takoulou Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Δημοσ. 7 Μαΐου 2021 Καλησπέρα... Εχω αυτό το laptop.. Μάλλον έχει καεί η μητρική... Δεν ανοίγει.. Υπάρχει κάτι σαν μεταχειρισμένο για αγορά για δουλέψει παλι;; Η επισκευή αυτή της μητρικής.. Ευχαριστώ πολύ.
takoulou Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Καλημέρα. Θα πρέπει να βγάλω την μητρική από το laptop για να δω πια μητρική είναι συμβατή.. Πώς μπορώ να το δω αλλιώς;
takoulou Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 35 λεπτά πριν, Coppermine είπε Με απογοητευεις... Γιατι ετσι;; Δεν αξιζει;;
mphxths Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 30 λεπτά πριν, takoulou είπε Με απογοητευεις... Γιατι ετσι;; Δεν αξιζει;; Δεν θελω να στην πω , αλλα αν ρωτας αν ενα λαπτοπ με αυτα τα specs αν αξιζει ή οχι την σημερον ημεραν η επισκευη του , τοτε αγνοεις τις τεχνολογικες εξελιξεις. 2 ώρες πριν, takoulou είπε Θα πρέπει να βγάλω την μητρική από το laptop για να δω πια μητρική είναι συμβατή.. Πώς μπορώ να το δω αλλιώς; Aυτο που σε ενδιαφερει σε πρωτη φαση ειναι να ταιριαζουν οι θυρες που εχει η μητρικη στο ebay , με τα "κοψιματα" στο σασι του φορητου. Δεν ειναι ο απολυτος ελεγχος αυτος , αλλα 99.999% αν ταιριαζουν τα κοψιματα και η μητρικη προοριζεται για το συγκεκριμενο μοντελο , απλα σου κανει. Σε δευτερη φαση αν παιρνει intel ή amd επεξεργαστη. Αν η δικη σου παιρνει amd , κοιτας να παρεις μητρικη που θα παιρνει amd , για να μεταφερεις απλα τον επεξεργαστη στην καινουργια. Αν δεν γινεται αυτο , και βρεις μητρικη που παιρνει intel , απλα θα πρεπει να παρεις και επεξεργαστη μετα. Η πιο φτηνη απο την λιστα που εβαλα στο λινκ ειναι αυτη . Δεν νομιζω να τα εδινα τοσα λεφτα προσωπικα.
takoulou Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 10 λεπτά πριν, mphxths είπε Δεν θελω να στην πω , αλλα αν ρωτας αν ενα λαπτοπ με αυτα τα specs αν αξιζει ή οχι την σημερον ημεραν η επισκευη του , τοτε αγνοεις τις τεχνολογικες εξελιξεις. Aυτο που σε ενδιαφερει σε πρωτη φαση ειναι να ταιριαζουν οι θυρες που εχει η μητρικη στο ebay , με τα "κοψιματα" στο σασι του φορητου. Δεν ειναι ο απολυτος ελεγχος αυτος , αλλα 99.999% αν ταιριαζουν τα κοψιματα και η μητρικη προοριζεται για το συγκεκριμενο μοντελο , απλα σου κανει. Σε δευτερη φαση αν παιρνει intel ή amd επεξεργαστη. Αν η δικη σου παιρνει amd , κοιτας να παρεις μητρικη που θα παιρνει amd , για να μεταφερεις απλα τον επεξεργαστη στην καινουργια. Αν δεν γινεται αυτο , και βρεις μητρικη που παιρνει intel , απλα θα πρεπει να παρεις και επεξεργαστη μετα. Η πιο φτηνη απο την λιστα που εβαλα στο λινκ ειναι αυτη . Δεν νομιζω να τα εδινα τοσα λεφτα προσωπικα. Αυτο ειναι το laptop
mphxths Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 6 λεπτά πριν, takoulou είπε Αυτο ειναι το laptop Ε και ? Ο.τι γραφτηκε παραπανω , ισχυει. Αν σε καιει τοσο πολυ να το φτιαξεις , απλα παρε ενα μεταχειρισμενο. Π.χ. αυτο. Απο Ελλαδα κιολας , θα γλυτωσεις τα μεταφορικα. Καντου παζαρι. Δεν αξιζει να σκασεις πολλα λεφτα για αυτο το φορητο , ειτε για επισκευη ειτε για αγορα. Μην λεμε τα ιδια.
