το πας. Επειδη ειναι ενα ατομο για προσληψεις (αντε, οχι hr) σημαινει οτι δεν πρεπει να κανει καλα την δουλεια του;

Καντε δοκιμαστικη περιοδο τοτε και αν δεν σας κανει απολυστε τους, αυτα τα μηνα-μηνα και σε παω γυρω-γυρω ειναι αστεια. Μην προσπαθουμε να δικαιολογησουμε τις πρακτικες ελλαδισταν.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, efib είπε

Δεν καταλαβαινω που το πας. Επειδη ειναι ενα ατομο για προσληψεις (αντε, οχι hr) σημαινει οτι δεν πρεπει να κανει καλα την δουλεια του;

Καντε δοκιμαστικη περιοδο τοτε και αν δεν σας κανει απολυστε τους, αυτα τα μηνα-μηνα και σε παω γυρω-γυρω ειναι αστεια. Μην προσπαθουμε να δικαιολογησουμε τις πρακτικες ελλαδισταν.

δε το πάω κάπου, ανέφερα απλά και την άλλη πλευρά. Γιατί δυστυχώς εδώ κοιτάμε μόνο τη δική μας πλευρά και βγάζουμε συμπεράσματα. Όπως γίνεται σε όλα τα θέματα.

Ούτε είπα ότι το πάμε μήνα-μήνα, εσύ το αναφέρεις. Δεν έχει γίνει αυτό, Κάποιοι προφανώς το κάνουν. Σε μας ήταν 6-8μηνο ανάλογα. Και το θεωρώ φυσιολογικότατο. Οπότε στην πράξη γίνοταν αυτό είπες. Αυτό το 6μηνο ήταν δοκιμαστική περίοδος. Μπορεί και 4μηνο, ανάλογα τις δουλειές, τη θέση, το άτομο......

Και επειδή λοιπόν έχουμε δει πολλά ωραία σου λέω ότι καλά κάνουν. Κι εγώ αν είχα δική μου επιχείρηση θα έκανα τα ίδια. Γιατί τα λέω αυτά, αν και εργαζόμενος. Διότι πολύ απλά έχω δει πολλά ωραία με άτομα που παρουσιάζονται με περγαμηνές και χαρτιά και δε ξέρουν που παν τα 3. Άτομα που πήραν νύχτα το πτυχίο ή πληρώσαν για να πάρουν κάποιο μεταπτυχιακό από πανεπιστήμιο που δε ξέραν κατα που πέφτει στο χάρτη. Γι αυτό και πολλές φορές έχω γράψει επικριτικά σχόλια σε θέματα που έχουν να κάνουν με εκπαίδευση και τα λοιπά... Επειδή έχω δει πολλά απίστευτα που και να τα γράψω δε θα με πιστέψουνε.

Εννοείται ότι η τακτική, πάω μήνα-μήνα, για χρόνο και βάλε είναι κατακριτέα. Αν η επιχειρήση του ts εφαρμόζει αυτό το σύστημα ας αρχίσει να ψάχνει κάτι άλλο, Που λογικά θα το κάνει και μόνος του, δε περιμένει εμάς να το γράψουμε

Εσύ δηλαδή τι θεωρείς λογικό; 

-Ωραία μας κάνετε, προσλαμβάνεστε με αορίστου;

• Sad 1
Δημοσ.

Μα και σαν αορίστου να σε προσλάβουν αν σε διώξουν πάνω στον χρόνο δεν παίρνεις αποζημίωση οπότε ποιος ο λόγος να σου κάνουν σύμβαση μήνα μήνα;

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Bitbit είπε

δε το πάω κάπου, ανέφερα απλά και την άλλη πλευρά. Γιατί δυστυχώς εδώ κοιτάμε μόνο τη δική μας πλευρά και βγάζουμε συμπεράσματα. Όπως γίνεται σε όλα τα θέματα.

Ούτε είπα ότι το πάμε μήνα-μήνα, εσύ το αναφέρεις. Δεν έχει γίνει αυτό, Κάποιοι προφανώς το κάνουν. Σε μας ήταν 6-8μηνο ανάλογα. Και το θεωρώ φυσιολογικότατο. Οπότε στην πράξη γίνοταν αυτό είπες. Αυτό το 6μηνο ήταν δοκιμαστική περίοδος. Μπορεί και 4μηνο, ανάλογα τις δουλειές, τη θέση, το άτομο......

Και επειδή λοιπόν έχουμε δει πολλά ωραία σου λέω ότι καλά κάνουν. Κι εγώ αν είχα δική μου επιχείρηση θα έκανα τα ίδια. Γιατί τα λέω αυτά, αν και εργαζόμενος. Διότι πολύ απλά έχω δει πολλά ωραία με άτομα που παρουσιάζονται με περγαμηνές και χαρτιά και δε ξέρουν που παν τα 3. Άτομα που πήραν νύχτα το πτυχίο ή πληρώσαν για να πάρουν κάποιο μεταπτυχιακό από πανεπιστήμιο που δε ξέραν κατα που πέφτει στο χάρτη. Γι αυτό και πολλές φορές έχω γράψει επικριτικά σχόλια σε θέματα που έχουν να κάνουν με εκπαίδευση και τα λοιπά... Επειδή έχω δει πολλά απίστευτα που και να τα γράψω δε θα με πιστέψουνε.

Εννοείται ότι η τακτική, πάω μήνα-μήνα, για χρόνο και βάλε είναι κατακριτέα. Αν η επιχειρήση του ts εφαρμόζει αυτό το σύστημα ας αρχίσει να ψάχνει κάτι άλλο, Που λογικά θα το κάνει και μόνος του, δε περιμένει εμάς να το γράψουμε

Καλα κανουν και εχουν δοκιμαστικη περιοδο και μετα ειτε φευγεις ειτε αοριστου (ή εστω fixed-term), δεν ειπα το αντιθετο. Δεν ειναι το ιδιο που λεει ο OP, και εσυ απλα ειπες κατι διαφορετικο που δεν εβγαινε και πολυ νοημα- στην περιπτωση του OP κανουν συνεχεια μικρες συμβασεις και δεν προσλαμβανουν σχεδον ποτε, καμια σχεση με αυτο που λες εσυ..

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Bitbit είπε

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, efib είπε

Καλα κανουν και εχουν δοκιμαστικη περιοδο και μετα ειτε φευγεις ειτε αοριστου (ή εστω fixed-term), δεν ειπα το αντιθετο. Δεν ειναι το ιδιο που λεει ο OP, και εσυ απλα ειπες κατι διαφορετικο που δεν εβγαινε και πολυ νοημα- στην περιπτωση του OP κανουν συνεχεια μικρες συμβασεις και δεν προσλαμβανουν σχεδον ποτε, καμια σχεση με αυτο που λες εσυ..

εντάξει αν όντως γίνεται αυτό και το βιολί τραβάει πολύ προφανώς και είναι μ@λακία. Θεωρησα ότι θα του κάνουν μια στην αρχή και μετά θα μεγαλώσει η διάρκεια

1 λεπτό πριν, agiannesg59 είπε

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ.

προσωπικά δε θα το έκανα (αν είχα δική μου επιχειρηση) και εξήγησα το γιατί.

Έχει τύχει να προσλάβουμε άτομο για 8 μήνες και να είναι τόσο άσχετο που να αναγκαζόμαστε να το διώξουμε πριν βγάλει το 8μηνο. Και γενικά έχουν τύχει αρκετές περιπτώσεις προβληματικών..

Διότι όπως είπα, οι κακοί εργοδότες είναι η μια όψη του νομίσματος, η άλλη είναι οι κακοί υπάλληλοι για τους οποίους δε μιλάει κανείς όμως.

Προφανώς στις δικές σας επιχειρήσεις είστε large. Δεν αμφιβάλλω, αλλά αφήστε στοιχεία όμως να στείλουν βιογραφικό όσοι ψάχνουν για δουλειά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το οτι κανουν λάστιχο τον νομο και παρανομούν εις βάρος του εργαζόμενου προφανώς δεν σε ενδιαφέρει και το προσπερνας σφυρίζοντας αδιαφορα. Ασχολησου κύριος με τον κακο και παρανομο  εργοδοτη λοιπον και σταματα να βγάζεις τα εσώψυχα σου τα οποια ουδεμια σχεση εχουν με την αλλη οψη του νομισματος όπως την εννοείς εσυ.

Επεξ/σία από agiannesg59
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Bitbit είπε

συνηθισμένο φαινόμενο. και στη δική μου δουλειά το ίδιο γίνεται. Όχι με μηνιαία σύμβαση όμως.

Όσοι έχουν προσληφθεί, έχει εφαρμοστεί το ίδιο σύστημα. Ξεκινούσαν με 3-4 ή 6μηνη σύμβαση και μετά αναλόγως. Άλλοι σταματούσαν. άλλοι μετά πήγαιναν στη 12 μηνη σύμβαση και μετά αορίστου. Ανάλογα και το άτομο βέβαια.

Δεν είμαι εργοδότης, έχει περάσει αρκετός κόσμος και μπορώ να πω ότι καλά κάνουν και εφαρμόζουν αυτό το σύστημα. Αρκετοί που έρχονται για δουλειά δε ξέρουν τι τους γίνεται. Ναι είναι και οι εργοδότες ό,τι να ναι αλλά υπάρχουν και εργαζόμενοι που αμφιβάλλω αν και οι ίδιοι προσλαμβάνανε τους εαυτούς τους στην επιχείρηση.

Οπότε λογικά αν είναι ευχαριστημένοι και υπάρχει κενό (δηλαδή δε σε πήρανε για να καλύψουν κάτι που έτυχε) θα στην ανανεώσουν

Στον ένα χρόνο μπορούν να απολύσουν χωρίς αποζημίωση, οπότε καθόλου καλά δεν κάνουν.

Όποιος δεν μπορεί σε 12 μήνες να καταλάβει αν ο άλλος την παλεύει ή όχι να κάνει τη δουλειά είναι ηλίθιος και καλύτερα να μην διοικεί επιχείρηση ή να μην επιλέγει προσωπικό. Βέβαια οι ορισμένου δεν γίνονται για αυτό το λόγο αλλά μπας και ψαρωσει κάνεις και δεν ζητήσει αποζημίωση (που αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που λέει ο νόμος μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει)

Γενικά είναι γτπ αυτή η φάση και προσωπικά δεν θα εργαζόμουν ποτέ με σύμβαση ορισμένου εκτός αν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος γιατί προφανώς υπάρχουν λόγοι για μια σύμβαση να είναι ορισμένου, άλλο η κατάχρηση

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3-6 μηνες probation period ειναι αρκετα συνηθες, δεν ειναι κατι παραλογο

Επεξ/σία από efib

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...