Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, ενδιαφέρομαι για ένα πτυχίο στον τομέα της πληροφορικής. Λόγω του ότι έχω ήδη τελειώσει μία σχολή (μηχανικός εμπορικού ναυτικού), το σενάριο να ξεκινήσω σπουδές πάλι μέσω πανελληνίων δεν με ενδιαφέρει και τόσο οπότε εξετάζω τα προγράμματα εξ αποστάσεως. Πέρα από το τμήμα πληροφορικής του ΕΑΠ , σκέφτομαι σοβαρά να στείλω στο university of london το οποίο έχει ένα ένα αντίστοιχο πρόγραμμα φοίτησης για bachelor σε computer science (αυτός είναι ο σύνδεσμος: https://london.ac.uk/courses/computer-science). Ωστόσο με προβληματίζει το κομμάτι που αφορά τις προϋποθέσεις. Ενώ έχω τον βαθμό απολυτηρίου, ζητάει και βαθμό στα μαθηματικά, με βάση το GCSE που χρησιμοποιούν αυτοί. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν ο αντίστοιχος βαθμός για την Ελλάδα είναι αυτός των μαθηματικών γενικής ή των μαθηματικών κατεύθυνσης καθώς στο ένα έχω 16,9 ενώ στο άλλο 9,6. Επιπλέον διάβασα ότι το κομμάτι της αναγνώρισης των εξ αποστάσεως πτυχίων του εξωτερικού από τον ΔΟΑΤΑΠ είναι πολύ γκρίζο. Αυτό αφορά μονάχα το δημόσιο τομέα ή θα μπορούσε να δημιουργεί πρόβλημα και στον ιδιωτικό; Έχω στείλει βέβαια και στην Αγγλία μήνυμα για τα παραπάνω ερωτήματα αλλά αν υπάρχει κάποιος ο οποίος έχει προσωπική εμπειρία με σπουδές στο εξωτερικό ή γνωρίζει κάτι παραπάνω θα χαιρόμουν να με βοηθήσει.

Φυσικά και οποιαδήποτε άποψη περί ΕΑΠ και Λονδίνου καλοδεχούμενη, ομολογώ ότι είμαι λίγο χαωμένος με το αν και πως πρέπει να κινηθώ για να εργαστώ στον τομέα αυτό. Σε κάποιες λίγες συνεντεύξεις που έκανα κατάλαβα ότι πολλοί κοιτάνε το πτυχίο και ίσως είναι ένας εύκολος τρόπος να συστηθώ κάπου.

Δημοσ.

Δεν νομιζω να εχεις θεμα γενικα με την αναγνωριση εδω. Χωρις να ειμαι σιγουρος θα πω οτι δεν ειναι απαραιτητο να αναγνωρισεις το πτυχιο σου εδω. Δεν ειναι πτυχιο που δινει αδεια ασκησης επαγγελματος πχ γιατρος, ψυχολογος κλπ, οποτε δεν εχει ιδαιτερο νοημα να το κανεις. Οταν με το καλο τελειωσεις και πας να βρεις μια δουλεια θα τους ενδιαφερει τι γνωσεις εχεις, τι εχεις μαθει κλπ και οχι το χαρτι. Προσωπικα θα πηγαινα για ΕΑΠ διοτι οσο καλα αγγλικα και να ξερεις παντα οι σπουδες σε μια ξενη γλωσσα ειναι πιο δυσκολες (το λεω απο εμπειρια). Επισης στο ΕΑΠ ξερω πας και δινεις εξετασεις με φυσικη παρουσια που εμενα προσωπικα με βολευει καλυτερα απο τις ιντερνετικες εξεταστικες που φανταζομαι θα εχει το ξενο προγραμμα.

• Like 1
Δημοσ.