takoulou Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 33 λεπτά πριν, mphxths είπε Ε και ? Ο.τι γραφτηκε παραπανω , ισχυει. Αν σε καιει τοσο πολυ να το φτιαξεις , απλα παρε ενα μεταχειρισμενο. Π.χ. αυτο. Απο Ελλαδα κιολας , θα γλυτωσεις τα μεταφορικα. Καντου παζαρι. Δεν αξιζει να σκασεις πολλα λεφτα για αυτο το φορητο , ειτε για επισκευη ειτε για αγορα. Μην λεμε τα ιδια. Καποιος μου προτεινε να παρω μητρικη απο αυτο το laptop.. Αξιζει.. https://www.e-shop.gr/hp-compaq-610-notebook-pc-wh331ut-p-PER.900885
mphxths Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, takoulou είπε Καποιος μου προτεινε να παρω μητρικη απο αυτο το laptop.. Αξιζει.. Το θεμα ειναι αν αξιζει ή αν θα ταιριαζει στο σασι του δικου σου ? Αν θα ταιριαζει στις συνδεσεις με την οθονη , πληκτρολογια , touchpad κλπ. Αυτος ο καποιος θα αναλαβει να στο συναρμολογησει ? Και αν δεν κανει η μητρικη , θα στην πληρωσει ? Αν μιλαμε οτι θα πληρωσεις καποιο ποσο για αυτην την μητρικη. Συνεχιζεις και ασχολεισαι με ενα φορητο , που σου λεμε οτι δεν αξιζει να ασχοληθεις. Σαν να μην καταλαβαινεις αυτο που σου λεμε.
Coppermine Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, takoulou είπε Με απογοητευεις... Γιατι ετσι;; Δεν αξιζει;; Επαγγελματικά το κάνω και θα σου πω πως το βλέπω, πόσο θα την πάρεις την μητρική 20-30€ όσο, εμένα τα εργατικά μου θα ήταν ενα 70αρι για την αλλαγή της μητρικής, και πάμε στο προκείμενο θα δώσεις 100€ για ένα λαπτοπ με μτχ μητρική άγνωστης προέλευσης χωρίς εγγύηση για ένα λαπτοπ με ανύπαρκτες επιδόσεις 15 ετ'ων το 2021... Εναλλακτικά δώσε 50€ και πάρε ένα μεταχειρισμένο core 2 duo ή ένα refubrished με 150€ με 2 πλάσιες 3πλάσιες κοκ επιδόσεις, μην ρωτήσεις καν για επισκευή της δικής σου μητρικης, τα λάπτοπ όπως και όλα τα ηλεκτρονικά δεν είναι για πάντα και φυσικά ούτε και επένδυση όλα έχουν ένα χρονικό όριο ωφέλιμης διάρκειας ζωής ο turion ακόμη και να δούλευε θα έπρεπε ήδη να έχει πάει στα σκουπίδια από το 2014 το πολύ, ήταν αργός ακόμη και την εποχή που βγήκε αντίθετα ένα core 2 duo λειτουργικό με ssd και ram αντέχει ακόμη για πολύ βασική χρήση
mphxths Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) @Coppermine Το κακο με τοσο παλια μηχανηματα/εξαρτηματα ειναι οτι κρατανε ακομα συλλεκτικες τιμες. Αντι δηλ καποιοι να τα ξεφορτωθουν οσο οσο , προσπαθουν να βγαλουν απο την μυγα ξυγκι. Εψαχνα πριν κατι μηνες ddr2 sodimm για ενα φορητο που εχω εδω , και οι τιμες ειναι βλακωδως υψηλες. Πριν κατι μερες , εψαχνα acer ferrari 1000/1100 , γιατι εχω ιστορια με αυτο το μοντελο και το θελω για συναισθηματικους λογους Εχω parts για αυτο το μοντελο απο 2 μηχανηματα να φανταστεις. Βρισκω στο ebay κατι αγγελιες τετοιου στυλ , και σκεφτομαι την πιστευει ο τυπος την τιμη που εβαλε ? Του κανω offer κατω απο 100αρικο (μαζι με μεταφορικα) και δεν την δεχτηκε. Αρα ναι , την πιστευει! Σου λεει ολο και καποιος αισθηματιας και νοσταλγος θα τα σκασει... Να παει να πηδηχτει , δεν τα δινω. Ειναι εξωπραγματικα νουμερα. Ετσι και στην περιπτωση του φιλου . Πες οτι ειχε ανθρωπο να του βαλει την μητρικη. Οταν αυτη κανει 20-30-40 ευρω.. οχι ρε φιλε δεν θα τα εδινα. Μονο για μητρικη. Εως 100ευρω για ολοκληρο μηχανημα και συναισθηματικους λογους.. Για σκετη μητρικη... οχι. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2021 από mphxths 1
Coppermine Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Δημοσ. 8 Μαΐου 2021 Συμφωνώ 100%, είχα πελάτη με κάποιο toshiba a300 με την μητρική short, δεν ήθελε να καταλάβει μα οχι το θέλω κλπ, αναλαμβάνει μόνος του (ως κρυάρι) και παραγγέλνει μητρική από ebay, να σημειώσω οτι είχα παρατημένο από πελάτη στο μαγαζι ένα πλήρως λειτουργικό l500 c2d και του προτείνω 50€ as is, τίποτα αυτός θέλω το α 300 se 2 μήνες ήρθε η μητρική και την πλήρωσε με μεταφορικά 110€, πήρα άλλα 70€ το πήρε όλο χαρά και σε 2 μήνες χάλασαν τα ccfl της οθόνης και κατάβαζε καντίλια με την ,μαλακία του.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα