Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην κοινότητα,

Πρόκειται να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο και έβαλα στο μάτι ένα που το πουλάει μάντρα. Εν γνώσει το τι συμβαίνει με τις μάντρες και τα γυρισμένα χιλιόμετρα κατέληξα στο να το ρίξω μια ματιά και να δω απο εκεί και πέρα τι μπορώ να κάνω.
Χθες πήγαμε στη μάντρα και το είδαμε, ειναι ενα αυτοκίνητο του 2004 το οποίο εσωτερικά και εξωτερικά ηταν σε υπερ αρίστη κατάσταση. Τα χιλιομετρα του ηταν 124000 στο κοντερ. Απο τον οπτικό έλεγχο μπορεί κανείς να δικαιολογήσει τα χιλιόμετρα του αλλά ύστερα απο αυτά που έχω ακούσει/διαβάσει για τις μάντρες δε τους έχω και απόλυτη εμπιστοσύνη οπότε πρότεινα στον πωλητή να πάμε το όχημα για έλεγχο.
Ο πωλητής συμφώνησε να πάω το αυτοκίνητο σε αντιπροσωπία για έλεγχο αλλά στην αρχή φαινόταν οτι ήθελε να το αποφύγει με την δικαιολογία οτι "ξερω τα συνεργεια θα σου βγαλουν χιλια δυο προβληματα και θα σου πουν να μην το παρεις διοτι αυτοι εχουν δικες τους μαντρες ή γνωστους και θα μου προωθησουν τα δικα τους.."  

Απο όλα αυτά έχω τις εξής απορίες
Η αντιπροσωπία μπορεί να εντοπίσει παραποίηση των χιλιομέτρων? Διάβασα ότι ακόμα και να δουν τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου μερικές φορες δεν δείχνει τίποτα.
Το άλλο ερώτημα είναι, εάν ένα αυτοκίνητο μπορεί να περάσει ΚΤΕΟ όσες φορές θέλει και όχι μια φορά ανα 2 χρόνια. Διότι σκεφτόμουν να το πάω και στο ΚΤΕΟ για να ελέγξουν τα χιλιόμετρα.

Περιμένω συμβουλές σας, ευχαριστώ.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από ιδιώτη δεν μπορείς να βρεις το ίδιο αμάξι;

Η αλήθεια είναι ότι για τόσο παλιό αμάξι το πιθανότερο είναι να έχουν γυρίσει τα χλμ και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουν και από την αντιπροσωπεία να το δουν.

Ποιο αμάξι και σε τι χρήματα το έχεις βρει αν επιτρέπεται;

Βέβαια έχω φίλο που πήρε Focus του '07 από ιδιώτη και δεν έχει ούτε 60.000χλμ και όντως φαίνεται ότι είναι πραγματικά καθώς και 2 συναδέλφους που πήραν από μαντρά νεότερα αμάξια με επίσης πραγματικά χιλιόμετρα.

Καμιά φορά είναι να σε θέλει και η τύχη

• Like 1
Δημοσ.

Βρες ενα μαστορα της εμπιστοσυνης σου και  δεν εχεις ρωτα γνωστο και πηγαινε το εκει .

Τα χλμ νομιζω ουτε σε ΚΤΕΟ μπορουν να στα   αν δεν ειναι δικο σου στα χαρτια .

Κι αυτο με την προυποθεση οτι εχεις οχι μονο το τελευταιο ΚΤΕΟ αλλα και τα  προηγουμενα γιατι καλιστα μπορει να τα αλλαξε πριν περασει το τελευταιο ΚΤΕΟ

• Like 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Βρες ενα μαστορα της εμπιστοσυνης σου και  δεν εχεις ρωτα γνωστο και πηγαινε το εκει .

Τα χλμ νομιζω ουτε σε ΚΤΕΟ μπορουν να στα   αν δεν ειναι δικο σου στα χαρτια .

Κι αυτο με την προυποθεση οτι εχεις οχι μονο το τελευταιο ΚΤΕΟ αλλα και τα  προηγουμενα γιατι καλιστα μπορει να τα αλλαξε πριν περασει το τελευταιο ΚΤΕΟ

Αν δεν κάνω λάθος στο δελτίο του ΚΤΕΟ αναγράφονται τα χλμ που είχε το αυτοκίνητο και στους προηγούμενους ελέγχους.

• Like 4
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, moure είπε

Αν δεν κάνω λάθος στο δελτίο του ΚΤΕΟ αναγράφονται τα χλμ που είχε το αυτοκίνητο και στους προηγούμενους ελέγχους.

Αν ειναι ετσι καλο ειναι ..Θα κοιταξω πιο μετα που θα κατεβω στο αμαξι μου .