Σ ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ το ΕΑΠ προτιμώ, αυτό που με φοβίζει είναι η διαδικασία της κλήρωσης. Εφόσον δεν υπάρχει κανένα άλλο κριτήριο για να ξέρω τις πιθανότητες μου, είναι πιθανό να μένω εκτός κλήρωσης ξανά και ξανά. Τώρα όσον αφορά το κομμάτι των συνεντεύξεων έχω χαθεί λιγάκι, από τη μία αρκετοί μου λένε ότι δεν είναι απαραίτητο το πτυχίο, από την άλλη οι 9/10 φαίνεται να το ζητάνε για να φτάσεις στη συνέντευξη. Περισσότερο δηλαδή ο λόγος που με ενδιαφέρει είναι για να μπορώ να ξεπερνάω αυτό το πρώτο στάδιο ακόμα και λέγοντας ότι είμαι φοιτητής σε ένα τέτοιο ίδρυμα, καθώς επίσης και για να μπορώ και επίσημα να ξέρω αν το επίπεδό μου σε θεωρητικό επίπεδο είναι αντίστοιχο με αυτό ενός απόφοιτου πληροφορικής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πιθανότητα να μείνεις εκτός κλήρωσης είναι μηδαμινή. Νομίζεις αυτές τις εποχές έχει ο κόσμος τόσα λεφτά να πληρώνει για πτυχίο; 

Ναι το ζητάνε για να φτάσεις σε συνέντευξη. Γιατί το να έχεις πτυχίο τους διαβεβαιώνει ότι ξέρεις τα βασικά. Ενώ κάποιος χωρίς πτυχίο δεν μπορεί να το πιστοποιήσει αυτό (εκτός αν έχει μεγάλο portfolio). Απλά δεν πιστεύω ότι τους νοιάζει αν εσύ το έχεις αντιστοιχισει στην αρμόδια υπηρεσία ή οχι. 

Επεξ/σία από Aggeluska
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 8/5/2021 στις 12:04 ΠΜ, Gkouem είπε

Σ ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ το ΕΑΠ προτιμώ, αυτό που με φοβίζει είναι η διαδικασία της κλήρωσης. Εφόσον δεν υπάρχει κανένα άλλο κριτήριο για να ξέρω τις πιθανότητες μου, είναι πιθανό να μένω εκτός κλήρωσης ξανά και ξανά. Τώρα όσον αφορά το κομμάτι των συνεντεύξεων έχω χαθεί λιγάκι, από τη μία αρκετοί μου λένε ότι δεν είναι απαραίτητο το πτυχίο, από την άλλη οι 9/10 φαίνεται να το ζητάνε για να φτάσεις στη συνέντευξη. Περισσότερο δηλαδή ο λόγος που με ενδιαφέρει είναι για να μπορώ να ξεπερνάω αυτό το πρώτο στάδιο ακόμα και λέγοντας ότι είμαι φοιτητής σε ένα τέτοιο ίδρυμα, καθώς επίσης και για να μπορώ και επίσημα να ξέρω αν το επίπεδό μου σε θεωρητικό επίπεδο είναι αντίστοιχο με αυτό ενός απόφοιτου πληροφορικής.

εδω και μερικά χρόνια το εαπ δεν έχει κλήρωση. οι θέσεις καλύπτονται με τη σειρά αίτησης καθως πληρωνεις πριν μπεις και αν για καποιο λόγο σε απορρίχουν σου επιστρεφονται τα χρήματα

• Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα, σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας, λόγω δουλειάς δεν ήμουν μέσα αυτές τις μέρες. Ομολογώ δεν ήξερα αυτή την αλλαγή στην διαδικασία εισαγωγής, αυτό αλλάζει πολύ τα πράγματα. Θα κάνω την αίτηση για ΕΑΠ λοιπόν και ελπίζω να αποδειχτεί καλή επιλογή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gkouem είπε

Καλημέρα, σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας, λόγω δουλειάς δεν ήμουν μέσα αυτές τις μέρες. Ομολογώ δεν ήξερα αυτή την αλλαγή στην διαδικασία εισαγωγής, αυτό αλλάζει πολύ τα πράγματα. Θα κάνω την αίτηση για ΕΑΠ λοιπόν και ελπίζω να αποδειχτεί καλή επιλογή.

Καλή επιτυχία! να ξέρεις ειναι πολύ απαιτητικό πρόγραμμα και το υλικό που δινουν δεν επαρκει εκτός του οτι είναι ανοργάνωτο, οπότε θα πρέπει να αφιερώνεις και παρα πολύ χρόνο να ψάχνεις μόνος σου. Απο τις πρώτες ενότητες είναι τα μαθηματικά, δες στο σαιτ του ΕΑΠ το περίγραμμα των ενοτήτων κι αν ειδικά στα μαθηματικά έχεις κενά καλύτερα να τα καλύψεις πριν  ξεκινήσεις

Στις 8/5/2021 στις 1:15 ΠΜ, Aggeluska είπε

Η πιθανότητα να μείνεις εκτός κλήρωσης είναι μηδαμινή. Νομίζεις αυτές τις εποχές έχει ο κόσμος τόσα λεφτά να πληρώνει για πτυχίο; 

Ναι το ζητάνε για να φτάσεις σε συνέντευξη. Γιατί το να έχεις πτυχίο τους διαβεβαιώνει ότι ξέρεις τα βασικά. Ενώ κάποιος χωρίς πτυχίο δεν μπορεί να το πιστοποιήσει αυτό (εκτός αν έχει μεγάλο portfolio). Απλά δεν πιστεύω ότι τους νοιάζει αν εσύ το έχεις αντιστοιχισει στην αρμόδια υπηρεσία ή οχι. 

σε ορισμένα μεταπτυχιακά όπως της ειδικής αγωγης απο την ώρα που ανοίγουν οι αιτήσεις μεσα σε 20-30 λεπτά έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις. τωρα δεν πάει με κληρωση αλλά με τη σειρα. αιτησης. στην πλροφορική και σε άλλες σχολές δεν συμπληρωνεται ο αριθμός και βγαζουν και δευτερη προκύρηξη

• Like 2
Δημοσ.

Ναι είμαι ψιλιασμένος για τα μαθηματικά του, το έψαχνα κάποιο καιρό τώρα και διάβασα αρκετά και εδώ στο insomnia. Θα κάνω ότι χρειάζεται γιατί θέλω πολύ το πτυχίο, το πρώτο μου προπτυχιακό ήταν σαν μηχανικός εμπορικού ναυτικού και έχω αποφασίσει να κάνω στροφή στην πληροφορική εδώ και καιρό. Πίστευα ότι θα μπορούσα και χωρίς αυτό αλλά απ ότι φαίνεται παρόλο που είναι εφικτό να βρω δουλειά, είναι αρκετά πιο σφιχτά τα πράγματα χωρίς χαρτί.

Δυστυχώς είναι αδύνατο να σπουδάζω ταξιδεύοντας με πλοίο (δεν υπάρχει χρόνος και δεν υπάρχει ίντερνετ). Οπότε αυτό στο οποίο στοχεύω είναι όντας φοιτητής του ΕΑΠ να αυξήσω τις πιθανότητές μου για συνεντεύξεις ώστε να μπορώ να δουλεύω σε κάποια θέση junior (σε web λογικά που έχω δει κάποια πράγματα) και να αποκτάω πρακτική εμπειρία παράλληλα με τη φοίτησή μου βγάζοντας κάποια χρήματα. Τώρα το κατά πόσο θα πάνε τα πράγματα όπως τα θέλω είναι μια κουβέντα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα μοιραστώ την γενική εμπειρία μου όντας απόφοιτος της ΠΛΗ του ΕΑΠ.

Είναι ένα παρανοϊκά δύσκολο πτυχίο, ειδικά για κάποιον που εργάζεται παράλληλα.

Έχει 12 Θεματικές Ενότητες συνολικά. Η 12η μπορεί να είναι είτε πτυχιακή είτε κάποια άλλη επιλογής. Ο όγκος κάθε Θ.Ε. υπολογίζεται σε 3 πανεπιστημιακά μαθήματα.

Η δυσκολία υπάρχει στο γεγονός ότι έχεις υποχρεωτικές εργασίες κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς (Οκτώβριος - Μάιος) οι οποίες σε αρκετές από τις ενότητες είναι πολύ απαιτητικές και πολλές φορές πραγματεύονται και διαφορετικά μεταξύ τους αντικείμενα. π.χ. σε μια ενότητα μπορεί το πρώτο 2μήνο να κάνεις δίκτυα GSM, μετά Subneting-TCP/IP και μετά να κληθείς να ολοκληρώσεις εργασίες σε Web Development (HTML,CSS,JavaScript,PHP). Για να έχεις δικαίωμα εξετάσεων πρέπει ο Μ.Ο. των εργασιών σου να είναι > 5. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαβάζεις σχεδόν ασταμάτητα (για να ανταπεξέλθεις σε όλη την ύλη) και να παραδίδεις εργασίες ανά 1-1,5 μήνα. Σε αριθμούς έχεις 4-6 εργασίες / Θ.Ε. / χρονιά. Αν δηλώσεις π.χ. 2 Θ.Ε. θα πρέπει να παραδώσεις 8-12 εργασίες στο διάστημα της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Το πιο λογικό είναι να δηλώνεις 2 Θ.Ε. / χρονιά. Αυτό σημαίνει περίπου ~1000€ τον χρόνο δίδακτρα, τα οποία πληρώνονται συνήθως μεταξύ Ιουλίου-Αυγούστου. Αν όλα πάνε καλά, θα πάρεις πτυχίο σε 6 χρόνια. Σε περίπτωση που θέλεις να τελειώσεις γρηγορότερα πρέπει να πάρεις 3 Θ.Ε. (12-16 εργασίες) σε κάποια χρονιά, το οποίο είναι overkill. Το έχει παρατήσει πολύς κόσμος που έκανε το λάθος να δηλώσει 3 σε μια χρονιά.

Επίσης, η επόμενη δυσκολία-άγχος είναι ότι μετά το πέρας όλων των εργασιών, έχεις να προετοιμαστείς για την εξεταστική πάνω σε ετήσια ύλη (Οκτώβριος - Μάιος) σε διάστημα μικρότερο των 30 ημερών με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Αν θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με τον προγραμματισμό η σχολή σου παρέχει τα απολύτως βασικά αλλά σε προχωρημένα έτη. Εξαίρεση η εισαγωγή στον προγραμματισμό με γλώσσα C (1ο έτος). Οπότε μην περιμένεις να ξεκινήσεις και μετά από ένα χρόνο να έχεις γνώσεις για Entry level. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ασχοληθείς μόνος σου. Βέβαια σκέψου ότι στην καθημερινότητα σου θα έχεις δουλειά + εργασίες ΕΑΠ + προσωπικό διάβασμα σε κάποια γλώσσα/τεχνολογία/framework που σε σύντομο χρονικό διάστημα σου δημιουργεί burnout.

Πραγματικά, αν το ξεκινήσεις σιγουρέψου ότι θα είσαι πολύ συνειδητοποιημένος και focused σε αυτό... διαφορετικά θα χάσεις και τον χρόνο σου και τα λεφτά σου.

Σε ότι άλλο μπορώ να βοηθήσω πολύ ευχαρίστως.

ΥΓ. Αν δεν κάνω λάθος για τους νεοεισερχόμενους από 2017-2018 και μετά, η Θ.Ε. ΠΛΗ21 απαιτεί παρουσίες σε εργαστήριο στις υποδομές του ΕΑΠ στην Πάτρα. Δεν έχω παραπάνω πληροφορίες αλλά ψάξτο για να μην βρεθείς προεκπλήξεως.

Επεξ/σία από denz
  • Like 1
Δημοσ.
11 hours ago, velociraptoras said:

Καλή επιτυχία! να ξέρεις ειναι πολύ απαιτητικό πρόγραμμα και το υλικό που δινουν δεν επαρκει εκτός του οτι είναι ανοργάνωτο, οπότε θα πρέπει να αφιερώνεις και παρα πολύ χρόνο να ψάχνεις μόνος σου. Απο τις πρώτες ενότητες είναι τα μαθηματικά, δες στο σαιτ του ΕΑΠ το περίγραμμα των ενοτήτων κι αν ειδικά στα μαθηματικά έχεις κενά καλύτερα να τα καλύψεις πριν  ξεκινήσεις

σε ορισμένα μεταπτυχιακά όπως της ειδικής αγωγης απο την ώρα που ανοίγουν οι αιτήσεις μεσα σε 20-30 λεπτά έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις. τωρα δεν πάει με κληρωση αλλά με τη σειρα. αιτησης. στην πλροφορική και σε άλλες σχολές δεν συμπληρωνεται ο αριθμός και βγαζουν και δευτερη προκύρηξη

ναι το φανταζομαι αλλα το μεταπτυχιακο ειναι κατι πολυ διαφορετικο. Ειδικα το συγκεκριμενο που ανεφερες, το οποιο ειναι πολυ δημοφιλες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Στο ΕΑΠ, σε οποιαδήποτε Σχολή, παίρνουν πτυχίο σε 6 χρόνια αρκετοί εργαζόμενοι και άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει οικογένεια (με παιδιά).
- Οι υποχρεωτικές εργασίες είναι απαραίτητες στην εκπαίδευση από απόσταση.

- Με 2-4 ώρες διάβασμα την ημέρα-ανάλογα με τις ικανότητες του καθενός-(x5 ημέρες την εβδομάδα) παίρνεις άνετα πτυχίο σε 6 χρόνια από οποιαδήποτε Σχολή του ΕΑΠ. Με τις εργασίες ασχολείσαι τα Σαββατοκύριακα (περισσότερο από 4 ώρες την κάθε μέρα).

- Αν είσαι εργαζόμενος και έχεις οικογένεια είναι λογικότατο το να παίρνεις 2 Θ.Ε. ανά έτος.

- Όποιος διαβάζει όλη τη χρονιά με μεθοδικό τρόπο και κρατάει σημειώσεις, δεν χρειάζεται παραπάνω από 20-30 μέρες για την προετοιμασία πριν τις Τελικές ή τις Επαναληπτικές Εξετάσεις του ΕΑΠ. Βαθμολογήθηκα με 9 στις εξετάσεις μιας από τις δυσκολότερες Θ.Ε. της ΦΥΕ, ενώ είχα πάθει ατύχημα τέλος Απριλίου και είχα διαβάσει μόνο 12 ημέρες...

ΥΣ: Επειδή τα τελευταία χρόνια έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο και δεν μου αρέσει να τον ξοδεύω με καφέ και κουβεντούλα, έχω πάρει 4 ανεξάρτητες Θ.Ε από διαφορετικές Σχολές του ΕΑΠ. Δεν υπάρχουν δύσκολες και εύκολες Σχολές. Για να πάρεις παρόμοιο βαθμό σε εντελώς διαφορετικής κατεύθυνσης Σχολές, θα χρειαστεί να διαθέσεις (περίπου) τον ίδιο χρόνο για το διάβασμα και τη συγγραφή εργασιών!

Επεξ/σία από filipN
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 13/5/2021 στις 5:23 ΜΜ, filipN είπε

- Στο ΕΑΠ, σε οποιαδήποτε Σχολή, παίρνουν πτυχίο σε 6 χρόνια αρκετοί εργαζόμενοι και άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει οικογένεια (με παιδιά).
- Οι υποχρεωτικές εργασίες είναι απαραίτητες στην εκπαίδευση από απόσταση.

- Με 2-4 ώρες διάβασμα την ημέρα-ανάλογα με τις ικανότητες του καθενός-(x5 ημέρες την εβδομάδα) παίρνεις άνετα πτυχίο σε 6 χρόνια από οποιαδήποτε Σχολή του ΕΑΠ. Με τις εργασίες ασχολείσαι τα Σαββατοκύριακα (περισσότερο από 4 ώρες την κάθε μέρα).