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, hmlive είπε

Ο πωλητής συμφώνησε να πάω το αυτοκίνητο σε αντιπροσωπία για έλεγχο αλλά στην αρχή φαινόταν οτι ήθελε να το αποφύγει με την δικαιολογία οτι "ξερω τα συνεργεια θα σου βγαλουν χιλια δυο προβληματα και θα σου πουν να μην το παρεις διοτι αυτοι εχουν δικες τους μαντρες ή γνωστους και θα μου προωθησουν τα δικα τους.." 

1ο red flag. Και μόνο για αυτό εγώ θα έφευγα μακριά. Αν πουλάς καθαρό αυτοκίνητο δεν φοβάσαι τον έλεγχο. 2o red flag τα χιλιόμετρα που οι πιθανότητες ένα αυτοκίνητο 17 ετών να έχει 124 χιλιάδες χλμ είναι ελάχιστες κι αν είχε όντως τόσα θα σου έλεγε πάρτο φίλε να το πας όπου θέλεις να δεις ότι είναι αστέρι το αμάξι.

Ψάξε λίγο παραπάνω, μην πάρεις το πρώτο που είδες σε μάντρα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Burgos είπε

οι πιθανότητες ένα αυτοκίνητο 17 ετών να έχει 124 χιλιάδες χλμ είναι ελάχιστες

Κάνεις λάθος. Εγώ έχω ένα 20 χρόνων με 160.000. Ξέρω και άλλους που κάνουν 6-7 χιλιάδες χλμ το χρόνο. Τα λίγα χλμ δε σημαίνουν πάντα και γυρισμένα

• Like 8
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, hmlive είπε

Καλησπέρα στην κοινότητα,

Πρόκειται να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο και έβαλα στο μάτι ένα που το πουλάει μάντρα. Εν γνώσει το τι συμβαίνει με τις μάντρες και τα γυρισμένα χιλιόμετρα κατέληξα στο να το ρίξω μια ματιά και να δω απο εκεί και πέρα τι μπορώ να κάνω.
Χθες πήγαμε στη μάντρα και το είδαμε, ειναι ενα αυτοκίνητο του 2004 το οποίο εσωτερικά και εξωτερικά ηταν σε υπερ αρίστη κατάσταση. Τα χιλιομετρα του ηταν 124000 στο κοντερ. Απο τον οπτικό έλεγχο μπορεί κανείς να δικαιολογήσει τα χιλιόμετρα του αλλά ύστερα απο αυτά που έχω ακούσει/διαβάσει για τις μάντρες δε τους έχω και απόλυτη εμπιστοσύνη οπότε πρότεινα στον πωλητή να πάμε το όχημα για έλεγχο.

Απο όλα αυτά έχω τις εξής απορίες
Η αντιπροσωπία μπορεί να εντοπίσει παραποίηση των χιλιομέτρων? Διάβασα ότι ακόμα και να δουν τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου μερικές φορες δεν δείχνει τίποτα.
Το άλλο ερώτημα είναι, εάν ένα αυτοκίνητο μπορεί να περάσει ΚΤΕΟ όσες φορές θέλει και όχι μια φορά ανα 2 χρόνια. Διότι σκεφτόμουν να το πάω και στο ΚΤΕΟ για να ελέγξουν τα χιλιόμετρα.

Περιμένω συμβουλές σας, ευχαριστώ.

Για τι αμάξι μιλάς? Τα χλμ μπορεί να α ειναι αληθινά, μπορεί και όχι, αναλογα για τι αμαξι πρόκειται. 

Επίσης αν έχει καποιο link το αμάξι θα βοηθούσε πολύ. 

Και τέλος για τι πωλητη μιλάμε,είναι ένας που έχει σχεδόν μονο μικρά και μεσαία αμάξια με μια αυλή από χαλίκι ή έμπορος με κανονική επιχείρηση και χρόνια στη πιάτσα. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Nabuko είπε

Κάνεις λάθος. Εγώ έχω ένα 20 χρόνων με 160.000. Ξέρω και άλλους που κάνουν 6-7 χιλιάδες χλμ το χρόνο. Τα λίγα χλμ δε σημαίνουν πάντα και γυρισμένα

Τα λίγα χλμ σε μάντρα που σου λέει ότι τα συνεργεία βγάζουν τα αυτοκίνητα προβληματικά γιατί έχουν γνωστούς σημαίνουν 99,9% γυρισμένα. Με βάση αυτό ήμουν τόσο απόλυτος στο σχόλιο μου

• Like 3
Δημοσ.

Παιδιά αυτό ειναι το αμάξι https://www.car.gr/classifieds/cars/view/33384345-mazda-3
Στη μάντρα του είχε και μικρομεσαία αυτοκίνητα αλλά και πολυτελές

Άκουσα απο το 2019 πλέον στο ΚΤΕΟ αναγράφονται ολα τα χιλιομετρα περασμενα απο την τελευταια επισκεψη αλλά και απο προηγουμενες χρονιές. Έαν τα χιλιομετρα που αναγράφονται στο κτεο ειναι όντως 124κ θεωρείται οτι είμαι καλυμμένος ? 

Δημοσ.

Γενικά ο μόνος τρόπος να βγάλεις μια άκρη με τα χλμ είναι οι ελέγχοι στα ΚΤΕΟ σε συνδυασμό με τα service (εφόσον έχουν γίνει σε επίσημο).

Φυσικά αν είναι εισαγωγής χαιρετίσματα.

Οι εγκέφαλοι πειράζονται (σε άλλα μοντέλα πιο εύκολα και σε άλλα πιο δύσκολα).

Επισκέπτης
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, hmlive είπε

Παιδιά αυτό ειναι το αμάξι https://www.car.gr/classifieds/cars/view/33384345-mazda-3
Στη μάντρα του είχε και μικρομεσαία αυτοκίνητα αλλά και πολυτελές

Άκουσα απο το 2019 πλέον στο ΚΤΕΟ αναγράφονται ολα τα χιλιομετρα περασμενα απο την τελευταια επισκεψη αλλά και απο προηγουμενες χρονιές. Έαν τα χιλιομετρα που αναγράφονται στο κτεο ειναι όντως 124κ θεωρείται οτι είμαι καλυμμένος ? 

Με βάση την περιγραφή του αυτοκινήτου, χωρίς "σάλτσες", που βάζουν πολλοί έμποροι αλλά και πάρα πολύ ιδιώτες για να ωραιοποιησουν τη σαβούρα τους, 

και ότι μπορείς να πας το αμάξι στην αντιπροσωπεία για έλεγχο, άσχετα αν στην αρχή στα μάσησε, 

και ότι πλέον εφοσων είναι ελληνικής αντιπροσωπείας μπορείς στο Κτεο να δεις τα χλμ,

και τελος ότι δεν πρόκειται για μάντρα της κακιάς ώρας αλλά για έμπορο από το 1990 όπου έχει πολλά αμάξια με πάνω από 200.000χλμ,ακομα και με 300.000 και 410.000χλμ,

θεωρώ ότι είναι πιο πιθανό να έχει όντως τα χλμ που γράφει. 

Τώρα για την κατάσταση του και αν αξίζει η αγορά θα ακολουθήσεις τα βήματα για αγορά μεταχειρισμένου. Έλεγχο σε συνεργείο και βλέπεις. 

Δημοσ.

Χρονολογία και πινακίδες δείχνουν ότι είναι ελληνικό άρα στο ΚΤΕΟ θα φανούν τα χιλιόμετρα λογικά. Πάντως 3αρια εκείνης της περιόδου έχει πολλά σ αυτά τα λεφτά οποτε και να σου το βγάλουν σκάρτο αυτό θα βρεις εύκολα κάτι καλό. 

• Like 1
Δημοσ.

νομιζω οτι η μονη εγκυρη εκτιμηση καταστασης για ενα αμαξι, ειναι απο ενα εμπειρο συνεργειο.

Σε αμαξι που υποτιθεται εχει 100.000+ χιλιομετρα, ανοιχτηκε η μηχανη και ηταν μαυρη....

Ο τυπος απο το συνεργειο ειπε, οτι τετοια μηχανη ειναι οχι μονο κακοσυντηρημενη αλλα και τα χιλιομετρα εχουν μηδενισει παραπανω απο μια φορα.

Οσο για τα χαρτια, ηταν ολα οπως επρεπε, τα παντα ολα με σφραγιδες.

Εφοσον λοιπον μπηκες σε αυτη την φαση μεταχειρισμενου, αν θες να ξερεις τι παιρνεις, ο μονος τροπος ειναι να σου δωσει μια γνωμη ενα εμπειρο συνεργειο.

Ολα τα υπολοιπα ειναι για λεμε λογια του αερα.

Οταν θα το παρεις και του κανεις χρηση τοτε θα δεις τι πραγματικα εχεις, αλλα τοτε (προφανως) θα ειναι αργα.

• Like 1
Δημοσ.

λιγα ποστ πιο πανω ειναι ενας αλλος που εχει τον ιδιο προβληματισμο. παιδια ποσο στοκος πρεπει να ειναι καποιος για να παρει αυτοκινητο απο μαντρα και μαλιστα 17 ετων? με απειρα προβληματα, αμφιβολο η καθολου ιστορικο, και με τιμη στον θεο. ο μονος μα ο μονος λογος ειναι μονο εαν δεν εχει μια και θελει να βαλει δοσεις. που και παλι για 3000-5000 € μπορεις να βρεις αλλες λυσεις και να το παρεις απο ιδιωτη με μετρητα. 

θα το παρει ο φιλος γιατι του γυαλισε και μολις κανει 50 χλμ θα αρχισει, τριζει το ενα, χαλασε το αλλο, η μηχανη χανει λαδια, νερα, η πορτα δεν κλεινει, το τζαμι δεν δουλευει κλπ. και θα βαλει τα κλαμματα. με κοροιδεψαν θα πει. δεν σε κοροιδεψαν φιλε. γυρευοντας πηγαινες. 

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...