- Αν είσαι εργαζόμενος και έχεις οικογένεια είναι λογικότατο το να παίρνεις 2 Θ.Ε. ανά έτος.

- Όποιος διαβάζει όλη τη χρονιά με μεθοδικό τρόπο και κρατάει σημειώσεις, δεν χρειάζεται παραπάνω από 20-30 μέρες για την προετοιμασία πριν τις Τελικές ή τις Επαναληπτικές Εξετάσεις του ΕΑΠ. Βαθμολογήθηκα με 9 στις εξετάσεις μιας από τις δυσκολότερες Θ.Ε. της ΦΥΕ, ενώ είχα πάθει ατύχημα τέλος Απριλίου και είχα διαβάσει μόνο 12 ημέρες...

ΥΣ: Επειδή τα τελευταία χρόνια έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο και δεν μου αρέσει να τον ξοδεύω με καφέ και κουβεντούλα, έχω πάρει 4 ανεξάρτητες Θ.Ε από διαφορετικές Σχολές του ΕΑΠ. Δεν υπάρχουν δύσκολες και εύκολες Σχολές. Για να πάρεις παρόμοιο βαθμό σε εντελώς διαφορετικής κατεύθυνσης Σχολές, θα χρειαστεί να διαθέσεις (περίπου) τον ίδιο χρόνο για το διάβασμα και τη συγγραφή εργασιών!

Νομίζω οι απαιτήσεις είναι πολύ παραπάνω από αντίστοιχα τμήματα Πληροφορικής π.χ. ΑΠΘ ή ΠΑΜΑΚ όπου το λέω γιατί έχω φίλους που τα τελείωσαν.

Κατά τα άλλα αυτά που έγραψες και επισήμανα με bold, δείχνουν την τρομερά μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει κάποιος κάθε χρόνια.

Πραγματικά οι απόφοιτοι του ΕΑΠ θα πρέπει να παίρνουν μετάλλιο ηρωισμού.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις, τελικά έκανα την αίτηση και περιμένω. Έβαλα 3 θεματικές, ελπίζω να μην το μετανιώσω γιατί από αυτά που γράψατε καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχει τρελή πίεση :D. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρω, και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια.

• Like 1
Δημοσ.

Εύχομαι να γίνεις δεκτός εφόσον το αποφάσισες.

ΠΛΗ10, 11 και 12 είναι οι πρώτες που παίρνεις.

Η 10 έχει προγραμματισμό σε γλώσσα C, προσπάθησε να ολοκληρώσεις όλες τις εργασίες και δεν θα έχεις πρόβλημα.

Η 12 έχει πολλά μαθηματικά, επιπέδου πανελληνίων.

Η 11 έχει σχεδιασμό λογισμικού-σχετικών διαγραμμάτων (θα χρειαστείς εργαλεία τύπου draw.io ή MS Visio ή lucidchart κτλπ), κατηγορηματική λογική και ερωτήματα (SQL queries) σε RDBMS (αν θυμάμαι καλά). Είναι η λιγότερο απαιτητική από τις 3.

Όπως και να 'χει, μόλις γίνεις αποδεκτός ξεκίνα να διαβάζεις από εξωτερικές πηγές τα αντικείμενα που σου ανέφερα παραπάνω για να είσαι προετοιμασμένος.

Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο!

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Gkouem είπε

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις, τελικά έκανα την αίτηση και περιμένω. Έβαλα 3 θεματικές, ελπίζω να μην το μετανιώσω γιατί από αυτά που γράψατε καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχει τρελή πίεση :D. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρω, και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Για να τα καταφέρεις (κανείς δεν λέει πως είναι ανέφικτο), δεν αρκεί η πίστη, χρειάζεται έντονη και καθημερινή προσπάθεια και...

...να ξεκινήσεις το διάβασμα χτες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...